• Koniec popytu Autor: ~Rudy [206.18.106.*]
    Cały dzień stoi ponad 1 tys akcji do sprzedania i nikt ich nie chce wziąć??? Ktoś tu namawia do trzymania spółki, na którą nie ma żadnego popytu... A rynek przecież rośnie. Chyba już koniec wzrostów Kruszwicy. Pewnie niedługo wyjdzie jakiś pozytywny komunikat i wtedy wszystkie fundusze sprzedadzą swoje akcje
  • Re: Koniec popytu Autor: ~Sylwia [164.126.81.*]
    http://www.finweb.pl/gielda/analizy-techniczne/10214-kruszwica-s-a-analiza-techniczna-16-09-2013r

jakas analizke znalazlam w necie, wiec wrzucam
  • Re: Koniec popytu Autor: ~rudy [206.18.106.*]
    Jeśli przez ostatnie 3 miesiące spółka wzrosła o 100% to każda analiza techniczna pokaże Ci, że "trend wzrostowy powinien zostać zachowany" ;-) Takie analizy opierają się wyłącznie na historii.

Zamiast tego spójrz na bieżący popyt i podaż. Na przykład, gdybyś dzisiaj chciała sprzedać 2000 akcji, to zwalisz kurs o 7%, bo jest tak słabo po stronie popytowej... Przewartościowała się spółka
  • Re: Koniec popytu Autor: ~xyx [81.190.243.*]
    Zysk operacyjny w III kwartale będzie około 100mil. zł.To jest najlepszy kwartał dla Kruszwicy nawet jak rok temu miała problemy to w III kwartale zarobiła 20 mil,zł.Teraz rysujemy stopień na mocne uderzenie,które nastąpi po 10 pazdz.ale będzie pion.Nic tu nie osiągniesz bzdurnymi wpisami bo wielcy tego świata decydują o wszystkim.Jesteś tylko sztuką i nic więcej.
  • Re: Koniec popytu Autor: ~xyx [178.182.169.*]
    Obroty nadal są wysokie na akcjach Kruszwicy to tylko świadczy o dużym zainteresowanie się inwestorów. Przez najbliższe 2 lata cena rzepaku będzie na giełdzie paryskiej chodziła nie co powyżej 300euro za tone. KRUSZWICA TO DRUGIE LPP BĘDZIE i to bardzo w krótkim okresie. Radzę mocno wziąć te słowa do serca a co najważniejsze mafia trzyma łapę na akcjach i gwarantuje bezpieczenstwo. Jak sprzedaje to nigdy nie na rynku tylko poza rynkiem nie stać ich na zabawy bo zlecenie goni jedno za drugim a terminy są na wagę życia lub śmierci. Święty Mikołaj w tym roku dla akcjonariuszy Kruszwicy będzie...
  • Re: Koniec popytu Autor: ~xyx [83.9.12.*]
    Nawet analiza techniczna nie miała żadnego wpływu na korektę w zeszłym tygodniu.Papier jest bardzo mocny i w silnych rękach to zwiastuje ,ze przebijemy od środy tej 50zł i do tego koniec kwartału się zbliża.
    Cena rzepaku na giełdzie paryskiej nadal spada, to wróży ,ze będziemy pieli się do góry i będzie to drugie LPP w krótkim okresie czas.
    Moja prognoza na koniec września 52-54 zł za akcje,później do połowy października trend boczny,do wyników za III kwartał cena 66zł a po wynikach to pewnie oszaleję z radości z ceny, bo zysk operacyjny za III kwartał będzie około 100 mil.zł z tego należy odliczyć podatek i jakieś tam koszty. W tym kwartale będą małe juz odpisy.
    Z wykresu analizy technicznej wynika ,ze nie znajdziemy się poniżej kreski czerwonej tylko ponad ją będziemy cały czas a to wróży szalone wzrosty przez ten okres.
  • Re: Koniec popytu Autor: ~xyx [83.9.12.*]
    Tylko w ciągu jednej godziny dzisiaj cena rzepaku na giełdzie paryskiej spadła o 4 euro. To daje do myślenia co będzie dalej.
  • Re: Koniec popytu Autor: ~xyx [83.6.218.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/7,1340090-Spolki-spozywcze-w-2013-r----analiza-Parkietu.html
    Największy potencjał wzrostów z tych spółek spożywczych ma jeszcze Kruszwica nawet do 100% do końca tego roku.
    Było by dobrze żeby kurs pozostał na tym poziomie co obecnie do połowy października ale wątpię czy tak będzie, bo parcie na kurs będzie się nasilać i nie damy rady tego poziomu utrzymać pewnie kosztem akcji.
    Z wykresu wynika ,ze lada moment nastąpi wybicie do góry.Może być to dzisiaj jutro lub pojutrze.Cena wybicia do góry w okolice 54zł.
  • Re: Koniec popytu Autor: ~xyx [178.42.199.*]
    Cena rzepaku na otwarciu dzisiaj na giełdzie paryskiej znów spadła o 4 euro. Cena docelowa spadku rzepaku za tonę wyniesie 330 euro i tak powinna się utrzymać przez 2 lata.
  • Re: Koniec popytu Autor: ~xyx [178.42.199.*]
