Slow brak Panowie tak niski reprezentujemy tutaj poziom.
Na co Wy czekacie z tej spolki?
Sprawozdania finansowe macie, za kwartal nastepne.
Mozna robic analize wskaznikowa, mozna robic benchmarki do innych spolek branzy, do calej branzy. Po prostu mozna analizowac i myslec.
Ale wiekszosc ktora nie rozumie dziennika telewizyjnego czeka na polecenia co ma zrobic.
Jak w kosciele :)
A podejmujmy prosze wszyscy decyzje samodzielnie i nie obciazajmy innych odpowiedzialnoscia za nasze decyzje!
a ktoś tu kogoś obciąża za decyzje??
piszemy tylko, że niestety wraz z nowym rokiem pogorszył się kontakt z drobnymi inwestorami i to wszystko...no i że spadek sięga już 75% od szczytu...a sam prezes wyraził opinię, że wycena na poziomie 16 mln jest jego zdaniem niedoszacowaniem spółki...a teraz wycena poniżej 8 mln już nikomu nie przeszkadza??
dlatego i tak nie pozostaje nam nic innego jak czekać na oficjalne informacje co dalej (i z kontraktem i z biogazowniami - bo o nich też cisza...) bądź sprzedaż akcji...
jak widać po kursie wielu zdecydowało się na sprzedaż...(tylko kto sypał z poziomu 3 do 1,5 jeszcze przed raportem??)
i właśnie przez te wiele niewiadomych jest jak jest - ale pretensje możemy mieć tylko do siebie za zbytnie zaufanie;)
Tak mam pretensje o to, że nie było infa o problemach w realizacji kontraktu z Wratislavią. Wyraźnie wynikało tez z komunikatu, że kontrakt za 50 mln zostanie zrealizowany i co cisza o tym. Prezes nie odniósł sie do tego w raporcie kwartalnym.
Wiesz intensywnie analizuje sobie teraz te spolke i tego nie widze.
W ktorym komunikacie spolka poinformowala o tym jaki obrot zrealizuje do konca roku?
Podrzuc ten zapis
w komunikaty...skąd miałem wiedzieć, że są problemy z realizacją?
i z komunikatów jasno wynikało, że do końca roku powinni mieć obroty na minimalnym poziomie 50-60 mln...nie licząc przejętych spółek...
nie zapewniała...a komunikat o kontrakcie na 50 mln do końca roku? nie było informacji o przedłużeniu...więc masz już 50 + z dużego kontraktu miały wpłynąć na wyniki za 4 kwartał więc przyjąłem tylko 10 mln...
owszem to nie są zapewnienia ale nie było aneksów itp. więc na logikę powinno być...
a w raporcie spółka podaje, że są problemy z dużym kontraktem więc ok ale pytam co z pozostałymi??
Zarząd BGE SA informuje o zawarciu znaczącej umowy dostaw oleju rzepakowego w okresie od sierpnia do grudnia 2012r. Szacunkowa wartość obrotu, jaki spółka BGE S.A. osiągnie z tytułu zawarcia tego kontraktu to ok. 50 mln zł. Założony dochód, który Spółka w związku z realizacją tego kontraktu zamierza osiągnąć do końca grudnia 2012 to ok. 1 mln zł.
Jednocześnie Zarząd BGE S.A. informuje, że prowadzone są rozmowy zmierzające do przedłużenia okresu obowiązywania zawartej umowy oraz zwiększenia limitu dostaw.
Zawarcie tej umowy rozpoczyna realizację przez BGE S.A. działalności handlowej na rynku biomasy jako działalności uzupełniającej dla podstawowej działalności Spółki.
Kryterium uznania umowy za znaczącą jest relacja wartości przedmiotu umowy do kapitałów własnych Emitenta.
Podstawa prawna: Podstawa prawna: §3 ust. 2 pkt 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu \"Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect\".
Osoby reprezentujące spółkę:
•Dariusz Pawlowski - Prezes Zarządu
No i mozna to przyjac jako prawde objawiona albo myslec samodzielnie.
Czy ten komunikat oznacza ze NA PEWNO spolka osiagnie taki obrot i dochod?
Nawet gdyby byly to oficjalne prognozy to bylyby to tylko prognozy. A nawet nie jest to prognoza.
Na sztywno mozna przyjmowac dane pewne, jak zasadzenie dlugu z terminem czy zakup lub sprzedaz nieruchomosci udzialow akcji za okreslona kwote i na okreslonych warunkach.
Przyznajcie sie tutaj zaraz kto i jaka metoda dokonal choc raz analizy tej spolki?
co Ty pier... skoro są oficjalne komunikaty z kwotami i terminami to nie jest myślenie życzeniowe czy jak to nazwałeś obietnice tylko fakty - nie można ot tak sobie ich nie realizować bo z pewnością są zapisy kar umownych itp.!
a w takim razie co jest inwestowaniem jak nie opieranie się na komunikatach płynących ze spółki ale nie obietnicach a kontraktach?! równie dobrze mogę napisać, że raportami nie ma się co sugerować bo istnieje kreatywna księgowość...więc generalnie według Twojej chorej logiki wszystko jest bezmyślnym wywalaniem kasy...gratuluje! :P
Roznica pomiedzy tymi zyczeniami a sprawozdaniami finansowymi jest oczywista ale ja podam bo widze ze jest potrzeba.
