• DW Autor: ~DW [79.186.164.*]
    http://www.informacje.kolobrzeg.pl/powiat/item/2974-firma-zamyka-produkcj%C4%99-pracownicy-trac%C4%85-prac%C4%99
  • Re: DW Autor: ~kat [37.8.220.*]
    dzieki - bardzo ciekawe spojrzenie isidera. Nie zgadzam się tylko z pomniejszaniem roli śledzia. Jako dziecko nie cierpiałem go w jakiejkolwiek formie. Dzisiaj - z cebulką i uprzednio namoczonymi w oleju fistaszkami - jest dla mnie rarytasem.
    Zwrot Graala w stronę łososia był mocno spóźniony.
  • Re: DW Autor: ~xxx [85.237.191.*]
    to działania w celu zmniejszenia konkurencyjności poszczególnych firm-marek w całej grupie kapitałowej Graal. poza tym jak wiadomo sprzęt z Kukini został już po części wywieziony do Korala . Nieruchomości też zostały sprzedane Koralowi który też jest własnością Graal'a . Takie ' wewnętrzne zagrywki firmy' są bez znaczenia .
  • Re: DW Autor: ~Fleishman [178.36.187.*]
    A przecież to marynaty miały być nierentowne a łosoś miał być kopalnią wysokich marż...ja pierdolę...
  • Re: DW Autor: ~sandacz [46.165.208.*]
    I do tego jeszcze wycofanie się z rozmowy, bo za tanio sprzedali. Mi płetwy opadają.
    Zarząd Graala to PIE.R..DOL.ENI KŁ.AMC.Y. Drobni może zapomną, przyjdą nowi naiwni zapatrzeni w niskie c/z i c/wk.
    Ale u grubszych c.h..uj.e mają już przechlapane. Vide Cognor vide Idm vide Procad vide Betacom itd itp.
    nie rozumiem co tacy nerwowi wszyscy w sprawie superfisha... na prawdę aż tak wam jest potrzebne do szczęścia te 80 mln..za superfisha..? trochę cierpliwości ludzie... Graal ciagle sie rozwija... unowoczesnia linie produkcyjne skupuje firmy z branży to wszystko zaprocentuje to tylko kwestia czasu...a Wy ciągle czujecie się pokrzywdzeni przez te 80 baniek .
    Pewnie, że nie ...co to dla Graala 80 milionów za nierentowną spółkę?
    Aha, już wiem, to zaledwie niemal cała kapitalizacja giełdowa całego Graala...

JAana szczęście sprzedałem swoje akcje jak tylko zobaczyłem że analitycy rekomenduja po 18.8 czy jakoś tak. Oni zawsze rekomendują, żeby powiązane z nimi fundusze mogły opchnąć akcje drobnicy. Tu było niemal podręcznikowo. Ale najgorszy jest ten smród po oczywistym dla każdego średnio rozgarniętego człowieka wałku ze sprzedażą SF. I nie chodzi o to, że w sumie nie sprzedali, tylko o niedorzeczne i obrażające inteligencję szeregowego akcjonariusza tłumaczenie dlaczego nie sprzedali. A fakt, ze ten cały cypryjski dobrodziej nie będzie dochodzi kar umownych, chociaż mógłby, bo jest dobrym papą i chrześcijaninem chyba, to tylko kropka nad i w wyrazie "pinokiowanie". Jeśli w tym roku Stockwatch będzie robił ranking na Pinokia roku, to BK ma spore szanse byc wśród laureatów za ten deal z AH.
    Reputację buduje się cale życie a wystarczy chwila, żeby ją zrujnować ;-(
    Akcje Graala ma tylko jeden fundusz (Aegon) i nie sprzedał ani jednej akcji( to tak na marginesie). A co do sprzedaży akcji to zobaczysz i to w niedługim czasie że jednak trochę cierpliwości sie przydaje;)
    Aegon to jedyny OFE powyżej 5% a ile tam było TFI poniżej 5% to nikt nie wie.
    Widzisz, ja teraz mógłbym odkupić Graala 4 złote taniej niż sprzedałem, wiem, że warto być cierpliwym. Siedziałem tu sporo czasu, dobrze zarobiłem i mam sentyment do spółki, dlatego na fora Graal zaglądam.
    Tylko gdy ktoś mnie traktuje jak kretyna ostatniego, licząc że drobny akcjonariusz to ma iloraz inteligencji na poziomie przeciętnego telewidza TVP, to ja mu przestaje ufać.
    I zaczynam sie rozglądać za innymi spółkami.
  • Re: DW Autor: ~RH [31.193.12.*]
    Fakt, taki grzesiu leszczyński i andrzejek piechocki też kiedyś zaczynali.
  • Re: DW Autor: ~łoś luzak [46.112.116.*]
    Ojtam, ojtam. Wielkie mi co. Kto za miesiąc będzie o tym pamiętał? Przyjdzie wiosna, łosoś stanieje i kwiatki zakwitną, i znowu będzie 15 zł. A jak złota rybka da to i więcej.
  • Re: DW Autor: ~dos [80.55.192.*]
    z tego co wiem to to jest już któryś z kolei zamknięty zakład w graalowni i daje to rozwój im a ze wijata tym razem sprzedaje to jako kleske to znaczy ze znowu stara się zdolowac kurs negatywna informacja
    poprzednie zakniecia wijata prezentowal jako sukcesy
    żadne nie wplynelo negatywnie na dzialalnosc
    tylko forma komunikacji się zmienila
    a wy jak zwykle wierzycie w slowo pisane zarządu czy wijaty dokładnie i to wasz problem
  • Re: DW Autor: ~mongobongo [46.171.11.*]
    pisalem o tym juz w lutym ze losos ich pociagnie w dol. zreszta slaba zyskownosc w 4Q jest wynnikiem debilnej sprzedazy porcje lososia do Biedronki po nizej kosztach. Poczekajcie 1Q bedzie jeszzce gorszy z tgeo powodu. I dalej co myslicie Koral wedzone tak dobrze im sie naprawde uklada..?
  • Re: DW Autor: mpm [89.70.4.*]
    po pierwsze:
    http://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=fish&months=120
    po drugie:
    kurs walut
    po trzecie:
    wyniki Korala za 2010 i 2011