    Co będzie z ceną rzepaku na giełdzie paryskiej jak Ukraina podpisze umowę stowarzyszeniową z UE w listopadzie?prawo wchodzi natychmiast po podpisaniu. Pierwsza reakcja na giełdzie paryskiej będzie taka, ze cena rzepaku możne spaść poniżej 300euro za tonę a później odreagowanie.
    Nasi chłopacy są juz przygotowani na hurtowe dostawy olejów,masła i margaryn z Kruszwicy na Ukrainę.
    Na 99% umowa zostanie podpisana w listopadzie. Na razie tylko tyle mogę podać informacji, jak zarząd Kruszwicy czy Prezes mają kłódkę zamkniętą na gębie.
  • Do XYX Autor: ~Ania [206.18.106.*]
    XYX ty tak piszesz jakies cudowne rzeczy, ale tam ktoś chce sprzedać ponad 10 tysięcy akcji i to chyba nie jest za dobrze. Od tygodnia nikt nie kupuje
  • Re: Do XYX Autor: ~xyx [79.185.197.*]
    Widocznie Ania Prezes i mafia się zdenerwowała na mnie, ze jestem ich rzecznikiem prasowym.
    Nie martw się to tylko straszak. Zawsze gdy przychodzi moment wybicia do góry dołują kurs i czyszczą tych słabych. Tak się robi na spółkach które są coś warte a śmiecia pompuje się do góry. Im dłużej będziemy na tym poziomie to lepiej,bo później będziemy mieli mocne wybicie do 66zł. Jeszcze mogą tylko straszyć 2 tyg. później już nie.
  • Re: Do XYX Autor: ~Ania [206.18.106.*]
    No to po co ty wogóle tu tyle gadasz? Jak namawiasz innych do zakupu, to znaczy, że sam chcesz sprzedać. Jakbyś był madry, to byś siedział cicho i czekał aż dojdzie do tego 66. Ja dopiero co kupiłam akcje i teraz się boję, bo widzę tylko, że ktoś chce sprzedawać. A jedyny co jest na forum, to jesteś TY z tymi cudnymi wieściami o mafii. Sorry, ale chyba zostaniesz sam za chwile
    Widzisz nie lubią jak się o nich pisze, pewnie czują,ze kogoś mają przez moje wpisy na karku. Więcej juz nie będę pisał o nich. Chciałem tylko udowodnić Rudemu,ze jego wykształcenie z którego jest dumny jest nic niewarte bo uczono go mechanicznego myślenia a nie samodzielnie. Mozna było to zauważyć tu gołym okiem, ze mysli jak dwu-suw . Też mamy wpływ jak mają być uczeni studenci.
    No nie wiem. On to przynajmniej pisze o konkretach, a ty do straszysz jakąś mafia i piszesz sam do siebie.
    Jakie konkrety,jak to jest spekulant. Kurs akcji zmieniał by się co jakiś czas +15% -15% o to jego konkrety by były. Więcej byś straciłaś a tak masz stabilny kurs dzięki nam. Ja piszę tylko prawdę jak jest. W poniedziałek będzie odbicie a spadek o złotówkę nie ma co lamentować bo muszą byc jakieś pozorne ruchy w obie strony. Teraz juz myśl o 15 listopadzie i sw. Mikołaju to Ci wyjdzie na dobre.Żyjesz teraz chwilą i dlatego jesteś tak zdenerwowana. Rozumiem Cię bo grasz swoimi pieniędzmi a ja nie. Ja gram pieniędzmi które lekko mi przyszły i nie odczuwam takiej presji jak Ty.
    Ale ty wcześniej pisałeś o 80 złotych na koniec września, a teraz już mówisz o św. Mikołaju i listopadzie. W nosie mam takich, co zmieniają zdanie. Kupiłam akcje niedawno, bo liczę, że zarobię jak dojdzie do 70 złotych, ale na razie, to ktoś chce tu sprzedać 10 tysięcy sztuk i tyle
    To optymista pisał nie ja coś Ci się pomyliło.Ja pisałem ,ze wzrosty będą jak poznamy zyski za III kwartał,które ustalą zyski na 2 lata do przodu z dużym, prawdopodobieństwem. Im bliżej będziemy 15 listopada tym temperatura na Kruszwicy będzie rosła mocno. Ja mam kasy w bróg mogę czeka nawet pół roku
  • Re: Do XYX Autor: ~xyx [83.9.11.*]
    W 2009 r cena rzepaku na giełdzie paryskiej wynosiła średnio w roku 393euro za tonę. I w tym samym roku zysk netto Kruszwicy wyniósł 142 mil. zł. Teraz mamy cenę rzepaku średnio na giełdzie 364euro za tonę i do tego pięć bardzo nowoczesnych i rentownych zakładów w kraju. Jak by nie patrzył to przy tej cenie rzepaku co jest, zysk roczny netto Kruszwicy musi wynieść minimum 160mil.zł. Proste jak drut.
    Ja mam prawo tu pisać bo mam dużo dwa razy więcej akcji, jak ten co wystawił. Gdybym miał 1tys. to bym sobie dupy tym nie zawracał.
  • Re: Do XYX Autor: ~Rudy [206.18.106.*]
    W 2009 to cena rzepaku wahała się pomiędzy 250 a 330 EUR, więc te Twoje 393 to bzdura. Wykres za 2009 poniżej.

