• mamy jakies info ciekawe Autor: ~mars [87.99.58.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/513486,duon-rozpoczal-dzialalnosc-w-czechach--chce-by-oddzial-byl-rentowny-juz-w--13
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~mars [87.99.58.*]
    no to bomba "Duon ocenia, że czeski oddział będzie rentowny już w 2013 r., a jego wyniki nie zostały uwzględnione w prognozie."
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~tomasz.z [95.215.232.*]
    Spokojnie Panowie.
    Chciec to niby móc ale... jak dla mnie info na ten rok neutralne. W dłuższej perspektywie jak najbardziej OK.
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~O0o [83.13.215.*]
    No nie zgodze sie ze neutralne
    Jesli wyniki w 2013 beda na plus, powinno zdecydowanie wplynac na cene akcji, zreszta zaistnienie na rynku czeskim moze tez spowodowac pojawienie sie inwestorow z owego kraju, a moze i jakis czeski fundusz moze poczuje szanse na zarobek na akcjach duonu ;D
    Warunek ze bedzie na plus juz w 2013.
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~O0o [83.13.215.*]
    Tak czy siak, ciesze sie z jakiegos nowego infa na spolce, bo przysypialem ostatnio zerkajac na wiadomosci ze spolki i na kurs akcji,,,
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~ciekawy [91.193.12.*]
    Tomaszu jak takie info ma być neutralne dla duonu przecież to jest bardzo dobra wiadomość.
    Po pierwsze nowe rynki
    Po drugie już w tym roku ma być rentowna, czyli zysk dodany
    Nie uwzględniony w prognozach czyli będzie lepiej.

Nie możemy tomaszu dyskontować czegoś co już będzie widoczne bo to by oznaczało że dopiero jak za rok zobaczymy zyski to nagle inwestorzy się obudzą i robimy 50% po raporcie
    Giełda dyskontuje przyszłość zobacz na ekoexport jest tak wyceniany bo już są zyski?, nie tylko 2 lata temu poszły informacje o inwestycjach prognozach bo zyski do wyceny odbiegają znacząco.
    Jest też druga strona medalu giełda może nie dyskontować informacji, ponieważ w nią nie wierzy, ale to inna bajka, nie w przypadku duonu, tak uważam, w ogóle są powściągliwi w swoich ocenach, ale może jest taki cel, ja jedynie mogę się z tobą zgodzić tomaszu że może samo info nie rozbuja kursu za mały na razie kaliber ale nie w kontekście samej informacji a tego że obroty póki co nie wysokie ktoś "trzyma kurs" oczywiście nie jakieś teorie spiskowe tylko wiadomo akcje po PBG i 1,09-1,14 kurs, to zniechęca, ale mam nadzieję że mimo wszystko info podziała może nie jutro ale wraz z prognozą podwyższoną wynikami i w końcu wysypaniem się z akcji sprzedającego
    kurs mocno ruszy. Ale rozumiem twój punkt myślenia Tomaszu i może będzie jak piszesz że dopiero za rok zostanie akurat ta informacja zdyskontowana, a ja jedynie tak delikatnie uszczypliwy byłem w sprawie samego sensu wpływania informacji na rynek, Zresztą tomaszu i bez tej informacji duon ma powody do wzrostu pozdrawiam i więcej wiary choć przyznam że może i ja przez posiadanie akcji patrze jak przez różowe okulary, a może już wiedzą jak te inwestycje w Czechach wpłyną na wyniki i dlatego zarząd kupował ale to już gdybanie dobra trzeba iść spać.
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~wig20 [83.23.73.*]
    Info jak najbardziej pozytywne, jednak jak dla mnie nie jest to hit, który dźwignie kurs o 10%. Przede wszystkim czekamy na raport za 1 półrocze i potwierdzenie słów prezesa Calińskiego o obranym kierunku co do zysków. Wleczemy się po dolnej linii trendu wzrostowego, jednak zanim to odpali to chyba jeszcze najpierw zrobią porządne trzepanie kieszeni z akcji. Ma ktoś teorię dot. tej konsoli, czemu ona służy, akumulacji czy dystrybucji?
    pozdrawiam
    żałosne jest zachowanie kursu .. :(
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~bufon [77.252.241.*]
    j.w
    Wczoraj jakoś nie sprzedawali akcji obrót wyniósł zaledwie 5k i to w ostatnim czasie wśród kupujących, ale dzisiaj wielka chęć do sprzedaży większych ilości po bardzo dobrej informacji, zbieg okoliczności? kurs jest sztucznie trzymany i nagle im się przy 1,09-14 przypomina żeby sprzedawać akcje, inni nie wytrzymują i sprzedają.
    Kiedyś to się skończy, mam taką ochotę skrócić pozycję w innych spółkach i przejść na duon w takim momencie kiedy zbliżamy się do kluczowy pozytywnych informacji. Ale wtedy popełniłbym błąd mając wszystko w jednej spółce ale takie zachowanie jak dzisiaj aż mnie prowokuje.
    Trzeba wykorzystywać takie sytuacje bo później przy tak niskim ff będzie problem większe ilości akcji kupić jak już akcji po PBG pójdą w 100% w rynek. Ci co kupują zarząd i inni zorientowani już tanio akcji nie sprzedadzą, bo spółka przyszłościowa dużo pozytywnych informacji a sprzedawać za połowę wartości księgowej pomijając już rozwój to śmiech na sali.
    A później ci co czekają z kupnem będą się cieszyć jak 10k będzie na jednym groszu po stronie sprzedaży leżało.
    Jak taka dłuższa sytuacja będzie się utrzymywała to mimo tego że wiem że tak nie powinienem robić skrócę pozycję w innych półkach dokupie duon
    i tą część co mam będę długo trzymał a tą drugą po innych spółkach zagram spekulacyjnie na krótszy okres pod infa, ale mam nadzieje że w przeciągu miesiąca jednak pójdzie do góry.
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    hmmmm czy to ja to wczesniej pisalem? bo nie paemitam ze to robilem a slowo w slowo sie zgadzam :D wyjete z mojej głowy
    Ja już nie wiem o co to tutaj chodzi. Sam wskaźnik c/wk to nie wszystko @ciekawy. Musisz sobie wrzucić jeszcze kilka by miec obraz "pełnej" sytuacji. pełnej w cudzysłowie, bo pełna to ma zarząd, my mamy tylko i wyłącznie poglądowy obraz.
    Niemniej jednak, kurs zachowuje sie jak typowa dziwka :))))
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~korniszon [89.75.190.*]
    A ja wywaliłem dziś wszystko i mogę spokojnie jechać na urlop
    Mam nadzieję, że pan "blokada" się postara, by kiszonka potrwała przynajmniej do końca lipca ;)

