• to nie przez us Autor: ~mr [89.171.203.*]
    nie wypłacą dywidendy, ale czuja powiew pozwu zbiorowego. inicjatywa była podjeta to powoli chyba czas
  • Re: to nie przez us Autor: ~gumiak [80.55.124.*]
    Możliwe, ale to trochę nielogiczne. W przypadku pozwu lepiej dla nich było wypłacić jakąkolwiek dywidendę. Część osób, które miały w październiku akcje ma je do tej pory. Pewnie niektórzy z nich po przelaniu kasy odpuścili. A tak, Krawce mają teraz na karku podwójny niezadowolony akcjonariat, ten z października ur. oraz obecny.
    W co oni grają?
  • Trzeba poprosić o pomoc SII i zainteresować biznesami tych ludzi TV. Autor: ~Ja1 [91.238.216.*]
    Pokazać ich i ich działalność w jakimś reportażu, to byłoby piękne ostrzeżenie dla wszystkich giełdowych inwestorów.
  • Re: Trzeba poprosić o pomoc SII i zainteresować biznesami tych ludzi TV. Autor: ~gumiak [80.55.124.*]
    np. pod tytułem "Rajd za kraty"
  • Re: Trzeba poprosić o pomoc SII i zainteresować biznesami tych ludzi TV. Autor: ~gumiak [80.55.124.*]
    np. pod tytułem "Rajd za kraty" albo "Wyścig z prokuraturą"
  • Re: to nie przez us Autor: ~mr [89.171.203.*]
    dzisiejszy akcjonariat moga mieć w d....., ale dochodzi nastepny zarzut. niedługo po raporcie rocznym w którym deklaruja dywidende wycofują się z powodu us ( jakieś 2 bańki),
    czyli chca się zabezpieczyć, ale kłamstwo zostaje
    ale dzieki temu może powiekszyc sie grono do pozwu. kupiłem teraz bo zapowiedziano dywidende
  • Re: to nie przez us Autor: ~janek [82.177.143.*]
    Petrol też ropę zapowiadał - też ich pozwiesz? Nie kompromitujcie się z tymi pozwami - strata czasu i pieniędzy.
    i tu sie mylisz janek. co innego jest zapowiedź że znajdziemy ropę( bo szukamy) a co innego mamy kase i wyypłacimy ją , a zmiana nastawienia nastepuje w badzo krótkim czasie
  • Re: to nie przez us Autor: ~miki23 [79.162.251.*]
    odwiesza te notowania dzisiaj jak myslicie??
  • Re: to nie przez us Autor: nwa [212.180.162.*]
    janek,

nigdy nie jest strata czasu jesli chces oddyskac stracone pieniadze.
    jesli chodzi o naglosnienie sprawy to jesli zlozymy pozew to uwierz mi ze to bedzie sprawa precedensowa bo chyba nikt tego wczesniej nie zrobil i zapewne zrobi sie o tym glosno jak akcjonariusze posłali zarzad za kratki
  • Re: to nie przez us Autor: ~Jan [78.9.100.*]
    Tylko czy macie dobrego prawnika, bo za 3tys zł to chyba jakiś student będzie was reprezentował, może warto by się zrzucić na kogoś lepszego, może będzie większa liczba ludzi, którzy się dołączą.
  • I nie kupować tego. Dla cwaniaków nawet 14 gr to niezła przebitka przy Autor: ~Ja1 [91.238.216.*]
    ich cenie nominalnej. Cisza o lock upach, pewnie wpie..... się znowu na giełdę, żeby jeszcze ludziom bezczelnie upchnąć miliony akcyjek, które im zostały.
  • Re: to nie przez us Autor: ~sssa [79.184.86.*]
    Ale z Was dupki przecież oni potrzebują kasę na zakup kopalni i niedługo info a wtedy ohoho!
  • Re: to nie przez us Autor: ~www [164.127.64.*]
    kopalnie, cieplownie, odszkodawanie, dywidende zobacza jak swinia niebo. Predzej kule w łeb im ktoś zafunduje
  • Re: to nie przez us Autor: nwa [212.180.162.*]
    Janie,

to nie jest powodztwo cywilne tylko zawiadomienie prokuratury czyli zapewne przygotowanie wniosku itd.. 3 tys to nie malo za taka prace.

wszystko musi byc w nim umieszczone zeby nasza kochana prokuratura nie miala pola do pomylki.

jak bedzie decyzja prokuratury to wtedy bedzie latwiej dochodzic roszczen w powodztwie cywilnym
  • Re: to nie przez us Autor: ~Irecek [89.67.88.*]
    nwa - apelowałem i apeluję o dyskrecję.
  • Re: to nie przez us Autor: ~Andrzej [89.68.113.*]
    Dnia 2013-07-18 o godz. 16:19 ~Irecek napisał(a):
    > nwa - apelowałem i apeluję o dyskrecję.

