Szanowni Akcjonariusze,
w roku 2012 prowadziłem sprawy Internet Group przez zaledwie dwa tygodnie. Obejmując funkcję Prezesa Zarządu zastałem Spółkę pozbawioną jakichkolwiek aktywów, obarczoną ujemnymi kapitałami własnymi, zmagającą się z negatywną reputacją rynkową i przede wszystkim cierpiącą na brak płynności finansowej.
Po czterech miesiącach pełnienia funkcji Prezesa Zarządu mam satysfakcję przedstawić Wam zupełnie nowe, prężne przedsiębiorstwo.
W odróżnieniu od roku 2012 obecny rok jest dla Spółki pełen sukcesów. Spółka pozbyła się problemu ujemnych kapitałów własnych. Dzięki przeprowadzonym emisjom akcji kapitał zakładowy Spółki wzrósł dziesięciokrotnie, z kwoty 4 mln zł do kwoty 44 mln zł. Co więcej, w toku przeprowadzanych emisji akcji Spółka pozyskała łącznie ponad 140 mln zł.
Spółka w pierwszych miesiącach 2013 roku zrealizowała cele, które bezskutecznie próbowali osiągnąć sygnatariusze Porozumienie Inwestycyjnego z dnia 14 października 2011 roku.
Spółka nie tylko stała się „funduszem funduszy” – przejmując 50% udziałów w funduszu zalążkowym TechnoBoard – ale także przejęła W Investments, wehikuł venture capital, którego aktywa sięgają 170 mln zł.
Ale, co najważniejsze, nowe Internet Group nie ogranicza się do dodatnich wskaźników finansowych. Nowe Internet Group to przede wszystkim nowy zespół – ludzie zorientowani na sukces, ambitni, profesjonaliści. Inwestycja w kapitał ludzki jest kluczowym elementem zmiany jakościowej, którą przechodzi Spółka.
W nadchodzących miesiącach, pomimo dokonania pełnej restrukturyzacji Spółki i odbudowy jej majątku, Zarząd nie zamierza wstrzymywać dalszej działalności inwestycyjnej.
Przekazując do Waszej wiadomości sprawozdanie za rok 2012 jestem pewien, iż stanowi ono ostateczne zamknięcie negatywnego okresu w historii Spółki. Nowe otwarcie czeka nas wszystkich wraz z raportem za pierwszy kwartał 2013 roku.
Z poważaniem,
W sumie chlop musi zarobic a przy tym naiwni leszcze. Tak bardzo sie matrwi ze zdecydowal sie na druk ponad 1 mld akcji za ktore zaplacil wydmuchamymi do granic mozliwosci aktywami. Rzuca przy okazji kwotami by zrobic wraznie ze trup to perla w kornie. Na koneic niepozornie daje do zdozumienia ze beda super wyniki.
POczekamy panie prezesie.
P:S. Tez bym sie martwil widzac akrusz zlecen na kwote 10 czy 20 akcji. Zmartwienie duze bo toaletu do wywalenia duronicie jest tez duze.
I tak mozna by w to wierzyc gdyby np.
Nie bylo obnizenia nominalu do 10 groszy, nowa emisja za cash po cenie wyzszej niz nominal i ten nieszczesny cypr. A tak na samym poczatku wali sie w bambuka drobnice a pozniej liczy ze jaks durnota bedzie lyakc wasz toalet. Musisz Pan poczekac az sie przemieli drobny akcjonariat.
Dziwną rzeczą jest to że piszesz o troskliwym prezesie, a sam zasypujesz forum wpisami z przestrogami ostrzegając akcjonariuszy przed inwestycją w igroup stosując głównie ironie. W dalszym ciągu nie napisałeś skąd się wzięło Twoje nagłe zwiększenie zainteresowania w ostatnim czasie. Ilość Twoich wpisów, różne godziny - istny Strażnik Teksasu.
Nadzieja na lepszą przyszłość Igroupa nie jest niczym złym. Nadzieja umiera ostatnia ... i nie piszcie o miliardzie akcji wpompowanych w rynek skoro 1 akcją bez trudu można bronić kursu lub go obniżyć.
Ja czekam na raport z pierwszego kwartału. Niektórzy pewnie myślą że jest oczywisty. Ja tak nie uważam.
Pomimo deszczowo / pochmurnej pogody miłego weekendowania i grillowania.
Ja nie grilluje jestem w robocie, a pisze z nudow. Ale prawde mowiac to mozesz sobie dopowiedzi3ec ze jestem platnym naganiaczem co chce odebrac wam akcje po taniosci. robie juz tak od poziomu 2 zeta.
czy ty przypadkiem nie jestes jakis przydu...s prezia lub moze nawet osobiscie podpisales pod listem, panie prezesie. W sumie oficjalnego listu oficjalnie nie opulkikowano ani na bankierze ani na stronach IGR, Sam sobie skrobnoles na forum do leszcza na poczatku weekendu. Smierdzi ale naganiaj dalej.
na stronie papu biznes w raporcie rocznym wraz z opinią biegłego rewidenta. Wystarczyło zadać sobie trochę trudu i dokładnie posprawdzać i poczytać. Później na stronie Igroupa.
To że wierzę w tą spółkę to nie oznacza że jestem naganiaczem. Czy gdzieś mówiłem kupujcie? To cph z ironią często pisze "kupujcie".
Jak się Pan cph tak nudzi to lepiej zagra sobie w kierki lub w szachu na komputerze niż zaśmieca forum zniechęcając wszystkich do pisania.
Czy zauważyłeś na ile postów nikt Tobie nie odpowiedział?
"Spółka nie tylko stała się „funduszem funduszy” – przejmując 50% udziałów w funduszu zalążkowym TechnoBoard – ale także przejęła W Investments, wehikuł venture capital, którego aktywa sięgają 170 mln zł. "
Gdzie jest te 170 mln zł? Nie wiem czy tego wszystkiego by się z 120 mln zł uzbierało. A realna wartość to pewnie z 60 mln. Bezczelni są!!!!
Oszukali was, spolka jak widac miala ukryty majatek liczony w 100 mln zeta.
Juz niedlugo przejma kilka spolek za kolejne mln zloty. Po prostu puscili was w bambo odbierajac akcje po np. 15-17 groszy. Spolka do drugie apple o smaku wisni.