• nowa spolka ATONa Autor: ~gosc [151.248.37.*]
    Tak piszecie o tych nowych podmiotach a ja się zastanawiałem skąd te informacje macie... no i się doszukałem nowa firemka świeżutka, zarejestrowana od kwietnia - MOS TRADE SP. Z O.O.
    i oczywiście Pani EB w zarządzie i całość należy do ATONA.
    Co o tym myślicie?
    http://www.infoveriti.pl/firma-krs/Mos,Trade,Warszawa,0000459243.html

• Re: nowa spolka ATONa Autor: ~Investores [62.87.177.*]
    Dobre , czyli powolutku po angielsku zabieramy zabawki i przerzucamy do innego przedszkola. Tym samym starsze dzieci musza sobie dalej sami radzić w zyciu i starac sie zapomniec o trudnym dzieciństwie :)
  • Re: nowa spolka ATONa Autor: ~re [178.43.118.*]
    A kogo oni chcą nabrać drugi raz?

Są tacy?
  • Re: nowa spolka ATONa Autor: ~bolo [195.248.246.*]
    za dużo jest tu świadomych akcjonariuszy, żeby to mógł być przekręt. Paszteciarz wie, że z pierdla by nie wyszedł jeśli by zrobił coś takiego ( Hihihehe też). To nie są jakieś szemrane spółki cypryjskie.
  • Re: nowa spolka ATONa Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Wygląda tak, ze w ATON będą głównie koszty, a na zewnątrz prowizje ze sprzedaży.
    Jednym słowem akcjonariusze Atona obejdą się smakiem z prowizji będącej wynikiem dyskontowania High Technology. Transfer zysków na zewnątrz. Gdyby do tego miało dojść to by oznaczało, że ATON HT przez lat doskonalił technologię i zbierał w szuflady listy intencyjne i propozycje zakupów finansując się z kasy akcjonariuszy. A jak przyjdzie czas na sprzedaż, zyski i największe frukty z prowizji być może pójdą na zewnątrz, do firm, które nie musiły ponosić kosztów doskonalenia produktu.
    Na szczęście umowy można wypowiedzieć. Ewentualny wypływ wiedzy do prywatnych firm członków Zarządu i RN utworzonych na know-how sfinansowanym przez akcjonariuszy ATON-a to działanie na szkodę i firmy i akcjonariuszy.

• Re: nowa spolka ATONa Autor: ~maly miki [87.99.101.*]
    No ale właścicielem tej konkretniej spółki jest Aton.
  • Re: nowa spolka ATONa czy spadochron Pani Ewy? Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Niby tak. Tylko dlaczego ten sam ATON właściciel tej nowej spółki nie potrafi sprzedać, a nowa spółka już potrafi?
    Czy na Walnym informowano o takim posunięciu. Czy pytano akcjonariuszy, czy w tak trudnych czasach wydawać kasę na nowe podmioty, na które Walne wpływu wprost nie ma.
    Czyli teraz z zysku za sprzedaż MOS-ów trzeba będzie utrzymywać dwa zarządy, dwie struktury. Znowu oni o siebie zadbali., a akcjonariuszy poproszą o dofinansowanie w związku z dynamicznie rozwijaną siecią sprzedaży.....??? Nowa bajka na nowe Walne? Co to k...wa jest? Jak mieli ode mnie listy intencyjne na zakup MOS-a to co, nie mogli sprzedać? Każdy akcjonariusz by skorzystał.
    Co stało na przeszkodzie brak spółki MOS Trade?
    Teraz w pierwszej kolejności kasę przejedzą dwa zarządy i dwie struktury firm. Bo przy takiej "dynamicznej sprzedaży" zysku wystarczy akurat na obsłużenie kosztów biur i zarządów, ale o dywidendzie zapomnijcie.
    I nawet jak zaraz powiedzą o upragnionej sprzedaży, to pamiętajcie, przyszłe zyski już zjadane są 2 x szybciej.
    Chce kontroli umowy i zasad transferowania kasy do nowego podmiotu, choćby z tytułu prowizji. Ile procent prowizji dostanie MOS trade? I w ogóle po co go powołano?

Spadochron Pani Ewy?

• Re: nowa spolka ATONa czy spadochron Pani Ewy? Autor: ~dejw [83.21.175.*]
    A skąd wiesz ze nowa firma potrafi sprzedać?
    Mnie ciekawi, co sie dzieje z patentem jesli firma która go ma upadnie? Bo może o to w tym chodzi - przetransferowac patenty na wypadek upadku Atona (dość oczywistego powiedzmy to sobie uczciwie, i raczej rychłego). Nie wiem, nie znam się, moze ktoś się wypowie.

