Mój drogi ustalmy fakty
1. Jeśli sam masz 5% akcji to sam zwołaj NWZA
2. Jeśli nie masz, przyłącz się do nas,
3. Do kogo pisać? Do swojego biura maklerskiego, jak tylko zostanie ogłoszone NWZA.
4. Co dalej zrobić? Przyjechać na Walne i poprzeć uchwały dotyczące, kontroli w spółce
Nie widzę ryzyka braku dogadania się. Podobno niektórzy boją się OLAF-u. Ja raczej obawiam się wycofania ATON-a z giełdy, co spowoduje kompletny brak zobowiązań publicznych Zarządu , bo spółka nie będzie już giełdową. Każdy, kto kwestionuje OLAF być może wspiera Zarząd
Dlaczego pojawił się temat KNF a zwłaszcza OLAF?
1. Dlatego, bo to jedyna instytucja, która ma interes w kontroli ATON-a, do którego pompowano kasę Unii Europejskiej i być może przepompowywano ja do spółek zależnych....
2. Dlatego, bo OLAF zrobi to za kasę z UE a nie z naszych kieszeni. Bo niby kto zapłaci za audytora?
3. Dlatego, bo rozpoczęcie kontroli teraz spowoduje, że wiele spraw się nie przedawni i gnoje nie uciekną od odpowiedzialności finansowej.
4. Dlatego, bo głos Walnego również dla OLAF jest bardziej wiarygodny niż głos jednego sfrustrowanego akcjonariusza
5. Dlatego, bo tylko wizja zajęcia majątków prywatnych i majątków spółek, do których wytransferowano kasę UE może zmusić osoby odpowiedzialne do działań faktycznych, a nie pozorowanych
Guciu, a jak już zarejestrujesz akcje, to przyjedź na Walne, bo chyba masz w tym interes. Prawda?
Gerg