Po ile wywaliłeś i ile tego miałes?
    panie korniszonie w takim razie udanego wypoczynku :) oby cena akcji po powrocie z wakacji nie wynosila 1,4. chociaz narazie sie nie zapowiada, blizszy jest scenariusz zmeczenia akcjonariatu i mocniejszej wyprzedazy
    Inwestuje na giełdzie ponad 10 lat i nie trzeba nawet rok być na giełdzie żeby nie zauważyć pewnych zależności, podejrzewam że jakby dać akcje do sprzedaży w dużej ilości z myślą żeby jak najwięcej sprzedać w jak najkrótszym czasie po cenie nie koniecznie najwyższej to wiele osób z samego tego forum zrobiłoby to umiejętniej niż ci co sprzedają akcje po PBG.
    Albo to robią nieumiejętnie z niewiedzy, lub z złych obranych przypuszczeń co do zachowania kursu, lub robią to z premedytacją. Przecież logiczne jest że jak się blokuje spółkę n-ty raz to się zniechęca kupujących, z powodu braku informacji ile jeszcze tych akcji mają to powoduje mniejsze obroty czyli mniej akcji można upłynnić i tak mnie dziwi że przy tych osunięciach do 1 zł jest na tyle silny popyt że znów wracamy, ale nie ma się co dziwić spółka tania z dobrymi perspektywami i co jakiś czas dobre info, ja rozumiem że gdyby spółka była w innej kondycji wtedy można spieszyć się z sprzedażą akcji, ale nie w takiej sytuacji wystarczyło by puścić 1,14 zł po dobrej informacji i obroty by się zwiększyły wraz z wyższym kursem bo dołączyli by inwestorzy grający pod AT, spekulanci i ogólnie inwestorzy różnej maści szybciej by sprzedali akcje jeszcze po wyższych cenach
    a jakby kurs doszedł do 2zł to ile by sprzedali do 1,09 zł z tego poziomu, ale oni wolą stać i sprzedawać w tym swoim przedziale i to najlepiej tak żeby zniechęcić innych i jak najmniej sprzedać. Mam swoje teorie co do zachowania się kursu, ale aż takie sugestie są nie na miejscu, pozostaje czekać i zobaczyć jak się zachowają po podwyższonej prognozie i wynikach, niby wiąże się z spółką na długo lub do osiągnięcia sadysfakcjonującego mnie kursu i powinienem nie poddawać się emocjom, ale znużenie i mnie dotyka tym zachowaniem i jak każdy chyba woli żeby jego poglądy, przypuszczenia miały odzwierciedlenie w kursie.
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~bufon [77.252.241.*]
    jeszcze cztery lata Duon będzie mistrzem świata:)
    spoko będzie dobrze ale wszystkiego tu nie wkładaj!!!
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~wig20 [83.23.68.*]
    No ujeba ..li kurs! :)))
    Co za skurczybyki.

