byłem w jednej z restauracji , powiem tak :tak pustej knajpy nie było od miesiąca, jedzenie podane na 5 plus , ja i 3 kelnerki , wszyscy głodni czekają ....
a co ma się dziać ?
komunikaty po walnym już podali, okazuje się, że Kościuszko jako jedyny posiada powyżej 5% co daje mu ogółem ponad 95% głosów, Moska dał mu wolną rękę zredukował się do 4,98% siedzi z boku i obserwuje co zrobi locha i tyle w temacie.
Teraz tylko patrzeć jak grubas zacznie naganiać:
- wniosek do sądu o zmianę postanowienia w układową
- tajemniczy inwestor
- spłacona hipoteka
- mega inwestycje - gorące pierogi ze skwarkami na Marsie
W końcu ma to co chciał, Moska leje na niego ciepłym moczem.
Dnia 2013-03-08 o godz. 15:29 ~nauczony napisał(a):
> a co ma się dziać ?
komunikaty po walnym już podali,
> okazuje się, że Kościuszko jako jedyny posiada powyżej 5%
> co daje mu ogółem ponad 95% głosów, Moska dał mu wolną rękę
> zredukował się do 4,98% siedzi z boku i obserwuje co zrobi
prawie się zgadza, ale nie do końca ;)
A ten komunikat to przed walnym podali (tzn przed jego formalną częścią)
10:12 POLSKIE JADŁO S.A.: Lista akcjonariuszy powyżej 5% głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy w dniu 8 marca 2013 roku [ESPI (Emitent)]
jeszcze jedno, tak z przezorności i życzliwości, żeby nie dać wydoić się do końca:
PAMIĘTAJCIE
- czas na złożenie kwitów do udziału w masie upadłościowej wynosi 3 miechy od ogłoszenia upadłości przez sąd, a więc liczymy od 25.01.2013r
Po tym terminie możecie stracić wszystko, niektórzy na tym zarabiają inni tracą bo zapominają.
Może na to liczy Locha, skoro mówi, że na odwołanie ma 3-4 miesiące.
Przy małej liczbie akcjonariuszy pewnie wyszło by mu ok. 0,50gr. na akcje.
To nic nie kosztuje a zabezpieczyć się warto.
Jeżeli przepisy się zmieniły to proszę poprawcie mnie.
skad Ty sie urwales
akcjonariusze nie musza nic zglaszac do syndyka bo sa na szarym koncu podzialu masy upadlosciowej,a jezeli cos zostanie to syndyk wie ile jest akcji
,,Ogłoszenia upadłości
Jeżeli istnieją przesłanki upadłości, sąd wydaje postanowienie o ogłoszeniu upadłości w terminie dwóch miesięcy od daty złożenia wniosku. Data wydania postanowienia sądu o ogłoszeniu upadłości jest datą upadłości".
"Data wydania PRAWOMOCNEGO postanowienia sądu o ogłoszeniu upadłości jest datą upadłości"
Nie ma co dyskutować o "oczywistych oczywistościach"
Temat uważam za wyczerpany, a dodatkowo w obecnej sytuacji i tak nieistotny.