• do jkl Autor: ~akcjonariusz [78.154.90.*]
    Nie mam za dużo czasu, aby udzielac się na forum. Jednak to co wypisujesz i wyrabiasz na forum podchodzi po art.39 pewnej ustawy.

Znasz powiedzenie:"kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie".

To powiedzenie idealnie do Ciebie pasuje. Myślę, że projekt uchwały na WZA o wypłacie 50 gr dywidendy na akcje zatkało Ci usta.

Przy obecnej cenie akcji, jeśli taka uchwała przejdzie będziemy mieli stopę dywidendy na poziomie 7%. Ponadto obecnie wskaźnik C/Z wynosi 11.50. Proszę pokaż ile jest spółek na głównym parkiecie, które mają przynajmniej takie wskaźniki lub lepsze czyli C/Z <= 11.50 i stopa dywidendy >= 7%.

I ty piszesz o przewartościowaniu spółki. Ty i twoi koledzy piszą, że cena godziwa to 3 zł a teraz już zjechaliście na 1 zl.
    Proszę napisz mi jaką metodą, przy jakich założeniach wyceniłeś akcje spółki?

Już na tym forum Ciebie też wypunktowali, że piszesz na wielu nikach z tego samego IP. Będę bardzo wnikliwie śledził twoje wpisy i jeśli będę miał chwile czasu będę Ciebie punktował.

WIESZ CO BYŁO największym kłamstwem TWOIM i TWOICH kumpli?
    Ile akcji sprzedał Runicom i ile zarobili oraz informacje, że Runicom sprzedał 50 tys. akcji.
  • Re: do jkl Autor: ~jkl. [91.235.161.*]
    Dnia 2013-05-07 o godz. 18:58 ~akcjonariusz napisał(a):
    > Nie mam za dużo czasu, aby udzielac się na forum. Jednak to
    > co wypisujesz i wyrabiasz na forum podchodzi po art.39
    > pewnej ustawy.

Znasz powiedzenie:&quot;kto mieczem
    > wojuje, ten od miecza ginie&quot;.

To powiedzenie
    > idealnie do Ciebie pasuje. Myślę, że projekt uchwały na WZA
    > o wypłacie 50 gr dywidendy na akcje zatkało Ci usta.

Przy
    > obecnej cenie akcji, jeśli taka uchwała przejdzie będziemy
    > mieli stopę dywidendy na poziomie 7%. Ponadto obecnie
    > wskaźnik C/Z wynosi 11.50. Proszę pokaż ile jest spółek na
    > głównym parkiecie, które mają przynajmniej takie wskaźniki
    > lub lepsze czyli C/Z &lt;= 11.50 i stopa dywidendy
    > &gt;= 7%.

I ty piszesz o przewartościowaniu spółki. Ty
    > i twoi koledzy piszą, że cena godziwa to 3 zł a teraz już
    > zjechaliście na 1 zl.
    Proszę napisz mi jaką metodą, przy
    > jakich założeniach wyceniłeś akcje spółki?

Już na tym
    > forum Ciebie też wypunktowali, że piszesz na wielu nikach z
    > tego samego IP. Będę bardzo wnikliwie śledził twoje wpisy
    > i jeśli będę miał chwile czasu będę Ciebie punktował.
    > WIESZ CO BYŁO największym kłamstwem TWOIM i TWOICH kumpli?
    > Ile akcji sprzedał Runicom i ile zarobili oraz informacje,
    > że Runicom sprzedał 50 tys. akcji.

Dzieciaku ty to do mnie piszesz ?? Idź ze swoimi cudakami poskakać po innych spółkach .. Dzieciarnia ....
  • Re: do jkl Autor: ~jkl. [91.235.161.*]
    Popodbijaj wątki na spółkach Patro w końcu wam za to płaci ... A jesteś na kilku jego spółeczkach ... A i rozumiem , że stąd ten nerwowy wątek ..Niepokój i trwoga ... Trzymaj się ..
  • Re: do jkl Autor: ~akcjonariusz [78.154.90.*]
    Ja wypowiadam się raz na jakiś czas tylko i wyłącznie merytorycznie. Nie odpowiedziałeś na moje pytania jak zwykle. To co teraz napisałeś o mnie to pomówienia, Coś Ci już pisałem, uważaj na to co piszesz. Ja napisałem do Ciebie merytorycznie, a ty jak zwykle uprawiasz teatrzyk drewnianych lalek.

CZEKAM cały czas na odpowiedzi na zadanie pytania.Chociaż raz zachowaj się jak prawdziwy mężczyzna,a nie jak kajtek bez majtek:)

Pytam kolejny raz, jaką metodą i na jakich podstawach wyceniłeś (wyceniliście w klubie Pinokia) akcje Netwise na 3 zł, a później na 1 zl?