Mozna jajo znieść jak się patrzy na to. Wg mnie tu wcale nie chodzi o to by ta spółka pojechała. Chodzi o to, by jak najwięcej wywalić w cenie do max.1.10 i potem łatwo ja mozna zwalić z powrotem na poziom 8x-9x groszy. Jak teraz by puscili w górę, to potem juz by mogli nie zapanować.
    Wig20 czas pokaże, bufon jestem póki co daleki od takiego zagrania bo powoduje że mój portfel jest niezdewersyfikowany, ale jak pisałem jeżeli bym tak zrobił to jeszcze przynajmniej miesiąc i to przed samym raportem jeżeli kurs do tego czasu nie ruszy i to co kupię to co najwyżej na góra 2-3 tygodnie, chyba że stopy mi załapią a później tą część sprzedam z zyskiem lub stratą a ten pakiet co teraz mam duona to oczywiście na długi okres, takie małe zagranie, ale mój punkt bazowy jest taki że do raportu przebijemy 1,2 zł
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~obserwatorium [31.175.29.*]
    Jest też szansa że po kolejnej informacji lub wyższych obrotach zdecydują się na puszczenie 1.09 i podwyższa przedział po jakim będą dalej sprzedawać np 1.2 lub 1.3 a może jeszcze wyżej.
    Którego to portfel, przyznać się :))))

http://www.money.pl/portfel/publiczne_informacje/portfel,informacje,243725.html
    Nie mój portfel, ale jedna z moich żółwich spółek którą miesiąc temu kupiłem vindexus nawet dzisiaj bez informacji idzie 1,6% do góry i zbliża się do fajnych poziomów, a myślałem że na 3,6 więcej ukrytego leży a duon na 0 w sumie to można go uznać też z krótkiego horyzontu czasu za żołwia tylko obroty większe jak już żółw numer jeden z mojego portfela przebił 1,6 to czas na duon i 1,09
    Z czystej przyzwoitości powinien przynajmniej na 1,08 się zamknąć lub 1,09, ale trzeba jeszcze się z kursem pobawić ehh, jeszcze na czerwono pewnie zamkną kurs, ehh. Dobra
    praca się kończy trzeba iść do domu i przestać marudzić na forum.
    to jest portfel niejakiego Pablo, nie wiem czy tutaj pisze. Podeslal na jednym ciekawym blogu, gosciu od 20 lat na gieldzie bardzo merytorycznie pisze
  • Re: mamy jakies info ciekawe Autor: ~obserwatorium [31.175.29.*]
    Pisząc o pablo to może ten sam co na forach bankiera ksywka pablo7 się posluguje?
    swoją droga co to było pod koniec sesji 20000 akcji na kupno to się ciekawy zdziwi jak wróci do domu po pracy. No to jutro o boju panowie przebiamy przeszkodę i rozpedzamy konika i
    No lekko zszokował na fix, tak z przytupem to zakończył.
    Ale ja już wątpię, że uda się z tym naszym mułem wskoczyć nad 1.10.
  • NIE spekulacji ! Autor: ~bufecik [78.8.84.*]
    Panowie i Panie proponuję proponuję zapomnieć o AT ,a ksiązki z AT sprzedać na allegro,w zamian wszystko czytać o AF i obowiązkowo wszystkie pozycje o W.Buffett.

Inwestujcie w firmy tak jakbyście dokonywali zakupu przed wyjazdem/wylotem na 10 lat np.na księżyc.

Notowania akcji w krótkim terminie to urna do głosowania (nie do przewidzenia)
    W długim terminie inwestycja w część firmy to waga ,która wiarygodnie zważy w odpowiednim czasie odpowiednio wcześniej dobrze wyważoną spółkę.

stwierdzenie muł =się jestem spekulantem

mógłbym sie założyć ,że spekulanci ,którzy jeszcze się ostali (ostatnie lata wytępiły tą rzeszę bardzo mocno) w przeciągu 10 lat zostaną zastąpieni spekulantami nowymi a starzy odejdą w zapomnienie - czy chcecie należeć do tej grupy ?

http://www.youtube.com/watch?v=JI1PM1Wtglo

http://www.youtube.com/watch?v=X7kQCau0cYM

http://www.youtube.com/watch?v=Umhhi3gxULk

http://www.youtube.com/watch?v=XdUkePQ3ods

• Re: NIE spekulacji ! Autor: ~Kius [31.175.89.*]
    Dający do myślenia film, niby prosty w przekazie ...:-)

Dzisiaj dopiero rynek widzi że to po prostu... Geniusz...
[x]
DUON 0,00% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.