• do Gerga Autor: ~rew [178.36.97.*]
    Czy my jesteśmy bez wyjścia, może masz jakieś ciekawsze przemyślenia.
  • Re: do Gerga Autor: ~kopar [85.221.208.*]
    spadnie w okolice 30 groszy tam może ruszy się?
  • Re: do Gerga Autor: ~dejw [80.239.242.*]
    Ludzie o czym Wy piszecie! co ma do rzeczy traktowanie akcjonariuszy jesli tego guana ktore spolka produkuje nie da sie sprzedac! Zalozmy ze zmienia sie wladze spolki. I co wtedy? Pojawia sie zyski?
  • Re: do Gerga Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Skąd ta wiedza, ze sie nie da sprzedać? Moze chodzi o to, aby sprzedaż robiły spółki zależne - nowe podmioty panów ex prezesa i przewodniczącego.
  • Re: do Gerga Autor: ~spostrzegawczy [89.68.143.*]
    Zarząd mami akcjonariuszy-ciułaczy "umowami o współpracy", a tu przecież umowy sprzedaży są potrzebne, a nie jakieś kijem na wodzie pisane obietnice. Ucieczka do przodu, byle było jakieś info w rodzaju "wiedz, że coś się dzieje". Tyle spółek urosło, w Stanach Złajdaczonych rekordy a ten gniot jak kamień w wodę...
  • Re: do Gerga Autor: ~Gerg [77.112.227.*]
    Nie pytajcie mnie o kurs. g. mnie on obchodzi, chociaż strata boli bardzo. Kursem zajmują się "maklerzy" - cwaniacy, od kilku lat spekulujący na NC w tym na ATON .
    Nie mamy wpływu na kurs, bo nim od dawna manipulują na zmianę DT i towarzystwo walczące o wpływy w spółce.

Ale mamy wpływ na władze spółki, które swoim postępowaniem nie dbały o akcjonariuszy, a dawały sporo paliwa spekulantom. Ex prezesi i przewodniczący RN, a nawet dyrektorzy też nie mogą udawać, że sprawy ich nie dotyczą. Dotyczą bardziej niż, by się mogło im wydawać. Zasłanianie się ucieczką w nowe firmy, procedury i art KSH już nic nie pomoże. To ułuda bezpieczeństwa. Numery wykonane na np. TEL-EKO, ELWRO, PLAZMO....., uszły płazem, bo to były spółki prywatne. Aton to spółka publiczna. To nie wyjdzie na PreOilu i Atonie.

Popełniliście w ATON-ie jeden wielki, strategiczny błąd. Zlekceważyliście zaangażowanych akcjonariuszy. A oni tak, jak walczyli o spółkę, tak teraz powalczą o swoje i powalczą o swoje do końca, Waszego.

To jak będzie - poprzedni i obecni włodarze spółki - posprzątacie sami?
    Macie jeszcze szanse. Chętnie zapomnimy o urazach - pijąc za Wasze prawdziwe sukcesy.
    Gerg
  • Re: do Gerga Autor: ~Gerg [77.112.227.*]
    Pisząc o Waszym końcu miałem oczywiście na myśli koniec wolności biznesowej i osobistej :)
  • Re: do Gerga Autor: ~rew [178.36.97.*]
    Wierze ci , ale co z nami bedzie, jestem zdruzgotany takim obrotem spraw
  • Re: do Gerga Autor: ~Chandler III [62.141.212.*]
    Dnia 2013-03-10 o godz. 18:25 ~Gerg napisał(a):
    Popełniliście w ATON-ie jeden wielki,
    > strategiczny błąd. Zlekceważyliście zaangażowanych
    > akcjonariuszy. A oni tak, jak walczyli o spółkę, tak teraz
    > powalczą o swoje i powalczą o swoje do końca, Waszego.

taa
    już takich walecznych widziałem na dziesiątkach spółek
    kończy się zawsze tak samo: plajtą spółki i dużymi stratami naiwnych małych akcjonariuszy
    to już Dawid z Goliatem miał łatwiej
  • Re: do Gerga Autor: ~prezydent [212.96.231.*]
    Myślę że trzeba poczekać na wyczerpanie spadków i kupować czy to po 30 gr czy po 20 groszy i szykować się na zmianę władz, lub na skuteczny program restrukturyzacji i może kiedyś na uczciwe traktowanie nas małych akcjonariuszy. Mam na myśli uczciwą i rzetelną komunikację ATONA z rynkiem. Lepszych żniw jak z racji na ustawę śmieciową nie będzie.