Swoja drogą to chyba z lekka zboczenie, ze nie majac juz w ogóle papiera i nie zamierzajac miec, ciagle intresuje mnie trochę co się w spółce dzieje;) No ale jak jest smród to zawsze jest ciekawie;)

Pzdr.
  • Re: nowa spolka ATONa czy spadochron Pani Ewy? Autor: ~xawery [89.66.169.*]
    Dejw, niebawem miną trzy lata od kiedy sprzedałem ten cenny walor :)) Chyba żadna inna spółka mnie tyle nie nauczyła. Od psychologii inwestorów czy w tym przypadku raczej "inwestorów", przez polskie piekiełko pseudo biznesu, pseudo fachowców, pseudo nauki czy pseudo guru. To chyba jest warte więcej, niż pieniądze które tu zarobiłem. Do dzisiaj mam zimne dreszcze, jak przypomnę sobie, że byłem tak głupi, kupując tyle akcji czy biorąc udział w emisji. No ale na szczęście byli też i głupsi :).
    Swoją drogą widzę, że dalej snujecie wizje o jakiś patentach które mają realną wartość, sprzedaży itp. Niektórzy nigdy nie zmądrzeją...
  • Re: nowa spolka ATONa czy spadochron Pani Ewy? Autor: ~miś przekliniak [83.5.53.*]
    Dla mnie wygląda to tak jakby miał się w spółce pojawić nowy prezes i zarząd ale zanim to nastąpi pewne osoby muszą zabezpieczyć się ponieważ moga nie pełnić już obecnych funkcji tworzone są odnogi spółki głównej dla pojedyńczych produktów przez które niby przechodzą zamówienia i dostają pewien procent a reszta i tak trafia do spółki głównej.

• Re: nowa spolka ATONa czy spadochron Pani Ewy? Autor: ~dejw [83.15.80.*]
    Pamiętam jak swego czasu wszyscy Cię tu gnoili a tymczasem czas pokazał kto miał rację... Większość chyba dostała tu lekcję, tylko niektórzy jeszcze o tym nie wiedzą. A swoją drogą pamiętam, że jak kiedyś spadło poniżej 5,30 (takie wtedy silne wsparcie, jakby ktoś nie pamiętał) to wydawało mi się, że jest już tak tanio że już nie ma sensu sprzedawać;))) No i cóż, dobrze że nie straciłem, choć cały - duży - papierowy zysk diabli wzięli. No i w moim przypadku nie wiem czy nauczka nie poszła w las bo już od dawna (w zasadzie od debiutu) mam zdecydowanie za duży (w stosunku do ogółu kasy) pakiet EEX. Zarobek wirtualny duży ale i takie niezdrowe przywiązanie do firmy, jak niegdyś do Atona też niestety jest. Tak więc ciekawe czy tu w porę uda mi się uciec:) Póki co myślę że ta pora zdecydowanie jeszcze nie nadeszła. Pzdr.
  • Re: nowa spolka ATONa czy spadochron Pani Ewy? Autor: ~xyz [195.205.163.*]
    A wiesz co mam to samo. I muszę też przyznać jak Xawery że odebrałem tu swoją lekcję. Mam nadzieję że koszty nauki zwrócą się w przyszłości :)
  • art. 428 ksh pytanie akcjonariusza na WZA Autor: ~bATON [89.231.103.*]
    szykuj się na WZA.
  • Re: art. 428 ksh pytanie akcjonariusza na WZA Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Niby tak ale
    par 1 powoduje, że sprawa roku 2013 nie może być objęta WZA
    par 3 powoduje, że Zarząd oleje sobie sprawę, bo tak uzna, i jeszcze główny udziałowiec pieprznie pięścią w stół.
    Na szczęście par 2 nie ma tu zastosowania, bo to spółka córka - też w sumie nasza.
    Dlatego jest prawie to samo, ale z przyczyn obiektywnych nie to samo.
    No chyba, że za chwilę będzie w tej sprawie zwołane NWZA, lub po ogłoszeniu Walnego (WZA) zbierze się owe 5% do wprowadzenia punktu odnośnie roku 2013. Wtedy tak, masz rację.
    Tylko czy ludzie to wytrzymają? Większość ma dość. A ja się jeszcze pobawię, niezależnie od docinek i innych podpuszczań, Choć co do kursu i oceny jakości współpracy z firmą, przyznaję - xawery ma rację. To okazała się spółka dla cwaniaków i oszustów a nie dla inwestorów.
    Tylko nadal uważam, że w sprawach kilku zastosowań xawery racji nie ma, i dlatego powraca to, co mówiło kilku a raczej kilkoro zorientowanych i spokojnych...
    To wygląda tak, jak wydymanie spółki matki i ewakuacja do spółek córek, bez nas oczywiście. Czyli to powtórka z Plazmotroniki?
    Lub te nowe podmioty, rzekoma ewakuacja lub szansa rozwojowa, to taka sama prawda jak firmy z Dubaju...baju... baju....
  • PRYWATYZACJA ZYSKÓW I UPUBLICZNIANIE STRAT Autor: ~bATON [89.231.103.*]
    ta epoka się kończy. Akcjonariusze zaczynają walczyć o swoje. Zebranie tu 5% głosów i wstawienie rewidenta ds. szczególnych to nie jest wielki problem. Aż tak bezczelnie się nie zachowają. Ale KRS trzeba odwiedzać i badać dokumenty firm, w których panowie wąsaci mają udziały.