Dokładnie, piszcie sobie maile, przecież rudy knur to czyta, a jeśli nie on to pazie rudego knura.
  • Re: to nie przez us Autor: ~master [85.193.252.*]
    dzięki zmianie rudego na stołku wymigali się od dywidendy i sprawa w sądzie przegrana
    chytre te .ujki
  • Re: irecek Autor: ~mr [89.171.203.*]
    o co chodzi. przecież lepiej żeby nas było wiecej. z dyskecja z krawcami chyba koniec
  • Re: irecek Autor: dark7 [87.207.23.*]
    Chodzi przecież o dyskrecje z planowanymi działaniami żeby łobuz nie mógł podjąć wcześniej działań zapobiegawczych a nie o to żeby nie pisać z kim mamy do czynienia ... swoją drogą to już chyba mało kto nie wie ....
  • Re: irecek Autor: nwa [212.180.162.*]
    irecek,

przepraszam, nie załapałem tego. juz milkne

teraz jest juz chyba za pozno na jakies działania krawców bo bierzemy pod uwage to zrobili do tej pory
    dark. a po co ten komunikat? kasa wg mnie jest w zapasowym, ale niech troche nie spią i tak ich to czeka. to jak w vabank bardziej boli. a co mogą zrobić nic, ale nas może być więcej
    a ich sraczka wieksza.. pzdr
  • Re: to nie przez us Autor: ~gość [31.0.211.*]
    kapitał zakładowy, czy zapasowy ?
    czyt to, to samo
  • Re: to nie przez us Autor: dark7 [87.207.23.*]
    I tu jest chyba największy problem ... bo w/g niektórych żywej gotówki nie ma i to nie chodzi o te łącznie 40mln zysku ... Tutaj mogą mieć problem z US więc trzęsą się o 2mln ... nie wiem tylko jak do tej pory radzili sobie choćby na wyścigach ... takie imprezy do najtańszych nie należą może nie była to F1 ale parę baniek tam poszło i to w realu nie z przeszacowań więc skąd taka nagła zapaść .... czy jest aż tak źle ... pewnie się za jakiś czas dowiemy.
  • Re: to nie przez us Autor: rkm [46.205.191.*]
    Nie chciałem tego pisać wprost ale chyba trzeba. Przecież kasa z emisji ludzie tylko teoretycznie to 8 mln z hakiem na zapasowym. Jedyna prawdziwa kasa popłynęła od drobnych obejmujących emisję. Przecież oni sobie sami pożyczyli na te akcje kasę. To proste: ja nic nie mam ty nic nie masz to jak Ci pożyczę 5 baniek to obaj będziemy mieć 5 baniek w bilansie. Abrakadabra.
    Odnosząc się do porównania z petrolem. Tak Petrol wydymał akcjonariuszy ale w białych rękawiczkach. Ci którzy kupowali akcje nic nie mogli zrobić bo Petrol szukał ropy - a to, że sie nie doszukał no to co? U nas sytuacja była zupełnie inna. Istniał rentowny operacyjny biznes, który został WYPROWADZONY ze spółki. Zostaliśmy OKRADZENI i tak to trzeba nazwać. Nie widziałem żadnego komunikatu zarządu piszącego, że jest jakiś problem z dotychczasowym core-biznesem. Mało tego zarząd zapewniał, że wszystko jest w porządku. Lider sprzedaży i takie tam bzdety. Prawdopodobnie było to jawne kłamstwo, a jeżeli tak to nikt nie jest w stanie tego obronić i za takie rzeczy idzie się do pokoiku - kilka metrów kwadratowych na długie lata.
    A puenta jest taka - żeby kantować, trzeba posiadać nie mniejsze kwalifikacje niż ci co prowadzą dobry biznes. Rysiu je ma a nasi jak widać nie. Plichcie też się wydawało, że jest nie do ruszenia.
  • Re: to nie przez us Autor: ~Damian [89.68.113.*]
    Dnia 2013-07-18 o godz. 21:26 rkm napisał(a):
    > Nie chciałem tego pisać wprost ale chyba trzeba. Przecież
    > kasa z emisji ludzie tylko teoretycznie to 8 mln z hakiem
    > na zapasowym. Jedyna prawdziwa kasa popłynęła od drobnych
    > obejmujących emisję. Przecież oni sobie sami pożyczyli na
    > te akcje kasę. To proste: ja nic nie mam ty nic nie masz
    > to jak Ci pożyczę 5 baniek to obaj będziemy mieć 5 baniek w
    > bilansie. Abrakadabra.
    Odnosząc się do porównania z
    > petrolem. Tak Petrol wydymał akcjonariuszy ale w białych
    > rękawiczkach. Ci którzy kupowali akcje nic nie mogli zrobić
    > bo Petrol szukał ropy - a to, że sie nie doszukał no to co?
    > U nas sytuacja była zupełnie inna. Istniał rentowny
    > operacyjny biznes, który został WYPROWADZONY ze spółki.
    > Zostaliśmy OKRADZENI i tak to trzeba nazwać. Nie widziałem
    > żadnego komunikatu zarządu piszącego, że jest jakiś problem
    > z dotychczasowym core-biznesem. Mało tego zarząd zapewniał,
    > że wszystko jest w porządku. Lider sprzedaży i takie tam
    > bzdety. Prawdopodobnie było to jawne kłamstwo, a jeżeli tak
    > to nikt nie jest w stanie tego obronić i za takie rzeczy
    > idzie się do pokoiku - kilka metrów kwadratowych na długie
    > lata.
    A puenta jest taka - żeby kantować, trzeba posiadać
    > nie mniejsze kwalifikacje niż ci co prowadzą dobry biznes.
    > Rysiu je ma a nasi jak widać nie. Plichcie też się
    > wydawało, że jest nie do ruszenia.

