• Samotne wejście w NIRWANĘ Autor: pascal777 [46.204.118.*]
    Zarabianie w samotności nie sprawia tak dużej satysfakcji jak w dobrym towarzystwie nie mniej stopa zwrotu i stan rachunku cieszy. Szkoda że tak nie wielu dostrzegało kilka miesięcy temu , gotówkę w kasie spółki i kilka innych jokerów o których pisałem już wcześniej tutaj i na parkiecie.

Pozdrawiam cierpliwych.
  • Re: Samotne wejście w NIRWANĘ Autor: ~will [46.134.86.*]
    No ja dziś połowę sprzedałem, liczyłem że będzie wezwanie po 9pln, a tu taka niespodzianka, stopa zwrotu piękna, zobaczymy co będzie dalej, teraz czas na poszukiwania następnej perełki, cez już wybił, chyba podkupię tesgasu.
  • Re: Samotne wejście w NIRWANĘ Autor: ~pek [213.238.73.*]
    Raczej będzie dalsze windowanie kursu. Kulczyk zbiera kasę na inwestycje energetyczne na południu.
    20-24 zł, to mój typ w przeciągu roku:)
  • Re: Samotne wejście w NIRWANĘ Autor: ~pascal777 [37.30.49.*]
    Will o jakim wezwaniu i niespodziance piszesz ?
  • Re: Samotne wejście w NIRWANĘ Autor: ~will [46.134.86.*]
    to był mój scenariusz bazowy na rozwój wypadków, czyli wezwanie przez KHL i zdjęcie spółki z giełdy, a następnie sprzedaż inwestorowi, skoro w poprzednim wezwaniu było 8,- to liczyłem na jakieś 9,-, a niespodzianka ?, no niespodzianka jak liczyłem na 9,- a poszło po ~9,4 :)) ponad 20 raczej bym się nie spodziewał, no ale miesiąc temu nie spodziewałbym się 10, a tu dziś prawie liznęło, no nic zobaczymy jak będzie, na razie jest lepiej niż dobrze.
  • Re: Samotne wejście w NIRWANĘ Autor: pascal777 [37.31.61.*]
    Teraz kapuję. Nie obraż się ale Twoje założenia o wezwaniu po 9 były bez sensu tym bardziej że nikt nigdzie nie zapowiadał czegoś takiego na pks . Poza tym jeśli uwzględnisz to ile pekaes ma gotówki w kasie i to że operacyjnie wychodzą na prostą byłoby zupełnie nie racjonalne odpowiedzieć na wezwanie po 9 .
    Może w 2012 po 9zł miałoby sens ale dzisiaj to już zupełnie inna spółka .Trochę przypomina mi Hygienikę . Jeszcze przed rokiem była to zupełnie inna spółka. Zarówno na Hygienice i pekaesie najlepszy okres i czas odcinania kuponów przed nami.
    Powodzenia .pozdrawiam.
  • Re: Samotne wejście w NIRWANĘ Autor: ~will [5.184.94.*]
    Każdy ma jakieś swoje scenariusze, dla Ciebie było bez sensu, dla mnie miałoby to sens, nic nieważne, ważne że kurs powrócił na właściwe poziomy, w spółkę wierzyłem zawsze i tu się nic nie zmienia, jedyny moment kiedy zwątpiłem w spółkę to jak odszedł prezes Machocki, bo tak naprawdę obecna sytuacja spółki to w większości jego zasługa, no ale jak widać chłopaki dalej pociągnęli temat jak należy, miesiąc temu miałem w pksie 40% portfela choć z zasady nie angażuję w jedną spółkę ponad 20%, teraz mam 20% i jest ok.
    Dokupiłem tesgas i agroton, z perspektywą 12-18to miesięczną, za półtora roku zobaczę czy to był dobry ruch.
  • Re: Samotne wejście w NIRWANĘ Autor: ~pekaes [77.252.110.*]
    ~will, dobrze myślisz, tylko z jednym wyjątkiem, to się dowiedz u chłopaków jak masz pekaes w portfelu jak to jest z tą zasługą, bo jakby chłopaki pociągnęli temat tak jak był poprzednio, to dzisiaj byś miał po 2 złote a nie po 9... zobacz sprawozdania za 2012 co musieli posprzątać, ale teraz niczego sobie - jak tak pójdą w 2014, to jestem trzy razy tak!
[x]
PEKAES 0,00% 15,00 2016-11-09 15:41:19
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.