• Re: nowa spolka ATONa Autor: ~szmaton [217.153.123.*]
    szmaton
  • Re: nowa spolka ATONa Autor: ~ror [86.139.135.*]
    Chłopaki łudzicie się czy perdy piszecie . nic nie zrobicie i o tym dobrze wiedzą główni oszuści. Zrobili to umiejętnie inaczej dawno kurs byłby wysoko albo oni w więzieniu
    Dnia 2013-05-10 o godz. 21:58 ~ror napisał(a):
    > Chłopaki łudzicie się czy perdy piszecie . nic nie
    > zrobicie i o tym dobrze wiedzą główni oszuści. Zrobili to
    > umiejętnie inaczej dawno kurs byłby wysoko albo oni w
    > więzieniu

Masz fajny nick ror... - rachunek .... rozliczeniowy :)
  • Re: nowa spolka ATONa Autor: ~maly miki [87.99.101.*]
    ror, a czemu im miałoby nie zależeć na tym, aby kurs był wysoko?
  • Re: nowa spolka ATONa Autor: ~kif [37.209.154.*]
    Jak można rzucać obiecanki a później nawet nie wyjaśnić słowem co się dzieje?
    Czy już żaden klusek w tej firmie nie ma odrobiny honoru?

Dla mnie ten zastój wygląda tak jakby na coś czekali...
    Jakby odliczali dni kiedy będą się mogli bezpiecznie ewakuować do tych nowych spółek

Nie znam się na dofinansowaniach które otrzymali, ale może ktoś kto się bardziej orientuje wyjaśni czy środki z PARPu są jakoś ograniczone czasowo, tzn moze jest termin po którym nie trzeba już się martwić że nie wyszło, nie trzeba oddawać (a więc znika także odpowiedzialność)?
    Do najbliższego zwyczajnego Walnego nie zdążą z wytłumaczenie się z okresów trwałości projektów UE. Trudno tak po prostu zamknąć firmę.
    Oczywiście możemy poinformować OLAF o nieprawidłowościach i nie tylko o te spółki chodzi. Relacje członków Zarządu i spółek RN w projekcie Amiante i Greenevo są też ciekawe, a od zarządzających Greenevo też wiem swoje, bo Aton i tam traci szczelność informacji.

Nawet przewaga w głosowaniach panów i pań ze spółki nie da im skutecznego ewentualnego wyprowadzeni patentów, i zamykani mi ust. Bo akcjonariusze dawali kasę na rozwój patentów i sprzedaży w spółce ATON-HT SA a nie w spadochronach. Inaczej nas umówiono poprzez prospekt emisyjny i opublikowaną strategię.
    Raczej nie wyprowadzą patentów, bo to nic nie da, skoro spółka należy do Firmy, akcjonariuszy, a w razie draki do syndyka. Gorzej, gdyby wyprowadzili a potem sprzedali spółkę córkę.
    Zarówno wyprowadzenie aktywów do zależnego podmiotu jest w kompetencji Zarządu, jak i sprzedaż nowej spółki jest w kompetencji Zarządu a nie Walnego. Ale obie czynności łącznie bez akceptacji właścicieli to NA PEWNO jest okradanie akcjonariuszy mniejszościowych i działanie na szkodę spółki matki. Obecnie KK nie przewiduje kary za działanie na szkodę własnej spółki w tym sensie, że nie wszczyna się postępowania z urzędu, ale na nasz wniosek owszem tak. Ponadto taka transakcja może być przez nas skutecznie zablokowana, i sąd może ją uznać za nieważną. Tym bardziej nie powinniśmy skwitować pracy Zarządu i RN. Oczywiście oni będą siebie wspierać, ale przy mądrym policzeniu głosów wynik głosowania w sporze sądowym ma ogromne znaczenie, bo widać w nim premedytację ewentualnego złodzieja.

