• info z Sądu Autor: ~miki [83.21.203.*]
    w dniu dzisiejszym dowiedziałem się telefonicznie iż od poniedziałku jest dostępna do wglądu lista uznanych przez PBG wierzytelności.
    Telefonicznie dowiedziałem się że uznane przez syndyka wierzytelności dla HBP to 38 mln, do tego jest uzasadnienie lecz przez telefon nie dowiedziałem się jakiej treści gdyż jest obszerne, ponieważ ja mieszkam daleko wiec prosił bym jeżeli ktoś jest z Poznania lub okolic to czy mógłby pofatygować się do sekretariatu i przejrzeć listę oraz zapoznać się z uzasadnieniem gdzie jest 1,8 mld i poinformować nas pozostałych zainteresowanych adres:
    Sąd Rejonowy Poznań Stare Miasto
    XI Wydział Gospodarczy do Spraw Upadłościowych i Naprawczych
    ul. Grochowe Łąki 6, 61-752 Poznań

wejście "B", 3 piętro, pokój 8

wierzytelności HBP to pozycja 381 (prośba pani z sekretariatu aby pamiętać numer pozycji gdyż ułatwi to szukanie)

czekam na info miki
  • Re: info z Sądu Autor: ~baks [89.171.118.*]
    moze tlefon do syndyka,
    niech cos powie,
  • Re: info z Sądu Autor: ~miki [83.21.203.*]
    najpierw należało by zapoznać się z uzasadnieniem aby móc rozmawiać bo na razie nie znamy żadnych szczegółów, najlepiej jak ktoś sfotografował by uzasadnienie i wrzucił w Internet a linka podał na forum.
    Może być na przykład tak że ze względu na wspólne poręczenia, część zobowiązań HBP, została uwzględniona przez PBG jako zobowiązania bezpośrednio wobec banków a co za tym idzie automatycznie o te kwoty zmniejszyła by się kwota zobowiązań HBP, lecz aby to stwierdzić konieczne jest zapoznanie się z uzasadnieniem
    mam tylko nadzieje ze nie zrobili jakigos wała
  • Re: info z Sądu Autor: ~blonddiana [178.85.216.*]
    Naiwnoscia jest sadzic, ze bedzie z tego jakas kasa. Widzieliscie "drogowke" ? tak sie sprawy zalatwia jak to tam jest pokazane.

pieniadze zostaly rozdystrybuowane w uklad mafijny i na konta w rajach podatkowych najbardziej zainteresowanych osob. Cieszylbym sie dostac, jak pisaliscie 2,9pln na akcje itp itd ale pieniedzy to tam nie ma i nie bedzie dla tych "wielu akcjonariuszy" . 1.8mld rozeszlo sie... na konta, ale nie nasze
    ma ktos nr tel do syndyka
  • Re: do miki Autor: ~Balbina [77.254.38.*]
    Widzę, że jesteś jedynym forumowiczem który się interesuje HBP.
    Czekam na takie konstruktywne wpisy.
    A gościu co pyta o nr tel. syndyka zapomniał, że mamy XXI w. i można
    to wygooglować w parę sek.

Miki szacun.
  • Re: do miki Autor: ~chińczyk [83.6.209.*]
    czy może się ktoś odezwać z Poznania!!!!!!, i sprawdzić to o co pyta Miki, jesli PBG nie przyjeło wierzytelności od Hydrobudowy to może w układzie w rozliczeniu bierze jej wierzycieli na siebie, czy może się ktoś zgłosić!!, to ważne!!!!!!!!
  • Re: do miki Autor: ~onbex.com [87.96.93.*]
    przecież i tak nie pozostaje nam nic innego jak czekanie.
    Ok, fajnie wiedzieć co jest grane i czego można się spodziewać, ale kupując akcje przed wycofaniem lub ich nie sprzedając chyba wszyscy byliśmy świadomi że inwestycja obarczona jest DUŻYM ryzykiem i trzeba liczyć się z stratą kapitału.

Ja tak zrobiłem kupując mały pakiecik po groszu (130k) ok 3 dni przed wycofaniem i jakoś wielkiej spinki nie mam.
    Jak wyjdzie za pół roku, rok czy też 2 jakaś kaska będę się cieszył - a jak nie to trudno - papier pójdzie w ramkę i na ścianę;D

Pozdrawiam wszystkich zniecierpliwionym i życzę dużo zdrowia i jak najmniej siwych włosów;-))
  • Re: do miki Autor: ~Towarzysz [89.72.122.*]
    Za pół roku jak jarek się umocni to pośle towarzystwo do pierdla i skrupulatnie rozliczy taki duży majątek roz..........li to mistrzostwo pierdel się kłania a ten grosz to sobie zł.......je niech wsadzą w d........e !!!!
  • Re: do miki Autor: ~sokół [89.76.190.*]
    ta... już dzisiaj sprawdź, czy po sobotnich obietnicach polityków, nie przybyło ci coś na koncie.
[x]
HBPOLSKA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.