• List od Prezesa Autor: ~Maruder [83.27.79.*]
    Szanowni Akcjonariusze,
    w roku 2012 prowadziłem sprawy Internet Group przez zaledwie dwa tygodnie. Obejmując funkcję Prezesa Zarządu zastałem Spółkę pozbawioną jakichkolwiek aktywów, obarczoną ujemnymi kapitałami własnymi, zmagającą się z negatywną reputacją rynkową i przede wszystkim cierpiącą na brak płynności finansowej.
    Po czterech miesiącach pełnienia funkcji Prezesa Zarządu mam satysfakcję przedstawić Wam zupełnie nowe, prężne przedsiębiorstwo.
    W odróżnieniu od roku 2012 obecny rok jest dla Spółki pełen sukcesów. Spółka pozbyła się problemu ujemnych kapitałów własnych. Dzięki przeprowadzonym emisjom akcji kapitał zakładowy Spółki wzrósł dziesięciokrotnie, z kwoty 4 mln zł do kwoty 44 mln zł. Co więcej, w toku przeprowadzanych emisji akcji Spółka pozyskała łącznie ponad 140 mln zł.
    Spółka w pierwszych miesiącach 2013 roku zrealizowała cele, które bezskutecznie próbowali osiągnąć sygnatariusze Porozumienie Inwestycyjnego z dnia 14 października 2011 roku.
    Spółka nie tylko stała się „funduszem funduszy” – przejmując 50% udziałów w funduszu zalążkowym TechnoBoard – ale także przejęła W Investments, wehikuł venture capital, którego aktywa sięgają 170 mln zł.
    Ale, co najważniejsze, nowe Internet Group nie ogranicza się do dodatnich wskaźników finansowych. Nowe Internet Group to przede wszystkim nowy zespół – ludzie zorientowani na sukces, ambitni, profesjonaliści. Inwestycja w kapitał ludzki jest kluczowym elementem zmiany jakościowej, którą przechodzi Spółka.
    W nadchodzących miesiącach, pomimo dokonania pełnej restrukturyzacji Spółki i odbudowy jej majątku, Zarząd nie zamierza wstrzymywać dalszej działalności inwestycyjnej.
    Przekazując do Waszej wiadomości sprawozdanie za rok 2012 jestem pewien, iż stanowi ono ostateczne zamknięcie negatywnego okresu w historii Spółki. Nowe otwarcie czeka nas wszystkich wraz z raportem za pierwszy kwartał 2013 roku.
    Z poważaniem,
    W zasadzie nic nam nie pozostało jak trzymac się ostatniego zdania, które zostanie zweryfikowane już za 2 tygodnie...

Smacznych kiełbasek wszystkim życzę...;)
  • Re: List od Prezesa Autor: ~ddddaaaawwww [83.5.244.*]
    Procka jakich kiełbasek jak zimno jak cholera :D
    Wzajemnie.
    Będzie dobrze.
  • Re: List od Prezesa Autor: ~yyyyy [152.62.109.*]
    No to już wiadomo kiedy zaczną wpuszczać papier w rynek- Przy dobrych wynikach.
    A czy urośnie czy nie kto to wie :)
  • Re: List od Prezesa Autor: ~cph [77.66.1.*]
    Kolejny prezes co sie martwi o akcjonariat. Mozna sie wzruszyc, powaga i zatroskanie az mnie sprowadza do parteru.
    W sumie chlop musi zarobic a przy tym naiwni leszcze. Tak bardzo sie matrwi ze zdecydowal sie na druk ponad 1 mld akcji za ktore zaplacil wydmuchamymi do granic mozliwosci aktywami. Rzuca przy okazji kwotami by zrobic wraznie ze trup to perla w kornie. Na koneic niepozornie daje do zdozumienia ze beda super wyniki.
    POczekamy panie prezesie.
    P:S. Tez bym sie martwil widzac akrusz zlecen na kwote 10 czy 20 akcji. Zmartwienie duze bo toaletu do wywalenia duronicie jest tez duze.
    I tak mozna by w to wierzyc gdyby np.
    Nie bylo obnizenia nominalu do 10 groszy, nowa emisja za cash po cenie wyzszej niz nominal i ten nieszczesny cypr. A tak na samym poczatku wali sie w bambuka drobnice a pozniej liczy ze jaks durnota bedzie lyakc wasz toalet. Musisz Pan poczekac az sie przemieli drobny akcjonariat.
  • Re: List od Prezesa Autor: ~Miekar [89.174.9.*]
    Gdyby obniżenie kapitału było do 0,3 byłby królem giełdy a tak...... .zero zaufania.
  • Re: List od Prezesa Autor: ~Maruder [83.10.117.*]
    Dziwną rzeczą jest to że piszesz o troskliwym prezesie, a sam zasypujesz forum wpisami z przestrogami ostrzegając akcjonariuszy przed inwestycją w igroup stosując głównie ironie. W dalszym ciągu nie napisałeś skąd się wzięło Twoje nagłe zwiększenie zainteresowania w ostatnim czasie. Ilość Twoich wpisów, różne godziny - istny Strażnik Teksasu.

