• Ceny rzepaku zaczeło się Autor: ~zorro2 [195.66.68.*]
    Teraz już nikt nie mawątpliwości , zbiory super ceny spadły z 1900 PLN do 1400 PLN za tonę, i lecą dalej. KRU będzie miało 7 PLN zysku na akcję za 12 miesięcy ciekawe jak kurs. Pewnie będzie jazda
  • Re: Ceny rzepaku zaczeło się Autor: ~rozczarowany [83.22.116.*]
    a po co my polscy rolnicy mamy siać ,uprawiać ,pielęgnować przez cały rok,a potem sprzedać ze stratą,nie lepiej pójść do opieki i wyciągnąć rękę po zasiłek, po co się ścierać,chyba lepiej mieć wszystko w............................................................
  • Re: Ceny rzepaku zaczeło się Autor: ~popiel [62.21.66.*]
    Sprzedałem akcje w maju po 35 zl i później bardzo się z tego cieszyłem. Przewiduję że zacznie rosnąć po wynikach 3Q. Myślę, że po wynikach 2Q spadnie poniżej 30 zł i wtedy kupię znowu.
  • Re: Ceny rzepaku zaczeło się Autor: ~loko [213.77.38.*]
    hehe niedoczekanie twoje. Już nie spadnie <30 bo to nie wyniki decydują o kursie, tylko cena surowca.Niższa cena rzepaku = niższe koszty surowca = większe zyski KSW.

Niestety przekombinowałeś kolego.
  • Re: Ceny rzepaku zaczeło się Autor: ~kruszwiczanin [46.77.124.*]
    Cena rzepaku ma ogrimny wplyw, niestety idzuemy w gore, niestety bo now kupilem, zaladowalem w Inna branze, pozdr.
  • Re: Ceny rzepaku zaczeło się Autor: ~xyx [95.49.42.*]
    w połowie sierpnia cena rzepaku osiągnie dno jak będzie spadać w takim tempie (ponizej 300 euro i 900zł w kraju za tonę). dzisaj tylko do południa juz spadło 1,5%
    nie zdziwi mnie jak będziemy rośli w tym okresie w pionie na wykresie do 50zł i stabilizacji na tej wysokości we wrzesniu najpóźniej do połowy października. w IV kwartale to wzrosty będą dynamiczne trudne do okreslenia przy tak niskich cenach rzepaku.

mamy grubą piękną podporę na wykresie wyrysowaną, która moze się załamac dopiero przy cenie kursu akcji powyżej 200zł.
  • Re: Ceny rzepaku zaczeło się Autor: ~xyx [95.49.42.*]
    Zapowiadają się także dobre zbiory rzepaku i rzepiku. GUS ocenia tegoroczne o będą aż o 29 - 38 proc. wyższe od zbiorów ubiegłorocznych i wyniosą 2,4 - 2,6 mln ton.
[x]
KRUSZWICA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.