• BGE - co dalej??? Autor: ~jurek [41.153.238.*]
    proponuje merytoryczna dyskusje gdyz do tej pory kazdy widzi...

AVE powiem krotko BGE nie tylko sie nie skonczylo ale dopiero niedawno zaczelo

naprawde myslicie ze cena spadnie do 0.50zl ?????

pozdrawiam!!!!
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~awe [178.182.76.*]
    przykro mi ale tak i nawet mi trochę ciebie żal. Szkoda tej kasy. Można było część dać na biednych.
    Myślę, że będzie nawet poniżej 50 gr
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~awe [178.182.148.*]
    ostatnio modne są tutaj przysłowia. Mnie przychodzi na myśl jedno; - Pycha zawsze kroczy przed upadkiem. Ale jest jeden plus, będzie ci łatwiej zrzucić cały pakiet.
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~mms [83.23.95.*]
    jak na razie wszystko na to wskazuje...szczególnie przy tej postawie zarządu i niepewności...a końca sypania nie widać...

więc jurku co z tym lipcem? nie odpowiedziałeś...
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~awe [178.181.119.*]
    w lipcu? W lipcu będzie ciepło.
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~asad [193.200.215.*]
    moim zdaniem szansa do 50 gr jest nikła, ale 60 gr, może tyknać jeszcze, ale się nie martwię
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~artudit [89.73.22.*]
    ekspert asad buhhhaaaaa spolka lata po kilkadziesiat procent w te i we wte czysta spekulacja przy malych obrotach w oderwaniu od fundamentow ktorych tak naprawde nie ma a ten sie madraluja cyknie 60 gr ale na 50 to nikle szanse a te 60 od 50 to bedzie dzielic ze 20 tys akcji ktore ktos sprzeda czyli wartosc dobrej pensji
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~onek [83.21.247.*]
    To wlasnie trzeba podkreslic ze to jest spekulacja.
    I nie maja na nia wplywu informacje ze spolki.
    Potwierdza to reakcja spekulantow na historycznie najlepsze wyniki spolki.
    Ale kazdy kto traci spekulujac nie ma pretensji do siebie ale do innych spekulantow, do spolki, do zarzadu
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~Piotrek [185.4.214.*]
    Hej Jurek

Świetny pomysł, ale Ty jako założyciel tego tematu powinieneś chyba też trochę merytorycznie?

Piszesz, że BGE dopiero się zaczęło. Fakt nie są długo notowani...Ale chyba nie o to Ci chodziło? Więc o co?

Merytorycznie jest jednak ciężko
    Kontrakty zawieszone w próżni . Nikt nie wie co z nimi. A to jest klucz dla kursu w krótkim terminie

Biogazownie?

Coś cisza w sprawie PKP
    W sprawa pozostałych projektów też zrobiło się cicho

Czy możemy liczyć na dodatni wynik w I kw??? Jak sądzisz?

Mi się wydaje że może być spory minus (ale nie mam namacalnych dowodów w ręce, bo nikt nic nie wie) Piszę tak, bo ten mały plus w IV kw, był spowodowany jakimiś jeszcze obrotami na kontraktach. Teraz chyba wszystko stoi

• Re: BGE - co dalej??? Autor: ~radek [83.12.58.*]
    Piotrek przeciez Jurek juz bardzo dużo napisał. Przeczytaj jeszcze raz wszystko na spokojnie. Jak oceniasz dzisiejszą sesję?

Może po prostu ja jestem gaduła

To jest ważny wątek.

Jest tu sporo nowych osób

Uznamem, że pomysłodawca tematu tez powinien coś napisać od siebie

A dziś? Wydaje mi się, że jeszcze dziś będzie jakiś ruch

Ten ruch może określić najbliższą przyszłość

Bo albo lecimy na nowe minima, albo będzie udana obrona i wyjście w najbliższym czasie ponad 1.20

Dl;a mnie 50 na 50 - czyli nic nie wiadomo

• Re: BGE - co dalej??? Autor: ~mms [83.20.62.*]
    ja oceniam mimo wszystko słabo...nie ma siły wyjść nawet nad 0,9 choć wskaźniki wyprzedane i na godzinowym mamy sygnał kupna...

zobaczymy czy znowu po 16 ktoś nie sypnie....
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~jurek [197.195.122.*]
    Piotr odpowiadajac na Twoje pytanie w BGE bedzie emisja obligacji

pozdrawiam!!!!!!

