Nie mam za dużo czasu, aby udzielac się na forum. Jednak to co wypisujesz i wyrabiasz na forum podchodzi po art.39 pewnej ustawy.
Znasz powiedzenie:"kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie".
To powiedzenie idealnie do Ciebie pasuje. Myślę, że projekt uchwały na WZA o wypłacie 50 gr dywidendy na akcje zatkało Ci usta.
Przy obecnej cenie akcji, jeśli taka uchwała przejdzie będziemy mieli stopę dywidendy na poziomie 7%. Ponadto obecnie wskaźnik C/Z wynosi 11.50. Proszę pokaż ile jest spółek na głównym parkiecie, które mają przynajmniej takie wskaźniki lub lepsze czyli C/Z <= 11.50 i stopa dywidendy >= 7%.
I ty piszesz o przewartościowaniu spółki. Ty i twoi koledzy piszą, że cena godziwa to 3 zł a teraz już zjechaliście na 1 zl.
Proszę napisz mi jaką metodą, przy jakich założeniach wyceniłeś akcje spółki?
Już na tym forum Ciebie też wypunktowali, że piszesz na wielu nikach z tego samego IP. Będę bardzo wnikliwie śledził twoje wpisy i jeśli będę miał chwile czasu będę Ciebie punktował.
WIESZ CO BYŁO największym kłamstwem TWOIM i TWOICH kumpli?
Ile akcji sprzedał Runicom i ile zarobili oraz informacje, że Runicom sprzedał 50 tys. akcji.
Dnia 2013-05-07 o godz. 18:58 ~akcjonariusz napisał(a):
> Nie mam za dużo czasu, aby udzielac się na forum. Jednak to
> co wypisujesz i wyrabiasz na forum podchodzi po art.39
> pewnej ustawy.
Znasz powiedzenie:"kto mieczem
> wojuje, ten od miecza ginie".
To powiedzenie
> idealnie do Ciebie pasuje. Myślę, że projekt uchwały na WZA
> o wypłacie 50 gr dywidendy na akcje zatkało Ci usta.
Przy
> obecnej cenie akcji, jeśli taka uchwała przejdzie będziemy
> mieli stopę dywidendy na poziomie 7%. Ponadto obecnie
> wskaźnik C/Z wynosi 11.50. Proszę pokaż ile jest spółek na
> głównym parkiecie, które mają przynajmniej takie wskaźniki
> lub lepsze czyli C/Z <= 11.50 i stopa dywidendy
> >= 7%.
I ty piszesz o przewartościowaniu spółki. Ty
> i twoi koledzy piszą, że cena godziwa to 3 zł a teraz już
> zjechaliście na 1 zl.
Proszę napisz mi jaką metodą, przy
> jakich założeniach wyceniłeś akcje spółki?
Już na tym
> forum Ciebie też wypunktowali, że piszesz na wielu nikach z
> tego samego IP. Będę bardzo wnikliwie śledził twoje wpisy
> i jeśli będę miał chwile czasu będę Ciebie punktował.
> WIESZ CO BYŁO największym kłamstwem TWOIM i TWOICH kumpli?
> Ile akcji sprzedał Runicom i ile zarobili oraz informacje,
> że Runicom sprzedał 50 tys. akcji.
Dzieciaku ty to do mnie piszesz ?? Idź ze swoimi cudakami poskakać po innych spółkach .. Dzieciarnia ....
Popodbijaj wątki na spółkach Patro w końcu wam za to płaci ... A jesteś na kilku jego spółeczkach ... A i rozumiem , że stąd ten nerwowy wątek ..Niepokój i trwoga ... Trzymaj się ..
Ja wypowiadam się raz na jakiś czas tylko i wyłącznie merytorycznie. Nie odpowiedziałeś na moje pytania jak zwykle. To co teraz napisałeś o mnie to pomówienia, Coś Ci już pisałem, uważaj na to co piszesz. Ja napisałem do Ciebie merytorycznie, a ty jak zwykle uprawiasz teatrzyk drewnianych lalek.
CZEKAM cały czas na odpowiedzi na zadanie pytania.Chociaż raz zachowaj się jak prawdziwy mężczyzna,a nie jak kajtek bez majtek:)
Pytam kolejny raz, jaką metodą i na jakich podstawach wyceniłeś (wyceniliście w klubie Pinokia) akcje Netwise na 3 zł, a później na 1 zl?
Czekam na odpowiedzi.
p.s. Jeszcze jedno. Jak machasz paragrafami to mogą wrócić niczym rzucony bumerang, a twoje teksty są jednoznaczne.
>Przy obecnej cenie akcji, jeśli taka uchwała przejdzie będziemy mieli stopę dywidendy na poziomie 7%. Ponadto obecnie wskaźnik C/Z wynosi 11.50. Proszę pokaż ile jest spółek na głównym parkiecie, które mają przynajmniej takie wskaźniki lub lepsze czyli C/Z <= 11.50 i stopa dywidendy >= 7%.
Wskaźniki jak najbardziej pokazują jaką silną spółka jest Netwise.
Wiadomość o możliwości wypłaceniu dywidendy najwyraźniej rozzłościł naganiaczy na spadki do czerwoności...
Spółka jest bardzo perspektywiczna i inwestowanie długoterminowo wydaje się być najrozsądniejsze i przyniesie większe korzyści :)
Dnia 2013-05-08 o godz. 09:10 ~NTW napisał(a):
> Klub Pinokia (jkl,666, Antymądry) unika merytorycznych
> pytań zadawane przez forumowiczów:)
Ciekawe dlaczego??:)
> Tak mocno zabolał ich fakt o możliwości wypłaty dywidendy??
Wkrótce będą potrzebne merytoryczne odpowiedzi .
Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.
Dnia 2013-05-08 o godz. 09:15 jkl. napisał(a):
(...)
Wkrótce będą potrzebne
> merytoryczne odpowiedzi .
(...)
jkl
no własnie, jak tam z merytorycznymi odpowiedziami z twojej strony?
akcjonariusz pyta cię o kokrety, a ty znowu udajesz, że pytań o konkret do ciebie nie ma :)
jkl miszczu uników :)
a tytuły twojego autorstwa w stylu: czego się boi zarząd...
albo "zanim kupisz i zaczniesz tracić" dodaj sobie do paragrafów, ktorymi szafujesz bez ładu i składu :)
poanalizuj to i zastanów sie co wyprawiasz
żałosne...
jkl żyje w wyimaginowanym świecie paranoi gdzie gada sam ze sobą i jest sjuper-hiroł w teatrzyku drewnianych lalek (jak to ujął @akcjonariusz)
to jego sposób na ucieczkę z realnego świata, w którym fakty o Netwise zmiażdżyły naganiaczy na spady z klubu Pinokia...
Dnia 2013-05-08 o godz. 22:06 ~akcjonariusz napisał(a):
> Pytam kolejny raz, jaką metodą i na jakich podstawach
> wyceniłeś (wyceniliście w klubie Pinokia) akcje Netwise na
> 3 zł, a później na 1 zl?
Ostatnio czytałem gdzieś, że
> akcje są warte już nawet 10gr.
jkl nie odpowie ci, bo to miszczu uników
zapędzony w kozi róg, zmyka i znika :)