Jezeli chodzi o kurs,to Mieszko jes nieprzewidywalny dla tak cienkich akcjonariuszy jakimi my jestesmy.Wykresy swoje a kurs ustalany jest troche wyzej i wbrew pozorom nie mamy na to zadnego wplywu.Wystarczy przesledzic zlecenia.Rownie dobrze moze byc za tydzien 5.5 jak i 4.3.Pozdrawiam cierpliwych,chociaz musze sie przyznac,ze juz pare razy mialem dosc tej spolki i chcialem sprzedac.
A moze ten spadek jest zwiazany z zamiana obligacji na akcje inwestora z Litwy?O ile dobrze zrozumialem projekty uchwal,to przybedzie ponad 26mln akcji.Jezeli sie myle,to mnie wyprostujcie.
wrociles do domu z etatu wiec siadaj i bierz sie do roboty bo lekcja o obligacjach trwa.
Bez watpienia konwersja n akcje wplynie na kurs akcji spolki.
kapital obrotowy netto na poziomie - kilkanascie milionow w mojej ocenie rzecz niedopuszczalna i niepotrzebna.Jak mogly wzrosnac tak znacznie zobowiazania krotkotrerminowe jak spasc aktywa obrotowe
K O N=aktywa obrotowe-zob.krotkoterminowe
.........
Pensja prezesa 1mln zl rocznie.Duzo czy malo pozostawiam to waszej ocenie
te"niektore spolki" nie maja kilkuset milionow zadluzenia ktore scina im zyski dlatego poszly.
Bez kalkulatora 30 mln akcji *4 zl=120 mln zl kapitalizacja czyt ( wartosc akcji)
Kon =Aktywa obrotowe -zobowiazania krotkie=- 8 mln zl
120 mln=- 8mln zl ?????
Gdybys mial mozliwosc zakupu akcji w cenie rownej kapitalowi obrotowemu netto nie placilbys za nieruchomosci ,maszyny samochody.W tej chwili nie ma o tym mowy.I dlatego wlasnie te akcje stoja w miejscu.Koncepcja zwiekszania zadluzania sie kredytami krotk mi przy zubozaniu aktywow obrotowych jest dla mnie zbyt ryzykowna mimo bardzo taniego pieniadza ,dlatego przestalem dobierac te akcje.