http://www.barchart.com/chart.php?sym=XRX13&style=technical&template=&p=WN&d=X&sd=01%2F01%2F2009&ed=12%2F31%2F2009&size=M&log=0&t=BAR&v=2&g=1&evnt=1&late=1&o1=&o2=&o3=&sh=100&indicators=&addindicator=&submitted=1&fpage=&txtDate=

Kruszwica nie zarobi żadnych 160 mln, tylko 60-80 w skali najbliższych 12 miesięcy. Poza tym oszukujesz ludzi, jak piszesz, że cena się utrzyma przez 2 lata. Z każdymi zbiorami cena jest ustawiana na nowo i nie ma czegoś takiego w ogóle jak możliwość przewidzenia ceny na dalej niż jeden sezon zbiorów. Człowieku, nie możesz oszukiwać bezkarnie ludzi. Poniżej masz ramkę, w której jest napisane co Ci za to grozi.
  • Re: Do XYX Autor: ~xyx [83.28.185.*]
    Nic mi nie grozi bo my egzekwujemy prawo. Jak można być tak dalej ograniczonym, od niewierny Tomasz .
    Nic to nie zmienia.Ktoś tu podawał ,ze taka cena była i taką przyjąłem. Teraz firma ma zakłady bardziej rentowne niz 5lat temu i można śmiało przyjąć cenę rzepaku z tego okres na zyski podobne jakie były 5 lat temu. Cena się zmieniła tego nie wziąłeś pod uwagę. 5lat temu produkty Kruszwicy były dużo tańsze niż teraz. Kto wprowadza w błąd akcjonariuszy?
    Do tego dojdzie jeszcze rynek Ukrainy w listopadzie i wzrosną przychody firmy juz od III kwartału. Zasiewy rzepaku w tym roku są takie same jak rok temu i zbiory będą podobne jak w tym roku więc 2 lata firma będzie w komfortowej sytuacji. Nic tu juz nie wymodzisz.

