.............scalenie , będzie 97 / 1 akcja po 4,85 za resztówkę akcja za 4,85 ,skupu akcji celem umorzenia nie będzie, udziałowiec z Wrocławia się nie zgodził,
Zanikła już umiejętność czytania ze zrozumieniem.
Mam nadzieję, że kolejnym krokiem będzie zanik umiejętności pisania ( bo to zmniejszy ilość bzdurny zapytań i wprowadzających w błąd odpowiedzi).
Tak jak można się było spodziewać, na WZ nie podjęto żadnej merytorycznej uchwały.
Ciekawe czy "nowy" udziałowiec i jego prawnicy nie znają prawa ( KSH i statutu) czy też liczyli na marketingowy efekt swoich propozycji.
Tym, którzy umieją czytać zalecam śledzenie zmian w SPQR SA. Jeżeli tam dojdzie do zmiany w RN/ Zarządzie i wraz z nimi pojawią się pomysły na reorganizację to może dojdzie do przywrócenia płynności a przy odrobinie szczęścia do zminimalizowania naszych strat na walorze.
Zanikła już umiejętność czytania ze zrozumieniem.
Mam nadzieję, że kolejnym krokiem będzie zanik umiejętności pisania ( bo to zmniejszy ilość bzdurnych zapytań i wprowadzających w błąd odpowiedzi).
Tak jak można się było spodziewać, na WZ nie podjęto żadnej merytorycznej uchwały.
Ciekawe czy "nowy" udziałowiec i jego prawnicy nie znają prawa ( KSH i statutu) czy też liczyli na marketingowy efekt swoich propozycji.
Tym, którzy umieją czytać zalecam śledzenie zmian w SPQR SA. Jeżeli tam dojdzie do zmiany w RN/ Zarządzie i wraz z nimi pojawią się pomysły na reorganizację to może dojdzie do przywrócenia płynności a przy odrobinie szczęścia do zminimalizowania naszych strat na walorze.
To naprawdę niełatwe pytanie. Zbyt wiele niewiadomych. Jeżeli dojdzie do scalenia w przyszłości - co proponował rok temu TD, to można liczyć nawet na czasowe i istotne pogłębienie strat oraz być może .... na odzyskanie płynności. Nie kupowałem powyżej 3 groszy i byłem świadomy ryzyka. Więc dziś nie tylko muszę ale także mogę czekać. Nie jestem więc za tym rozwiązaniem ( scaleniem).
Trudno w oparciu o oficjalne dane wyliczyć ile gotówki z emisji zostało faktycznie wydrenowane po ich zamianie na udziały w spółkach zależnych PCH/WDMSA w 2011 roku. (Założylem i mam nadzieję że nie wszystko z tych ponad stu milionów które wykazano jako goodwill).
Dla mnie, dwa grosze pozwalałyby wyjść na zero/ z małą stratą. Ale ja zakładam marazm przez kolejny rok, może nawet dwa-trzy lata, a potem liczę na na duży zysk albo zaakceptuję 100% stratę co aktualnie jest bardziej prawdopodobne, doputy zmiany w SPQR SA nie zostaną odnotowane w KRS a nowy właściciel nie będzie w stanie odbudować zaufania inwestorów. (Czego mu, a jeszcze bardziej sobie zyczę).
............. masz rację , nikt nie jest nieomylny, nie doczytalam do końca , bo już się ucieszyłam ,że mogę wyjśc ze stratą , dużą stratą, ale dopóty pisze się na pewno nie przez u, tak więc każydy popełnia błędy
Przyznaję rację, dobrze zauważyłaś, dopóty nie pisze się przez "u" . U mnie też zanika umiejętność bezbłędnego pisania bez pomocy autokorekty. Wstydzę się tego i każdego następnego błędu ortograficznego bardziej niż zakupu akcji NOVIANA.
Wydaje mi się, że aktualnie trwa rozgrywka ( rozdzielanie/ wydzieranie aktywów) pomiędzy PCH, WDMSA i TD ( korporacyjny "niecywilizowany" rozwód, inaczej mówiąc demotowanie "karuzeli PCH" z 2011 roku. Ta wewnętrzna rozgrywka skutkuje dodatkową podażą i zaniżeniem wycen spółek. np patrz BPC/ WDMSA. Porządkują się jednak powoli stosunki własnościowe. Runicom przypadł PCH ( szkoda). Dla kogo WDMSA zobaczymy po zarejestrowaniu kolejnej emisji .
Trochę to potrwa bo wykorzystywane jest nasze niedoskonałe prawo. Spór o uznanie prawa własności TD do SPQR trwał od czerwca 2012. Z komunikatu nadal nie jest pewne, że uległ zakończeniu. Nie ma wzmianki, że TD został wpisany do księgi akcjonariuszy SPQR SA. Nie zwołano ważnego Walnego tej spółki. Nadal w Zarządzie zasiadają ludzie których kojarzy się z PCH. Ja stawiam na TD. Zakładam że jako inwestorowi / deweloperowi ( Galeria w Rzeszowie) będzie potrzebna bardziej od gotówki możliwość uzyskania finasowania na podstawie zastawu z posiadanych akcji
(a te muszą być i płynne i odpowiednio wyceniane). Więc spokojnie czekam. Jeżeli się mylę to trzeba będzie zaakceptować stratę, którą i tak większość z nas akceptuje od ponad 1,5 roku.
......jpk widzę,ze śledzisz poczynania noviana, ja juz zwątpiłam, że to cokolwiek ruszy, jedyna nadzieja to Dykiel, ale to jeszcze trochę czasu potrwa, chciałabym tylko jak najszybciej z niego wyjść
bo był naiwny kolo , niech pozbiera jeszcze te 40 mln i za 3 gr zacznie skupować , tylko po co jak to to żadnej wartości nie ma .
novian to śmieć który kupił śmieci od śmieci .