Dlatego nie jest w naszym interesie skwitowanie ani Zarządu ani RN, bo zgodnie z ich własnymi oświadczeniami w okresach sprawozdawczych nie zrealizowali celów emisji. To raczej oni będą przepytywanie w sądzie na jakiej podstawie dawali głosy za skwitowaniem. Bo wspierali siebie i swój układ? Na pewno nie za wyniki finansowe lub realizację obiecanej strategii. Ja widzę tylko jedną może 2 osoby z RN, które coś robiły by naprawić spółkę. inne olały sobie nas koncertowo. Strategia Pana Ładnego to okres za który jeszcze Zarząd i RN nie zostali skwitowani
    W takich okolicznościach, a jest ich więcej i obrosły dowodami sąd uwzględni nasze protesty. Ale zanim zrobimy ten od dawna obiecywany ruch stale zbierajmy wszelkie dowody i przesłanki. Tak jak na Walnym w marcu 2013. Czasem uzbrojenie się w dokumenty może sprawić to, ze wcale nie będzie trzeba iść na konflikt, gdy towarzystwo zda sobie sprawę, że
    1. mogą oglądać świat w kratkę
    2. istnieje możliwość wejścia na prywatne majątki
    3. spółki, które doiły środki UE poprzez Aton też mogą być zajęte a w raz z nimi prywatne majątki ewakuujących się osób.
    4. właściciele ewentualnie naruszonych patentów mogą zapukać do drzwi

Jedno mnie niepokoi, nie tyle milczenie Maćka, bo to rozumiem, jako członek RN nie może pisać wszędzie i wszystkiego, ale brak działania które może i powinien już podejmować.
    Maćku. Fakt, coś obiecałeś, nie bądź zakładnikiem swoich akcji.

I jeszcze jedno jak ktoś uważa, że 20K akcji to za mało aby pojechać na Walne, albo przynajmniej zarejestrować akcje ale wystarcza aby truć dooopę na bankierze to ja proszę nie truć doopy.

Pozdrawiam
    Gerg
  • Re: nowa spolka ATONa Autor: ~kolo [5.185.123.*]
    mozemy tu sobie gdybac jak ich wszystkich poslac za kraty ale mnie bardziej interesuje jak pieniadze odzyskac a na to nie mam pomyslu , chyba przepadly , moze Gerg na tym sie skup bardzo prosze
  • Re: nowa spolka ATONa Autor: ~sol [87.205.75.*]
    Wzywam maćkak do zajęcia głosu w tej sprawie.Wszak jest niby to nasz człowiek a jakby nie nasz.Czyżby coś panu obiecali za milczenie ?
  • Re: nowa spolka ATONa Autor: ~kolo [5.185.178.*]
    cos mi sie wydaje ze taki w zarysach bedzie scenariusz na przyszlosc - to by tlumaczylo powstanie spolki MOS TRADE

przeniesienie wszystkich aktywow - patenty i inne - do MOS T - ciagle Aton jest wlascicielem - nic sie nie dzieje to tylko porzadkowanie aktywow.
    przeksztalcenie MOS T w S.A.
    podwyzszenie kapitalu w MOS T - bo przeciez spolka musi sie rozwijac , pewnie po cichu pan X dostarczy kapitalu na preferencyjnych warunkach w ten sposob ze np Aton bedzie mial w MOS T 10% a pan X 90% , lub to nastapi jeszcze na etapie sp zoo , nie trzeba wielkich pieniedzy by to osiagnac bo kapital MOS T dzis jest tyle co nic.
    Aton oglasza upadlosc - niech sobie syndyk bierze 10 % udzialow Atona w MOS T -kogo to obchodzi - MOS T ma sie dobrze , pan X tez niezle

taki walek sie szykuje ale to tylko moje przypuszczenia tyle ze logiczne
  • Re: nowa spolka ATONa Autor: ~xyz [178.36.48.*]
    Prosimy nie podpowiadać bo niestety scenariusz całkiem realny
[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.