Ania juz po strachu to było potrzebne żeby trochę wytrzepać i zwiększyć obroty.
    No jak to? Sam się chwalisz wiedzą z giełdy francuskiej, a nie sprawdziłeś jaka była cena 5 lat temu? Przeczytaj sobie poniżej:
    "jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd"

To słabo dołożyłeś tej "należytej staranności"

Z tą Ukrainą kolejna ściema. Od lat importujemy rzepak z Ukrainy i nie ma to wpływu na nasz rynek. Poza tym Bunge, właściciel Kruszwicy ma tam swoją spółkę też, która jest konurencyjna dla Kruszwicy.

http://en.oleina.ua/about/news/29-%C2%ABbunge-ukrayina%C2%BB-pidbila-pidsumki-persho

A zbiory zależą od pogody a nie od zasiewów.
  • Re: Do XYX Autor: ~xyx [178.42.203.*]
    Stare kotlety odgrzewasz z tą Ukrainą i zapominasz o cłach zaporowych. Ja nie grzebie się w papierach bo to szkoda czasu mego, tylko łapie w pamięci co kto tu pisał i to podaje.
    O ile mi wiadomo to tylko rok temu sprowadzili rzepak z Ukrainy 70tys. ton. W tym roku nie było żadnego komunikatu, bo niema takiej potrzeby aby tam kupować.
    Ja lepiej orientuję się jak tam jest bo 6 lat temu nasi chłopacy byli na wygnaniu przez dwa lata przez poprzedni rząd nie mieli wstępu do kraju do późnej jesieni 2007r.. Schronienia przez te 2 lata udzielił nam Łukaszenka i Ukraina. Łukaszenka jest równy chłop wszystkie luksusowe samochody bierze i legalizuje u siebie. Nawet jeździ sam naszym samochodem co mu sprzedaliśmy.
    Tak, tylko Łukaszenka jest na Białorusi debilu.
  • Re: Do XYX Autor: ~xyx [178.42.203.*]
    Jak można być tak ograniczonym i to facet po studiach. Nie bez powodu naukowcy alarmują w TV aby zmienić sposób nauczania na studiach. Zaprzestać uczenia studentów na studiach według gotowego schematu myślenia, jakie stosują większość profesorów na wykładach a zmuszać ich do samodzielnego myślenia. To od nas zależy czy będzie zmiana w nauczaniu na studiach, póki co to jeszcze rządzimy i nie dopuścimy do zmian bo wchodzą tu w rachubę bardzo duże pieniądze. Jeśli piszę ,ze Łukaszenka dał schronienie to nie muszę wymieniać Białorusi a w przypadku Ukrainy musiałem wymienić to państwo bo zgodę wydały inne instytucje bez wiedzy...
  • Re: Do XYX Autor: ~xyx [83.6.199.*]
    Możecie teraz sobie pograć tylko nie szaleć.
  • Re: Do XYX Autor: ~xyx [83.9.97.*]
    Ale jest parcie na kurs. A co będzie z kursem akcji, jak zbliżymy się czasowo do 15 listopada i Ukraina podpisze umowę stowarzyszeniową. To będzie drugi rynek jak Europa dla Kruszwicy.. Jak ten cap wprowadzi restrykcje dla Ukrainy to produkty Kruszwicy będą szły z Ukrainy, przez Łukaszenkę i inne państwa i to hurtem. Te 2 lata na wygnaniu nie poszły na marne bo cała prawie Azja będzie w naszych rękach. Ukraina to tylko będzie przyczółek na inne państwa.
[x]
KRUSZWICA 0,30% 66,00 2021-02-26 16:11:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.