• Apel do akcjonariuszy Budopolu Autor: ~Porozumienie_Budopol [46.169.154.*]
    Jeszcze raz przypominam o na razie nieformalnej działalności Porozumienia mniejszościowych akcjonariuszy Budopolu .

Do rejestracji na najbliższe walne pozostało w zasadzie 2 dni . Nadal nie mamy kworum choć jednocześnie aż tak dużo nam nie brakuje . Na najbliższym walnym moglibyśmy m.in. już odrzucić zatwierdzenie sprawozdanie skonsolidowanego z którego "wyparowało" kilkadziesiąt milionów . Dlatego proszę WSZYSTKICH także tych dysponujących mniejszymi ilościami akcji ( kilka tysięcy ) o akces do Porozumienia . W razie braku kworum jutro dalej będę prowadził Państwa spis , jednak wtedy ( kiedy uzyskamy kworum ) sami będziemy musieli złożyć wniosek o NWZA co przedłuży sprawę o około miesiąc .

Rozumiem że wiele osób chce pozostać anonimowych , ja również . I do momentu uzbierania 1/3 głosów tak będzie . Czyli w zasadzie mogą Państwo pisać samo imię , miejscowość i stan posiadania akcji . W momencie kiedy będziemy mieć kworum poznajecie Państwo moje dane i vice versa . Potrzebne jest to na upoważnieniu.
    Państwa fatyga to jedynie podpisanie tego druku i jednorazowy kontakt z własnym biurem maklerskim .

Mail : porozumienie.budopol@gmail.com

Mimo ze wartość giełdowa Budopolu to mniej niż 10 mln , cała sprawa toczy się o kwotę prawie 100 mln zł - które są własnością WSZYSTKICH akcjonariuszy . Ze względu na ogromną kwotę w momencie sformalizowania Porozumienia Państwa dane ( lista uczestników ) będę musiał dostarczyć trzem innym osobom ( 2 innych większych akcjonariuszy Porozumienia ( stan po około milion akcji ) i 1 osobie spoza akcjonariatu .
    Przyczyna jest prosta - gdyby mi się coś stało to nie chcę by ta praca poszła na marne .

Proszę mi zaufać , choć wiem że być może nie jest to łatwe . Nie dopuśćmy do tego co obecnie się dzieje . Wszystkich którzy się nie zapisali a więc większości pytam się : czy biorą Państwo możliwość że może nastąpić taka sytuacja jak na Hydrobudowie (HBP) gdzie akcje są notowane po 1 gr - obecny rozwój wypadków może do tego doprowadzić .
    Z nikim nie chcę z zarządu się dogadywać jeśli ma to działać na szkodę akcjonariuszy mniejszościowych . To jest także przyczyna dla której dam kopie list członków m.in. 2 innym większym akcjonariuszom ( ja sam mam niecałe 2 % akcji ) .

Pozdrawiam

Jacek z Wrocławia
  • Re: Apel do akcjonariuszy Budopolu Autor: ~jaś [78.133.254.*]
    Powodzenia, byłem kiedyś na pokładzie ale ok rok temu wyszedłem całkowicie.
    Mimo że też straciłem i nic z tego nie bede miał to trzymam kciuki za akcje. Może w końcu oszusci dostana to co powinni.
    Stop oszukiwaniu na GPW i robieniu z inwestorów durni, wyciągania kasy i niekorzystnych umów.
    Prawda jest taka że 90% a moze i więcej spólek nie jest wiarygodna a pewnie z połowa to zwykli oszusci tyle że w białych kołnierzykach.
    Gant , Budopol to tylko przykłady, kolejny to Advadis ale taka Duda to tez śmierdzi na odległość...
    No a new connect to już totalne dno
  • Re: Apel do akcjonariuszy Budopolu Autor: ~Porozumienie_Budopol [46.76.154.*]
    Stan na chwilę obecną : nie mamy kworum , więc na głosowaniu 12 tego na 95 % nas nie będzie jako porozumienia . Z tego co wiem wielu z nas wybiera się jednak samodzielnie .

Jeśli ktoś nie chce dołączyć do porozumienia z jakiś względów niech pisze na maila dlaczego - jestem prawie pewien że dojdziemy do porozumienia :) .

antkowiak ty lepiej nie pisz :)

Jeszce 2 wiadomości , najpierw zła :
    - jeden z akcjonariuszy zwrócił uwagę na mozliwość co najmniej resztkowego posiadania akcji przez IPO 28 sp. z o.o. SPV SUPPORT 2 SKA , także być może potrzeba trochę więcej głosów
    - w razie zdobycia kworum 33 % moge podczas 1-2 sesji zwiększyć ten stan jeszcze o około 3 % własnymi środkami

Jeszce raz apel do tych którzy nie dołączyli o dyskusję na temat przyczyn tego na maila

• Re: Apel do akcjon. - Co na NWZA? Autor: ~Bora [46.112.175.*]
    Co na NWZA?
  • Re: Apel do akcjon. - Co na NWZA? Autor: ~do bora [77.115.74.*]
    bora ty jakiś nienormlany jesteś z pytaniem co na WZA

pewnie będzie info w pon. to się dowiesz , jak dla mnie to wszystkie uchwały przejdą , przecież gant ma 33 % a uchwaly były robione za prezesury antkowoiaka

jak tak bardzo chcesz wiedziec to zadzwoń na racławicka
  • Re: Apel do akcjon. - Co na NWZA? Autor: ~Bora [46.112.175.*]
    kolego, ja cię wyzwiskami nie obrzucam i sobie tego nie życzę.
  • Ile jest wart Budopol ? Autor: dr Arek [83.29.156.*]
    Wytłumacz mi (proszę), w jaki sposób można odzyskać dla Budopolu (lub dla akcjonariuszy) pieniądze od Ganta lub jakieś inne? Ale tak "kawa na ławę..."

A jeżeli jest to możliwe, to ile byłby wart Budopol (uwzględniając zadłużenie)? Mnie wychodzi tak: jeżeli żadnych pieniędzy nie da się odzyskać, jest wart naprawdę niewiele: w granicach dzisiejszej wyceny +-50%. Ale jeżeli można odzyskać kasę i zmienić Zarząd, jest wart 10-20 razy więcej.

A jeżeli jest szansa na zmiany, to kupmy sobie wszyscy razem 10-20-30 mln akcji Budopolu. Zarobimy albo na wzroście kursu, albo na wypłacie tych ściągniętych pieniędzy podczas np. kontrolowanej upadłości.

Ja sam po przemyśleniu powyższego: albo wyrzucę wreszcie te akcje (strata prawie 40%), albo dokupię następny pakiet. Brakuje mi jednak informacji. Pozdrawiam :)
  • Re: Ile jest wart Budopol ? Autor: ~szef [31.2.49.*]
    bora ci chyba nie odpowie a jesli juz to pewnie znow cos pomyli ;) a z tym kawa na lawe to noe wiadomo czego chcesz . od odzyskiwania wierzytelnosci to xhyba jest komornik tak mi sie zdaje
[x]
BUDOPOL -16,67% 0,06 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.