z treści uchwał WZ: (patrz http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=51485&ncc_index=KCS&id_tr=1)
"Zwyczajne Walne Zgromadzenie spółki KCSP Spółka Akcyjna z siedzibą
w Gliwicach działając na podstawie art. 397 Kodeksu Spółek Handlowych, po
zapoznaniu się z wnioskiem Zarządu, przygotowanym przez Zarząd planem
naprawczym oraz wydaną przez Przewodniczącego Rady Nadzorczej opinią
na temat dalszego istnienia Spółki, podejmuje uchwałę o kontynuacji
działalności spółki z warunkiem finalizacji umowy z inwestorem do dnia
dziewiętnastego lipca dwa tysiące trzynastego roku (19.07.2013 r.)."
czyli do piątku powinna sie pojawić informacja o inwestorze !
Jednak będzie HIT !
pożyjemy, zobaczymy. na razie nie podniecałbym się tak bardzo, kilka spolek w ten sposób trzepało drobnych z reszty kasy. Info o inwestorze, podbitka do góry i wywalanko:( ale może sie myle, zobaczymy.
Na ich nieszczęście te pajace nie mają najmniejszego pojęcia nie tylko o prowadzeniu prawdziwego biznesu, ale również o zagraniach na giełdzie. Udowodnili to już kilka razy, stąd i teraz nie było mowy o jakiejkolwiek "podbitce", która mogłaby uwiarygodnić ich marzenia o inwestorze lub ewentualnie posłużyć do wyrzucenia paru akcji na obrocie i/lub po nieco wyższej cenie.
W każdym razie dosyć szybko idą na dno. Ale tak to bywa jak brakuje wiedzy i umiejętności, a przy tym zadziera się nos zbyt wysoko.
Jakby tu miało być grubo, to jeden czy drugi debil z tej firmy zadbałby o to żeby wycena tego nic na giełdzie była wyższa. Z dwóch powodów, by ewentualnie nie drukować masy akcji po nominale i po drugie by wykazać że rynek wycenia to nic po jakiś bardziej sensownych pieniądzach. A jak będzie? Po nominale akcje do rodziny, znów parę miesięcy na przeżycie w czasie których będą myśleć jak formalnie wyprowadzić z firmy uzyskane dofinansowanie, co wg mnie nie będzie możliwe. A że nie będzie grubo to widać po wczorajszej (żadnej) reakcji. Tu już tylko będzie cienko.
Coś im długo idzie napisanie tego wniosku o upadłość. Jak ich znam, to i to spieprzą. Pewnie porządkują osobiste sprawy prezesa, ale niestety za późno na takie ruchy, będzie mu się można dobrać do pieniędzy. Szkoda, młody jest, a tu sądy się szykują...
Nawiasem, zauważyliście zmianę w polityce informacyjnej - wyrzygali komunikat o rzekomym inwestorze i potem... nic. No właśnie, nie ma zmiany :-)
Nie byłbym zdziwiony gdyby nie opłacili miesięcznej opłaty za dostęp do serwisu informacyjnego i uniemożliwili im publikację komunikatów bieżących.
Ciekawe z jakiego paragrafu "dobierzesz się" szanowny inwestorze do jego pieniędzy?
Polskie prawo nie daje takiej możliwości.
To było twoje ryzyko.
Straciłeś - twoja sprawa. Możesz prezesowi sko..yć.
Pozostało "wywnętrzanie się" na forum. Może trochę ulży, co nie ?
Raz, że na szczęście nie jestem uwiązany już do tej firemki; owszem, straciłem, ale rozumiem znaczenie słów "giełda papierów wartościowych" i nie muszę wypłakiwać się na forum tym czy innym - kibicuję im, a raczej czekam na ich biznesowy koniec, bo tylko na to zasługują. Dwa, że paragrafy są, nie raz już dobieraliśmy się do skóry malowanym prezesikom tworów z NC - mam ciekawe maile od p. prezesa, a poza tym tutaj aż prosi się o udowodnienie działania na szkodę spółki... No i być może jestem jej wierzycielem...