Hej

Dzięki, to już coś

Powiedzmy, dla bezpieczeństwa przepływu informacji, że Prezes kiedyś już o tym wspominał...

Jednak to wymaga czasu. A wiosna blisko

Mam nadzieję, że dofinansowanie ze struktur biurokratycznych też jakieś przewidują?
    Miejmy nadzieję, że mają tam dobre układy?
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~uwaga [92.27.39.*]
    Zostalo mi do kupienia 430.000 akcji 70tys juz mam

po 50-60gr moge wziac

I tak predzej czy pozniej odacie

Zostalo jeszcze ponad 2 miesiace wiec sie spieszcie

Predzej czy pozniej taka cena tu bedzie
    Spoko

A sprzedasz potem po 0.3???

Predzej czy pozniej taka cena tu podobno będzie
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~VVU132 [195.3.233.*]
    Piotrek, z całym szacunkiem ale wobec Twojej naiwnej wiary w Jurka, którego prognozy jeszcze NIGDY się nie sprawdziły, a odnosząc do Twojego komentarza powyżej do Uwagi,

UWAŻAJ Z KIM TAŃCZYSZ:)

Dla przypomnienia, sprawdź datę, info, ip i autora:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_uwaga-podobno-maja-wywalic-1-milon-akcji-w-rynek-masakra,12218327.html
    Hej

Spoko, spoko, lubię tańczyć

Przecież Uwaga pisał, że odbiera swoje akcje więc to on sypał

Nie jest to w takim razie dobry wujek, który ostrzega przed armagedonem, a raczej sam go wywołuje

Trzymam go za słowo, bo w przyszłym miesiącu coś mi skapnie i może też dokupię

A Tobie VVU132 (trochę tu przeżyliśmy wspólnie czasu) radze powoli zacząć zbierać.
    Na poważnie, to tu już dużo niżej nie będzie

Przecież tu już nie ma kto sprzedawać

Pan Uwaga może małym zleceniem wywołać lawinę. To fakt

Ale potem i tak dużo na niższych poziomach nie odbierze i kurs ostro ruszy w górę

• Re: BGE - co dalej??? Autor: ~radek [83.20.70.*]
    Cóż dla wszystkich chyba nie starczy tych akcji na poziomie 0,50 bo jak widać prawie każdy chce kupić. Tylko gdzie chętni na sprzedaż??
    Chyba robi się ciekawie
    Naturalnej podaży już nie ma

Będą pewnie próbowali ją wywołać, ale chyba będzie ciężko. Kto naprawdę chciał sprzedać już to zrobił
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~mms [89.69.44.*]
    Piotrek ale popytu też nie ma....
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~Piotrek [93.154.176.*]
    Bo kto ma kupować???

My już mamy

Inni chcą taniej i dlatego spada

Obserwowałeś może ostatnie 2 miesiące na Inventi?

Tam o popycie mogli pomarzyć.
    A od 2 dni szaleją i pewnie jeszcze to potrwa.

U nas będzie podobnie...tylko Ci co teraz sprzedają (w określonym celu) muszą sobie uświadomić, że to już nic nie daje. Wtedy ustawią zlecenia na K. Ale to faktycznie może jeszcze trochę poitrwać

• Re: BGE - co dalej??? Autor: ~radek [83.11.227.*]
    Na koniec marca nie będzie już tak tanio jak obecnie. Ja dzisiaj dokupiłem bo uważam, że jest tanio. Nie sądzę aby było 0,5 ale sam chętnie bym kupił znaczą ilość po takiej cenie.
    Jak kupowałem PMI po 0,40 to też pisali, że nic z tego nie będzie. Sprzedałem po 1.5-1.6 a miałem tego dużo. Wystarczyło tylko cierpliwie czekać. Tutaj będzie to samo.
    Też mi się tak wydaje. Na koniec marca raczej będziemy wyżej niz dziś i to jest najważniejsze. A ile będzie po drodze, to jest rzecz mniej istotna. Najwyżej można dobrać

Jedno jest pewne. Wzrosty zaczną się przed oficjalnymi infami...życie

A teraz skoki i Kamil Stoch

Do jutra
    Sypał - a co miał robić, dysponując infem o emisji menedżerskiej? Nie dość tego, podzielił się nim z nami (dzięki) - tylko nikt nie wziął tego na poważnie. Ma ewidentny dostęp do inf ze spółki, co udowodnił. W przeciwieństwie do wykazującego cechy myślenia magicznego Jerzego.

