Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: mamy jakies info ciekawe

Inwestuje na giełdzie ponad 10 lat i nie trzeba nawet rok być na giełdzie żeby nie zauważyć pewnych zależności, podejrzewam że jakby dać akcje do sprzedaży w dużej ilości z myślą żeby jak najwięcej sprzedać w jak najkrótszym czasie po cenie nie koniecznie najwyższej to wiele osób z samego tego forum zrobiłoby to umiejętniej niż ci co sprzedają akcje po PBG.
Albo to robią nieumiejętnie z niewiedzy, lub z złych obranych przypuszczeń co do zachowania kursu, lub robią to z premedytacją. Przecież logiczne jest że jak się blokuje spółkę n-ty raz to się zniechęca kupujących, z powodu braku informacji ile jeszcze tych akcji mają to powoduje mniejsze obroty czyli mniej akcji można upłynnić i tak mnie dziwi że przy tych osunięciach do 1 zł jest na tyle silny popyt że znów wracamy, ale nie ma się co dziwić spółka tania z dobrymi perspektywami i co jakiś czas dobre info, ja rozumiem że gdyby spółka była w innej kondycji wtedy można spieszyć się z sprzedażą akcji, ale nie w takiej sytuacji wystarczyło by puścić 1,14 zł po dobrej informacji i obroty by się zwiększyły wraz z wyższym kursem bo dołączyli by inwestorzy grający pod AT, spekulanci i ogólnie inwestorzy różnej maści szybciej by sprzedali akcje jeszcze po wyższych cenach
a jakby kurs doszedł do 2zł to ile by sprzedali do 1,09 zł z tego poziomu, ale oni wolą stać i sprzedawać w tym swoim przedziale i to najlepiej tak żeby zniechęcić innych i jak najmniej sprzedać. Mam swoje teorie co do zachowania się kursu, ale aż takie sugestie są nie na miejscu, pozostaje czekać i zobaczyć jak się zachowają po podwyższonej prognozie i wynikach, niby wiąże się z spółką na długo lub do osiągnięcia sadysfakcjonującego mnie kursu i powinienem nie poddawać się emocjom, ale znużenie i mnie dotyka tym zachowaniem i jak każdy chyba woli żeby jego poglądy, przypuszczenia miały odzwierciedlenie w kursie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DUON 0,00% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.