Data sporządzenia 2013-04-15
Raport bieżący nr 63/2013
Skrócona nazwa emitenta IGROUP
Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Treść raportu
Zarząd Internet Group S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: Spółka), działając na podstawie normy art. 56 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, niniejszym informuje, iż w dniu dzisiejszym, tj. dnia 15 kwietnia 2013 r., Zarząd Spółki powziął uchwałę, zgodnie z którą: 1. Zarząd Spółki postanowił wprowadzić do porządku obrad najbliższego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy projekt uchwały w przedmiocie scalenia (odwrotnego splitu) akcji Spółki. 2. Zarząd Spółki rekomenduje Walnemu Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki podjęcie uchwały w przedmiocie scalenia akcji Spółki w stosunku 10:1. 3. Zamiarem Zarządu jest połączenie akcji w ten sposób, aby 10 (słownie: dziesięć) akcji Spółki o wartości nominalnej 0,10 zł (słownie: dziesięć groszy) każda akcja, zostało wymienionych na 1 (słownie: jedną) akcję Spółki o wartości nominalnej 1,00 zł (słownie: jeden złoty), przy zachowaniu niezmienionej wysokości kapitału zakładowego Spółki. 4. Zarząd Spółki zwróci się do Zgromadzenia Akcjonariuszy o udzielenie upoważnienienia do podejmowania wszelkich możliwych i zgodnych z obowiązującymi przepisami prawa czynności, zmierzających bezpośrednio lub pośrednio do scalenia akcji Spółki w wyżej wskazany sposób.
A co za roznica czy bedziecie miełi milion akcji po 0,15 czy sto tysiecy po 1,50 ??? jak w kieszeni tyle samo zostanie. Spoleczka i tak skazana na wzrosty pisalem ostatnio. Teraz zamiast urosnac do 50 grochow to urosnie do 50 zlociszy proste. Ci co panikuja wracac do ksiazek i poczytac o resplicie troche matematyki jeszcze nikogo nie zabilo. Wczesniej infa i wyniki pamietajcie UP UP UP
Dnia 2013-04-16 o godz. 04:57 ~wiecej widzacy napisał(a):
> A co za roznica czy bedziecie miełi milion akcji po 0,15
> czy sto tysiecy po 1,50 ??? jak w kieszeni tyle samo
> zostanie. Spoleczka i tak skazana na wzrosty pisalem
> ostatnio. Teraz zamiast urosnac do 50 grochow to urosnie do
> 50 zlociszy proste. Ci co panikuja wracac do ksiazek i
> poczytac o resplicie troche matematyki jeszcze nikogo nie
> zabilo. Wczesniej infa i wyniki pamietajcie UP UP UP
Spokojnie, spokojnie.
Wcześniej to z tego co pamiętam będą wyniki za 2012, które jak wiadomo bedą tragiczne.
Z jednej strony to zła wiadomość, bo może jeszcze bardziej zniechęcić do tej spółki (tych co nie siedzą tu długo), z grugiej strony strony to dobrze , bo gorzej być już nie może i majowy raport za 1Q powininien byc o niebo lepszy i pokazć odwrucenie trendu na tej spółce, co z kolei może zachęcić nowych inwestorów.
Leo, co prawda raport roczny rzeczywiście będzie 30.04, ale przecież 01.03. juz był raport za IV kwartał, więc nie sądzę, żeby w rocznym pojawiła się jakaś niespodzianka.
A kolega Jasnowidz powyżej rzeczywiście się trochę rozpędził z tymi 50 zł za akcję, ale akurat o resplicie wcale głupio nie napisał, tzn. wg mnie nie ma on żadnego znaczenia przynajmniej z rachunkowego punktu widzenia. Inna sprawa jaki mit psychologiczny powstał i panuje na temat splitu i resplitu akcji i jak to potem wpływa na kurs. Ale się okaże.
Pani Malgorzata ma racje, od dzielenia czy zbierania do kupy ciasta nie przybedzie.
Zabieg resplitu byl juz tu na forum poruszany. Generalnie niec dobrego dla kursu i spolki co nic nie robi i nie ma przychodow. ale to rozsadna decyzja przy ponad 1 mld akcji. Poprawi to plynnosc, gdzyz obecnie z 15 groni kurs ma problem z wybiciem. wiadomo grosik to +/- 7%. Jak kurs wystrzeli na 1,50 ( po resplicie, rakieta) to coz, bez pozytywnych informacji chlopaki zrobia przestrzen do spadkow i zjazd na 50 groni. czyba ze beda zaskakiwac fuzjami przejeciami w branzy odziezowej, butow, reklamy i technologicznej, w ktorej maja bogate doswiadczenie. Wazny jest biznes plan, zyski, listy intencyjne (m nie tylko te z szejkiem z kataru) ktore to infa stana sie wiarygodne a nastepnie kupica to kupi. Choc pokusa realizacji zysku dla tych co brali po 10 groni bedzie ogromna.
