• Rabat Autor: ~DF [5.174.155.*]
    Czy ci ludzie z zarządu Rabatu którzy postawili Rabat w stan upadłości i chcieli wyprowadzić majątek ze spółki nadal są w zarządzie Rabatu?
  • Re: Rabat Autor: ~uklad [95.108.90.*]
    powiem tylko jedno

jak bomi upadnie

i bedzie wyprzedaz majatku nalezy sprawdzic kto kupuje aktywa !!!!!!

bo to moze byc bardzo ciekawe .... wtedy prokuratura , cba i cbs do zbadania sprawy !!!!!!

juz ja tego dopilnuje
  • Re: Rabat Autor: lew191 [87.207.61.*]
    I co , ty prokuratora chcesz nasyłać na tych kryształowo uczciwych ludzi ? A fe ! I pewnie na Święta życzysz im śmierdzącego jajka i zgniłej kiełbasy ? Mam nadzieje , że nie publicznie , gdyż inaczej chcąc nie chcąc musiałbym o tym napisać do papieża Franciszka. A bardzo bym nie chciał.
  • Re: Rabat Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Udajesz dowcipnego?... Bomi-kapuś-niak...
  • Re: Rabat Autor: ~Mar [77.95.51.*]
    Cierpisz kupi od syndyka znak bomi i na bazie posiadanych sklepów będzie miał znów bomi ale za mały procent tego co kiedyś już uzyskał ze sprzedaży bomi:-)
    Mar, kilka miesiecy temu, jak tylko wypłynęło nazwisko Cierpisza w zwiazku z tzw. restrukturyzacją - co sie zdarzyło od tego czasu?
    Komu tak naprawdę i do czego jest potrzebne logo bomi po upadku bomi?
    Prze3ciez bomi już nie ma.
    Ani biznesowo, ani wizerunkowo, ani giełdowo...

Cierpisz rozkrecał swoja sieć...
    I grosza bym nie dał, ze Cierpisz jest zainteresowany - na serio - logo bomi.
    Niezależnie od obecnych pijarowskich (jak mniemam) deklaracji.

Za kilka miesiecy to logo nie bedzie mu do niczego potrzebne, a on albo stworzy zupełnie nowe logo dla siebie, albo (uwolniony od wszelkich bomigarbów) zacznie wspólpracę z kimś uznanym na rynku.

Nie znam umowy i warunków, na jakich bank ma prawa do logo i ile ono jest obecnie warte.
    Ale po ostatnich zdarzeniach widać, ze bomilogo nikogo nie interesuje...
  • Re: Rabat Autor: ~Zenek [5.184.168.*]
    >Nie znam umowy i warunków, na jakich bank ma prawa do logo i ile ono jest obecnie warte.
    >Ale po ostatnich zdarzeniach widać, ze bomilogo nikogo nie interesuje...

Mamo, porozmawiaj z tatą. Według taty PKOBP jest bardzo zainteresowane przejęciem logo. Pisał o tym kiedyś. To właśnie z tego powodu nie zawarto układu. PKOBP przejmie logo i będzie z niego ciągnęło niezłą kasę za franczyzę.

@Mar - z tego co pisze tata można wywnioskować, że Cierpisz nie odkupi logo za niewielkie pieniądze, ponieważ jest to zabezpieczenie kredytu PKOBP, więc jaki interes PKOBP będzie miało w tym, żeby sprzedawać logo za grosze, to już chyba lepiej było im się zgodzić na układ. No chyba, że uznamy kilka milionów za logo za grosze.
  • Re: Rabat Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Sam widzisz, że Bomi nie ma szans.

Albo Cierpisz będzie chciał kupić logo - to kupi od banku. Po co bank miałby utrzymywać przy życiu bomikadawera?

