• jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~Niki [178.42.77.*]
    Jedyne na co cię było stać to szacunek miesięcznych przychodów Trans'u, który mówiąc bardzo dosadnie "d..py nie urywa" i na tym to się wartości BGE nie zbuduje. Ani słowa o TLMie bo pewnie nie ma o czym mówić tzn. jego obroty są takie jak obecnie BGE czyli zerowe.

Dalej pozostajesz mistrzem suspensu: "za miesiąc", "ktoś jeszcze wierzy, zobaczycie" (pewnie Olek :-)), "poczekajcie trzy miesiące" itd., itd. ZERO MERYTORYKI.

Ale pojawiły się nowe elementy - zacząłeś udawać oburzonego "czy Pawłowski pracuje czy udaje" a jednocześnie piszesz coś takiego "najważniejsze, że udało się dograć finansowanie biogazowni" - mało spójne, prawda? Niby coś wiesz ale tak naprawdę to nic nie wiesz.

Podsumowując: chcesz dyskutować merytorycznie a zupełnie tego nie robisz. Ja nie mam do ciebie żadnych pretensji ponieważ nie kierowałem się twoimi wpisami i sugestiami tylko informacjami jaki napływały ze spółki.

PS. Dużo masz jeszcze do wywalenie? Oczywiście pozdrawiam.
  • Re: jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~asad [193.200.215.*]
    ale nerwowy dziś akcjonariat -) jurek kupowałe przy moich poziomach, więc ma w dupie juz czy spadnie jeszcze, jak spadne niżej wywali digate i wejdzie grubiej w BGE, na razie nic nei sie dzieje więc co ma ci merytorycznego napisać, zobaczymy za pół roku co będzie jak dupsko będzie za pół roku to pwenie wywalimy wsio na maxa i bge wróci na mniej niż 10 gr, bo nikt nie będzie marzeń trzymał
  • Re: jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~Niki [178.42.77.*]
    Asad ja zupełnie się nie denerwuje i nie chce żeby jurek mi cokolwiek pisał bo on nic sensownego tu nie w zasadzie nie napisał. Chciałem tylko zwrócić uwagę na brak jakiejkolwiek merytoryki u jurka, który nawołuje do merytorycznej dyskusji a sam posługuje się niedopowiedzeniami i ogólnowojskową ściemą. Nic więcej nic mniej. A już pisanie przez jurkan o Digate jako o "dobrej spółce" to mówi w zasadzie wszystko. Pozdrawiam spokojnie, serdecznie i grzecznie.

PS. A tak z ciekawości: wolno spytać ile masz akcji, skróciłeś się czy może dobrałeś?
  • Re: jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~asad [193.200.215.*]
    192481 szt mam -) więc nie sposób z tego wyjść nawet jakbym chciał -)hehehhe, ale tak jak ty Jurka nie słuchałem, choć nakręcał tak by nie sprzedawać tylko trzymać. Resztę kasy mam w akcjach PKO BP, Sanok. Apator, więc jakOŚ to będzie, zapewno BGE jeszcze nam zleci po wynikach za 1kw, ano ale cóż taki mamy zarząd a nie inny, ktory mysli bardziej teraz o sobie niż o firmie.
    z 2012 roku to musiałby w zarzadzie siedzieć, albo byc głównym ksiegowym spółki -), a co mnie interesuje za 2011 i kogo to ma interesować ?? Albo opcja jeszcze taka że pracuje w Gusie i widział FO1 społki -) ale to wątpliwe -)
  • Re: jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    > Ale pojawiły się nowe elementy - zacząłeś udawać oburzonego "czy Pawłowski pracuje czy udaje"

Słuszna uwaga, teraz Jerzy przemówił GŁOSEM OB(/D)URZONYCH:)

