• Kotwica w Góre Autor: ~moliibden [193.59.36.*]
    Wreszcie wyszedł ostatni gruby kotwicowy z tej inwestycji.Śmieszno i staszno po prostu martwa cisza.
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~ross [37.109.21.*]
    ale podnieśliśmy kotwicę, czy zerwaliśmy się z cumy:-) Najważniejsze, że jest ruch na papierze!!!! A teraz jak mawiają bywalcy forum bankiera: dzida, strzała, odlot, sky is the limit... Nie wiem tylko czy zabraliśmy spadochron:-)))
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~gienek [95.48.184.*]
    Przepraszam_gdzie ta dzida, bom nie zauważył_hmm :-)
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~ross [5.172.228.*]
    Dzida? Najszybciej do odnalezienia w Afryce. Bo w Polsce raczej rzadko używana. Zwłaszcza na pewnej spólce notowanej na NC:-)))
    Ale jak to mówią: nadzieja umiera ostatnia. Już 14 sierpnia odpowiedź na kluczowe pytanie: czy leci z nami pilot?
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~molibden [193.59.36.*]
    Odzieżówka powraca w krąg zainteresowania inwestorów większość firm z tej branży in plus łącznie z Redanem
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~ross [31.0.172.*]
    Problem w tym, że my na razie jesteśmy w tej mniejszości, która nie jest w zainteresowaniu inwestorów:- ((
  • Re: Kotwica w Góre Autor: s1mody [83.7.117.*]
    No przyznam szczerze, że brak słów na to co się stało, dzieje i chyba ma dziać... Inwestycja od kilku lat stoi w miejscu, płynności na dzień dzisiejszy absolutny brak...

Myślicie, że to się ruszy kiedyś?
    Na pewno się ruszy! tylko problematyczne pozostaje pytanie-- w którą stronę?
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~ross [31.0.204.*]
    może jednak nie będzie aż tak źle. Przychodzi mi na maila newsletter Hurtimexu. Dzisiaj chociażby akcja 5% rabatu dla posiadaczy karty stałego klienta. A tego typu pomysły mają regularnie. Niby wszystko zgodnie ze sztuką, profesjonalnie, sklepy też nie wyglądają jak kurze chatki, a wręcz przeciwnie. Z jednej strony redukcja kosztów, współpraca a to z Kanzem, a to z Redanem. No jeśli to w końcu nie przyniesie efektów, to ja już naprawdę nie wiem o co tu chodzi. Bo gdyby w grę wchodził jakiś wałek, to nie wkładaliby przecież tyle energii w tworzenie tej firmy. A przecież widać, że angażują w to sporo własnej inwencji i nie jest to jakaś firma - krzak, jakich na NC nie brakuje. Mam nadzieję, że się na tej inwestycji jednak nie przejedziemy.
    Ja też mam nadzieję że będzie dobrze właśnie zaczepieniem jest tu współpraca z Redanem oraz już co by nie mówić wyświechtanym hasłem Kanzem bo ja osobiście w super dochodowość tej sieci sklepików w tych lokalizacjach nie za bardzo wierzę ale pobór wynagrodzeń w takiej wysokości i drenowanie kasy biorąc pod uwagę dotychczasową efektywność działania [sytuacja finansowa spółki] jest głęboko zastanawiające i nasuwające jakieś niezdrowe przypuszczenia .Ale z drugiej strony tłumaczę to sobie i liczę na to że dorażnie drenują bo wiedzą że biznes już jest sprzedany.Mam tylko nadzieję że się nie przeliczę !!!!!
