• Czy Netia dotrzymuje umów? Autor: ~krzysztof [88.156.6.*]
    Gdy próbowałem wyjaśnić problemy jednego klienta z Netią, otrzymałem takie zapewnienie:
    "Jeżeli abonent ma dodatkowe pytania lub wątpliwości - mimo zakończenia procesu reklamacji - zawsze może się z nami skontaktować bezpośrednio - na pewno odpowiemy na wszelkie dodatkowe pytania."

Gdy więc klient przesłał prośbę o dodatkowe wyjaśnienia, otrzymał informację:
    "Odpowiadając na zgłoszenie informuję, iż droga reklamacyjna została zamknięta. Netia udzieliła informacji w pierwszej reklamacji, a później w jej odwołaniu. Tym samym nie mamy już podstaw do dalszego rozpatrywania przedstawionego wątku, bardzo mi przykro. Stanowisko Netii zostało wyrażone w odwołaniu od reklamacji."

Oto cała prawda, jak Netia traktuje swoich klientów oraz akcjonariuszy, którym zależało na dobrym wizerunku firmy.

• Re: Czy Netia dotrzymuje umów? Autor: ~smiech [83.23.44.*]
    nikt sie tym nie przejmuje-wazny kurs a to dywidenda a to dt takie pierdoly
  • Re: Czy Netia dotrzymuje umów? Autor: ~krzysztof [88.156.6.*]
    Piszesz, że na kurs ma wpływ dywidenda, więc pewnie wiesz, że na wysokość dywidendy mają wpływ zyski, a na zyski w dłuższej perspektywie ma wpływ ilość klientów, a na ilość klientów ma wpływ uczciwość zarządzających firmą.

Jeśli pracownicy Netii obiecują prędkość 8Mb/s, chociaż warunki techniczne pozwalają maksymalnie na 2Mb/s, a potem reklamacje są odrzucane, to klienci odwracają się od takiej firmy i w dłuższej perspektywie firma bankrutuje i akcje warte są 0zł.
  • Re: Czy Netia dotrzymuje umów? Autor: ~Luzik [87.205.143.*]
    Mam to samo rżną mnie cały czas na szybkości transferu.Idiotyczny zapis mówi ze transfer jest do 10 MB to nawet jak mam 2 MB to nie mam szans na reklamacje.Sprawa ciągnie sie juz pól roku nikt nic z tym nie robi.Był u mnie technik który stwierdzil ze poprostu do centrali podłaczyli więcej klientów niz jest ona w stanie obsłużyc i tyle.
  • Re: Czy Netia dotrzymuje umów? Autor: ~dzięki wychodzę [109.75.17.*]
    Ja już podziękowałem NETII. Skup z średnią 4,63. Oddane z średnią 4.87. Niestety tu za bardzo śmierdzi. Na wzloty się nie zanosi na upadek jak najbardziej. Przechodzę na ciemną stronę mocy czyli do TEPSY.
  • Re: Czy Netia dotrzymuje umów? Autor: ~krzysztof [37.8.250.*]
    Pomimo tego, że klient miał z Netią umowę na 8Mb/s a otrzymał usługę z prędkością do 2Mb/s, odmówiono mu rekompensaty twierdząc, że klient w rozmowie telefonicznej nie wyraził zgody na obniżenie abonamentu.

Gdy klient poprosił o udostępnienie nagrania rozmowy telefonicznej, otrzymał następującą odpowiedź:

Dzień Dobry Panu
    dziękuję za kontakt z Netią

Odpowiadając na zgłoszenie informuję, iż zgodnie z Regulamien Netii możemy wystawić do odsłuchu nagranie, które tworzy nowe zobowiązanie, to jest przedłużenie umowy bądź dosprzedaż usług. Niestety nie mamy zatem możliwości przygotowania nagrania.

Przepraszam za długi czas udzielenia odpowiedzi. W wyniku błędu systemowego nie mogliśmy odpowiedzieć wcześniej.
  • Netia nic nie gwarantuje klientom. Autor: ~krzysztof [95.49.123.*]
    Szanowny Panie,
    dziękuję za kontakt z Netią.

Odpowiadając na zgłoszenie informuję, że prędkość internetu zgodnie z Regulaminem nie jest gwarantowana, ponieważ zalezy od możliwości technicznych łącza w danej lokalizacji. Nie mam zatem podstaw do przyjęcia reklamacji. Dodam, że Pańskie usługi zostały już wyłączone zgodnie z rozwiazaniem umowy a saldo na Pana koncie jest zerowe.

Pozdrawiam
  • a czy netia płaci podwykonawcom? Autor: ~mariusz markiewicz [185.4.213.*]
    a czy netia płaci podwykonawcom?
    Zostałem poinformowany dzisiaj przez montera, że nie przyjdzie założyć internetu, bo mu nie płacą...
    Pytanie gdzie pojawił się zator i czy monter pracuje dla spółki zewnętrznej - tego oczywiście nie wiem, dlatego zadaję pytanie :)
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.