Czekam na odpowiedzi.

p.s. Jeszcze jedno. Jak machasz paragrafami to mogą wrócić niczym rzucony bumerang, a twoje teksty są jednoznaczne.
  • Re: Netwise prawdziwa Perełka na NC !! Autor: ~NTW [178.56.120.*]
    Autor: ~akcjonariusz [78.154.90.*], 2013-05-07 18:58

>Przy obecnej cenie akcji, jeśli taka uchwała przejdzie będziemy mieli stopę dywidendy na poziomie 7%. Ponadto obecnie wskaźnik C/Z wynosi 11.50. Proszę pokaż ile jest spółek na głównym parkiecie, które mają przynajmniej takie wskaźniki lub lepsze czyli C/Z <= 11.50 i stopa dywidendy >= 7%.

Wskaźniki jak najbardziej pokazują jaką silną spółka jest Netwise.

Wiadomość o możliwości wypłaceniu dywidendy najwyraźniej rozzłościł naganiaczy na spadki do czerwoności...

Spółka jest bardzo perspektywiczna i inwestowanie długoterminowo wydaje się być najrozsądniejsze i przyniesie większe korzyści :)
  • Re: Netwise prawdziwa Perełka na NC !! Autor: ~NTW [178.56.120.*]
    Klub Pinokia (jkl,666, Antymądry) unika merytorycznych pytań zadawane przez forumowiczów:)

Ciekawe dlaczego??:)

Tak mocno zabolał ich fakt o możliwości wypłaty dywidendy??
  • Re: Netwise prawdziwa Perełka na NC !! Autor: jkl. [91.235.161.*]
    Dnia 2013-05-08 o godz. 09:10 ~NTW napisał(a):
    > Klub Pinokia (jkl,666, Antymądry) unika merytorycznych
    > pytań zadawane przez forumowiczów:)

Ciekawe dlaczego??:)
    > Tak mocno zabolał ich fakt o możliwości wypłaty dywidendy??

Wkrótce będą potrzebne merytoryczne odpowiedzi .

Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.
  • Re: Netwise prawdziwa Perełka na NC !! Autor: ~szaman [31.61.140.*]
    Dnia 2013-05-08 o godz. 09:15 jkl. napisał(a):
    (...)

Wkrótce będą potrzebne
    > merytoryczne odpowiedzi .
    (...)

jkl
    no własnie, jak tam z merytorycznymi odpowiedziami z twojej strony?
    akcjonariusz pyta cię o kokrety, a ty znowu udajesz, że pytań o konkret do ciebie nie ma :)
    jkl miszczu uników :)
    a tytuły twojego autorstwa w stylu: czego się boi zarząd...
    albo "zanim kupisz i zaczniesz tracić" dodaj sobie do paragrafów, ktorymi szafujesz bez ładu i składu :)
    poanalizuj to i zastanów sie co wyprawiasz
    żałosne...
  • Re: do jkl Autor: ~NTW [178.56.120.*]
    Jestem ciekaw czemu naganiacz na spadki ~jkl~ unika akcjonariusza??

Podał bardzo świetne argumenty, które mówią o sile Netwise, a ~jkl~ zachowuje się w swoim stylu wklejka unik wklejka unik :)
  • Re: do jkl Autor: ~szaman [31.61.140.*]
    jkl żyje w wyimaginowanym świecie paranoi gdzie gada sam ze sobą i jest sjuper-hiroł w teatrzyku drewnianych lalek (jak to ujął @akcjonariusz)
    to jego sposób na ucieczkę z realnego świata, w którym fakty o Netwise zmiażdżyły naganiaczy na spady z klubu Pinokia...
  • Re: do jkl Autor: ~akcjonariusz [78.154.90.*]
    Pytam kolejny raz, jaką metodą i na jakich podstawach wyceniłeś (wyceniliście w klubie Pinokia) akcje Netwise na 3 zł, a później na 1 zl?

Ostatnio czytałem gdzieś, że akcje są warte już nawet 10gr.
  • Re: do jkl Autor: ~szaman [5.185.128.*]
    Dnia 2013-05-08 o godz. 22:06 ~akcjonariusz napisał(a):
    > Pytam kolejny raz, jaką metodą i na jakich podstawach
    > wyceniłeś (wyceniliście w klubie Pinokia) akcje Netwise na
    > 3 zł, a później na 1 zl?

Ostatnio czytałem gdzieś, że
    > akcje są warte już nawet 10gr.

jkl nie odpowie ci, bo to miszczu uników
    zapędzony w kozi róg, zmyka i znika :)
[x]
NETWISE -15,11% 62,00 2023-07-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »