czy zdarzyło się kiedyś na GPW, że Spółka kto publikuje raporty a za 3h publikuje cała listę korekt do tych raportów???????????????
jeśli w takim samym chaosie jest prowadzona restrukturyzacja a efekty są tak samo policzone w tabelkach jak na załączonym obrazku to ja się pytam skąd Rubicon wziął tych niekompetentnych ludzi i wstawił do Zarządu??????
ja powiem tak ,chyba gorzej nie będzie,albo poczekamy ,albo sprzedamy za grosze,każdy decyzje podejmuje sam,bo teraz to możemy dostać na papier toaletowy
nie dowieźli prognoz 2012, nie potrafią zapanować na organizacją, nie będą też w stanie doprowadzić do rentowności tej Spółki. Za chwile utracą płynność na dobre, bo restrukturyzacja kosztuje bardzo dużo gotówki, której nie mają. 5 mln stracili na pierwszej marży i tego już nie da się odrobić. wynik na sprzedaży miał być +3,6 a zrobili -7. Czyli 10 5 mln dodatkowych kosztów restrukturyzacji się pojawiło. Pytanie czy warto było. O poprawie w 2013 możemy zapomnieć.
Po raz kolejny zupełny brak kompetencji,pewnie kilka minut przed północą obudzili się, że raport trzeba opublikować i robili go na kolanie. Zapewne jeszcze go kilka razy skorgują. W tak krótkim czasie tyle kretyńskich posunięć,już widać tą restrukturyzację nowegfo Zarządu.
A ja DURNY wpakowałem się w ten papier.
Osobiście nie wierzę w to aby ktoś kto zarządza spółką, funduszem czy kieruje jakąś inną instytucją gdzie się robi kasę robił jakieś dziecinne błędy jak tu piszecie. Tam gdzie kasa tam nie ma idiotów- UWIERZCIE mi.
A teraz co ja myślę:
Tu jest świadoma gra albo o upadłość, albo o przejęcie Miraculum za freeko przez innych wcześniej ustalonych, czy to Rubikonami, czy z zarządem.
Takie głosy słychać było i na Bomi i na CEDC, a prawda jest taka że tam gdzie są mega długi a biznes nie idzie prędzej czy później finał będzie taki sam. O czym rynek nie wie jeszcze to insajderzy wiedzą, w mediach odchodzi czarowanie, a sami pokątnie się wysypują (jak zarząd w Rubiconie np.)
Ale niby jaki? Znow brak merytoryki? Ameryke odkrywacie?
Firma sie wygrzebuje lub nie, to sie okaze po raporcie. Tyle.czekac a nie pisac latwe oskarzenia. Taka moja rada.