Co by nie mowic grube zlotowki sa juz zapisane ksiegowo. macie ludzie po prostu farta.
to jest takie myślenie: ktoś mnie bije w twarz i mówię, że to doskonale, bo przysypiałem a to bicie mnie otrzeźwiło... dostaję kolejny cios w oko i mówię, że lepiej w oko niż w zęby... dostaję w zęby i mówię, że i tak miałem iść do dentysty... a ta jedynka to nie była mi potrzebna...potęga racjonalizacji :)
oczywiście ja z boku nie posiadając akcji mówię, że to znakomita wiadomość, bo obecnie strach wejść, a przy scaleniu będzie można przez moment pograć... ciekawe kiedy kolejna emisja? czy będzie?
otóż proszę kolegi, spilt jednak robi rożnicę, zwyczajnie będzie można sprzedawać poniżej dzisiejszego grosza. Spadki będą mogły trwać w najlepsze i nie będą tak spektakularne.
na EFH też zrobiono resplit przy 17groniach czyli 1,7 po resplicie
chłopcy dorwali się do zabawek i w kilka sesji zwalili z 1,7 na 0,5 czyli 5 groni po staremu
nie do końca ta zabawa ma sens w polsze
ma sens bo ci co brali papier po 10 groni nie wiadomo po ile tak naprawde toalet ich kosztowal. na pewno nie placili gotowka, twierdze 10 gr kosztowal ich moze 1-2 grosze. wiec po resplicie i poprawie plynnosci beda sadzic w rynek. choc tak nie musi byc.
W 95% sploki ktore zrobily resplit dolowaly. wiec tez jestm sklony i bliszy tego ze po resplicie kurs zleci na 50gr. czyli dzisiejsze 5 groni lub nizej
Muszę się zgodzić z opinią kopenhagi- resplit to nic dobrego, da możliwość szybszego obsuwu kursu ( choć nie musi ). Z poziomu 15 gr. nie ma jak dołować w dłuższym terminie.Co innego, gdy kurs wynosi 1,5 pln. Free float też niewielki, łatwo można będzie nakrmić ulicę. Ale cóż... zobaczymy co będzie. Pozdrawiam
JEST DUZO RACJI W TYM CO PISZECIE, KURS BĘDZIE MIAŁ Z CZEGO SPADAĆ , ALE....
PUKI CO ZAREJESTROWANYCH AKCJI JEST 445 000 000 SZT.
PO RESPLICIE BĘDZIE ICH 44.500 000 Z CZEGO FF TO ZALEDWIE 4 MLN.
JEŚLI OD JUTRA OBROTY WZROSNĄ A KURS DELIKATNIE SPADNIE . TO BEDZIE OZNACZAC ŻE ZBIERA NOWY PODMIOT .W NASTEPNEJ KOLEJNOŚCI RESPLIT , ZMIANA NAZWY SPÓLKI , SUPER WYNIKI ZA 1 KWARTAŁ ,KOLEJNE INWESTYCJE , NASTĘPNA PRZYPOMNE JUŻ W MAJU......
ZOSTAWIAJĄC NA RYNKU ZALEDWIE4 MLN AKCJI Z KURSEM MOŻNA ROBIĆ DOSŁOWNIE WSZYSTKO.
I TEJ WERSJI SIĘ BĘDĘ TRZYMAC
Dnia 2013-04-16 o godz. 10:19 ~bogaty napisał(a):
> Muszę się zgodzić z opinią kopenhagi- resplit to nic
> dobrego, da możliwość szybszego obsuwu kursu ( choć nie
> musi ). Z poziomu 15 gr. nie ma jak dołować w dłuższym
> terminie.Co innego, gdy kurs wynosi 1,5 pln. Free float
> też niewielki, łatwo można będzie nakrmić ulicę. Ale cóż...
> zobaczymy co będzie. Pozdrawiam
Racja,ale żeby nakarmić ulice trzeba zrobić podbitke.....-.....
O rety, ale Wy głupoty piszecie, aż się w głowie przewraca...
