Przyznaję rację, dobrze zauważyłaś, dopóty nie pisze się przez "u" . U mnie też zanika umiejętność bezbłędnego pisania bez pomocy autokorekty. Wstydzę się tego i każdego następnego błędu ortograficznego bardziej niż zakupu akcji NOVIANA.
Wydaje mi się, że aktualnie trwa rozgrywka ( rozdzielanie/ wydzieranie aktywów) pomiędzy PCH, WDMSA i TD ( korporacyjny "niecywilizowany" rozwód, inaczej mówiąc demotowanie "karuzeli PCH" z 2011 roku. Ta wewnętrzna rozgrywka skutkuje dodatkową podażą i zaniżeniem wycen spółek. np patrz BPC/ WDMSA. Porządkują się jednak powoli stosunki własnościowe. Runicom przypadł PCH ( szkoda). Dla kogo WDMSA zobaczymy po zarejestrowaniu kolejnej emisji .
Trochę to potrwa bo wykorzystywane jest nasze niedoskonałe prawo. Spór o uznanie prawa własności TD do SPQR trwał od czerwca 2012. Z komunikatu nadal nie jest pewne, że uległ zakończeniu. Nie ma wzmianki, że TD został wpisany do księgi akcjonariuszy SPQR SA. Nie zwołano ważnego Walnego tej spółki. Nadal w Zarządzie zasiadają ludzie których kojarzy się z PCH. Ja stawiam na TD. Zakładam że jako inwestorowi / deweloperowi ( Galeria w Rzeszowie) będzie potrzebna bardziej od gotówki możliwość uzyskania finasowania na podstawie zastawu z posiadanych akcji
(a te muszą być i płynne i odpowiednio wyceniane). Więc spokojnie czekam. Jeżeli się mylę to trzeba będzie zaakceptować stratę, którą i tak większość z nas akceptuje od ponad 1,5 roku.