• No i to się nazywa wzorcowy raport:) Autor: ~dejw [83.15.80.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/522444,aton-ht-sa-raport-miesieczny-za-lipiec-2013-r-

Ale porażka. Nawet nie jeśli chodzi o sytuację firmy ale stosunek do - bądź co bądź - współwłaścicieli. Pozostaje współczuć tym, co tu zostali.
  • Re: No i to się nazywa wzorcowy raport:) Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Ostatni raport dostarczył kolejny dowód na arogancję i ignorancję Zarządu. i okłamywanie inwestorów. Otóż 1 lipca weszła w życie nowa ustawa śmieciowa, w którą celował Zarząd z technologią zgazowywania rdf-u i produkcją energii, a 17 lipca 2013 ukazał się Dziennik Ustaw poz 817, który ma wpływ na kwalifikacje przedsięwzięć, do których technologia MTT, a zwłaszcza MOS może mieć zastosowanie (gaz ropa naftowa).
    Jeśli te zdarzenia o w ocenie Zarządu nic nie znaczy, to jest to najlepsza antyreklama dla wiedzy i spostrzegawczości i Pani Błażejowskiej i Pana Kluski, bo oboje się podpisali pod tym gniotem.

NWZA, nasz rewident oraz kontrola z KNF i OLAF
  • Re: No i to się nazywa wzorcowy raport:) Autor: ~maciekk [78.31.167.*]
    Dnia 2013-08-14 o godz. 14:36 ~Gerg napisał(a):
    > Ostatni raport dostarczył kolejny dowód na arogancję i
    > ignorancję Zarządu. i okłamywanie inwestorów.

Miał też miejsce taki drobiazg jak zawieszenie notowań - ale to, jak widać, w ocenie Zarządu nie stanowi zdarzenia, które może mieć wpływ na kondycję spółki...
  • Re: No i to się nazywa wzorcowy raport:) Autor: ~mis 12 [37.225.26.*]
    czasem tu zaglądam na forum przez sentyment , myslę sobie , może jakieś pozytywy , ale widze ze raczej do ziemi. dzisiejszy raport miesięczny to rodzynek a czy będzie kwartalny jak pisze Maciek - tam powinny być cyfry - wiec raczej nie będzie.

z perspektywy czasu chyba każdy mi przyzna dziś racje , ze w styczniu trzeba było zwolac wza , zrobić obniżenie kapitału i pozyskać gotówkę , dziś spolka by była w zupełnie innej sytuacji.
    ale wszyscy to uważali za zamach na zycie prawie , włącznie z zarządem , chytry traci sześć razy.
    w tamtych czasach zarząd czasem odbieral telefony i wiem dzis ze zarząd i głowny akcjonariusz okłamywali nas wszystkich niestety , ale dowiedziałem się to po czasie , ale przede wszystkim okazało się ze to idioci , mieli szanse na pozyskanie finansowania i uratowanie spolki a to zlekceważyli ,
    przykro to pisać ale ciesze się ze sprzedałem akcje z wielka strata , nie mam dziś tego problemu .
    co tu zrobić ? pewnie wiele nie można , pozdrawiam
  • Re: No i to się nazywa wzorcowy raport:) Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Misiu, to nie o rację chodziło, bo owszem mogliśmy wszyscy sprzedać, i ja tez mogłem ze stratą, i to nie podlega dyskusji, że patrząc tylko poprzez grę giełdową należało sprzedać i dać sobie spokój. Tylko w efekcie takiego podejścia kilku tych panów i pani wyszliby z tego bez szwanku, a to nie pasuje do mnie i osób stojących po mojej stronie. Jak rozumiem, Tobie to nie przeszkadza???

A Skoro kiedyś chciałeś być mesjaszem, trzeba było przekonać akcjonariuszy, w tym głównego. Skoro nie potrafiłeś, to być może i Ty i ex członek RN nie umieliście lub mieliście słabą ofertę, a być może dlatego, że głównemu akcjonariuszowi i Zarządowi chodziło o coś zupełnie innego, niż pozyskanie finansowania na rozwój firmy. I dlatego gnojom bym nie odpuścił. Tylko Ty już nie pomożesz, bo nic nie możesz, czyli tak samo, jak poprzednio.

