Pupcia a nie amica kisielec i tyle.Sa 2 spółki na gieldzie podobne do amiki .Spółka efekt i spółka wasko.Choc zajmuja siem czym innym ale prezesi wiedza.
a witam. tak wpadłem pozdrowić zolo o tak tak, pamiętam, jak kupował po 25 i twierdził, że będzie hiciorro ;) ale i tak najbardziej podoba mi się zakon perły, za dwa miesiące minie rok, jak spółka w tredzie spadkowym, ale optymizm dopisuje, chyba Dostojewskiego już tu nie ma od dawna, no ale sztandarowe postacie pojmoj i BartoszW konsekwentnie trzymają perłe.
ja odchudziłem portfel, miałem bodaj do maja/czerwca 4 spółki, po dywidendzie dwie sprzedałem, posiadam obecnie dwie, z czego jedna jest nie na sprzedaż.
Dosc czesto tu "wpadasz" mimo ze pisales ze "spadasz".......
Jakis syndrom Fasiowy ???????
A moze tak kilka slowek na temat swojej koronnej spolki ktora jest nie na sprzedaz?????
Czy nie jest to Alterco na ktorej zarabiales setki procent w kilka sesji ????
W sumie to logiczne w zwiazku z zawieszeniem notowan nie jestes wstanie ich sie pozbyc.
Pamiętam pojmoj, jak z rok temu pisałeś, by się nie przejmować kursem, iść na spacer, zjeść dobrą rybkę. Oj nachodziłeś się chyba przez rok, a i dużo ryb z biedronki zjadłeś, bo Seko o 100% zdążyło urosnąć.
Forum FSG i MOJ to najsmutniejsze fora na tej stronie. Bo skanseny zazwyczaj wesołe nie są. Akcjonariusze - którym przewodzi od lat wódz Bartosz W i jego porucznik na froncie MOJa - niejaki "myślący" (sic! :-))))) żyją nadziejami na podbój Chin/świata a w momentach zwątpienia, gdy hossa wynosi inne spółki na nowe szczyty - a u nich obrót jak w budce z hotdogami - oni patrzą na swoje c/z i się nim pocieszają, wzajemnie poklepując po plecach i kpiąc przez łzy z innych głupich graczy którzy kupują balony, a ich perły nie widza...
Smutno, pusto, siermiężnie.
Chcesz być w Niebie to martw się o siebie. Zarobiło się na innych spółkach a na Fasia jeszcze przyjdzie czas, a na razie trzeba zbierać skoro są chętni oddawać przy c/z=5.
Pzdr
Oj tak u BartoszaW fasing to już stan umysłu. Od lat czeka na 100 zł na akcje, a zaczął kupować w 2007, gdy perła stała tanio. Jest bez wątpienia najwierniejszym akcjonariuszem.
A Ty w ogóle to masz jakieś akcje czy tylko od czasu do czasu popisujesz sobie na forum coś a'la erotoman gawędziasz? Dałbyś w końcu jakieś typ skoro taki z Ciebie rasowy gracz pouczający innych co do ich strategii inwestycyjnych.
Pzdr
Niestey nie mam czasu m.in. dlatego, że czytam 2 inne książki. Mogłabyś w 2 zdaniach napisać najistotniejsze tezy z tej książki? Poproszę też o spółki które należałoby dziś kupić zgodnie z tymi tezami.
Pzdr
BartoszuW skoro pozostałe informacje Ci się nie przydadzą i nie chcesz też wiedzieć, co ostatnio miałem i sprzedałem, więc specjalnie dla Ciebie, przez wzgląd na długotrwałą sympatię :), ujawniam tę spółkę. Jest to Zamet, obecnie jedyna spółka w portfelu, ma ona status nie na sprzedaż.
To jednak chcesz wiedzieć coś więcej. Oj BartoszW widzę, że pierwsze co u Ciebie zadziałało to c/z i c/wk, tak tak, wiem, jak wielką wagę przykładasz do tych współczynników.
BartoszW chciałeś spółkę, która wpisywałaby się w tezy książki, którą Ci polecałem (ale nie tylko).
Masz tu garstkę argumentów:
Zamet to spółka, która pozyskała 3 największych odbiorców w sektorze off-shore, terminowo realizuje swoje zobowiązania, praktycznie zero długów, polityka dywidentowa to minimum 50% zysku dla udziałowca, jak kiedyś rozmawiałem z działem inwestycji to się dowiedziałem wszystkiego, co chciałem wiedzieć, portfel zamówień mają wypełniony na kilka najbliższych lat.
http://rafalhirsch.blogspot.fi/search/label/Zamet choć ostatnio zszedł poniżej progu.
W długim okresie inwestowanie w niskie c/z się sprawdza. Na Zamecie też się sprawdziło bo c/z był tu z tego co pamiętam ok. 6 a potem kurs urósł 300%. :-) Oczywiście czasem ten długi okres trwa dłużej niż byśmy chcieli.
Pzdr
Nie twierdzę, że nie, ale jest to jeden z szeregu czynników wpływających na atrakcyjność spółki. Ja sceptycznie podchodzę do Fasing. Nie chodzi o to, czy spółka jest dobra, czy zła, bo moim zdaniem jest dobra, ale uważam, że struktura akcjonariatu zniechęca większych inwestorów. Kto by chciał kupić spółkę, w której tylko Carbon rozdaje karty i nie dopuszcza nikogo do głosu? Ty? Ja nie, ale to tylko moje przemyślenia.
chodzi o Paragon Resources ticker: PAR dawniej Noventa Resources
wejdż na www ..................i poczytaj ( przymierzyłbym się na kupno w przedziale 0,10-0,20 p
Moim zdaniem to w tej chwili najlepsza okazja na rynku................ja skupuję od 0,21 p (0,0021 GBP)