Brawo rkm! Lekcja odrobiona na 6 Pietrek, ku..., pozdrawiam Cię z całego serca rudy knurze. Pamiętaj, ja Ci tego i nie tylko tego nie zapomnę nigdy.
  • Re: to nie przez us Autor: ~wq...rwiony [78.30.100.*]
    rkm, do irecka zapisałeś się ?
  • Re: to nie przez us Autor: ~Ja1 [91.238.216.*]
    Dokładnie.
    Dodatkowo, tym razem się przeliczyli, bo myśleli, że uda się ludziom wcisnąć nowe akcyjki po 80 gr i zgarnąć kasę z emisji kolejnego bezwartościowego papieru.
    Cóż ... niestety masz rację i co najgorsze pewnie Ty sam z tego się nie cieszysz że ją masz :)
    Co do Rysia on też już powinien być z Plichtą bo matactwa jest tam nie mniej niż tutaj .... Tylko gość ma plecy sami wiemy gdzie i o wiele więcej kasy oraz inne firmy które pomagają tej maszynce drukarskiej dalej działać, chociaż coraz gorzej im idzie i nie wiem czy prokom też przez te zakupy nie będzie miał kłopotów bo to jawne działanie na ich szkodę ... ale to inna bajka ... niestety takich szumowin na tej bananowej jest trochę i działa się tutaj jak na polu minowym :(
    Według mnie, ludzie , którzy tu stracili nie mogą mieć do siebie jakiejś wielkiej pretensji, bo przecież nikt nie mógł z góry przewidzieć, że trafi na takich typów.
    Ludzie kupowali akcje w dobrej wierze czytając ich obrzydliwe raporty i zapewnienia o wspaniałej przyszłości. Dodatkowo ktoś tym biznesmenkom dawał tytuły lidera rynku, geparda biznesu, więc trudno było z góry założyć, że ma się do czynienia z ludźmi wyjątkowo nieciekawymi.
    To jest, po prostu, wyjątkowe towarzystwo i powinno być rozliczone w sposób wyjątkowy.