• MMS, Piotrek Autor: ~VVu132 [82.160.131.*]
    i inni piewcy koncepcji Jerzego są jeszcze z nami na pokładzie, czy byli tylko jego alter-ego w ramach sprytnej inżynierii społecznej?
  • Re: MMS, Piotrek Autor: ~Niki [178.42.77.*]
    Mam do ciebie dwa pytania, jeżeli można oczywiście.
    1) czy byłeś na walnym?
    2) czy masz akcje BGE?
  • Re: MMS, Piotrek Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    Nie mam powodu, by się ukrywać, także 3 x tak, przy czym ad 3-ilość kolekcjonerską. Do czego zmierzasz?
  • Re: MMS, Piotrek Autor: ~Niki [178.42.77.*]
    Dziękuję za szczerość. A zapytałem z dwóch powodów, po pierwsze to twoja aktywność na forum może wskazywać, że albo masz trochę akcji i zdrowy kręgosłup albo chcesz odkupić taniej. Po drugie to zastanawiam się nad porozumieniem akcjonariuszy, żeby przekroczyć 5% - wyjaśniam, że nie zamierzam kruszyć kopii ale chciałbym móc zweryfikować oficjalnie pewne informacje a sam niestety mam za mało akcji a nie chcę wchodzić w koalicję z 10-cioma osobami z których jak jedna wyjdzie to porozumienie się rozsypie bo nie będzie miało wystarczającej liczby akcji. Czy możesz napisać kto był na walnym (jak widać z podaniem tej informacji też mają problem :-)) i o czym była mowa, także za kulisami?
  • Re: MMS, Piotrek Autor: ~observer [83.29.90.*]
    Wszystko wskazuje na to, że kurs spadnie do poziomu 0,1x - 0,2x - ze wskazaniem na 0,1x. Spółka jest o tyle dobra, że mocno chodzi góra - dół, dała zarobić od 0,13 do 2,xx, to może uda się powtórzyć. :)
  • Re: MMS, Piotrek Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    Odpisałem Ci gdzieś poniżej, a co dodam wobec Twoich pytań: z C i D byłem sam.
  • Re: jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~jurek [62.228.100.*]
    Niki jezeli prawda jest ze chcesz sie mocniej zaangazowac w BGE to masz moje glosy

pozdrawiam !!!!!
  • Re: jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~radek [83.12.58.*]
    Moje głosy również Niki masz.
  • Re: jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~Niki [178.42.77.*]
    Radek czy możesz odpowiedzieć na pytanie czy liczba posiadanych przez ciebie akcji to 6 cyfr czy mniej?
  • Re: jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~radek [83.12.58.*]
    287 tys.
    Dzięki ja mam sześciocyfrówkę z jedynką z przodu więc jeszcze ze dwie osoby i spokojnie można będzie coś podziałać. Może jedną z nich byłby Piotrek? Ty chyba masz z nim jakiś kontakt kanałami prywatnymi, poza forum. Przy 3-5 osobach da się coś ustalić więcej to byłoby ciężko.
    Co wiesz o TLM? Jakie przychody i wyniki finansowe za 2011 rok? To samo Trans? Chcesz konkretnie rozmawiać to się trochę wykaż. Jak spoważniejesz i będziesz zamieszczał merytoryczne wpisy a nie "wyznania wiary" w BGE i propozycje "zobaczycie za trzy miesiące" itp. to wtedy jestem gotów z tobą rozmawiać. Na razie jesteś dla mnie chyba najmniej wiarygodną osobą na tym forum (Olka pomijam).
  • Re: jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~jurek [62.228.100.*]
    2011 czy 2012 ???

Pozdrawiam !!!!
    Miałem na myśli 2011. A znasz wielkości za 2012, ciekawe skąd?
  • Re: jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    Hej rewolucjoniści,

wczytajcie się w statut. C i D nie uprawniają do wyboru władz. W przedmiocie innych uchwał i tak niczego nie zdziałacie, to tylko 5%. Na cudaków za 2,5pln nie liczcie - nawet nie zjawili się na NWZA.

