Miałeś rradny wtedy rację. Przyznam, też sceptyczny byłem wobec twojej wizji.
Jeśli chodzi o mnie to wytrzymałem stres i trzymam akcje nadal, aczkolwiek ciągle mam pełne pory jak widzę grubasów sterujących kursem spółki.
Obecnie już sceptyczny jestem, czy spółka w najbliższym czasie osiągnie przepowiadaną jeszcze niedawno SIÓDEMKĘ. Niby to blisko, ale niektórym nie zależy wcale na wysokim kursie i w odpowiednim momencie umiejetnie blokują wzrost.
Lepiej przecież kupować i sprzedawać na lokalnych dołkach i górkach tak jak teraz to robią. Wszyscy się denerwują, że kurs stoi od roku w miejscu, a przecież grubasy i tak zarabiają.
Również myślę, że kurs może się jeszcze bujać góra dół póki wszyscy przejechani na dywidendzie nie oddadzą papierów.
Ale jak pamiętam radny ty również wszedłeś w końcu w Syntka ;)
Jakie trudne, wszystko idzie zgodnie z planem!
Trudno to by było gdyby spekuła uwaliła go poniżej 4 zeta no ale im się nie udało... :))
A Ty jak tam, zdążyłeś tym razem z zaopatrzeniem po taniości? ;)
Ogarnij się dworek !!!
Jaka spekuła i jakie 4 zeta !!!
Przecież to jest Synthos, spółka z WIG 20. Sprawdź kapitalizację tej firmy jak nie wierzysz w indeksy cenionej już na całym świecie GPW :)
Nawet giełdowy "erudyta" taki jak ja wie, że cena 4,75 za jeden papier Syntka to jak schylić się i po prostu podnieść co najmniej 1 zł czytaj 1 PLN
Zgodnie z moim planem sierotko lelek.
Być może nie tylko z moim ale za innych się nie wypowiadam...
Timothy - brawo za ironię i autoironię, odrobina dystansu do "powagi sytuacji" jest
zawsze wskazana! ;)
Dnia 2013-05-27 o godz. 08:46 ~rradny napisał(a):
> Ostatnio w niego wszedłem ale w piątek wyskoczyłem po 5,16
> i na razie się przyglądam w co wskoczyć. Jest zarobek to
> wyskakuję. Pozdrawiam
Myślę że trochę pomielą w tym zakresie może do 5.30 dojdzie ale ogólnie to będzie chodził 4.80-5.30 a po jakimś czasie pewnie będą go ciągnąć. Ale to moje myślenie i proszę się tym nie sugerować. Pozdrawiam
No to zobaczymy, jest 5,35. Jeśli urośnie jeszcze kilkanaście groszy to się nie pogniewam. A takie mielenie 4,8 - 5,3 wcale by mi się nie podobało. z drugiej strony kupić po 4,8 i sprzedac za 5,3 to całkiem miło by było.
Dnia 2013-05-28 o godz. 09:47 ~rradny napisał(a):
> Zobaczymy co będzie na razie go pompują.
Myślę, iż pompować go nie muszą, sporo jest jeszcze do odrobienia po odcięciu kursu, po dywidendzie. Nie mówię tutaj o powrocie na 6,80 i więcej, bo do tego trzeba "nie wąskiego Impulsu" Ale gdyby tak doszło do przejęcia, w co gorąco wierze, mogłaby się zarysować ciekawa perspektywa z 7 zetników(nie będzie łatwo) w tle.....
To nie pompowanie to jest raczej małe pompowanko => w porównaniu do innych spółek np. PKN-u, Lotosu i in.
Jeśli porównać zysk na trzymaniu akcji biorąc pod uwagę cały rok to Syntek dalej jest w ogonie, nawet jeśli chodzi o spółki WIG20. Zaraz usłyszę innych, że nie trzyma się spółki, ale przecież należy znaleźć jakiś poziom odniesienia dla porównania.
Jestem ciekawy do jakiej wysokości podniosą tym razem kurs żeby znowu go zdołować……… bo to pewne w przypadku Syntka jak w banku…………… ;)
P.S.
Ania czeka na dołek, tak jak wielu innych, którzy w ten sposób zrobili na spółce niezłą kasę. Zgadzam się z nimi, że kurs specjalnie buja się i niby stoi w miejscu.................