1. Kopenhaga, to split poprawia płynnośc, a nie resplit.
2. Piszecie tak, jak gdyby akcje wahały se obecnie w okolicach 2-3 groszy i nagle resplit otwierał drogę, by spadło poniżej grosza.
3. Tymczasem tutaj wszyscy obejmowali akcje po 10 gr czyli 1 zł po resplicie i jak na razie nawet tych 10 gr nie dotknęło, więc i potem nie sądze by dotknęło złotówki.
4. Jedyna zmiana jaką da reslit to możliwośc mniejszych % zmian cenowych, co rzeczywiście teraz jest ograniczone i tylko tyle, ale:
5. Najważniejsze: Zapominacie, że to nie wolumen jest istotny tylko obrót, a ten czy przed resplitem czy po i tak będzie na poziomie kilkudziesięciu tys. złotych, a w lepszych dniach kilkaset tys. - ostatnio szczytem było 150-200 tys. zł Może się to zwiększy do 500 tys. i więcej raczej nie ma szans.
Zatem dzięki resplitowi szansa na wywalenie tych akcji w rynek nie zwiekszy się ani o promil, bo popyt (kwotowy a nie ilościowy) nadal będzie taki sam (i to powinnam napisac wielkimi literami).
Inna i dodatkowa sprawa, że nikt ( z tych co objęli) się tych akcji pozbywał nie będzie, no ale Kopenhaga i inni wiedzą lepiej. Sami nakręcacie chorą spiralę i wciskacie ludziom kit i tyle.
Wg Was celem resplitu jest podniesienie wartości 1 akcji, żeby miała z czego spadac, a wg mnie kończy się proces przejęcia i wejścia WI na giełdę i teraz trzeba ładnie to wejście sfinalizowac czyli "zrobic" taką cenę, by nie ośmieszała wizerunku i nie kojarzyła WI ze spółkami smieciowymi.
Nie po to Brajan Browar kupił Cypry z udziałami w IGR, by teraz się ich pozbyc (już to ostatnio pisałam).
Teraz się po prostu zaczną pozytywne raporty i ciekawe rozwojowe informacje i w mojej ocenie kursowi spadac nie będzie się chciało.
Ciekawe czemu nie ma ani jednej osoby, która pomyslałaby, że 1,50 to może byc start do dalszych wzrostów, a nie do spadków, chociaż nie - 1 niepoprawny oszołom wyżej widzi 50 zł;)))
Ciekawe jest tez to, że o ile się nie mylę, to większośc z Was ma akcje, a piszecie tak, jak gdybyście chcieli wszystkich przekonac, że teraz to tylko sprzedawac, bo spadnie...
P.S. Weźcie jeszcze pod uwagę, że resplit dopiero po NWZA, które co najmniej za miesiąc lub później i na którym pewnie będzie jeszcze dodatkowa emisja pod przejęcie reszty WI (i kolejny powód do wieszczenia spadków).
Procka, masz racje ale nie do konca. No ale zobaczymy kto mial racje. nie bede tego wyjasnial.
No ale idac twoja teoria to jak plynnosc ma jeszcze zdolowac to co to oznacza ze kwestia tygodni i bedzie 100 groni po resplicie.
Mozesz czarowac ze Gosiu ze to dobrze wrozy, niech wam bedzie, ja o to bolu glowy nie mam.
Dawno dawno temu wielu radzilem zeby lepiej kupili przyslowiowa czekolade dziecku niz dorabiali biznesmenow znad wisly
Ja tam na siłę rzeczywistości nie zaklinam, jak będzie miało byc źle, to moje gadanie nic nie pomoże niestety:)
Do inwestycji broń Boże nikogo nie namawiam, ale fajnie jest jak starczy i na czekoladę dla dziecka i na "inwestycje".
A teraz świat mody ma dylemat: nowy ciuszek czy akcje IGR ;)))
I trzeba powiedziec, że mała płynnośc w połączeniu z dobrymi komunikatami to bardzo miła sytuacja:)
nad wisełą zapanowała moda na wartość papiera 0,0x-0,x
jak robią scalenie to ktoś z uporem maniaka wali po fakcie w dół jakby orgazmu miał dostać
mam tych akcji w h..j ale muszę poprzeć cph że w tym debilnym kraju dołowanie drobnych jest nadrzędnym celem naszych byznesmenów zgodnie z teorią po nas choćby potop
dopóki gpw nie ustawi współczynnika że jak wartość akcji spadnie poniżej np 0,5euro to spółka ma np pół roku na wyciągnięcie z dołka lub wypad z giełdy jak to zrobiono z kultowym Kodak w hameryce to nic tych baranów nie zastopuje bo papierem rządzą spekulanci a nie zarządy i właściciele. w wielu przypadkach jest to nawet równoznaczne.