Twierdzisz, że nie odkupi niżej? Piotrze, BGE jest nieprzewidywalne a sytuacja nie sprzyja wzrostom. Jesteśmy w kanale spadkowym, Zarząd nie zmienił polityki informacyjnej, a NWZA z wniosku RN budzi poważne i uzasadnione wątpliwości. Unikaj kotwiczenia na jakichkolwiek pułapach kursu - to NC:).
    Na Twoim miejscu naprawdę już bym zaczął zbierać
    Możesz ryzykować i trochę jeszcze poczekać. Ale z tego co słyszę tu już przynajmniej jest kilka osób co czeka na 0.5. Razem mają pewnie chęć na 1 000 000 akcji albo lepiej...myślisz że starczy?

Dla nas z papierami to już nie jest atrakcja. Nawet jeżeli faktycznie spadnie do 0.5 to i tak nam nie warto teraz wychodzić i potem dokupywać. Kurs 0.8 czy 0.5 nie robi nam różnicy. Żadnej.
    Naszego sypania nie będzie. Sypać może tylko ten, co chce potem zebrać. Ale musi sobie odpowiedzieć czy warto.

Weź to pod "Uwagę"
    > z tego co słyszę tu już przynajmniej jest kilka osób co czeka na 0.5. Razem mają pewnie chęć na 1 000 000 akcji albo lepiej...myślisz że starczy?
    Myślę że ktoś dostał ten milion akcji w cenie 0.10, nie wspominając o wieeelu akcjonariuszach z poziomu do 0.30 - więc spokojnie:).

> Kurs 0.8 czy 0.5 nie robi nam różnicy. Żadnej.
    Dwukrotne zwiększenie liczby akcji nazywasz żadną różnicą;)?
    W tym momencie, to już żadna.
    Gdybym przewidział i sprzedał powyżej 2 byłbym całkiem dobry...

Teraz sprzedać, to bez sensu.
    Daj mi gwarancję, że odkupię więcej i taniej.
    Sam chyba widzisz, że jest nerwowo
    Ja nie twierdzę, że nie będzie 0.5. Ale nie mam pewności, że zdążę odkupić po tej cenie.
    Teraz po 0.5 może będę mógł dobrać??? To chyba lepsze wyjście

Niczym nie ryzykuje. Przecież "tancerz" będzie dobierał w przedziale 0.5 - 0.6 chyba ponad 400k. Z tego wniosek, że za ponad 2 miesiące kurs będzie wyżej. Mam rację???
    Teraz zamknąć oczy, dobierać i za ponad 2 miechy zobaczyć, co będzie. A będzie dobrze

Pozdr

• Re: BGE - co dalej??? Autor: ~awe [83.4.66.*]
    hmmm... jak ty nic nie rozumiesz.
    Muszę zapytać; - długo na giełdzie?
    Maksymalnie ile można...pamiętasz pierwszych 5 spółek. Miałem je

Ale już pewnie się nigdy nie nauczę....

Teraz tv i Stoch

Pozdr
    pamiętam, wymień
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~Piotrek [78.30.112.*]
    Myślisz, że jak wtapiam na giełdzie to po googlować nie umiem...pewnie, że pamiętam, bo to moje piękne i młode lata...Próchnik, Tonsil, Krosno, Kable, Exbud
    Stary ale pamięć ma
    No i rzecz najważniejsza.
    Przecież ten milion z emisji menedżerskiej ciągle aktualny. Oni przecież nie wysypali tego miliona, bo go jeszcze nie mają....

Jak myślisz po co uwaga już dobiera skoro milion akcji ciągle nad nim wisi...Trochę osób dało się wkręcić
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~radek [83.11.227.*]
    Niech sprzedają ale żeby potem nie było zdziwienia gdzie podziały sie akcje.
    radek, opowiedz jak błyszczałes na.DASE i jak to się skończyło? Porównaj tamte teksty z tym co teraz piszesz.
    Pewno je kopiujesz żeby było szybciej. :-)
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    Jeszcze:).