Dnia 2013-05-28 o godz. 19:36 ~nobo napisał(a):
> do 6 zł jeszcze zostało ok. 10 procent, to mało jak na PBG,
> ale Syntkowi mogą nie pozwolić tak szybko wskoczyć na ten
> poziom
i pytanie jakie ruchy wykonają dywidendziarze?
Boli cię to , że nie wziąłeś dywidendy ,bo byłeś zbyt obsrany makowcem. Jestem jednym z tych jak ich nazywasz "dywidenciarzy" i powiem ci kolego sympatyczny, iż puszczę swoje 10 tys w rynek kiedy uznam za stosowne. A Tobie i tobie podobnym pozostanie niesmak po przejściu koło nosa kapust z dywidendy......
Wiesz co Dupo a nie inwestorze wcale mnie nie boli że nie brałem dywidendy bo nie chciałbym przechodzić przez to co przeszli dywidendziarze. Tak naprawdę zarobił ten co nie brał dywidendy a wszedł na dołku. Pozdrawiam
A założę się że jeszcze jest tutaj bardzo dużo ludzi co brali dywidendę i przy obecnym kursie i dodając dywidendę nie wyszli nawet na zero. Więc nie rozumiem dlaczego się mylę.
Z jakiego rachunku maklerskiego korzystacie ? Jakie macie prowizje ?Ja z emaklera w mBanku ale tam mam prowizję 0,39%. Kosmos. Dziś sprawdziłem http://moneyinfo.com.pl/ranking-rachunkow-maklerskich/ i jest to jedna z najwyższych. Ma ktoś może rachunek w tym DeutscheBanku co mają 0,19% ?
po ostatnich jajach z serwisem eMakler w mbanku postanowilem zmienic rachunek maklerski na dB Makler ,
prowizje 2x niższe bo 0,19% -zamiast 0,39% (eMakler) od transakcji ,daytrading a w mbanku zmienili ze trzeba skladac wniosek o daytrading - kiedys kasa byla co środe z transakcji daytradingu ,widać ze wszystko idzie ku coraz wiekszym opłatom i wyciąganiu kasy na siłę od posiadaczy rachunków.Przecież banki w polsce takie biedne mało koszą klientów a polacy naród bogaty takie depozyty mają i rząd do nich chce się dobrać.
Najlepszy nowy system UTP rodem z usa niby poprawi plynnosc i przyciagnie zagranicznych inwestorów - przyciągnie inwestorow z izraela co siedziby aja banki w usa i dopiero bedą grać ich kompy na naszej gieldzie .
Dodatkowo HFT high Frequency Trading i pozyczanie akcji ,trza rynek kontraktów ukrócić na GPW to spekulacje i cudo fixingi sie skończą.
Co do Mbanku niedlugo zamykam konto i dziekuje im za współpracę ,a kartę visa PayWave rozetnę na drobne kawałeczki , też nie zamawiałem karty do transakcji zbliżeniowych i wkurzyłem się jak nową przysłali pomimo że starą kartę visa mam ważną do listopada 2013 .
W dbMarkler jest oplata jakas od przechowywania papierow na kwartał ale to 0,003% czyli pare pln od 30 000pln.
a w emakler od poczatku roku ponad 4000pln prowizji zaplaciłem , w db maklerze bym polowe z tego zaplacił i 2000pln w kieszeni bym mial .
ja trzymam
---------------
od dzisiaj ostro do góry
kierunek 5,00
a potem szczęśliwa ,, 7 ,,
============
Pozdrawiam POSIADACZY !!!
TRZYMAĆ -zysk będzie duży !!!
Od przeszlo 3 tygodni ceny kisza sie miedzy 4,30-kilka a 4,40-kilka wiec po czym wnosisz ze akurat to wlasnie od dzisiaj bedzie tak ostro do gory? Ja sie w piatek Synthosa pozbylem, po kilku tygodniach trzymania tego smiecia zaakceptowalem minimalna strate -0.25% kapitalu i moge spokojnie szukac nowej lepszej okazji zamiast dzien w dzien gapic sie jak ten zdechly kot czolga sie w bok.
Widzę rradny że Twoje ego domaga się pieszczot... ;)
A z sns chyba nie jest tak najgorzej - mimo całej serii dołujących rekomendacji w ostatnim czasie już nie osuwa się za bardzo.
Jeśli tylko wyniki za chwilę nie rozczarują zbytnio, to może przypomni sobie którędy na północ ;)