Ale skoro się włączasz do dyskusji, to znak, że może zmieniasz zdanie i sprawozdanie finansowe w drodze, będzie kiepskie, lub katastrofalne, a po odwieszeniu notowań kupisz akcje za grosze, na co zawsze liczyłeś oferując SMS-ami drastyczną zmianę wyceny......

Stara zasada brzmi kupuj spółki, a nie akcje, a bankruta z patentami zawsze warto kupić za grosze. To lepsza inwestycja niż lokowanie gotówki z Venture w nowe, zupełnie nie znane przedsięwzięcie. A ATON to my znamy, i to jak cholerrrra

Pozdrawiam misiu 12 :), bez urazy
  • Re: No i to się nazywa wzorcowy raport:) Autor: ~dejw [83.15.80.*]
    Jak widać po owocnym zawiązywaniu nowych spółek, i w dodatku (podobno) dobrym funkcjonowaniu Promis-Tech (gdzieś była o tym mowa), widać wyraźnie że nikomu na uratowaniu Atona nie chodziło. Tu masz niewątpliwie rację.

Ale nie masz jej - moim zdaniem - co do patentów. Po pierwsze nie byłbym taki pewien co do ich wartości. W końcu spółce - trochę generalizując - nie udało się nic zdziałać na jakimkolwiek rynku, a wspomniany Promis zdaje się działa w nieco innym - choć podobnym - zakresie. Może po prostu Atona stworzono po to by bez nadmiernego ryzykowania własnej kasy (czyt. przy wsparciu inwestorów) spróbować szczęścia w bardziej ryzykownym zakresie zastosowania technologii MTT. Nie udało się - i trudno - biznes toczy się dalej (wiadomo dla kogo).

Ponadto jestem pewien, że w toku postępowania upadłościowego czy może raczej likwidacyjnego (bo - dość paradoksalnie - na upadłość trzeba mieć trochę kasy) patenty zostaną zbyte za jakąś niewielką kwotę na zaspokojenie roszczeń wierzycieli. Kto będzie nabywcą? Może warto ogłosić konkurs:) Nawet ta likwidacja pasowałaby i tutaj, bo zamiast "zewnętrznego" syndyka wyprzedawać majątek będzie "swój" likwidator (zapewne wcześniejszy zarząd). Nie będzie ryzyka ze coś pójdzie w obce ręce.

Prawdę mówiąc z początku podśmiewałem się po cichu z tych spiskowych teorii Gerga, ale od jakiegoś czasu wyraźnie widać że co do wałów w firmie miał rację.

Pzdr.
  • Re: No i to się nazywa wzorcowy raport:) Autor: ~Frajer [109.73.216.*]
    Bardzo trafne uwagi. Dodam, że ATON z jego centrum B+R, był bardzo użyteczny do prowadzenia badań na cudzy koszt i poszukiwania zleceń, które są zapewne teraz w najlepsze komercjalizowane i realizowane w PROMISie i w nowych podmiotach. Skąd my to znamy...
  • Re: No i to się nazywa wzorcowy raport:) Autor: ~mis 12 [37.225.34.*]
    Gergu : nigdy nie kupie akcji Atona pod tym zarządem i z tym akcjonariatem , bo wiem , że to kłamczuchy i oszuści , nawet po 1 grosz . Spółka jest nic nie warta .
    Może ??? gdybyś Ty został prezesem to mógłbym się zastanowić .
    Po raz kolejny piszesz o jakiś sms-ach , nigdy nic takiego do nikogo nie wysyłałem , ktoś cię robi w balona .
    Ale będę z zainteresowaniem śledził wasze dalsze starania
    pozdrawiam

twój miś
    chyba się rozpędziłem ale trochę żartu nie zaszkodzi
[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.