• "Pierwszy milion… to nie problem" Autor: ~George [89.74.8.*]
    Dla rozluźnienia atmosfery wrzucam kilka żartów z artykułu

"Młodzi przedsiębiorcy wchodzą jednak nie tylko w nowe sektory. W tym przypadku brak ogromnego doświadczenia jest atutem, który pozwala na znalezienie luki w wydawałoby się wysyconej branży. Giełda Papierów Wartościowych jest także miejscem gdzie wielu inwestorów odniosło spektakularny sukces, ale i wielu doświadczyło bankructwa. Piotr Krawczyk dziś jest znanym inwestorem, twórcą domu inwestycyjnego, w którego portfelu znajduje się ok. 30 spółek z różnych sektorów. Aktywa zarządzane przez Piotra Krawczyka za pośrednictwem Domu Inwestycyjnego są dziś wyceniane na 600 mln zł, a osiągają zysk na poziomie 30 mln zł netto.
    - Ciężko stwierdzić, ale mogę o sobie powiedzieć, że urodziłem się ze smykałką do biznesu. Pierwsze lekcje zarządzania firmą dawali mi rodzice, którzy od początku lat 90 prowadzili różne firmy. Niektóre z nich przejąłem i prowadzę do dziś – mówi 27- letni Piotr Krawczyk - Natomiast z inwestycjami było zupełnie inaczej – byłem znudzony prowadzeniem jednej działalności, dlatego postanowiłam zainwestować w spółki z różnych branż. Przyniosło to duże efekty. Na dzień dzisiejszy mam w portfelu ponad trzydzieści firm z różnych sektorów i przymierzam się do kolejnych inwestycji – dodaje."

http://facet.wp.pl/kat,1034183,wid,14897920,wiadomosc.html?ticaid=110f74
  • C.d. Autor: ~George [89.74.8.*]
    "Początki jednak nie były łatwe, zwłaszcza dla osoby zaraz po szkole średniej. Piotr Krawczyk nie cieszył się ze zdanej matury na wakacjach lecz stawiał pierwsze kroki w biznesie. Jak sam mówi został rzucony na głęboką wodę, na tyle głęboką, że musiał przerwać studia aby podołać wyzwaniom stawianym przez rynek. Dzięki intuicji, mimo światowych doniesień o sytuacji gospodarki, grupa Piotra Krawczyka rośnie.
    - Na ogół staram się nie narzekać, ale muszę przyznać, że w ostatnim czasie zaszło sporo zmian w spółkach. Część projektów musieliśmy odłożyć w czasie, część została zmodyfikowana ze względu na obecny kryzys. Spółki, które są notowane na giełdzie odczuwają skutki kryzysu w postaci niewiarygodnie niskich kursów akcji. W kryzysie jest normalne, że dobre spółki są niedowartościowane. Jednak mogę z całą świadomością powiedzieć, że jesteśmy przygotowany na gorsze czasy – podkreśla Piotr Krawczyk - Stale pracujemy nad wdrażaniem nowych projektów m.in. nad profesjonalnym zespołem wyścigowym startującym w Mistrzostwach Europy czy też spółką zajmująca się wynajmem samolotów i śmigłowców dla biznesu. W planach mam też realizację projektu sprzedażowego z branży medyczno – rehabilitacyjnej – dodaje."

• Re: C.d. Autor: ~Ja [77.255.207.*]
    "W planach mam też realizację projektu sprzedażowego z branży medyczno – rehabilitacyjnej – dodaje." Ta branża mu się przyda jak zostanie pierwszym klientem od wkurzonego inwestora. ;-)
  • Re: C.d. Autor: ~George [89.74.8.*]
    Też przeszło mi to przez myśl patrząc na rozjuszony akcjonariat zrobiony w trąbę.
  • Panowie i Panie przypominam musi być Autor: ~olo [194.181.188.*]
    sprawny, żeby odpracować.
  • Nikodem Dyzma. Albo i gorzej. Autor: ~Ja1 [91.238.216.*]
    jw.
  • W sumie nie dziwi mnie, że chcieli wrócić na giełdę. W końcu trzeba Autor: ~Ja1 [91.238.216.*]
    było chociaż spróbować upchnąć tę makulaturę. A makulatury mają przecież dużo więcej na innych spółkach, więc trzeba się na siłę przedstawiać jako wiarygodna firma dbająca o interesy akcjonariuszy, żeby nie spłoszyć frajerów do ubrania w papieruszki.
    K....wa, współczuję wszystkim , którzy na nich trafili.
    Ja też tu już kiedyś straciłem ile wlezie przez ich bajeczki i tego tym oszukańcom nie zapomnę.
[x]
PSWCAPITA 0,00% 0,01 2014-04-04 14:52:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.