no to chyba możemy się pożegnać z notowaniami spółki. Jawna kpina z prawa.
http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=48010&ncc_index=PCA&id_tr=1
No proszę, takie to proste ;-) Czyż trzeba było tyle czasu aby opublikować ten piękny raport? Trzeba było tak od razu, teraz to już jestem zupełnie spokojny o przyszłość notowań. Jak odwieszą to poleci nasz Gepard ze 110km/h, zapinać pasy.
Dnia 2013-05-21 o godz. 00:27 ~Kris napisał(a):
> No proszę, takie to proste ;-) Czyż trzeba było tyle czasu
> aby opublikować ten piękny raport? Trzeba było tak od razu,
> teraz to już jestem zupełnie spokojny o przyszłość notowań.
> Jak odwieszą to poleci nasz Gepard ze 110km/h, zapinać
> pasy.
Wg mnie nie odwieszą, bo na podstawie tej opinii akcjonariusze (przyszli bądź obecni) byc może będą mogli ocenić postępowanie zarządu a bez jej opublikowania nie da się tego zrobić ale jak będzie to się okaże.
wg mnie nie ma żadnego znaczenia dla finansowego audytu rocznego, ponieważ ma dot. formalno-prawnych spraw związanych z emisją akcji i wypłatą dywidendy. Nie sądzę żeby jakiś ekonomista wypowiadał się w takich sprawach.
Popatrzcie na załącznik 1 do komunikatu ...
(...) Na stronie 9 raportu w tabeli podano kwotę przeznaczoną na wypłatę dywidendy 9 000 000,00 a winno być 0,00 (...)
Ale rezerw na co? Na wypłatę czy roszczenia?
W poprzednim raporcie biegły zrobił błędy dot. akcji sądzisz, że ci których biorą interesują się uchwałami wza?
Nie nie sądzę. Jest natomiast inna kwestia. Jeżeli opinia prawna istnieje i brzmi np. tak, że akcjonariusze powinni byli otrzymać dywidendę to takie pieniądze są konkretnym zobowiązaniem finansowym i powinny być wykazane w odpowiednim miejscu. Skąd ma to wiedzieć audytor jeżeli nie ma "podkładki"?
Odpowiem jeszcze kolegom, którzy wypisują bzdury na temat 9 000 000. Może zajrzelibyście do raportu biegłego zamiast wypisywać bzdury na forach? To jest usterka formalna. Biegły nie mógł wpisać w tej rubryce tej kwoty bo formalnie nie została ona wtedy jeszcze uchwalona.
opinia być może jest ale jak widać ma być dla zarządu i chronić przed roszczeniami akcjonariuszy innych niż platynowi
myślę ,że w grupie moglibyśmy sporo ugrać
skończcie pieprzyc o grupach poszkodowanych, bo takich tutaj juz sie kilka tworzyło...ile to stracili jeden z drugim 2, 3 tys zł....jak sie bedziecie mieli ujawnic to pierwsi uciekniecie
Zastanówcie sie lepiej jak zachowa sie GPW po opublikowaniu takiego infa
to jest oczywiste, ze nie odwiesza, ale jak zachowa sie GPW wobec takich informacji
mało tego... b. dobrze, ze nie odwiesza, odwiesić mogą po 9 czerwca wtedy bedzie to z korzyścią dla akcjonariuszy
Wystarczy spojrzeć na ten wielki prostacki łeb przypominający arbuza i już wiesz, że to typowy zakompleksiony ćwok , oszczany uryną.
A co do wykluczenia z rynku, to bardzo dobry pomysł, szkoda że tak późno,
Po kolei GPW powinna wyrzucać wszystkie spółki skur....K., i kierować sprawy do prokuratury z urzędu,
Koniec oszustów bliski.
Jeżeli już mieliby to odwiesić to powinni to zrobić dopiero po wpłynięciu na konta akcjonariuszy kwot obiecanych dywidend. Tyle było tutaj niedomówień, że żadne odpowiedzi nie powinny usatysfakcjonować GPW. Tylko czyny powinny się liczyć. Zobaczymy co zrobi nowy prezes GPW bo raczej filmów robił nie będzie ;-)
ich wydymał Sobol a oni nas, ale proste rude łby przeliczyły się w cwaniactwie,
zobaczcie jakie to prostackie: nowa emisja i pp 4:1,
i co mamy 0,20x4 = 0,80, jakiego sprytu potrzeba ch.* żeby tak zadrwić,