Na tym polega zabawa - opłaca się sprzedać posiadany papier po 0.5, skoro za chwilę do łapek wskoczy po 0.1.

Proste?
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    A jeszcze prościej, Piotrku:

ONI NIE MUSZĄ DOBIERAĆ,
    BA - NAWET O TYM NIE MYŚLĄ
    PO 0.50?!???!!

ICH CELEM JEST WYŁĄCZNIE SPRZEDAŻ,
    NOWE AKCJE MAJĄ PO 0,10

Już?
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~Piotrek [84.39.161.*]
    Mamy znów najlepszego skoczka na świecie. Pięknie Stoch

Słuchaj. Czy wiesz ile osób będzie uprawnionych do objęcia tej emisji???
    To będzie 850k po 0.1.
    Mają już trochę pozatrudnianych osób w spółkach zależnych, są tam zarządy, pewnie mają rady wspólników (to zoo) itp.
    Pewnie tych osób do obdarowania jest sporo. Mają chyba 11 spółek zależnych. Nawet jak pewne nazwiska się powtarzają, to i tak lekko licząc jest z 20 (myślę, że więcej) osób do obdarowania. To wychodzi koło 40k na głowę. Jeszcze raz piszę 40k!!!
    Ty myślisz, że ta ilość ich tak kręci, że wywalają wszystko co mają, bo wpadnie im 40k???

To są śmieszne ilości, a "uwaga" to świetnie wykorzystał. Giełda to przecież emocje a słowo milion robi wrażenie.

Myślisz, że im wystarczy mieć na rachunku po 40k??? Czyli co przeciętna osoba na tym forum???

Już?
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~Piotrek [93.154.238.*]
    Uściślając jest 7 spółek, gdzie mają 100%
    Ale ilość osób do prezentu raczej pozostaje niezmienna, chociaż osoby w zarządach często te same
    W sumie o tej emisji nic nie wiemy więc nie ma co panikować
    nie wiedzialem Piotrze ze tez od tak dlugiego czasu bawisz sie w gielde
    a pamietasz ze mozna bylo te akcje kupic 20% taniej za obligacje

co do emisji managerskiej to sprawa jest prosta i nikt sprzedawac nie bedzie-naprawde myslicie ze ktos za darmo dostanie akcje zeby sobie sprzedal????? w BGE??????
    nie zartujcie tu nie ma nie bylo i nigdy nie bedzie drukarni jak to nazywacie

a co do obecnego kursu to ja dalej uwazam ze jak ktos sprzedaje 500tys to wywoluje tsunami i tak jest teraz. I druga sprawa notowanych jest tu niecale 2mln akcji w dobrych rekach juz jest pewnie z milion wiec juz naprawde malo zostalo

AVE smiej sie smiej z DASE i z BGE ale wierz mi ze ja tu i tam jestem na dlugo nie gram na gieldzie ja tu inwestuje i naprawde stac mnie zeby czekac zbierac i dobierac i nie takie cuda przezylem wiele razy to na zywcu to na bsl i na kghm i czekalem nie 6miesiecy ale pare lat zeby zarobic wiec nawet jak sprzedasz wszystko co masz to i tak nie doprowadzisz tutaj do kursu 0.50zl .

pozdrawiam!!!!

• Re: BGE - co dalej??? Autor: ~awe [83.12.104.*]
    nadal twierdzisz, że nie będzie tutaj 50 gr?
    oj dżurek, dżurek. :)
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~Piotrek [93.154.247.*]

Hej Jurek

Jak pamiętasz obligacje za które można było z dyskontem nabyć akcje, to pewnie jesteśmy z podobnych roczników. Latka lecą. wtedy to były piękne, studenckie lata. I ten okres, że czego się nie kupi, to się zarabia. Dla studenta to było idealne, bo w tym okresie życia nie ma się za dużo czasu na śledzenie istotnych informacji. Inna sprawa, że nie było w pierwszych latach dużo notowanych firm.
    Ale to się nie wróci...

I z innej beczki:

To co napisałeś to pewne? Bo kilkanaście dni temu zaprzeczyłeś.
    Jeżeli tak, to piękna wiadomość

Pozdrawiam
    i Piotrze odpowiadajac to ja wiem ze BGE za pierwszy kwartal bedzie na plusie
    moze nie duzym bo jednak zapotrzebowanie na estry w zimie jest bardzo male
    i pewnie obroty nie takie jak oczekujesz ale BGE realizuje na dzien dzisiejszy wszystkie podpisane kontrakty

pozdrawiam!!!!

