Zarabianie w samotności nie sprawia tak dużej satysfakcji jak w dobrym towarzystwie nie mniej stopa zwrotu i stan rachunku cieszy. Szkoda że tak nie wielu dostrzegało kilka miesięcy temu , gotówkę w kasie spółki i kilka innych jokerów o których pisałem już wcześniej tutaj i na parkiecie.
No ja dziś połowę sprzedałem, liczyłem że będzie wezwanie po 9pln, a tu taka niespodzianka, stopa zwrotu piękna, zobaczymy co będzie dalej, teraz czas na poszukiwania następnej perełki, cez już wybił, chyba podkupię tesgasu.
to był mój scenariusz bazowy na rozwój wypadków, czyli wezwanie przez KHL i zdjęcie spółki z giełdy, a następnie sprzedaż inwestorowi, skoro w poprzednim wezwaniu było 8,- to liczyłem na jakieś 9,-, a niespodzianka ?, no niespodzianka jak liczyłem na 9,- a poszło po ~9,4 :)) ponad 20 raczej bym się nie spodziewał, no ale miesiąc temu nie spodziewałbym się 10, a tu dziś prawie liznęło, no nic zobaczymy jak będzie, na razie jest lepiej niż dobrze.
Teraz kapuję. Nie obraż się ale Twoje założenia o wezwaniu po 9 były bez sensu tym bardziej że nikt nigdzie nie zapowiadał czegoś takiego na pks . Poza tym jeśli uwzględnisz to ile pekaes ma gotówki w kasie i to że operacyjnie wychodzą na prostą byłoby zupełnie nie racjonalne odpowiedzieć na wezwanie po 9 .
Może w 2012 po 9zł miałoby sens ale dzisiaj to już zupełnie inna spółka .Trochę przypomina mi Hygienikę . Jeszcze przed rokiem była to zupełnie inna spółka. Zarówno na Hygienice i pekaesie najlepszy okres i czas odcinania kuponów przed nami.
Powodzenia .pozdrawiam.
Każdy ma jakieś swoje scenariusze, dla Ciebie było bez sensu, dla mnie miałoby to sens, nic nieważne, ważne że kurs powrócił na właściwe poziomy, w spółkę wierzyłem zawsze i tu się nic nie zmienia, jedyny moment kiedy zwątpiłem w spółkę to jak odszedł prezes Machocki, bo tak naprawdę obecna sytuacja spółki to w większości jego zasługa, no ale jak widać chłopaki dalej pociągnęli temat jak należy, miesiąc temu miałem w pksie 40% portfela choć z zasady nie angażuję w jedną spółkę ponad 20%, teraz mam 20% i jest ok.
Dokupiłem tesgas i agroton, z perspektywą 12-18to miesięczną, za półtora roku zobaczę czy to był dobry ruch.
~will, dobrze myślisz, tylko z jednym wyjątkiem, to się dowiedz u chłopaków jak masz pekaes w portfelu jak to jest z tą zasługą, bo jakby chłopaki pociągnęli temat tak jak był poprzednio, to dzisiaj byś miał po 2 złote a nie po 9... zobacz sprawozdania za 2012 co musieli posprzątać, ale teraz niczego sobie - jak tak pójdą w 2014, to jestem trzy razy tak!