Kiedy do reszty akcjonariuszy dotrze, że nie będzie żadnych znaczących kontraktów, że Digate S.A. i Digate Interactive to nie to samo, że nie będzie żadnych inwestycji i wspólnych projektów z GMK. Pół roku od ostatnich obietnic minie za kilka tygodni... tak samo jak rok od dnia sprzedaży całego majątku za niezabezpieczone obligacje Globala.
Czy przez rok czasu, od kiedy z Novainvest zniknął ostatni majątek, Global (czy inna spółka w jego miejsce powstała), wpłaciła do kasy Digate S.A. chociaż złotówkę należnych odsetek za obligacje? Bo to jest w tym wszystkim najistotniejsze.
1. nazwa zmieniona-ludzie ci sami
2. gdyby kasa wpływala to byloby to widac w raportach - a nie widac
3. jest tutaj duzo niejasności-gdyby spółka była otwarta na akcjonariuszy to tego by nie bylo, kazda tejamnica to zamiatanie brudu pod dywan, który kiedyś niestety zobaczy światło dzienne.
Szkoda że akcjonariusze wykazują tak małe zainteresowanie własnym majątkiem. Sam bardzo chętnie wszedłbym w zbiorowe porozumienie i wprowadził do wyjaśnienia kilka spraw na WZA.
stary...nie za bardzo rozumiem twoje zaangazowanie? posiadasz jakieś akcje digate?
jak tak bardzo jestes aktwyny, to weź napisz emaila do szefa z prośbą o wyjaśnuienie pewnych palących cie problemów i tyle....
Jak cieć zasłaniasz się zbiorowym czymś tam.......sam zapytaj.......i sam podejmij decyzje
Zostajesz.......albo wypad i dziękuje.? z czym masz problem?
Bo ty kolego działasz na szkodę akcjonariuszy! Siejesz ferment, strach a przez to spad kurs i akcjonariusze tracą. Jeżeli do tego tak jak kraczesz tu od dawna spółka by upadła to akcjonariusze pójdą z niczym i żadne pozwy zbiorowe (swoją drogą szczęścia życzę w takim pozwie bo prawo o pozwach zbiorowych jest pop.... i więcej się traci niż zyskuje) nic tu nie dadzą. Lata uganiania się po sądach i tyle. Na GPW nie jedna spółka zbankrutowała i akcjonariusze poszli z niczym.
Więc jak chcesz tu zarabiać to przestań krakać i pisać bzdury tylko zobacz czym zajmuje się spółka i dokładaj merytoryczną cegiełkę do dyskusji a nie pierdowły.
To abyś ty kolezko mógł uciec ze swoimi srebrnikami ktoś ma tuszowac zlodziejskie i oszukancze zachowania tych przekrętów?
Bo chyba o to ci chodziło kiedy pisałem o tym aby cicho siedzieć, i naganiac na wzrosty?
A co ta spółka ma, co robi? Ch.j ma i ch.j robi wydmuszka i tyle. Kossakowski jest tak biednym dziadem ze jak patrzę na niego na zdjęciach na fb to mi ręce opadają. Jeasny, buty, koszula, marynarka made in bazar Europa. Wstyd, dziadostwo i złodziejstwo.
podpowiem tylko jedną rzecz dla tych to będą chcieli odszkodowania od zarządu spółki za wyprowadzenie pozostałości majątku do Globala z Digate, odpowiada za to Tomasz Bartel, był wtedy prezesem.
Większość tutaj w ogóle nie rozumie tego, co wydarzyło się w 2012. Kasa odpłynęła, ale wraz ze starą firmą. Na Digate w tym momencie można patrzeć jak na debiutanta, bo jedyne istotne co tej spółce pozostało po Novej to obligacje Globala, które należy traktować jako dodatkowy bonus, który może w przyszłości zaowocować. Prezes, branża, nazwa, akcjonariat- praktycznie wszystko uległo zmianie.