Teoretycznie masz racje , ale o ich wyczynach i reputacji wiadomo już od jakiegoś czasu więc to chęć zysku i nadzieja że jednak się zmienią zwłaszcza źe to też w ich interesie było. Dlaczego postępują cały czas w sposób dla normalnego człowieka debilny pogrążając swoje firmy , siebie i niestety nas tego nie potrafię zrozumieć. Ale jak to mawiał Ferdek Kiepski są na świecie takie rzeczy które się fizjonomom nie śnią. Nie wiem czy jest w tym jakiś chytry plan czy to jakieś przedpadaczkowe ruchy , jeszcze chwila i się pewnie dowiemy.
    Myślę, że dużo ludzi kupowało jednak ich akcje w dobrej wierze, ufając im, bo takich typów, to chyba prawie nikt się nie spodziewał spotkać na swojej drodze.
    Oni, po prostu, powinni być już dawno wywaleni z giełdy razem ze wszystkimi swoimi spółeczkami. I to nie my powinniśmy dociekać, czy nas oszukiwali przez lata, czy nie , tylko organa giełdy powinny się tym zajmować i robić porządek.
    A czego my się dowiadujemy, ano tego, że niejaki sobolewski ma już zapewniony nowy stołek. Oto nasza giełda.
    Ale wszystko jest do czasu, a tu się miarka przebrała, bo oszukiwali ludzi wyjątkowo bezczelnie.
  • Re: to nie przez us Autor: ~max [79.173.44.*]
    powiem jedno frajerzy jestescie ze to gowno kupujecie
  • Racja. Dlatego powtarzam - nie kupować tego, bo dla nich 10, 14 gr, to Autor: ~Ja1 [91.238.216.*]
    też dobra przebitka do wciskania ludziom tych akcji.
    Oj, tu się k.. będzie jeszcze działo.
  • Re: Racja. Dlatego powtarzam - nie kupować tego, bo dla nich 10, 14 gr, Autor: nwa [188.147.123.*]
    ludzie, spolka nie ma kasy. dokladnie 0.

odpowiedzcie sobie na pytanie, czy jesli planowaliby wyplacic 10mln z zysku to czy mieli by problem zaplcacic podatki w wysokosci 2mln?
    przeciez iformacja o tym, ze spolka nie wyplaci dywidendy za 2 lata bo US ich sciga za 2mln ewidentcie pokazuje ze nie maja pieniedzy.

przeczytajcie raport roczny chyba za 2011 gdzie podawali ze przewiduja przychody na poziomie MILIARDA zlotych!!!! to jak to sie ma do zysku za rok 2012?
    oni wyciagaja kase ze spolki po to ze jak ja zlikwiduja to wierzyciele nie dostana nic.

kupowalismy akcje wierzac w cos co zarzad od razu wiedzial ze to klamstwo wiec manipulowali nami zeby zyskac a to jest karalne.

ich dni sa policzone
  • Re: Racja. Dlatego powtarzam - nie kupować tego, bo dla nich 10, 14 gr, Autor: ~wq...rwiony [93.154.133.*]
    krawce mają kasę, przecież w 2011 wypłacili 18 gr dywidendy na papier, poza tym mają:
    spc
    dependa
    slsa
    helikopter
    tylko że przerzucają tą kasę pomiędzy swoimi spółkami i pewnie prywatnymi kontami w sposób dla nas ukryty
    a to że podatku nie chcą zapłacić to chyba normalne, zresztą ja cały czas uważałem że te machinacje robią głównie w celu uniknięcia podatków, pamiętajcie że od zysku z przeszacowań nie płaci się podatku
    zakładałem, że gdzieś tam "tłuką kasę" potem ją przerzucą do psw np. w formie pożyczki jednocześnie wygenerują tu wirtualny zysk, od którego nie trzeba płacić podatku ale można wypłacić dywidendę
    w ten sposób się łudziłem, ale teraz to już nie wiem
    krawce zachowują się trochę jak debile, ale cały czas nie można wykluczyć że to jakaś gra, której nie rozumiemy

odnośnie wywalania akcji w rynek, to całkiem niedawno opublikowali, że mają chyba 90% jeżeli wywalali to było by to kłamstwo a za to chyba jakieś sankcje ...
  • Re: Racja. Dlatego powtarzam - nie kupować tego, bo dla nich 10, 14 gr, Autor: ~Ja1 [91.238.216.*]
    Pewnie nie wywalali, ale teraz już mogą zacząć, a akcjonariusze dowiedzą się o tym jak zwykle na końcu, jak będzie po wszystkim. Odkąd poznaliśmy co to za ludzie, zasada na ich spółkach jest jedna - nie wierzyć im w ani jedno słowo i ostrzegać przed nimi ludzi.
  • Re: Racja. Dlatego powtarzam - nie kupować tego, bo dla nich 10, 14 gr, Autor: ~wq...rwiony [93.154.133.*]
    Dnia 2013-07-18 o godz. 23:23 ~Ja1 napisał(a):
    > ...Odkąd poznaliśmy co to za ludzie,
    > zasada na ich spółkach jest jedna - nie wierzyć im w ani
    > jedno słowo i ostrzegać przed nimi ludzi.