po kiego h.ja ze zwala się na drukowanie xxx mln akcji po 10 groni jeżeli równocześnie wciąga się na listę alertów spółki groszowe
przecież to przeczenie samemu sobie
PROCKA NIE WRZUCAJ MNIE DO JEDNEGO WORKA Z JAJOGŁOWYMI . POCZYTAJ CO NAPISAŁAM WCZESNIEJ . JA ZGADZAM SIE Z TYM CO NAPISAŁAS W 100%. I MYSLĘ CHOĆ MAM JESZCZE KOLOSALNE STRATY ZE BĘDZIE JUŻ TYLKO LEPIEJ . NO CHYBA ŻE GRUPA TRZYMAJĄCA WŁADZE ROZPĘTA III WOJNE ŚWIATOWĄ .
Glowy do jaja nie mam podobnej no ale niech bedzie.
Teraz pytanie do znawcow. Ostatnia mld emisja po 10 groni a teraz resplit. Przeciez od razu mogli zrobic mnijsza emisje po nominale i emisji 1,20. Po co tyle kompinacji. Chyba w trosce o drobnice.
nie był włąścicielem i chyba przez to nie mógł.
najpierw musiało by być scalenie a potem druk mniejszej ilości bo chyba by mu się % nie zgadzały
oni mają to wyliczone do pojedynczej sztuki dlatego takie kombinacje
Inka, do Ciebie personalnie nie pisałam, widzę, że jesteś na 'tak".
Zresztą nawet do tych, co pisałam, to nie było to w zamierzeniu złośliwe - takie sobie dysputy, bo i tak wszyscy jesteśmy w jenym worku + niektórzy stojący z boku, którzy tylko doradzają i ostrzegają oczywiście ;)
Wydaje mi się, że warto podtrzymywac jakieś minimalne morale na forum, bo co by nie mówic, to jak na razie sami sobie (ulica) zgotowaliśmy ten los - mam na myśli zjazd kursu do 12 gr. Jeszcze przecież nikt duży nic nie wywalił, przynajmniej od poziomu 23-24 gr i niżej.
Sam split czy resplit nie ma tak naprawdę większego znaczenia, tylko sprzyja spekulacji.
Ludzie jak barany, powtarzają, że jak split to będzie odpał a jak resplit to będzie sypanie. Tak naprawdę to bazowanie na niewiedzy, ogłupieniu, słaba spekulacja. Czasem można z niej skorzystać, czasem trzeba, ale należy pamiętać, że jak ulegamy spekulacji możemy też źle skończyć i pretensje mieć tylko do siebie.
No widzę że ze złej informacji ktoś na siłę chcę zbudować grono wzajemnej adoracji, więc troszkę FAKTÓW do ostudzenia optymizmu:
1.Jeżeli aktualny właściciel miał by wobec maluczkich szczere intencje, to po objeciu pierwszych transz dodruku. Zaczął by interesować się podniesiem aktualnie niskiej wyceny z 15 groszy do minimum 30-50gr. Na kolejne transze ogłosił by automatycznie że bierze tzw. lockupy. Kurs samoistnie po zmniejszeniu FF (systematyczne zakupy przez właściciela zmniejszały by ilośc akcji w obiegu),oraz po ogłoszeniu lock'upów miał by szanse doiść do tej kluczowej ZŁOTÓWKI...
2.Dlaczego WI generuje MILIARD nowych akcji po 10gr, jeżeli mógł by wziąć 100tys. Nie pali wam się czerwona dioda...? Moim zdaniem tylko dotychczasoe akcje zmienią się w związku ze splitem 1-10. Natomiast kolejne transze jakie będzie po splicie obejmować WI nie będą przeliczane 1-10. Tylko otrzyma je w pierwotnie zapisanej ilości.
3.Kto zyska? Kto straci?
Odpowiedz jest oczywista! Stracą drobni, gdyż ich akcje "skompresują się w skali 1-10".
Zyska Wi na: -płynności -mniejszym FF -łatwiejszym kręceniu obrotami -oraz najważniejsze będzie w kolejnych transzach otrzymywał setki milionów akcji po cenie nominału 10groszy, gdy cena giełdowa będzie 10 razy większa!
