• Konsolidacja Autor: ~omega12345 [95.49.46.*]
    Myślę ,że kurs będzie wahał się w przedziale 4,60-4,90 zł/szt.
  • Re: Konsolidacja Autor: ~janusz 15 [87.205.249.*]
    Jezeli chodzi o kurs,to Mieszko jes nieprzewidywalny dla tak cienkich akcjonariuszy jakimi my jestesmy.Wykresy swoje a kurs ustalany jest troche wyzej i wbrew pozorom nie mamy na to zadnego wplywu.Wystarczy przesledzic zlecenia.Rownie dobrze moze byc za tydzien 5.5 jak i 4.3.Pozdrawiam cierpliwych,chociaz musze sie przyznac,ze juz pare razy mialem dosc tej spolki i chcialem sprzedac.
  • Re: Konsolidacja Autor: ~zorro [79.191.83.*]
    ale sie kisi pchac dalej do gury
  • Re: Konsolidacja Autor: ~Gall Anonim [88.220.117.*]
    do "gury"? Ostry gracz z Ciebie :)
  • Re: Konsolidacja Autor: ~shodan [159.205.210.*]
    pojawily sie pewne rysy na tym rozowym obrazku
  • Re: Konsolidacja Autor: ~shodan [178.36.161.*]
    Zastanawiacie sie dlaczego kurs dzis tak spadł?Wiec spojrzcie na kapital obrotowy za 2012
  • Re: Konsolidacja Autor: ~janusz 15 [77.253.94.*]
    A moze ten spadek jest zwiazany z zamiana obligacji na akcje inwestora z Litwy?O ile dobrze zrozumialem projekty uchwal,to przybedzie ponad 26mln akcji.Jezeli sie myle,to mnie wyprostujcie.
  • Re: Konsolidacja Autor: ~shodan [77.254.60.*]
    wrociles do domu z etatu wiec siadaj i bierz sie do roboty bo lekcja o obligacjach trwa.
    Bez watpienia konwersja n akcje wplynie na kurs akcji spolki.
    kapital obrotowy netto na poziomie - kilkanascie milionow w mojej ocenie rzecz niedopuszczalna i niepotrzebna.Jak mogly wzrosnac tak znacznie zobowiazania krotkotrerminowe jak spasc aktywa obrotowe
    K O N=aktywa obrotowe-zob.krotkoterminowe
    .........

Pensja prezesa 1mln zl rocznie.Duzo czy malo pozostawiam to waszej ocenie
  • Re: Konsolidacja Autor: ~shodan [77.254.55.*]
    mala korekta kapital obrotowy netto za 2012 wyniosl -8mln z kawalkiem a nie kilkanascie mln jak napisalem wczesniej
  • Re: Konsolidacja Autor: ~zenit [83.7.193.*]
    ale to pomalu idzie do gory niekture spolki duzo poszly w gore a tu dreptanie w miejscu
  • Re: Konsolidacja Autor: ~Shodan [178.36.167.*]
    te"niektore spolki" nie maja kilkuset milionow zadluzenia ktore scina im zyski dlatego poszly.
    Bez kalkulatora 30 mln akcji *4 zl=120 mln zl kapitalizacja czyt ( wartosc akcji)

Kon =Aktywa obrotowe -zobowiazania krotkie=- 8 mln zl

120 mln=- 8mln zl ?????

Gdybys mial mozliwosc zakupu akcji w cenie rownej kapitalowi obrotowemu netto nie placilbys za nieruchomosci ,maszyny samochody.W tej chwili nie ma o tym mowy.I dlatego wlasnie te akcje stoja w miejscu.Koncepcja zwiekszania zadluzania sie kredytami krotk mi przy zubozaniu aktywow obrotowych jest dla mnie zbyt ryzykowna mimo bardzo taniego pieniadza ,dlatego przestalem dobierac te akcje.
  • Re: Konsolidacja Autor: ~zetka [83.7.239.*]
    i tak bedzie sie kisic , ale do jakiego czasu ,kiedy to ruszy.
[x]
MIESZKO 1,31% 3,95 2014-11-25 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.