• Re: BGE - co dalej??? Autor: ~mms [79.186.100.*]
    taaa...to czemu nie ma informacji, że realizują kontrakt za 300mln skoro mieli o tym poinformować? także jurku prosimy bez ściemniania...
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~asad [193.200.215.*]
    jesli nie będzie relaizacji kontraktu to spadnie na 20 gr, groźba spadku jest tez możłiwa że względu na emisje akcji, im więcej akcji w obiegu tym niżej cena nominalna akcji, no ale ja mam po 12 gr więc mi wszyastko już jedno, jak bedziecie wywalac dalej to i do mojej ceny dobijecie
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~boss [82.132.224.*]
    Oni czekaja na papier od was wiec dalej panowie ulica nie ma tyle wiec jeden z was 400kilo musi wysypac lub sie umowcie wysypcie im po 50k kazdy i po klopocie

Kupia te 400kilo po 50gr i wypompuja kurs pewnie na 3-4zl bo inaczej im sie nie oplaca skupowac tak mysle

Wiec dalej panowie zrobcie im cene taka jak chca i po klopocie
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~mms [79.186.100.*]
    dlatego, że jakiś facet na forum napisał, że chce zebrać 400k to w to wierzysz? :)
    jurek też pisał, że odbiera wszystko po 2 potem, po 1,5 itd a jak jest każdy widzi...

• jak widzę, do poziomu 40 gr jest 15 k papiera Autor: ~awe [83.12.104.*]
    nie ma już kto tego nawet bronić. Na 10 gr. stoi 25 k i to jest największy pakiet. Nie ma nawet ukrytych zleceń na K.
  • Re: BGE - co dalej??? Autor: ~boss [82.132.220.*]
    Ty nie patrz na to ile stoi papiera bo to nie wazne w kazdej chwili te osoby moga zdjac zlecenie wazne jest to ile na bierzaco schodzi a zobacz ile stoi zlecen powyzej 1 zl

To jest nie waznae jak lawina pjdzie to wtedy pojawia sie zlecenia

Do mms obserwoje wszystko i co do pana uwaga to on tu narazie napisal wszystko co sie sprawdzilo co do mnie jak podejmuje decyzje to przewaznie nieslucham sie nikogo na forum bo mam tez swoje kontakty i staram sie rozwazac kazda informacje ale to co pan uwaga napisal potwierdzilo to co sie dobwiedzialem wczesniej chociaz w to niewiezylem ze ktos zdradzi taka informacje na forum i jakbym go nie posluchal wtedy to bym nie sprzedal 30% swoivh akcji choc moglem wiecej puscic i teraz bym odkupil za pol darmo
    A

Jezeli pan uwaga pisal ze chce odkupic akcje to napewno to chce zrobic ostatnio pisal ze kupil jak byl obrut ok 150 i ok 200tys wiec jest prawdopodobne ze wtedy ulica tego nie kupila wtedy tez dobralem ale ktos musial tez dobrac z obserwacji wynika ze graja na emocjach czekaja na lawine lub sami ja wywoluja tez mysle ze nie jest to jedna osoba wiec

Sa dwa rozwiazania wiedza o czyms co moze wydazyc sie za 2 miesiace i co bedzie mialo na cene akcji mi sie wydaje ze nieoplacalo by sie mu skupic 400 tys akcji po ok 50gr i sprzedac po ok 1zl pewnie bedzie chcial wycisnac z 2zl min ok 400% moze wiecej tak podejzewam

Lub moze byc taka sytuacja ze kupi te akcje i zrobi spekulacje

Nie wiadomo

Dla mnie jest pewne ze pan uwaga nie siedzi na forum tylko pojawia sie czasami co swiadczy o tym ze nie interesuja go ludzie tacy jak my interesuja go tylko nasze akcje

Z moich obliczen wynika ze jezeli jest 2 mil w wolnym obrocie to my mamy ok 1.20k -1.3k jezeli mowicie prawde ile macie ok 700tys zostaje mysle ze drobni moga miec ok 400tys a reszta moze byc w rekach pana uwagi moge sie tez mylic ale takie sa moje przypuszczenia
[x]
BGE 0,00% 0,05 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.