Nadzieja na lepszą przyszłość Igroupa nie jest niczym złym. Nadzieja umiera ostatnia ... i nie piszcie o miliardzie akcji wpompowanych w rynek skoro 1 akcją bez trudu można bronić kursu lub go obniżyć.

Ja czekam na raport z pierwszego kwartału. Niektórzy pewnie myślą że jest oczywisty. Ja tak nie uważam.

Pomimo deszczowo / pochmurnej pogody miłego weekendowania i grillowania.

Pozdrawiam

Maruder
    Ja nie grilluje jestem w robocie, a pisze z nudow. Ale prawde mowiac to mozesz sobie dopowiedzi3ec ze jestem platnym naganiaczem co chce odebrac wam akcje po taniosci. robie juz tak od poziomu 2 zeta.
  • maruder a skad ty ten list wziales Autor: ~cph [77.66.1.*]
    czy ty przypadkiem nie jestes jakis przydu...s prezia lub moze nawet osobiscie podpisales pod listem, panie prezesie. W sumie oficjalnego listu oficjalnie nie opulkikowano ani na bankierze ani na stronach IGR, Sam sobie skrobnoles na forum do leszcza na poczatku weekendu. Smierdzi ale naganiaj dalej.
  • Re: maruder a skad ty ten list wziales Autor: ~adam450 [109.207.48.*]
    Na stronie Igroup jest raport i .pdf z listem prezesa

http://www.igroup.pl/Raport_okresowy_roczny_skonsolidowany_za_2012_rs,pl,reports,0,1,794,1,2013,espi.html
  • Re: maruder a skad ty ten list wziales Autor: ~cph [77.66.1.*]
    Sorry wycofuje sie, nie pomyslalem ze list do akcjonariatu o swietlanej przyszlosci bedzie w raporcie okresowym. Baran ze mnie.
  • Re: maruder a skad ty ten list wziales Autor: ~Maruder [83.10.229.*]
    witam

na stronie papu biznes w raporcie rocznym wraz z opinią biegłego rewidenta. Wystarczyło zadać sobie trochę trudu i dokładnie posprawdzać i poczytać. Później na stronie Igroupa.

To że wierzę w tą spółkę to nie oznacza że jestem naganiaczem. Czy gdzieś mówiłem kupujcie? To cph z ironią często pisze "kupujcie".

Jak się Pan cph tak nudzi to lepiej zagra sobie w kierki lub w szachu na komputerze niż zaśmieca forum zniechęcając wszystkich do pisania.

Czy zauważyłeś na ile postów nikt Tobie nie odpowiedział?

Każdy ma swój rozum. Ja życzę dobrze tej spółce

Pozdrawiam

Maruder
  • Re: maruder a skad ty ten list wziales Autor: ~ddddaaaawwww [83.5.244.*]
    Fajnie wyszedł raport za 2012 :)
    Ale czekamy za wyniki 1 kw. 2013
    I góra.
    No w końcu to musi ruszyć.
  • Re: List od Prezesa Autor: ~LILO [80.65.106.*]
    "Spółka nie tylko stała się „funduszem funduszy” – przejmując 50% udziałów w funduszu zalążkowym TechnoBoard – ale także przejęła W Investments, wehikuł venture capital, którego aktywa sięgają 170 mln zł. "

Gdzie jest te 170 mln zł? Nie wiem czy tego wszystkiego by się z 120 mln zł uzbierało. A realna wartość to pewnie z 60 mln. Bezczelni są!!!!
    Oszukali was, spolka jak widac miala ukryty majatek liczony w 100 mln zeta.
    Juz niedlugo przejma kilka spolek za kolejne mln zloty. Po prostu puscili was w bambo odbierajac akcje po np. 15-17 groszy. Spolka do drugie apple o smaku wisni.
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.