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~ross [5.172.224.*]
    ciągle powracasz do sieci franczyzowej. czy to jest taki głupi pomysł, by je lokalizować w mniejszych miastach, gdzie konkurencja jest minimalna, ja nie byłbym aż tak krytyczny jak ty. Ale poza tym są jeszcze niezależni odbiorcy, rozwijają podobno eksport, sprzedaż przez internet. Do tego faktycznie redukują koszty. Moim zdaniem wspólpraca z Kanzem, tak jak pisali w raporcie powinna zacząć dawać właśnie teraz efekty na szeroką skalę. Minęło kilka miesiecy wdrożenia i teraz czas na pierwsze realne odzwierciedlenie w wynikach. Ja się cudów po najbliższym raporcie nie spodziewam, ale jednak wyniku lepszego choć trochę niż ostatnio - to i owszem. Byłaby to oznaka, że jest to inwestycja dla cierpliwych , a nie dla idiotów. Obyśmy więc wyszli na tych pierwszych:-)))
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~wania [46.113.86.*]
    tylko inwestor ktory przejmie pakiet od kopciow moze tu wniesc nowe poziomy cen-vide legal i 3000% wzrostu od dolka,ale czy pakiet jest do kupienia?patrzac na koszty zarzadu szczerze watpie.trzymam akcje a na hurtimexie jestem z przerwami od poczatku
    O Kanzu pisałem o Redanie też może Ross nie zauważyłeś. A odnośnie mniejszych miast konkurencja jest niestety tak samo duża jak i w większych miastach uwzględniając oczywiście proporcje a siła nabywcza społeczeństwa dużo mniejsza tam zazwyczaj liczy się cena a nie marka ani jakość produktu .Resumując też chodzi mi o wzrosty ale nie wierzę że oni są w stanie samodzielnie to poprowadzić do zwycięstwa liczę tylko na przejęcie i myśle że oni tworząc to w ten sposób od początku też to zakładali wyssać z tego co się da na bieżąco a potem przyjąć ostateczną pulę za wykonaną robotę
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~wania [46.113.86.*]
    Dnia 2013-08-01 o godz. 18:32 ~molibden napisał(a):
    > O Kanzu pisałem o Redanie też może Ross nie zauważyłeś. A
    > odnośnie mniejszych miast konkurencja jest niestety tak
    > samo duża jak i w większych miastach uwzględniając
    > oczywiście proporcje a siła nabywcza społeczeństwa dużo
    > mniejsza tam zazwyczaj liczy się cena a nie marka ani
    > jakość produktu .Resumując też chodzi mi o wzrosty ale nie
    > wierzę że oni są w stanie samodzielnie to poprowadzić do
    > zwycięstwa liczę tylko na przejęcie i myśle że oni tworząc
    > to w ten sposób od początku też to zakładali wyssać z tego
    > co się da na bieżąco a potem przyjąć ostateczną pulę za
    > wykonaną robotę

szczerze?ja licze wylacznie na to ze inwestor polasi sie na miejscowke na NC bo teraz po waakach ciezko sie tu dostac wiec miejsca sa cenne,byc moze podkreslam byc moze ktos akcje zaparkowal bo w arkuszu jest ich zadziwiajaco malo,jak na spolke 10 465 315 akcji i 33% ff jest ich tam symboliczna ilosc,przejscie z NC na Glowny tez jest duzo latwiejsze niz od razu na glowny,vide EEX mysle,ze jak zwykle kwestia jest cena ile za pakiety glownych.
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~romanoo [212.59.224.*]
    świetnie prowadzony papier.......zero obrotu zero zainteresowania .........cięcie kosztów, i rozwój sieci ........extra przemyślane........ Mają jaja tak długo nie podejmować żadnych decyzji pod kątem zainteresowania i zachęcenia drobnych inwestorów...... Gdy będzie wszystko przygotowane (będą mieli odpowiednie ilości) a cena będzie odpowiednio niska to w trzy dni wszystko się poprzelewa do odpowiednich worków . I ku zdziwieniu wszystkich cena będzie już astronomiczna + 3000 % . I będzie sie dało .
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~ross [31.0.198.*]
    lejesz miód na nasze serca, ale skoro tak wszystko jasno widzisz w swojej czarodziejskiej kuli, to napisz dodatkowo, ile trwać będzie jeszcze ten bezruch. Bo nie wiem czy dożyjemy, życie takie krótkie wszak jest:-((( Wnioski optymistyczne mile widziane, ale kiedy maszyna w końcu ruszy, oto jest pytanie.
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~franczyzobiorca [193.227.116.*]
    Jako franczyzobiorca mogę powiedzieć, że w firmie w tej chwili rządzi Kanz. Szefostwo jeździ do Niemiec składać raporty ze sprzedaży. Towar jest ładny i coraz lepiej się sprzedaje. Ceny towaru są ok. Niestety ostatnio sklepów franczyzowych ubywa zamiast przybywać.