Ja się nie zdziwię jak ktoś im naprawdę krzywdę zrobi...
  • Re: Racja. Dlatego powtarzam - nie kupować tego, bo dla nich 10, 14 gr, Autor: ~psw [83.30.16.*]

> odnośnie wywalania akcji w rynek, to całkiem niedawno
    > opublikowali, że mają chyba 90% jeżeli wywalali to było by
    > to kłamstwo a za to chyba jakieś sankcje ...

ta kosa pod żebro :-)))
    Dnia 2013-07-18 o godz. 23:29 ~psw napisał(a):
    >
    > odnośnie wywalania akcji w rynek, to całkiem
    > niedawno
    > opublikowali, że mają chyba 90% jeżeli
    > wywalali to było by
    > to kłamstwo a za to chyba
    > jakieś sankcje ...

ta kosa pod żebro :-)))

kosę może rzeczywiście ktoś im sprzedać
    ale jest jeszcze prokuratura, są sądy, komornicy...
  • Re: to nie przez us Autor: ~luj [79.173.44.*]
    czy Ty jestes nawiedzony wiadomo ze nic nie zaplaca tylko licza ze tyle spadlo a frajerzy beda kupowac nic nie wartosciowe akcje kiedy to zrozumiecie???
  • Re: to nie przez us Autor: nwa [188.147.123.*]
    oni juz prawdopodobnie nie maja dependa a pozostale spolki wprowadzali po to zeby kase wyciagnac od inncyh. do tej pory gpw im pozwalalo ale juz sie to konczy.

podobno wyplacili dywidende za 2010 ale dzieki temu nabrali od groma ludzi na dywidende za 2011.

rozmawialem z czlowiekiem ktory robil z nimi interesy i powiedzial mi ze to sa takie cfaniaki gdzie maja gdzies innych oraz regulaminy.

od 1pln ciagle ktos sypal i mysle ze to byli oni. nie informowali rynku o zmniejszeniu bo po co?

zreszta to sa twoje pieniadze a pisze tu tylko bo sam dalem sie nabrac na ich teksty ale nie rozumiem tych co kupuja akcje tej spolki w tym momencie.

moze jeszcze zrobia pompke gdzie bedzie mozna zarobic ale ja sie trzymam od Krawcow z daleka.
    dlugo bede odrabial strate jaka zaliczylem na tym klamliwym k.u.r.wi.dolku

powodzenia
  • Pra.lnia Autor: ~MAX [89.72.47.*]
    ale wszystko zostawia ŚLAD. A za to wcześniej, czy później wezmą się odpowiednie służby. Mam taką nadzieję, że ktoś to obserwuje i że zostanie powiadomiony.
  • Re: to nie przez us Autor: ~wq...rwiony [93.154.176.*]
    Dnia 2013-07-18 o godz. 23:33 nwa napisał(a):
    >... od 1pln ciagle ktos sypal i mysle ze to byli
    > oni. nie informowali rynku o zmniejszeniu bo po co?

w raporcie za I kw 2013 jest podane, że platyna ma
    52 600 000 87,67 %
    jak rozumiem na koniec I kw.
    od 31 marca były 4 tygodnie z handlem, w trakcie których był obrót ok. 4 mln papierów, czyli ok. 6,7%
    jeżeli to oni (czyli platyna) sprzedawali, to dużo nie wywalili
    nwa wypłacili na pewno tylko co z tego że dostałem tą dywidendę jak kurs od tamtej pory leciał cały czas na pysk , wolałbym jej nie mieć i żałuje że nie sprzedałem przed odcięciem już wtedy tego śmiecia :(
    Też mam nadzieję że dependa już opchnęli w pogoni za kasą bo nie chciałbym być razem z nimi współakcjonariuszem :(
  • Re: to nie przez us Autor: ~nwa [212.180.162.*]
    dark,

nieoficjalnie wiem, że podobno sprzedali nie informując rynku, ale to tylko takie przypuszczenia
[x]
PSWCAPITA 0,00% 0,01 2014-04-04 14:52:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.