Koszty i realia funkcjonowania takiej spółki jak Digate różnią się od Novej
Zrozumcie, przed transformacją Nova miała udziały w kilku spółkach. Zamiana na Digate nie polega na tym, że te kilka spółek łączy się w jedną z tym samym majątkiem, tylko, że większość majątku dawnej Novej zostaje sprzedana, a na giełdzie pozostaje jedynie mała część majątku, jaką stanowiło Digate. Innymi słowy, mamy mniejszą spółkę z mniejszym majątkiem ( Globala możecie uważać za majątek firmy lub nie)
Zaś mniejsza spółka to nie synonim wydmuszki, czego staracie się nie dostrzegać
I dlatego akcjonariusze Novej zostali wydymani bez mydła, i dlatego kurs tak spadł. Ale to nie ma nic wspólnego z sytuacją Digate jako de facto odrębnej spółki.
A długi, tez Bartel razem z Globalem zabrał ze sobą? Czy będzie je spłacał Digate?
Wytłumacz jeszcze i to, jak jesteś takim znawca.
To co napisałeś troszkę cię kompromituje jako inwestora. Choć tak naprawdę napisałeś to co wszyscy tutaj. Używając innych słów opisales proceder oszustwa, zlodziejstwa i wyprowadzenia całego majątku z firmy. Różnica jest taka ze zamiast pisać dobitnie jak większość tu piszących "wyruchali akcjonariuszy" w twoim poście brzmi to "odbyli z akcjonariuszami stosunek seksualny, bez całkowitej ich zgody" ale przecież nic sie nie stało, nie wymyśli sie.
Czy trzeba pisać i to...... ze zakończeniu jak ty.
Nie wiem moze bernard to bartel albo stachura cholera wie, lecz jedno jest pewne majatek zostal wyprowadzony ze spolki Digate S.A za niezabezpieczone obligacje po czym zostal z globala wyprowadzony do osob powiazanych z bartelem i stachura (z malej oczywiscie bo te szuje na nic innego nie zasluguja)
Widzisz problem jest taki , ze gdyby global zostal sprzedany za realna gotowke i do tego sie przebranzowil to byloby ok, lecz novainvest sprzedala caly majatek jaki wsadzila do globala za NIEZABEZPIECZONE OBLIGACJE i teraz nie ma juz nic
Jak zostana wykupione obligacje jakie posiada digate S.A za kwote 14 mln zl??
Jak trzeba miec nasrane w glowie zeby pisac , ze obligacje jakie digate ma o wartosci prawie 14 mln zl to dodatek??
Same roczne odsetki od tych obligacji to minimum 900 k zl, wiec smieszne digate interactive musialoby na taka kwote po kosztach operacyjnych i finansowych pracowac z 10 lat a i to moze byc malo
Obecnie caly majatek digate S.A to obligacje jakie posiada global a smieszne digate interactive to jakis dodatek do wartosci spolki digate s a
Niech te dwa siwo-szparowate pedaly sie szykuja!!!
Powtarzam swój apel do akcjonariuszy o współpracę i porozumienie celem wprorowadzenia pewnych tematów na walne. Najlepiej z udziałem SII, mają ostatnio niezłą skuteczność.
podpowiem coś, zawiadomcie KNF o zawyżonej wartości księgowej Digate poprzez księgowanie obligacji Globala w aktywach ( fałszywa wycena ) , można również poprosić KNF, żeby sprawdzili jakie odsetki są płacone przez Globala do Digate, bo ze spółki nikt tego się nie dowie.
Oraz na temat stanu posiadania akcji własnych, ściągniętych z rynku w zamian za obligacje. Za podanie nieprawdziwych informacji w tym zakresie, odpowiedzialność ponosi juz nowy zarząd i RN.
Mam głęboko w d*pie co o mnie myślicie, jedyne, co mnie motywuje, żeby spędzać tu te 2 minuty dziennie to fakt, że ktoś może się naczytać Waszych pierdół i wyrobić sobie złą opinie na temat spółki.