    To jest minus małych miejscowości (Tam kryzys daje najbardziej w d... i mało dzieci się rodzi). Ja jestem optymistą i mam nadzieję, że będzie dobrze.
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~romanoo [212.59.224.*]
    To normalna kolej rzeczy ....że następuje naturalna selekcja punktów sprzedaży na co ma wpływ usytuowanie jak i zasobność portfela nabywców. Prawda jest taka że na dzieciach się nie oszczędza i wszyscy to wiemy. Mała ilość urodzeń to temat rzeka i na niego nie mamy zbytnio wpływu :-) chyba że we własnym zakresie. Kanz jest solidną firma z tradycjami i podejmuje decyzję powoli i rozważnie. Sam fakt zainteresowania naszą Hurtownią naturalnie powinien podnieść kurs przynajmniej do pułapu 60 gr. ...a i tak szału nie będzie bo tu chodzi o całkowicie inne pieniądze . Zero obrotu świadczy bardzo dobrze ...ponieważ został już stary BETON któremu zależy na dobru firmy i nikt myślący swoich ciężko uciułanych akcji nie sprzeda. Cały plankton już dawno oddał ze stratami i teraz już tylko może szczekać lub obserwować rozwój sytuacji. , która przy dobrym obrocie sprawy może rozwinąć się w kilka dni. Nie takie rzeczy widzieliśmy. Rozpoznanie rynku przez Kanza jest nieporównywalne do naszej wiedzy. Oni mają sztaby analityków i fachowców od tych zagadnień. Rynkiem rządzi popyt . Nie mówiąc już nic o aspiracjach giełdowych Kanza w Polsce. A wyjazdy do Niemiec to nie tylko składanie pokłonów i przekazywanie w zębach raportów. Spokojnie pieniądze lubią cisze i spokój. o nich nie nie mówi tylko je zarabia.
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~gienek [79.185.8.*]
    To co piszesz ma ręce i nogi_i może jest to cisza przed burzą_zobaczymy_oby :-)
    Sprzedaż w Redanie znacząco wzrosła szczególnie to co nas najbardziej interesuje internetowe żródełko dystrybucji w lipcu wzrost o 35% natomiast za 7 msc sprzedaż wzrosła o 48% rdr
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~Romanoo [212.59.224.*]
    Na obecnym poziomie każda kwota powyżej 20 000 złotych przy próbie zakupów momentalnie zawinie listę sprzedaży i wszystko się wycofie patrzac na dalsze ruchy ....a o sprzedaży większej parti akcji po aktualnej cenie -nie ma mowy.......szans na przyklepanie. Era ciułaczy się już dawno skończyła ... Wieklą okazja dla nas będą wyprzedaże letnich kolekcji jak i wdrażanie promocyjne nowych kolekcji ...sam dorzucę się do zakupów bo są już zaplanowane.
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~mr [94.42.50.*]
    Kolega będzie kupował akcje czy ciuchy ?
    Co za idiota sprzedaje akcje za 27 groszy .....1000 szt. I to właśnie przez takich desperatów mamy co mamy .Zero obrotów to zero obrotów .Chyba że niech wystawi 100 000 szt po tej cenie to zobaczymy ile będą na arkuszu. zbijanie akcji po groszu jest żałosne ..A apropo Arkusza sprzedaży wklei ktoś? zobaczymy ile jest wystawionych .....
  • Re: Kotwica w Góre Autor: s1mody [62.122.237.*]
    no nie powiem 22gr to okazja jakiej dawno nie było...

Została 1 oferta kupna 10 000 po 20 gr - niech sobie ktoś sprzeda bo mi 10 000 i tak nic nie da ;P
    Ewakuacja przed 14 sierpnia czy też właśnie podpucha by przejąć jakieś ostatnie akcyjki po taniości przed zbliżającymi się wzrostami .