W mojej opinii, Wasze zapędy są wyłącznie zabawnym objawem poczucia chybionej inwestycji, ale... jeśli chcecie działać, pomyślcie o odpowiedzialności z tytułu nie poinformowania o braku wpływów z tytułu kontraktu przez 1,5 miesiąca (definitywnie) lub 3,5 miesiąca (od kiedy spółka powzięła informacje o nie realizacji, a prezes publicznie twierdził że kurs pozostaje niedoszacowany). To mocne fakty i ewidentne zaniechanie ze strony zarządu. Jeśli inwestowaliście w TYM okresie, w oparciu o TE informacje, główkujcie dalej - zwłaszcza nad funkcją RN w spółkach i ew. przyczynie ustąpienia rzeczonej w BGE.
    1) niezależnie od praw wynikających z posiadanych akcji to z 5 czy nawet 10% to zarządu nie można zmienić i to jest jasne, przynajmniej dla mnie, co nie znaczy, że nie można podejmować innych działań i to też jest jasne. Masz inną formę nacisku jak masz 2 czy 3% a inną jak 8 czy 10% i to też jest jasne choćby np. żądanie zwołania ZW.
    2) "cudaki" to dla mnie takie GMK bis - bez zgody GMK nie weszliby do spółki i oni akurat grają z GMK w jednej drużynie (nie wierzę, żeby dali się zrobić w walca), tyle, że na razie nic nie ugrali albo nie wiele bo ich akcje są warte ... tyle co nasze. Oczywiście zakładam, że podane przez prezesa wyceny przejętych spółek to sufitologia (to mogę powiedzieć w oparciu o B-Stal Sp. z o.o.) ale ważna jest i ilość nowych akcji i ich liczba. Ale też nie jest tak, że są one nic nie warte, no przynajmniej B-Stal.
    3) To że ktoś ustąpił to nie ma znaczenia, ważne, że był i można go "pociągnąć za konsekwencje" tj. za pewne decyzje i lub zaniechania.
    4) czy inwestycja chybiona - jeżeli mierzyć startą to dla mnie nie bo jej nie mam (mogę tylko do siebie mieć pretensje, że nie sprzedałem dużo wcześniej - tego akurat ani zarząd, ani RN, ani ktokolwiek inny mi nie zabraniał).
  • widzę Niki, że to jest twoja druga sztandarowa inwestycja ... Autor: ~awe [83.12.104.*]
    po Baby alias Goldwyn. :D
    Masz jeszcze czym grać?
    A tak, zapomniałem. Ty przecież inwestujesz na lata :D
  • Re: widzę Niki, że to jest twoja druga sztandarowa inwestycja ... Autor: ~Niki [178.42.77.*]
    Nie są to gorsze inwestycje niż twoje MDEV i MTC co to ludziom naobiecywałeś, że będzie się działo nie wiadomo co. Każdy sobie może przeczytać twoje wpisy na tym forum i popatrzeć na zachowanie spółek. No chyba, że ... inwestujesz na lata :-)
  • Re: widzę Niki, że to jest twoja druga sztandarowa inwestycja ... Autor: ~awe [83.12.104.*]
    ty się już o to nie martw.
    Patrz tylko i mi zazdrość :)
  • Re: widzę Niki, że to jest twoja druga sztandarowa inwestycja ... Autor: ~Niki [178.42.77.*]
    Ani się martwię ani zazdroszczę a patrzeć to za bardzo nie ma na co.
  • Re: widzę Niki, że to jest twoja druga sztandarowa inwestycja ... Autor: ~awe [83.12.104.*]
    no to wycieczka do okulisty ci się kroi
    A rozumiem! Wy tam z Olkiem przecież gracie na zniżkę. No to zmieniam zdanie bo rzeczywiście dobrze wam idzie, pięknie chłopaki sterujecie kursem. Sie ma, niech żyje ściema :-).
  • Re: jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~awe [83.29.248.*]
    jak ty jeszcze mało wiesz.
    zresztą, gdybyś cokolwiek wiedział, to pewno nie zostałbyś do dzisiaj z papierem :-P
    Podbicie na MDEV zleceniem za 1,5 tys. zł na 9 groszy, żeby spadek nie robił złego wrażenia, wywołał u mnie głęboki podziw dla twojej i Ola strategii. Masz rację, mało wiem i gdzie mnie tam do takich genialnych posunięć.
  • Re: jurek - i gdzie ta twoja merytoryczna dyskusja? Autor: ~awe [83.7.191.*]
    oj chłopczyku, chłopczyku
    skup ty się już lepiej tylko na BGE :-)
[x]
BGE 0,00% 0,05 2017-06-14 11:13:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.