Gość pod Tobą, Han czy jak mu tam, napisał jedno fajne zdanie:
"majatek zostal wyprowadzony ze spolki Digate S.A za niezabezpieczone obligacje "
Otóż o to własnie chodzi, że nie. Majątek został wyprowadzony ze spółki Nova Invest, nie z Digate.
ZROZUMTA WRESZCIE RÓŻNICE
Za Globala odpowiada Bartel którego już nie ma w spółce, nie Kossakowski.
ZROZUMTA WRESZCIE RÓŻNICE
Digate to nie kontynuacja Novej, tylko firma, która zajeła jej miejsce na rynku
ZROZUMTA TO!!!
Pytasz o długi? Będzie je spłacało Digate. To chyba oczywiste. Już to kiedyś pisałem, gdyby to była spółka debiutująca, bez długów i z takimi samymi możliwościami i prognozami, to pewnie kosztowałaby około 5 zł... Przez złą przeszłość kosztuje 0,08. Pomiędzy tymi wartościami leży realna wartość spółki, którą ja- na dzień dzisiejszy, przed raportami- wyceniam na około 50 groszy na akcję.
Panowie, co Wy musicie mieć w głowach, że przychodzicie tu i się podniecacie tym, jaka spółka jest zła, nie wnosząc nic nowego... Fetyszyści globala...
Do xxx- info o tych obligacjach musi się pojawić w rocznym, w kwartalnych zero fałszerstwa. Nie znasz prawa to się nie wypowiadaj.
"Digate to nie kontynuacja Novej, tylko firma, która zajeła jej miejsce na rynku
ZROZUMTA TO!!! " To Novainvest kupiła udziały Digate a nie na odwrót Bernard, poczytaj wcześniejsze raporty jak to było od początku bo przyszedłeś na forum się udzielać a w głowie sam nic nie masz, np.link: https://www.bankier.pl/wiadomosc/NOVAINV-Nabycie-udzialow-w-spolce-Digate-Interactive-Sp-z-o-o-2583044.html a ostatni raport o wynikach był połączony z tym co uciułała Nova, nie ma czegoś takiego jak był Bartel i 14 baniek a teraz jest Kossakowski i Digate, miód, malina, nic się nie stało, jakie obligacje to było dawno i nie u nas, Bernard póki nie wyjaśni się Global, smród będzie się ciągnął, Kossa to pionek od stronek internetowych. Gdzie ten milion od GMK, gdzie ten skup akcji? Nie broń tak tej spółki.
> To Novainvest kupiła udziały Digate a nie na odwrót
Dokładnie o to mi chodziło. Kupiło udziały, a teraz zostały praktycznie tylko te udziały bez Novej. Dlatego kurs spadł.
Milion od GMK? Może będzie. Deklarowali, że w ciągu roku będzie info, na razie 6 miesięcy mija. Skup? Tu nie było mowy o terminie, a tylko mgliste "docelowo" Global? Może wypłaci. Mówię "może", bo nic nie wiem o tym, żeby te wszystkie sprawy się już zakończyły w jakikolwiek sposób- zresztą Wy też nie. Nie bronię tej spółki. Mówię, że ta wycena jest warta podjęcia ryzyka, które jest o wiele mniejsze niż sądzicie. W dalszym ciągu- nie żałuje posiadania akcji DGT, żałuje tylko i wyłącznie, że się tak pospieszyłem.
Cierpliwości... Jestem ciekaw, czy będzie jakiś ruch pod wyniki lub po wynikach. Jeżeli ktoś się wybiera na walne to może spróbować wyjaśnić pare spraw, mi się pewnie nie będzie chciało dojechać spod Warszawy żeby Pana Prezesa pooglądać. Ja w dalszym ciągu przewiduje ruch w górę w czerwcu- sierpniu z akcentem na sierpień.