• Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~Niki [213.238.66.*]
    Doczytałem się tylko rejestracji w KDPW, złożeniu wniosku i wyznaczeniu pierwszego dnia notowań tylko 1,3 mln akcji serii C. Akcje serii A i B to akcje imienne uprzywilejowane i mają je głównie GMK i prezio. O ile się orientuje aby akcje imienne trafiły do obrotu to muszą być najpierw zamienione na akcje na okaziciela (i tracą wtedy chyba uprzywilejowanie). Akcje serii E, które objęło Lotarelii i DAX nie zostały jeszcze dopuszczone do obrotu/notowań chociaż są akcjami na okaziciela. Nie znalazłem też informacji o rozpoczęciu notowań akcji serii D. Czyżby zatem w obrocie było tylko 1,3 mln akcji?
  • Re: Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~VVU132 [82.160.131.*]
    Dokładnie Niki! Odejmij portfel Jurka, Asada, Radka i zostaje jakieś 200k w obrocie!!!

Niesamowite, co? DZIDA!!!
  • Re: Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~Niki [213.238.66.*]
    No i jeszcze Oluś ma przecież ponad milion :-). Toż te wszystkie "rekiny" mają więcej niż jest w obrocie. Ale poważnie: to ile tych akcji jest w obrocie?
  • Re: Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~jurek [197.195.80.*]
    poczytajcie dokladniej

pozdrawiam !!!!!
  • Re: Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~Niki [213.238.66.*]
    Jurek jesteś mistrzem suspensu. Bo oczywiście wszystko/więcej wiesz tylko jakoś nie może ci to przejść przez gardło - nawet liczba notowanych akcji. To po co odpisujesz. Kompleksy jakieś masz? Dowartościowujesz się w ten sposób, że masz większą wiedzę?
  • Re: Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~awe [83.10.40.*]
    a ty co, nie możesz teraz spać? Trzeba było wychodzić po 2,50 tak jak pisałem.
  • Re: Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~jurek [197.195.80.*]
    PRZEPRASZAM masz racje

akcje notowane w obrocie w tej chwili

seria C 1.3mln
    seria D 0.651233 mln

czyli lacznie 1.951.233 sztuk

pozdrawiam !!!!

• Re: Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~asad [193.200.215.*]
    blisko 2 mln akcji jest w obrocie giełdowym, jak na razie z czego połowa z tego obrotu jest w ręcach znajomych z forum, druga połowa w rękach tych co kręcą tym cyrkiem na spadki, więc jeśli dobrze policzyć, w momencie objęcia akcji z emisji 2,50 za jedną, fundusze angielskie będą musiały dokupic nieco by na zarządzie nie pokazywać już straty, dlatego teraz taka chęć zaniżania kursu by nagle dokupić i z dnia na dzień zrobić to co chcą z nami. Cena do 1 zł naprawdę jest dobra ceną i tylko głupcy daja sie nabrać by oddać, ale spoko mi to jest wszystko jedno czy teraz jest 50 gr, czy będzie 40 gr, bo wczesniej czy później odpalimy w górę
  • Re: Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~VVU132 [82.160.131.*]
    Asad no, a nie pomyślałeś że pierwsza i druga grupa (kręcący cyrkiem i znajomki z forum) mogą być tożsame??? Doprawdy bierzesz wciąż na poważnie gościa, który w kółko mistyfikuje, pisze o niestworzonych infach i kursach?

Ponawiam pytania rzucone na forum:
    1. wiesz ,CZY AKCJONARIUSZE WIDMO CHOĆBY DOTARLI NA NWZA?
    2, jeśli nie, uważasz to za normalne po takiej stracie, zwłaszcza że powoływano wiceprezesa i obstawiono nową RN?
    3. PRZETASOWANIE RN uznajesz za dobre info, przy uwzględnieniu wtopy osoby bliskiej wobec jednego z członków?

Poza tym, skoro tak zalecasz K, to jakich wyników spodziewasz się za Iq? Co z Wratislavią? Z PKP? Z JAKIMIKOLWIEK informacjami ze spółki?

Z całym szacunkiem, bo dotychczas brzmiałeś merytorycznie. Chcesz wyjść z papieru, to rób to z klasą, nie wpędzaj ludu w wydmuchę jak Jurek piszący przy 1.5, że to tylko Rubicon się skraca. Napisz przynajmniej z jakiego hotspota klikasz:).
  • Re: Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~jurek [105.204.30.*]
    a jaka ty strate zauwazyles w spolce?? ja widzialem w koncu zysk i obroty

czy myslisz ze osoba blisko powiazana kupujac liczyla na szybki zysk???? takie osoby inwestuja dlugoterminowo

widzisz zmiany w spolce za ostatnie cztery miesiace 2012 roku????

a co Wratislavia jest jedyna spolka na rynku ????

myslisz ze jak ktos wchodzi do firmy i daje pare milionow to patrzy codziennie na kurs akcji????
    co go to obchodzi !!!!! dobrze wie co sie dzieje i jak

ja na dzisiaj zalecam sprzedaj wszystko !!!!!!

pozdrawiam !!!!