Ja zaczynam się też dosiadać do ekokogeneracji - tam przynajmniej mam normalne traktowanie małych akcjonariuszy i wiem na czym stoję.
  • Re: do Gerga Autor: ~rew [178.36.97.*]
    Co za ludzie w tej firmie, zaufaliśmy im a oni to wykorzystują, może kiedyś wyrównamy rachunki.Nie nadaje się do tego świata , uczciwość to naiwność , tak mnie wychowano ...czy pieniądz musi z ludzi robić demony. Ilu naiwnych /czytaj uczciwych/ a ilu cwaniaków jest na forum .
  • Re: do Gerga Autor: ~klo [85.221.208.*]
    giełda i uczciwość :-)
  • Re: do Gerga Autor: ~han [78.30.101.*]
    Przestań się mazać, chłopaki nie płaczą!
  • jedź na WZA i zadaj pytanie Autor: ~bATON [89.231.103.*]
    zamiast narzekać.
  • Re: jedź na WZA i zadaj pytanie Autor: ~rew [178.36.97.*]
    A pewnie że będą tam moje glosy
  • Re: do Gerga Autor: ~Inwestor [82.210.143.*]
    Witajcie jeden z forumowiczów przy okazji słusznych pretensji co do sposobu traktowania akcjonariatu przemycił w swojej wypowiedzi spółka Ekokogeneracja. Słuchajcie, monitoruję tą spółkę już od dłuższego czasu.powiem tylko tyle, jeśli chcecie odrobić straty z Atona to może być celny strzał. Poczytajcie trochę o Ekokogeneracja to może być hit 2013 roku.
  • Re: do Gerga Autor: ~olo [37.108.154.*]
    nikt nie widzi i nie czuje tej roszady?
    barczyk i reszta maja w d... atona i jego kurs.
    chodzi o to by B mogl wniesc aportem swoje akcje do "preoila: czy jak mu tam i wykazac aktywo by dostac dofinansowanie .
    potem wszyscy tam sie przeniosa i bedzie cacy , pani prezes na sile przedluza zycie spolki tylko po to ,
    ma juz tam gwarancje lodow ,

a wza ? bedzie , moze nawet bez pani prezes , kawe sie wypije i do domu
  • Re: do Gerga Autor: ~figofago [93.180.183.*]
    Ile Prezes Sliczny nabrał kasy za swoje pseudozarządzanie. Niech odda spółce co do grosza i niech zapłaci odszkodowanie za bałagan jakego narobił. Mam nadzieje ze to walne wiele wyjaśni. Przynajmniej kilka spraw nadaje sie do prokuratora.
  • Re: do Gerga Autor: ~re [178.36.97.*]
    niech też mają taki u...ne życie jak my.Postaramy się
  • Re: do Gerga Autor: ~maciekk [78.31.167.*]
    Śliczny akurat za swoją pracę nie dostawał wynagrodzenia - przynajmniej nie gotówkowo... Co w sumie rodzi jeszcze więcej podejrzeń co do jego roli...
  • Re: do Gerga Autor: ~Gerg [87.96.31.*]
    Dziękuje, za podpowiedź. To bardzo ciekwy wątek.
  • Re: do Gerga Autor: ~nn [89.229.178.*]
    Trzeba pozbierać dowody i może pozew zbiorowy. Co wy na to?
  • Re: do Gerga Autor: ~maciekk [78.31.167.*]
    Dnia 2013-03-12 o godz. 09:39 ~nn napisał(a):
    > Trzeba pozbierać dowody i może pozew zbiorowy. Co wy na to?

Wstrzymajcie się ludzie do Walnego... Priorytetem nr 1 jest wyprowadzić spółkę na prostą, zapewnić kontrakty i finansowanie, a nie lustrować przeszłe grzechy. Ja mogę być pierwszy do rozliczenia osób odpowiedzialnych za ostatni rok (jak i ostatnie 5 lat), ale w swoim czasie.
  • Re: do Gerga Autor: ~klaps [83.175.189.*]
    Nie bój się Maćku. Niech się boją ci co mają nieczyste sumienie, na czele z bandą Slicznego
[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.