• scalenie Autor: ~wito_76 [83.30.73.*]
    może mi ktoś powiedzieć czy scalenie akcji na walnym zostało uchwalone czy nie?
  • Re: scalenie Autor: ~melka [77.254.148.*]
    .............scalenie , będzie 97 / 1 akcja po 4,85 za resztówkę akcja za 4,85 ,skupu akcji celem umorzenia nie będzie, udziałowiec z Wrocławia się nie zgodził,
  • Re: scalenie Autor: ~~jpk [83.4.230.*]
    Zanikła już umiejętność czytania ze zrozumieniem.
    Mam nadzieję, że kolejnym krokiem będzie zanik umiejętności pisania ( bo to zmniejszy ilość bzdurny zapytań i wprowadzających w błąd odpowiedzi).

Tak jak można się było spodziewać, na WZ nie podjęto żadnej merytorycznej uchwały.
    Ciekawe czy "nowy" udziałowiec i jego prawnicy nie znają prawa ( KSH i statutu) czy też liczyli na marketingowy efekt swoich propozycji.

Tym, którzy umieją czytać zalecam śledzenie zmian w SPQR SA. Jeżeli tam dojdzie do zmiany w RN/ Zarządzie i wraz z nimi pojawią się pomysły na reorganizację to może dojdzie do przywrócenia płynności a przy odrobinie szczęścia do zminimalizowania naszych strat na walorze.
  • Re: scalenie Autor: ~~jpk [83.4.230.*]
    Zanikła już umiejętność czytania ze zrozumieniem.
    Mam nadzieję, że kolejnym krokiem będzie zanik umiejętności pisania ( bo to zmniejszy ilość bzdurnych zapytań i wprowadzających w błąd odpowiedzi).

Tak jak można się było spodziewać, na WZ nie podjęto żadnej merytorycznej uchwały.
    Ciekawe czy "nowy" udziałowiec i jego prawnicy nie znają prawa ( KSH i statutu) czy też liczyli na marketingowy efekt swoich propozycji.

Tym, którzy umieją czytać zalecam śledzenie zmian w SPQR SA. Jeżeli tam dojdzie do zmiany w RN/ Zarządzie i wraz z nimi pojawią się pomysły na reorganizację to może dojdzie do przywrócenia płynności a przy odrobinie szczęścia do zminimalizowania naszych strat na walorze.
  • Re: scalenie Autor: ~xxx1xxx [156.17.35.*]
    Na jakim poziomie widzisz tę minimalizację strat ?
  • Re: scalenie Autor: ~~jpk [83.7.195.*]
    To naprawdę niełatwe pytanie. Zbyt wiele niewiadomych. Jeżeli dojdzie do scalenia w przyszłości - co proponował rok temu TD, to można liczyć nawet na czasowe i istotne pogłębienie strat oraz być może .... na odzyskanie płynności. Nie kupowałem powyżej 3 groszy i byłem świadomy ryzyka. Więc dziś nie tylko muszę ale także mogę czekać. Nie jestem więc za tym rozwiązaniem ( scaleniem).

Trudno w oparciu o oficjalne dane wyliczyć ile gotówki z emisji zostało faktycznie wydrenowane po ich zamianie na udziały w spółkach zależnych PCH/WDMSA w 2011 roku. (Założylem i mam nadzieję że nie wszystko z tych ponad stu milionów które wykazano jako goodwill).

Dla mnie, dwa grosze pozwalałyby wyjść na zero/ z małą stratą. Ale ja zakładam marazm przez kolejny rok, może nawet dwa-trzy lata, a potem liczę na na duży zysk albo zaakceptuję 100% stratę co aktualnie jest bardziej prawdopodobne, doputy zmiany w SPQR SA nie zostaną odnotowane w KRS a nowy właściciel nie będzie w stanie odbudować zaufania inwestorów. (Czego mu, a jeszcze bardziej sobie zyczę).
  • Re: scalenie Autor: ~melka [159.205.196.*]
    ............. masz rację , nikt nie jest nieomylny, nie doczytalam do końca , bo już się ucieszyłam ,że mogę wyjśc ze stratą , dużą stratą, ale dopóty pisze się na pewno nie przez u, tak więc każydy popełnia błędy
    Ja mam średnią ok 1,2 ale to też wielka porażka. A jaką widzisz role WDMu w tych krętach...?
  • Re: scalenie Autor: ~~jpk [83.7.195.*]
    Przyznaję rację, dobrze zauważyłaś, dopóty nie pisze się przez "u" . U mnie też zanika umiejętność bezbłędnego pisania bez pomocy autokorekty. Wstydzę się tego i każdego następnego błędu ortograficznego bardziej niż zakupu akcji NOVIANA.

Wydaje mi się, że aktualnie trwa rozgrywka ( rozdzielanie/ wydzieranie aktywów) pomiędzy PCH, WDMSA i TD ( korporacyjny "niecywilizowany" rozwód, inaczej mówiąc demotowanie "karuzeli PCH" z 2011 roku. Ta wewnętrzna rozgrywka skutkuje dodatkową podażą i zaniżeniem wycen spółek. np patrz BPC/ WDMSA. Porządkują się jednak powoli stosunki własnościowe. Runicom przypadł PCH ( szkoda). Dla kogo WDMSA zobaczymy po zarejestrowaniu kolejnej emisji .

Trochę to potrwa bo wykorzystywane jest nasze niedoskonałe prawo. Spór o uznanie prawa własności TD do SPQR trwał od czerwca 2012. Z komunikatu nadal nie jest pewne, że uległ zakończeniu. Nie ma wzmianki, że TD został wpisany do księgi akcjonariuszy SPQR SA. Nie zwołano ważnego Walnego tej spółki. Nadal w Zarządzie zasiadają ludzie których kojarzy się z PCH. Ja stawiam na TD. Zakładam że jako inwestorowi / deweloperowi ( Galeria w Rzeszowie) będzie potrzebna bardziej od gotówki możliwość uzyskania finasowania na podstawie zastawu z posiadanych akcji
    (a te muszą być i płynne i odpowiednio wyceniane). Więc spokojnie czekam. Jeżeli się mylę to trzeba będzie zaakceptować stratę, którą i tak większość z nas akceptuje od ponad 1,5 roku.
  • Re: scalenie Autor: ~melka [178.37.110.*]
    ......jpk widzę,ze śledzisz poczynania noviana, ja juz zwątpiłam, że to cokolwiek ruszy, jedyna nadzieja to Dykiel, ale to jeszcze trochę czasu potrwa, chciałabym tylko jak najszybciej z niego wyjść
    A może jak przejmieTD to może będzie warto zostać ...?
  • Re: scalenie Autor: ~melka [77.254.150.*]
    ..........obyś miał rację, pozdrawiam
    A kto zrobił w marcu tamtego roku obroty na prawie 43 mln akcji ...? po coś to kupował ...?
  • Re: scalenie Autor: ~max [86.90.0.*]
    bo był naiwny kolo , niech pozbiera jeszcze te 40 mln i za 3 gr zacznie skupować , tylko po co jak to to żadnej wartości nie ma .
    novian to śmieć który kupił śmieci od śmieci .
    jednym zdaniem- wyprowadzili kasę czyli...za.... nam ją....
[x]
SPAC1 5,63% 0,04 2020-01-21 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.