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~gienek [83.9.105.*]
    Niemal cała odzieżówka wali do góry, a nasz gniot w przeciwnym kierunku___więc trudno wyczuć, co tutaj się stanie_hehe
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~Ktoś [79.175.202.*]
    no to z marzeń i złudzeń nici... Najwyższa pora pogodzić się ze strata.zero złudzeń na jakiekolwiek wzrosty.pora przejrzeć na oczy
    Panie KTOŚ.......po co zajmujesz głos jeżeli nie masz człowieku nic do powiedzenia... Przyszła najwyższa pora na powiedzenie sobie ........ co to ma być ?..... sprzedaj swoje ostatnie 3 akcje i zapomnij o Hurtowni..... Są wakacje korzystaj bo zaraz będzie Wrzesień i zacznie się szkoła ,a pani Zosia z J.Polskiego będzie chciała opowiadanie o Najlepszej przygodzie jaka przeżyłeś - a ty co powiesz że siedziałeś przed komputerem . I lepiej nie uświadamiaj tu nikogo i nie otwieraj nikomu oczu- a stwierdzenie "będą z tego nici " kojarzą mi się z przedszkolem.
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~Ktoś [79.175.202.*]
    tak tak romanoo.mów sobie co chcesz i te głupie spiewki o szkole to możesz sobie wsadzić doskonale wiesz gdzie.wsaz mi choć jeden merytoryczny argument ze będzie wzrost?nie myśle oczywiście o bajeczkach i bujaniu w oblokach o przejęciu spółki czy redanie.... Z tych mega marzeń i złudzeń nic z wyjątkiem spadającego kursu.cóż wiecej dodać... Prawda w oczy kole a obrzucanie z błotem innych może przyniec tylko chwilowa ulgę,ale straty nie pokryje...
    Gdy pojawiają się pierwsze oznaki frustracji na papierze, oznacza, że koniec kiszonki już bliski_to tak z księgi sentencji nt. giełdy_:-)
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~ross [31.0.174.*]
    przesunęli publikację raportu na przyszły wtorek, z powodu intensywnych prac przy kolekcjach. Czyli dylematu Hurtimexa ciąg dalszy: tacy zarobieni czy tacy nieudaczni?
    Mamy akcje śmieciowe czy faktycznie trafiliśmy inwestycję życia? Odroczenie częściowego rozwiązania zagadki o tydzień. Nie pozostaje nam nic innego jak czekać. Pozdrawiam cierpliwych (oby nie naiwnych) :-)))))
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~gienek [83.28.240.*]
    Spółka wydaje się tak zapomniana, że nawet jak ukaże się rewelacyjny raport, to i tak pewnie nikt tu nie zajrzy_hehehe
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~ross [31.0.96.*]
    Jeśli gdzieś pojawia się rewelacyjny raport, to wszyscy zlatują się w pięć sekund. Jak kolega zarobi dużo pieniędzy (oby na Hurtimexie:-))) i się tym pochwali, to drzwi w mieszkaniu nie będą się zamykać. Nawet nie podejrzewasz kolego, jak wielką masz rodzinę. A dobrych znajomych będziesz miał tylu, że połowy nawet nie będziesz kojarzył:-)))) I zupełnie obcy ludzie będą poklepywać cię po plecach, aż ci w końcu płuca odbiją. I wtedy zrozumiesz, że chyba się myliłeś w kwestii braku zainteresowania.
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~gienek [83.6.208.*]
    Obym się myli, a kolega miał rację_:-)
    Widać, że od kilku dni ktoś się usilnie ewakułuje na sporej stracie.
    Gdzie ty widzisz tą SIŁĘ przecież dokładają zaraz po stronie kupna dalsze zlecenia i jakoś dalej sprzedających nie widać .Dla mnie jest to próba podpuszczania niecierpliwych i strachliwych do wyrzucania akcji ze stratą.