4.To daje mu bez problemu właśnie tą magiczną możliwość wywalania toaletu w obieg, o czego możliwości tak wszyscy się zastanawiali, że nie ma jak tego zrobić!
Teraz nawet jak uwali sypaniem do 50groszy to zarobi na każdej akcji 500%
5.Niestety u nas na bananie mali to tylko dawcy! Reszta się nie liczy...
co ty piszesz, sugerujsze ze z obecnych 400 mln akcji zrobi sie 40 mln po resplicie, a pozniej wdrozy pierwotne uchwaly na 1 mld w nominale 10 i emisji 10 grosikow.
Tos to silna rekomendacja kupna.
KAENEF wiesz co, jeśli użyc sformułowań z Twojej wypowiedzi, to można stwierdzic, że chyba coś Ci się w głowie skompresowało w skali 10 do 1, a właściwie to nie chyba tylko na 500%...
Nawet nie biorę pod uwagę, że to są na serio Twoje przemyślenia. Raczej celowe robienie wody z mózgu innym. Pasuje nawet do jednej partii...
niepotrzebnie komentowałaś
takiego popieprzenia z poplataniem to nawet goscie z tej partii by nie wymyslili , chyba żeby był to sam kojak smoleński .
przy 4% drobnych to może nas tu byc do 1000 człowieka
jaki więc sens maja te durne zagrywki ze zbijaniem o 2gr i podciaganiem o 2gr
starzy nie sprzedają ani nie kupują więc jakies jelopy bawia się w wielkich inwestorów przerzucajac 20tys papiera miedzy sobą
dali by se spokój to może ktoś nowy by się zaczął przyłączać po dobrych infach
nikt z nas nie ma średniej 0,1x żeby się pozbyć
najwyżej ostatnie zakupy mamy zaksięgowane na obecnych poziomach a do rozliczenia rocznego jeszcze daleko
w listopadzie chcieliscie prawie w dupe frjera calowac -guru milioner-a ten guru doprowadzil do tego ze kurs sie zesral -nadrukowal dla siebie i kolesi 1.5mld smiecia i nie kiwnal nawet palcem zeby kurs ruszyl choc na dwadziescia pare groszy-tak to wasz guru pokazuje wam jak zalezy mu na spolce pod nazwa -igr-wasz guru jak sobie wszystko pouklada zmieni nazwe spolki na -swoja-nazwe to wtedy zacznie mu zalezec--moze-no chyba ze jest idiota kompletnym-on ma czas-a wy po tylu latach czekania zjebane nerwy-dno calkowite
spokojnie, jest ekipa pisaczy na forum, którzy objaśnią dlaczego to dobre info i dlaczego będzie zajebiście... jakoś nikt nie podejmuje kwestii, że jest obecnie 14-15 gr... a miał być rajd na 30-40 gr... ja przyjdę w wakacje i zobaczę prockę piszącą, że jest super, bo po scaleniu spadnie o 30% ale to nic nie znaczy... :) masakra.
Paradoks forum tej Spółki polega na tym, że tutaj wszyscy mają swoją prawdę i wiedzą wszystko najlepiej. Niektórzy nawet mają monopol na prawdę absolutną i tajemne źródła informacji, prawda Agent ?
Bądź spokojny, w wakacje już tutaj pisac nie będę, od przyszłego tygodnia czas mi na to już nie pozwoli. Ale miło, że tak jestes pewny mojego zdania;)
PBG nauczyło mnie co to SL... poczekam do wakacji zobaczę wasze miny wtedy, zarobieni ;) gdybym siedział na tym gównie miałbym katastrofalną zmianę... dzięki bogu wyszedłem jak było 3x gr... ufffff... teraz jako zoolog sobie patrzę na te machloje
Widzę że silna presja wzajemnej adoracji działa na tym wątku!
Jeszcze raz napiszę tak po "chłopsku" bo widzę że nie potrafia odczytać prostych spraw...
1.Uchwalił dodruk nowych akcji.No niech będzie że troszke mniej jak 1MILIARD :)
2.Wymienia te akcje w zamian za akcje jakis spółek WI o nie znanej wycenie REALNO-LIKWIDACYJNEJ, by nie powiedzieć krzaków... , itp... jak do tej pory po 10groszy każda.
3.Robi wam split(tłumaczę co to split jak dzieciom w przedszkolu:split jest wtedy gdy kompresuje się ilość akcji znajdujących sie do tej pory w obiegu,wprost proporcjonalnie do uchwalonych współczynników,np jak to ogłosili właśnie .z10akcji-ROBI SIĘ JEDNĄ...)