Sprawozdania finansowe dokumentuja fakty gospodarcze.
Komunikaty takie jak przytaczaliscie to fakty medialne.
A w dzienniku telewizyjnym dzis znowy beda same niezrozumiale slowa:)
MTC.
Już jest spore zainteresowanie papierem .
Ostatnio zaliczył historyczny dołek i teraz oddają ci ,którzy w samym dołku kupili a wchodzą cały czas nowi zdając sobie sprawę ,że zawarcie układu to już tylko formalność.
Może być ,że kupującymi są członkowie zarządu lub inwestorzy instytucjonalni.
Zdaje się ,że dziś wyjdą wszyscy ci ,którzy kupowali w dołku i nie będzie już nikogo kto kupiłby poniżej 0,07 zł. Ten poziom będzie oznaczał początek nowej szybszej wspinaczni na kolejne wyższe poziomy.
Nie zdziwię się jak po podaniu info ,że spółka zawarła układ będziemy mieli wystrzał co najmniej w okolice 1zł..
RB 25/2012 Zawarcie znaczącej umowy
2012-09-28
Zarząd BGE SA informuje o zawarciu znaczącej umowy, dotyczącej dostaw oleju rzepakowego pochodzącego spoza Unii Europejskiej. Szacunkowa wartość obrotu, jaki spółka BGE S.A. osiągnie z tytułu zawarcia tego kontraktu do końca roku 2012 to ok. 50 mln zł.
Zawarcie tej umowy stanowi kontynuację działalności handlowej na rynku biomasy, która to działalność zapoczątkowana została przez Spółkę w sierpniu b.r.
Kryterium uznania umowy za znaczącą jest relacja wartości przedmiotu umowy do kapitałów własnych Emitenta.
Podstawa prawna: Podstawa prawna: §3 ust. 2 pkt 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
MTC.
Już jest spore zainteresowanie papierem .
Ostatnio zaliczył historyczny dołek i teraz oddają ci ,którzy w samym dołku kupili a wchodzą cały czas nowi zdając sobie sprawę ,że zawarcie układu to już tylko formalność.
Może być ,że kupującymi są członkowie zarządu lub inwestorzy instytucjonalni.
Zdaje się ,że dziś wyjdą wszyscy ci ,którzy kupowali w dołku i nie będzie już nikogo kto kupiłby poniżej 0,07 zł. Ten poziom będzie oznaczał początek nowej szybszej wspinaczni na kolejne wyższe poziomy.
Nie zdziwię się jak po podaniu info ,że spółka zawarła układ będziemy mieli wystrzał co najmniej w okolice 1zł.
Piotrek od raportu kreski przestały mieć znaczenie a rządzą emocje...widać tylko skrajne wyprzedanie...ale sił do odbicia nie ma...zobaczymy...ja już troszkę przestaje patrzeć - czekam na infa - bo cisza na forum nie martwi ale ze strony spółki bardziej - także przede wszystkim co z dużym kontraktem i co dalej z biogazowniami - mieli wbijać łopaty pod pierwszą w nowym roku ale jak na razie cisza...
niestety musiałem zakopać bo aktualnie jestem w plecy - a mogłem wywalać z ładnym zyskiem ale nie ma co gdybać...
obym tylko nie obudził się z jeszcze większą ręką w nocniku;)
ale w sumie to jak nic się u mnie nie zmieni to mogę to potrzymać ze 2-3 lata (aż wybudują te biogazownie) chyba, że i z tym zaczną się ociągać to najwyżej nie będę patrzył na cenę a walił do kości ;)
Radek i mms czy Wy kiedyś słyszeliście w jaki sposób oni chcą finansować te budowy???
Ja staram się przypomnieć te liczne (w swoim czasie) wypowiedzi Prezesa i jakoś sobie nie przypominam, aby on się kiedyś wypowiadał na ten temat???A to rzecz podstawowa.
Przecież oni mają na przełomie I i II kw wbijać pierwsze szpadle!!!!
Za co to będą robić. Śmieszny zysk za 2012 na wiele nie starczy
Dziwne, ale ja nie pamiętam aby były rozważane jakieś scenariusze finansowania???
Obligacje czy emisja wymaga czasu. Już powinny być wnioski...
Dziwne to
Myślę, że pewnie dowiemy się o tym w marcu. Jurek pisał, że nie będzie już emisji akcji a to jest najważniejsze dla nas. Mam nadzieje, że dużo wyjaśni się do walnego. Jestem tutaj od września 2012 więc poczekam jeszcze ten miesiąc.
AWE Ciebie nie pytałem o zdanie. Gdzie Twoje 0.50?? Cos zamilkłeś dzisiaj, wczoraj byłeś taki aktywny na spadkach a dzisiaj milczysz. Jak obserwuję Ty tylko jesteś aktywny jak spada i wtedy się cieszysz. Tylko z czego?? Piotrek dobrze Ciebie wczoraj podsumował.
ty myślałeś, że to już dzisiaj? :D
Spokojnie, doczekasz się szybciej niż ci się wydaje. Będziecie z rozrzewnieniem wspominać z jurkiem czasy, kiedy było 1 zł