Aktualnie nie mam akcji, ale obserwuję spółkę - wszystko zależy od wyników, czy ta mityczna restrukturyzacja przyniesie w końcu jakiś efekt czy znowu prezes znajdzie jakieś wytłumaczenie dlaczego nie wyszło. Ale jeśli będzie słabo - pomimo cła na chińszczyznę, to ja już do tej spółki nie wrócę póki się zarząd nie zmieni.
Po wynikach będzie za późno na wchodzenie - zobacz na wykresy jakie były nagłe ruchy na tej spółce w górę przy poprzednich cyklach - 2-3 dni po 6-8%, a później możesz wchodzić, ale na długi termin (sprzedaż działki, zamknięcie restrukturyzacji - to wszystko w 2połowie roku).
restrukturyzacja-zwolnienia ale tylko pracowników,prezesów i różnej maści kierowniczków cos nie ubywa:)
TAK SIE NIE ROBI RESTRUKTURYZACJI!,MYŚLĄ ŻE JAK PRZENIOSA PRODUKCJE NA PROWINCJE TO ROBOLE BĘDĄ CAŁOWAC RĄCZKI HE HE
Moim zdaniem głównym problemem spółki jest jakość zarządzania spółką i jakość nadzoru, nadmiernie wygórowane wynagrodzenia i profity zarządu bez powiązania z efektem ekonomicznym związanym z działalnością podstawową oraz całkowity brak komunikacji z akcjonariatem i zainteresowania nim. Procesy restrukturyzacyjne trwają, więc efekty nie przychodzą od razu. Ale cały ten układ wyglada bardzo podejrzanie i porusza się jak słoń. Czy ta cała przekładanka w firmie nie jest czasem zasłoną dla nieudolnosci. Zblizający sie raport dużo pokaże o stanie dokonywanych działań. W przypadku kiepskiego raportu pan prezes powinien honorowo ustąpić i więcej już spółki nie naciagać na kolejne miliony!
Ta spółka powinna być perłą, a póki co jest ..................no czym?!
perłą to była kilkanaście lat temu,mnie nurtuje jedna rzecz..w jaki sposób osoby rządzące tą firmą ją nabyły,ale to już temat dla kogoś zupełnie innego..
Zależy kogo zapytasz:
liczący na wzrost kursu posiadacze akcji powiedzą Ci, że wywalają głupie leszcze, a zbierają poinformowane grubasy
liczący na spadki nieposiadający akcji powiedzą Ci, że wywalają dobrze poinformowane grubasy, a zbierają głupie leszcze
a bez względu na to czy ktoś posiada akcje czy nie, to jeśli należy do 1% populacji wierzącej w teorie spiskowe, to powie Ci że grubasy przerzucają sobie z wora do wora.