nie kupować i nie sprzedawać nich sami zejdą do 0.6x to wtedy na 100% są na ostrej stracie, a my wtedy dokupimy pakiety nie wyrywać się !!!!!!!!!!!!!!
my już i tak tu siedzimy długo i możemy posiedzieć jeszcze z rok a oni tydz. i muszą uciekać z akcjami :))))))))))))
dokladnie tak samo mysle przed ostatnimi wynikami wszyscy czekalismy na wzrosty a byla muka trzeba sie przygotowac na podobny scenariusz i czekamy dalej
Dnia 2013-03-12 o godz. 14:40 ~12345 napisał(a):
> popatrzcie na wykres AT TO NIE ULICA RYSUJE SWIECZKI
~12345 postrasz ich KNF i prokuraturą to znowu pójdziemy do góry :) jak tylko zachęcasz w jakimś wątku aby składać na nich donos to to w niedługim czasie jest jakiś wzrost. dwa tygodnie temu był duży, dziś mniejszy i powrót - może sternik dokładnie śledzi forum
ja za rada jednego z forumowiczów zacząłem codziennie kopiować i zapisywać wykaz dziennych transakcji.
Mnie nie chodzi o strachy na lachy tylko o konkretne działanie. Nie bez powodu podniosłem ten wątek z KNF ponieważ obserwuję już pół roku notowania tej spółki i moje spostrzeżenia są jednoznaczne. Kurs Westy jest ustawiany i grany przez instytucje finansowe. Mały FF powoduje duzy wzrost jak i spadek czego byliśmy świadkami wczorajszej sesji... i dzisiejsze podejście do 0,8 to przypadek.....o ile mogę się mylić że to nie maklerzy to inny gang który może to robić.... podajcie inna spółkę ktora tak pokazuje oscylatory na zielono a kurs pikuje.
Pisaniem na tym forum nic się nie wskóra, potrzebne konkretne działania do czego zachęcałem..... i to nie jest donosicielstwo lecz obrona naszych praw i pieniędzy.
nawet pisanie tylko na forum o tym jest dobre żeby nie myślał,że bezkarnie będziemy znosić takie traktowanie.
albo zabawa z TKO vide dzisiejsze zjazd do 16 gr. chce się tak bawić to my tez możemy przed rozpoczęciem sesji dokładać na kupno i windować TKO. niech sobie h*j nie myśli że wszystko może.
Ustawianie TKO przed sesją jest zapisywane w systemie....przy badaniu składania zleceń wiadomo z którego banku i konta pada zlecenie.... dlatego nie ma co się rozwodzić...dzisiaj przygotuje krótki wniosek i prześlę. Zbyt duże pieniądze wchodzą w rachubę aby pozwolić na tę ,, bonanzę,,
gdyby udało nam sie spotkac to tak dla zasady skladka na dobregooo prawnika paru nas i te 100k mozemy wydac a za te pieniazki mozemy miec niezla kancelarie jakas odezwa?
Na początek sadze ze należało by zwrócić się do Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych o pomoc Oni nas ukierunkują zajmą stanowisko, a nastepnie postępowanie sądowe
chyba lepiej powierzyc to specom ja dla zasady bym wydał troche kasy oni wiedza gdzie i jak zeby bolalo a gdyby jeszcze wchodzilzwrot kosztow zasadzony to wiez mi ze to by byla jazda na maksa
Dnia 2013-03-12 o godz. 15:51 ~sylwuś napisał(a):
> chyba lepiej powierzyc to specom ja dla zasady bym wydał
> troche kasy oni wiedza gdzie i jak zeby bolalo a gdyby
> jeszcze wchodzilzwrot kosztow zasadzony to wiez mi ze to by
> byla jazda na maksa
... w naszym przypadku należy patrzeć o strony formalnej....forumowicze nie mogą być stroną w sporze.... należy spróbować drogi o którą wymieniłem...sądzę, że przy zwiększonej ilości osób zaangażowanych w te sprawę daje większe powodzenie
przetestowałem przed chwilą -wystawiłem 16 tys na sprzedaz a póxniej kupno za 300 zł nic nie wchodzi-z....iscie nikt nie oddaje akcji-i oto chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!1zobaczymy jak długo na tych poziomach palanty pograją?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie oddawać i kupować przez tydz akcji
pościągać stopy najlepiej wszystkie akcje wycofać z arkusza i zobaczymy co jest jak to wygląda.
ma ktoś konto maklerskie w bdm?????????????
trzeba się zalogować u nich aby spojrzeć na ich portfel w tym tyg.
za kilka dni powinienem mieć znaczną gotówkę i jestem w trakcje sprzedaży części akcji z portfela więc zobaczymy jak to się potoczy tutaj:))))))
dokładnie Karlsmen-jestem za!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jak będzie winda to my będziemy na pokładzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a sam wiesz ,że jak leci na widły to nie ma mocnych!
