Najwięksi akcjonariusze powinni się spotkać i wspólnie ustalić jakieś propozycje i plan a następnie zebrać drobnych Zarząd ma 30% a reszta rozwodniona po drobnych. Niedługo NWZA i co tam ustalicie jak każdy z osobna będzie miał swoją wizje i skończy się jak zawsze.
Gerg podaje swojego meila , Darek podaje swojego meila może jeszcze ktoś poda meila to wszystko do niczego nie prowadzi póki wspólnie mocniejsi nie zgromadza wokół siebie drobnicy bo w zasadzie nie wiadomo do kogo pisać.
Mój drogi ustalmy fakty
1. Jeśli sam masz 5% akcji to sam zwołaj NWZA
2. Jeśli nie masz, przyłącz się do nas,
3. Do kogo pisać? Do swojego biura maklerskiego, jak tylko zostanie ogłoszone NWZA.
4. Co dalej zrobić? Przyjechać na Walne i poprzeć uchwały dotyczące, kontroli w spółce
Nie widzę ryzyka braku dogadania się. Podobno niektórzy boją się OLAF-u. Ja raczej obawiam się wycofania ATON-a z giełdy, co spowoduje kompletny brak zobowiązań publicznych Zarządu , bo spółka nie będzie już giełdową. Każdy, kto kwestionuje OLAF być może wspiera Zarząd
Dlaczego pojawił się temat KNF a zwłaszcza OLAF?
1. Dlatego, bo to jedyna instytucja, która ma interes w kontroli ATON-a, do którego pompowano kasę Unii Europejskiej i być może przepompowywano ja do spółek zależnych....
2. Dlatego, bo OLAF zrobi to za kasę z UE a nie z naszych kieszeni. Bo niby kto zapłaci za audytora?
3. Dlatego, bo rozpoczęcie kontroli teraz spowoduje, że wiele spraw się nie przedawni i gnoje nie uciekną od odpowiedzialności finansowej.
4. Dlatego, bo głos Walnego również dla OLAF jest bardziej wiarygodny niż głos jednego sfrustrowanego akcjonariusza
5. Dlatego, bo tylko wizja zajęcia majątków prywatnych i majątków spółek, do których wytransferowano kasę UE może zmusić osoby odpowiedzialne do działań faktycznych, a nie pozorowanych
Guciu, a jak już zarejestrujesz akcje, to przyjedź na Walne, bo chyba masz w tym interes. Prawda?
Czy możliwe jest stworzenie pełnomocnictwa z głosów na wybraną osobę która reprezentowałaby grupę osób na walnym. Czy to jest skomplikowana operacja?
W ten sposób można by było zmobilizować większą grupę drobnych akcjonariuszy która ma znaczny dystans by dojechać na walne.
Według mnie od takich spraw jest Dział Interwencji Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych
http://www.sii.org.pl/24/ochrona-praw/dzial-interwencji.html#ak24
Ja do nich napisałem, ale pewnie im więcej osób napisze w tej sprawie, tym większa szansa, że się nią zajmą.
Działowi Interwencji SII nie udało się się nawiązać kontaktu z ATONEM (adres mailowy nie działa, telefony i faksy wyłączone). W tej sytuacji zwrócili się do GPW z zapytaniem o aktualne dane kontaktowe, oraz o wyjaśnienie problemu braku możliwości nawiązania kontaktu ze spółką.
Dnia 2013-08-21 o godz. 10:40 ~jojo napisał(a):
> Działowi Interwencji SII nie udało się się nawiązać
> kontaktu z ATONEM (adres mailowy nie działa, telefony i
> faksy wyłączone). W tej sytuacji zwrócili się do GPW z
> zapytaniem o aktualne dane kontaktowe, oraz o wyjaśnienie
> problemu braku możliwości nawiązania kontaktu ze spółką.
Dzięki za informacje - przekazałem przed chwilą SII aktualne dane kontaktowe, zobaczymy co uda im się ustalić. Jeśli jesteś z nimi w stałym kontakcie byłbym wdzięczny za aktualizowanie na forum ich ewentualnych postępów.
Czy możesz przesłać mi te dane na adres erloy@poczta.onet.pl ?
Z SII otrzymałem informację, że nie zdobyli aktualnych danych a jedynie informację od giełdy, że udało im się skontaktować ze spółką, i że giełda zwróciła się do spółki o zaktualizowanie danych na stronie.
Czy jest jakakolwiek szansa na przywrócenie życia w Atonie ? Czy ktokolwiek dokładnie orientuje się czy tylko udajecie na forum . Mało mam akcji, daleko do Wrocławia a pracy nie mogę opuścić więc nie interesowałem osobiście , się do tej pory .
Sam nie mam dużej siły mimo że zainwestowałem tu sporo kasy tylko cena była inna a teraz śmieci mi zostały.
Nie spodziewałem się takiego obrotu na tej spółce raczej liczyłem że powoli po Walnym na wiosnę będzie stopniowo wychodzić na prosta a teraz szkoda gadać.
Wiesz Gerg myślę że tak szybko interesu zwinąć nie mogą bo dostali kasę z UE na różne projekty i trzeba się z tego rozliczać tylko tak jak piszesz wykluczenie z giełdy to brak zobowiązań a potem malutkie spółeczki które przejmią technologię i zarobią kokosy a my zostaniemy z ręką w nocniku.
OLAF jak sam dobrze wiesz nie patyczkuje się i może to bardzo dobry mobilizator dla niektórych tylko czy uzyskamy odpowiednią ilość aby to przeszło.
Maciek działaj będziesz miał na NWZA napewno olbrzymie poparcie bo większośc zna Ciebie tylko dobrze by było aby przed NWZA dogadać sie co do planów aby zostały poparte przez większość.