4.Suma sumarum ci to mieli 1000akcji IGR będą posiadali po splicie 100akcji. Czy to nie super interes...? Dla kogo?
5.Nastepnie za jakiś czas on dalej może obejmować zapisane uchwałowo pakiety nowych akcji w ilościach setek milionów, bo przecież tak przegłosowali. Oczywiście jest to niby w zamian za jakies inne akcje, warranty, przejęcia...JAK ZWAŁ TAK ZWAŁ. Efekt taki sam.
6.Jeżeli tak by sie stało... To czy nie mógł by wysypywać nowych nabytków po tym jak kurs po splicie będzie zamiast 15gr, np.1,5zł...?
NO RADZĘ TROSZKĘ RUSZYĆ WYOBRAŹNIĄ!
A i jeszcze w gwoli ścisłości to nie będzie żadne 1,50 za 10akcji tylko ścisła ZŁOTÓWKA po splicie i wymianie np.1000akcji na 100akcji po 1zł, na dowód czego wklejam poniżej cytat:
"Zamiarem Zarządu jest połączenie akcji w ten sposób, aby 10 (słownie: dziesięć) akcji Spółki o wartości nominalnej 0,10 zł (słownie: dziesięć groszy) każda akcja, zostało wymienionych na 1 (słownie: jedną) akcję Spółki o wartości nominalnej 1,00 zł (słownie: jeden złoty), przy zachowaniu niezmienionej wysokości kapitału zakładowego Spółki"
Wiesz Procka on/ona chyba po prostu jest idiotą!! Bo każdy może poprosić o pomoc "brata" googla i wpisać resplit w wyszukiwarkę i o to co znajdzie np!
"Skoro inwestycje w akcje wzbogacono o split akcji, to co z jego przeciwieństwem? Resplit jest odwrotnością Splitu. Proces ustalony na 50:1 powoduje, iż jeśli spółka ma 1 mld akcji w cenie 1 grosz za sztukę, to zmniejsza się liczba akcji spółki do 20mln. Tyle że cena rośnie do 50 groszy. Oczywiście żaden z posiadaczy na tym nie zyskuje jeśli chodzi o zysk pieniężny. Tym samym nikt też nie kradnie mu akcji. Kowalski, który miał 100 tysięcy akcji po 1 grosz po resplicie ma 2 tysiące akcji po 50 groszy. Wartościowo 1 tysiąc złotych „przed” tyle samo znaczy co 1 tysiąc zł „po”. W tym wypadku inwestycje nie przynoszą czysto korzyści"
Dodatkowo dodam, przynajmniej z mojej wiedzy wynika, że jeśli zmienią cenę nominalną akcji to nie będę mogli wyemitować kolejnych akcji po poprzedniej nominalnej cenie. Dlaczego? bo emisja nowych akcji nie może byc po cenie mniejszej niż nominalna. A nowa nominalna cena akacji będzie 10x0,1 = 1 zł więc kolejne emisje akcji będą po cenie nominalnej w wysokości 1 zł. czyli nic sie pod tym względem nie zmieni!!
czy ktos slyszal moze o projekcie na najblizszym WZA dotyczącym uchwały przyznającej pączka kazdemu akcjonariuszowi tracącemu akcje z puli nie zamykającej sie w pełnej dziesiące wymieniającej się na jedną akcję po resplicie?
Procka nie ja jestem bajdużystą! Tylko ty nie umiesz się przyznać do PORAŻKI ŻYCIOWEJ.
Robisz tu ludziom od dłuższego czasu jakieś nielogiczne nadzieje... a nie widzisz ze się kapitał rozwodnił 5 krotnie, a Wi zapowiada co raz to nowsze propozycje na jego dalszą eskalacje
Skąd Ty się urwałeś człowieku, że masz ludzi za takich idiotów, którzy wydają swoje pieniądze w oparciu o wywody jakiejś baby na forum ?
Nawet nie chcę sie zastanawiac jakimi kategoriami myślisz, skoro w ogóle przyszło Ci do głowy, że inwestycja w akcje na GPW może byc porażką życiową.
Tak mógł powiedziec tylko ktoś, kto nic nie robi i resztki swoich oszczędności lub co gorsza pozyczoną kasę inwestuje z nadzieją, że nie kiwając palcem zarobi krocie.
W normalnej sytuacji giełda to dodatek i jesli coś nie wychodzi, to nad stratami się nie rozpacza.
Każdy ma sój rozum, a przynajmniej powinien miec...