Bez obrazy ale uważam, że straszenie KNF na forum może zniechęcić potencjalnych inwestorów. Widząc takie wpisy można dojść do wniosku, że lepiej trzymać się od spółki z daleka. Jeśli ktoś chce złożyć zażalenie to niech to zrobi, ale proponuję nie poruszać tego tematu. Dla dobra spółki/kursu.
Co do TKO, to w ten sposób bada się popyt, bo widać do ilu kurs faktycznie może zjechać, jeśli chcielibyśmy pozbyć się danej ilości akcji. W odróżnieniu od arkusza zleceń posiada on taką przewagę, że widać faktyczną wartość zleceń, a więc odkrywane są zlecenia z wielkością ujawnioną. Jeśli jesteście ciekawi rzeczywistej podaży, to proponuję jutro pomiędzy godz. 8 a 9 spróbować wrzucić zlecenie kupna PKC za wszystko co macie i wtedy, jeśli ktoś ma naprawdę dużą ilość gotówki, będzie można wybadać, czy np na 0,85 stoi ktoś, kto chce opchnąć z ukrytego np 200k akcji, choć osobiście w to wątpię.
Oni chcą, żebyśmy się wystraszyli i oddali akcje, zanim kurs poszybuje naprawdę wysoko. Nie dajmy się!
nie damy się i wcale nie jesteśmy zniechęceni tylko delikatnie wkurwieni że ktoś trzyma kurs krótko za ryj bawi się nim i nie pozwala mu odjechać. a to wszystko dzieje się na oczach KNF który kompletnie się tym nie interesuje w końcu od tego są żeby działać tak???
czy coś mi się pomieszało w głowie???
a później człowiek ogląda w telewizji reportaż o tym, że złapali kogoś kto planował zamach na rządzących tym krajem i jedyne co mu się ciśnie na usta to jaka szk....
w takim kraju dziś żyjemy. jeszcze trochę i sprzedam wszystko i wyjadę z rodziną z tego cudownego kraju i nawet na święta nie przyjadę. po śmierci rodziców znikam stąd na zawsze.
Moim zdaniem na Weście nie jest tak źle. Znając zamiary przeciwnika można wyprzedzić jego ruch i spróbować go przechytrzyć.
Nie wydaje mi się, aby dzisiejsze TKO otwarcia miało za zadanie wybadanie do ilu zjedzie kurs. To wyglądało na straszak, a jeśli tak faktycznie było, to jego intencją było przestraszenie akcjonariuszy. Idąc tym tropem można by zaryzykować stwierdzenie, że ktoś chciał, aby ludzie wyobrazili sobie jak nisko może spaść kurs i aby sprzedali swoje akcje. Dlatego uważam, że ktoś chce dokupić trochę do tego co ma. Może nawet nie trochę, a znaczną ilość.
Myślę, że BDM sam do końca nie jest przekonany, czy wyjść ze spółki czy nie, bo może tu być grubsza ryba, przy której BDM jest płotką. A jeśli tak faktycznie jest, to i dla BDM może coś skapnąć :)
Zgadzam się z asd z tym straszakiem na TKO. Podobne jaja już widziałem na MWT przed wejściem Czarneckiego.
Ligiec nie przesadzaj z tym wyjazdem, trochę luzu i pokory, to tylko giełda no i nasza kasa.
Podobne rzeczy były na Sadovayi. Pewni panowie z banku Chuka Norisa wydali rekomendację na kilkanaście zł a sami wypierd.... w rynek swój pakiet (niemały). Chwyt poniżej pasa. Nomen omen też ze spółka z Ukrainy.
Dnia 2013-03-12 o godz. 21:21 maxilopez napisał(a):
> Zgadzam się z asd z tym straszakiem na TKO. Podobne jaja
> już widziałem na MWT przed wejściem Czarneckiego.
Ligiec
> nie przesadzaj z tym wyjazdem, trochę luzu i pokory, to
> tylko giełda no i nasza kasa.
Podobne rzeczy były na
> Sadovayi. Pewni panowie z banku Chuka Norisa wydali
> rekomendację na kilkanaście zł a sami wypierd.... w rynek
> swój pakiet (niemały). Chwyt poniżej pasa. Nomen omen też
> ze spółka z Ukrainy.
giełda mnie tak mocno nie rusza w końcu to tylko pieniądze choć muszę przyznać że ostatnimi laty bardzo zdziadziała ale prawdziwy szlak to mnie trafia jak widzę co się wyrabia w tym kraju. i jeszcze ci wmówią że to dla naszego dobra. mieszkałem trochę w Holandii, w Niemczech. gdyby nie moja żona to bym do kraju nie wrócił a teraz jest tak że sama coraz częściej wspomina że kiedyś wyjedziemy. jak mi zabraknie rodziców to sprzedam wszystko i wyjadę.marzy mi się Nowa Zelandia albo Indie.
trzymajmy się do wyników i zobaczymy co dalej się będzie działo.