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~gienek [79.185.6.*]
    Chyba mnie źle zrozumialeś_nie miałem na myśli, że za wszelką cenę i dobrze, bo byśmy już w czarnej dupie byli, ale jak tylko ktoś właśnie podstawi poduszkę, to od razu jest skok :-)
    A ja właśnie ci napisałem i dobrze cię zrozumiałem że nic takiego nie ma chyba że w twojej wyobrażni albo marzeniach marne 5tyś, ktoś wrzucił i dalej nic choć zaraz pojawiła się ta tzw. twoja poduszka.A tak na marginesie w czarnej dupie to już jesteśmy gdybyś nie zauważył ale jak spadniemy poniżej 18gr, czyli ostatniego minima to już będzie autentyczny zgon
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~gienek [83.9.11.*]
    Spokojnie kolego_widzę, że frustracja spowodowana zdołowaniem walora powoduje u ciebie niamałą agresję w stosunku do mojej osoby, tylko nie rozumiem czemu, wszak również posiadam tego gniota i obecna sytuacja również mnie nie odpowiada_więc wyluzuj, bo ci żyłka pierdząca jeszcze pęknie_hehe
    Ty o moją frustracje się nie martw jestem tu od groszówki i całkowicie spokojnie poczekam jeszcze dłużej co nie znaczy że będę hura optymistycznie nastawiony jak gołym okiem widać że kurs szoruje po dnie .A ty jak nie wiesz co piszesz to nie wmawiaj komuś że ktoś czegoś nie zrozumiał . A Tak w ogóle to widze że kontynuujesz wątek proktologiczny rozumiem że interesuje cię przede wszystkim końcowy odcinek przewodu pokarmowego więc może zmień nick na Proktolog RADZI czy coś w tym stylu
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~gienek [83.9.11.*]
    Hmm_coś nie widzę tego spokoju, no ale w różny sposób może on być uwidaczniany_hehe
    Do tego nie używaj terminów, których znaczenia nie rozumiesz_hehe
    Bo jaki związek ma to co napisałem z chorobą, to ni karwa nie wiem ??? :-)))
    No ale rozumiem, że chciałeś zabłysnąć znajomością wyszukanego słownictwa, bo akurat z inwestycją w HRT, coś bladziutko_hehe
    PS. Ta twoja kotwica coraz głębiej niestety na nieszczęście posiadaczy_:-(
    PS2. Abu uprzedzić twój atak, powiem, iż posiadam kilka innych inwestycji, które mają się bardzo zacnie (na których dawno odrobiłem stratę, niewątpliwą, z HRT).
    ty rzeczywiście nic nie rozumiesz masz problem z percepcją i określeniem tego co tak naprawdę widzisz proktolog ciemniaku to nie choroba tylko specjalizacja lekarska która zajmuje się tą częścią ciała o której ty w ostatnich wpisach w głównej mierze się zajmowałeś no ale jak ktoś widzi USILNE ZRZUTY jakieś PODUSZKI których tak naprawdę nie było to zacznij przyjmować jakieś dobre leki chyba stać cię na to być może to ty jesteś ten gruby inwestor co wyszedł z tymi 55 papierami o którym z drwiną napisałem a ty tu próbujesz się tak przedstawić śmieszny jesteś a skoro masz statę na hrtx to rozumiem że zamknąłeś pozycje więc wszystko się zgadza
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~gienek [83.6.204.*]
    Buahahahaha_widzę, że frustracja spowodowana mega stratą nie pozwala na kulturalne zachowania na forum_poprostu słoma z butów wychodzi_hehe
    Ale skoro tak usilnie mnie prowokujesz, to zniżę się do twojego poziomu i odpowiem ci bardziej dosadnie półgłówku____bujaj wory pało dęta i nie sil się na udawanie jakiegoś "guru giełdy" z tą kotwicą i niesamowitą dzidą jaka wg tematu wątku nawiedzila ten papier_buahahaha, bo gdzie papier jest, każdy niestety widzi.
    A teraz jako ZNAKOMITY percepta dorób kolejną specjalizację do mojego wpisu_hehe
    Zresztą jaki z ciebie tam percepta, skoro nie potrafisz załapać prostej metafory, jakiej użyłem przy określeniu /poduszka/ półmózgu_buahahahaha
    wal się arszlochu cwelico pospolita gnojem walisz na kilometr nic deklu merytorycznego nie wnosisz tylko dupskiem , pierdami i żyłkami pierdzącymi wieśniaku zaśmiecasz ten wątek .Strata głąbie jest wtedy jak zamykasz pozycje poniżej otwarcia więc ty super inwestorze rozumiem że to zrobiłeś i teraz żal ci innych prowokujesz do tego samego snując wizje ćpuna z omamami
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~gienek [83.6.204.*]
    Buahahahaha_ssij moją PAŁĘ żałosny zakompleksiony psi pomiocie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Kotwica w Góre Autor: ~ross [31.0.81.*]
    Nie ma to jak solidna merytoryczna dyskusja przy niedzielnej, popołudniowej kawie:-)))
[x]
HURTIMEX 0,00% 0,17 2026-05-19 16:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.