Jurku, żyjesz w innym świecie. Ty widzisz zysk i obroty, a ja i RYNEK także - niezrealizowany kontrakt na 300 mln i zatajanie informacji przez zarząd.

Co do stanowiska osoby powiązanej, myślę że jestem jemu bliższy - biorąc pod uwagę masową rezygnację z RN. Powiem więcej - jest prawdopodobne, że zatajanie informacji o nierealizacji kontraktu zachodziło nie tylko ze strony zarządu wobec akcjonariuszy, ale także wobec przynajmniej części RN. Jak inaczej wyjaśnisz nabycie >300 tys. akcji przez osobę powiązaną za 1,40, podczas gdy teraz szuramy na 0,50 i ewidentnie zmierzamy do zamknięcia luki?

Piszesz o zmianach w ostatnich 4 miesiącach 2012. Owszem, mnóstwo - m. in. dwie emisje i zwlekanie z infem o niewypłacalności Wratislavii od października do lutego.

Pytasz mnie, czy myślę ze jak ktos wchodzi do firmy i daje pare milionow to patrzy codziennie na kurs akcji. Po pierwsze, argument słaby, bo oznaczałby że dokonując wyboru akcji wystarczy sugerować się nowymi akcjonariuszami. Baaardzo zgubne, wręcz naiwne. Po drugie, myślę ze inwestor za 2,5 mln pojawia się na walnym, na którym wybiera się nową RN i wiceprezesa. No, chyba że jest słupem.

Jurek, wiem że już za późno bo na zamknięcie luki mamy czas aż do maja (wcześniej, sądząc po dotychczasowej polityce informacyjnej nie możemy spodziewać się rewelacji). Niemniej na przyszłość, powinieneś popracować nad A K C E P T A C J Ą S T R A T Y.

PS
    Z drugiej strony, może Ty jesteś bystry chłopak i wyrzuciłeś nieco na podbitce. Sądząc po:
    Autor: ~jurek [197.195.169.*], 2013-03-13 14:12
    Asad zamiast pic to radze dokup jeszcze sobie akcje bo promocja trwa ale tylko do 25.03
    Autor: ~jurek [62.40.140.*], 2013-03-22 16:47
    Radku sprzedaz jeszcze akcje BGE drozej niz 1zl - wszystko sie w przyszlym tygodniu wyjasni
    Autor: ~jurek [93.109.96.*], 2013-03-25 12:43
    tu nic nie trzeba rozkrecac -sam zobaczysz za chwile
    z
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=3004212&strona=1
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=3014183&strona=1

Masz coś do dodania:)?
    POZDRAWIAM!!!!!!!!!
  • Re: Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~jurek [78.186.53.*]
    moze masz i racje ale.....

po pierwsze ja akceptuje straty - warunek strata jest wtedy jak kupie drogo i tanio sprzedam jak nie sprzedaje straty nie mam

po drugie Ty na spolke patrzysz przez pryzmat krotkoterminowej inwestycji w akcje i tak patrzac zgadzam sie z Toba ze zle to wyglada

mysle jednak ze nowi akcjonariusze widza to inaczej -biogazownie to inwestycja paroletnia

ogolnie to nie rozumiem dlaczego krotkoterminowo kupiles akcje BGE to nie jest spolka na miesiac

a dla mnie fajnie by bylo zeby luke domknac - nic nie sprzedalem taki bystry nie jestem

pozdrawiam !!!!

• Re: Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~radek [83.25.152.*]
    Hm Jurek według Ciebie promocja miała trwać tylko do 25 marca br. ;-) A teraz już zmieniłeś zdanie i czekasz na jeszcze większa promocję???
  • Re: Ile akcji BGE jest dopuszczonych do obrotu giełdowego? Autor: ~awe [83.7.241.*]
    Żurek, dzisiaj Wielki Piątek. Zamiast wypisywać głupoty, idź się pomodlić o rozum. Ponoć w tym dniu wszystko można wyprosić a tobie ewidentnie go brakuje.
[x]
BGE 0,00% 0,05 2017-06-14 11:13:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.