Jak nie będzie chciał, to jaki sens ma franczyza. Co Jesionowski będzie uczyć Cierpisza, jak się markety prowadzi?
  • Re: Rabat Autor: ~Mar [77.95.51.*]
    no, ale jak na razie twierdzi, że jest mu potrzebne i chce je odkupić,
    rankorze, a co myślisz obecnie o calatravie? kiedyś to obserwowałeś
    Dnia 2013-03-28 o godz. 22:28 ~Mar napisał(a):
    > no, ale jak na razie twierdzi, że jest mu potrzebne i chce
    > je odkupić,
    rankorze, a co myślisz obecnie o calatravie?
    > kiedyś to obserwowałeś

Na razie podchodze do tego z dystansem. Poprzednio Cierpisz mówił i nawet sobie robił zdjecia jako najwiekszy bomifranczyzoaktywista wspierajacy upadajacy bomibiznes...
    I co? Bomi tonie, Cierpisz rozwija się bez bomi...

O calatrawie nic ci teraz nie napiszę, bo miałem tę spółkę tylko chwilę. dawno temu. Jak zobaczyłem pewne gierki, które u mnie włączaja czerwona lampkę, od razu wyszedłem. Równolegle zweryfikowałem pewne fundamenty kreowane przez Narkiewicza (Mostostal, DSS) i tylko upewniłem sie, ze tu potencjału nie ma. Od wakacji nawet nie obserwuję...
    Dziwi mnie jedno i wiele dałbym, by znać odpowiedź:
    czemu Cierpisz nie wrócił do władz bomi?
    On nie chciał, czy jego nie chcieli?...
  • Re: Rabat Autor: ~Bóbr [46.170.91.*]
    a dla mnie zagadką jest brak informacji o zmianie akcjonariatu, z ganta Węgrzy uciekli od razu, a Antkowiak sprzedawał po cichu, tu wygląda to tak, jakby wszyscy razem z bomi chcieli pójść do piachu
    Dla mnie też...
    Ale z drugiej strony - co im moga zrobic teraz za niepodanie infa o zmianach w akcjonariacie...?

Dokopałeś się gdzieś, czy raport za 2012 Q podlegał badaniu biegłego rewidenta? Wczesniej było cos uwagami biegłego do jakiegos raportu...
    W każdym razie wciąż wszystko z bomi nie jest dla mnie dość transparentne i uwazam, ze mimo jednoznacznie katastrofalnego spadku kursu - wszystko wokół bomi należy traktować z dużą dozą nieufności.
    Niby bomi może trwać jeszcze na gpw ok. 5 m-cy, ale...

No własnie - jest kilka niewiadomych, które mogą chyba bomiagonie przyspieszyć:
    - info o zmianach w akcjonariacie
    - zanik transakcji i obrotów
    - dymisja zarzadu i RN (kto wtedy przejmie bomibałagan?)
    - wyniki za 1Q
    - kolejne walne (co z kolejnym kworum i absolutorium?)
    - wypadanie kolejnych trucheł z bomiszafy (jakieś przegrane procesy sądowe dot. najmu czy roszczen pracowniczych - ktoś tam juz trafnie wcześniej przewidział upadłość likwidacyjną)
    - inne?...

Zabawnie wypada bomirzeczywistość z tą bomiuchwałą walnego o kontynuuowaniu działanosci...;-D
  • Re: Rabat Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Tu jest być może rozwiązanie:

"— To, co ING OFE już na tych akcjach miało stracić, już straciło. Teraz fundusz najpewniej uczestniczy w negocjacjach dotyczących restrukturyzacji tych spółek, licząc na to, że jak proces rozstrzygnie się pozytywnie — co nie jest niemożliwe — uda się choć częściowo odrobić straty —

tłumaczy prezes jednego TFI, który chce pozostać anonimowy."

http://pulsinwestora.pb.pl/2961386,49204

Ta bomiuchwała to był wymóg prawny. Jako windę trzymali ją do ostatniej możliwej chwili.
    http://wyborcza.biz/biznes/1,100969,13650859,_PB___Zarzad_ubezpieczony_na_1_mld_zl.html#BoxBizTxt

Bomizarząd też tak sie zabezpieczył?...;-D
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.