wnioski?
    nie cena surowca i kurs walut jest przyczyną ostatniego wyniku...
    i teraz ciekawostka...skąd w takim razie wzięły się tak olbrzymie koszty w IV kw (jednostkowy Koral i SF (51%))
    jeszcze ciekawiej wygląda to w koronie norweskiej:
    http://www.bloomberg.com/quote/NOSMFSVL:IND

korona też w tym czasie była bardzo stabilna do złotówki, nie mówiąc o euro - śr. ok 4,10

więc Panie W gęsto się będziesz Pan tłumaczył nie tylko na walnym....
  • Re: DW Autor: ~gimber [94.42.92.*]
    30 jest raport roczny... powinien juz byc zmieniony o SF i dac pelna odpowiedz....
    W jeszcze powinien skorygować III i IV kw...zapomniału się chłopu...znowu
    zapomniało mu się też że zyski powinny być w górę...zaksiegowany zysk ze sprzedazu zakładu Koralowi i inne...
    szkoda że w tak młodym wieku dopadła go skleroza...biedny człowiek
  • Re: DW Autor: ~majkel [212.191.81.*]
    glupim szwindelkiem popsuli reputacje i koniec wzrostow na dlugi czas. cos co mialo przynosic mega zyski powoduje straty wiec o jakim rozwoju firmy mowimy? ktos tu sie pogubil i nie wie co z tym dalej robic. szkoda czasu na ta spolke bo juz dzis wiadomo ze w 1Q beda na minusie
  • Re: DW Autor: ~tampere244 [84.176.173.*]
    A moze jest wlasnie tak, ze o to Zarzadowi chodzi, by namacic tak bysmy nic nie kumali? Jakims dziwnym trafem w marcu mielismy 750.000 akcji obrotu. Kto to kupowal, kto sprzedawal? nie odnioslem tez wrazenia. ze bylo to paniczne wyprzedawanie.

Odczekajmy korekte na SF.

Wedlug mnie wlasnie o to chodzi zarzadowi. Ja niestety kupilem troche wysoko i nie zamierzam/nie moge wyjsc z gniota :)
    No właśnie...o co chodzi zarządowi... Do tej pory dociekali tego akcjonariusze Calatravy, IDMu, Petrolinvestu, czy MNI.
    A teraz też Graala.
  • Re: DW Autor: pablo7 [31.62.22.*]
    spolka dno wraz z prezesem
  • Re: DW Autor: ~qx [5.173.8.*]
    widac kto sprzedal... Spolka jest dobrze zarzadzana, umie w porę zareagować na wymagania rynku.
    Ograniczają koszty, przesuwają produkcje w bardziej rentowny asortyment ale takie pacany jw tego nie rozumieją.
    http://www.portalspozywczy.pl/inne/ryby/wiadomosci/nawet-200-osob-straci-prace-w-przetworni-superfish-w-kukini,84444.html

że niby w który asortyment??? skoro dla Seko marynaty były rentowne w IV to tym bardziej dla SF powiinny...

od tych "geniuszy" z bazaru trzeba teraz oczekiwać nowej strategiii...może gaz głupkowy?
  • Re: DW Autor: ~łoś luzak [109.243.241.*]
    Kto chce się uśmiać niech przeczyta ten raport Regnona z wczoraj.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/REGNON-S-A-Nabycie-akcji-wlasnych-2795482.html
    Akcje spółki były wczoraj po 1 gr. (jeden)

• nie do końca rozumiem krytyków Autor: ostry- [83.4.13.*]
    wiadomo było że sprzedaż SF za 80 baniek to fantastyka ( i to nie naukowa) , ten temat upadł ( ?) natomiast nie rozumiem niektórych kolegów - sugerujecie że cała sprawa ze sprzedażą była od początku szwindlem pana Kowalskiego , a podmiot cypryjski ( ?) działał z nim w porozumieniu ?
    ok. tylko po co ?
  • Re: nie do końca rozumiem krytyków Autor: ostry- [83.4.13.*]
    zapomniałem dodać - technicznie Graal znalazł się w ciekawym punkcie
    albo ruch w górę i proba zamknięcia luki w okolicach 13 zł
    albo ruch w dół - i wybicie z obecnego poziomu 10 zł w okolice 8 zł gdzie widzę pierwsze konkretne wsparcie.
    na tą chwilę szanse oceniam na 30 do 70.
[x]
GRAAL 0,00% 31,70 2016-11-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.