pln pozyskał kupę kasy, potem pozyczył gantowi w formie obligacji ok. 40 baniek. gdzie te pieniądze??? czy gany oddał??? dzis budopol jest warty pare milionów?
a gant ot tak sobie nie oddał, gdzie knf, dzie prokurator???
a akcjonariusze sobie cicho siedzą jakby nic się nie stało- spółka przez parę lat przynosiła spore zyski ( za 2011 to było więcej niz jest teraz wyceniana)
GDZIE TE PIENIĄDZE??? CZEMU NIKT SIĘ TYM NIE ZAJMIE?
przy 31 groszach bylem na sporej stracie...(kupowalem po 90gr) i tak mowię sam do siebie i do żony...tyle już spadło...może juz nie spadnie, ale sprzedałem polowe z tego co miałem. Dziś widać, że był to dobry ruch. Kilka dni temu się zastanawiałem czy tego co zostało nie sprzedać jak stoi po 21 groszy i oczywiście pojawiło się pytanie skoro tyle spadło czy nie spadnie niżej bo pewnie jak sprzedam to odbije i...
stan na wczoraj czyli przed kolejnym spadkiem z dnia na dzień o kolejne 15% to strata 77,5% i tak myśle ...jaki ja głupi byłem
no i teraz myślę ...sprzedać to w pi..du czy zakopać, ale z tyłu głowy siedzi mi pytanie, a jak spadnie jutro o kolejne naście %. Heh...dobre pytanie na tę chwilę to co robić?
Jedyne co dobre to, że zainwestowałem w Zuk'a Staporkowa i liczę na to, że jeszcze trochę do góry pojdzie i odrobię deko...Marzeniem wyjść na zero na tej bananowej giełdzie
z zali dla rownie rozzalonych to tyle...w grupie razniej no nie. maklerzy - glowy do gory, a jak nie to razme na dworcu sie spotkamy.
dokładnie tak samo myślałem.....lecz myślę że trzeba jeszcze troch przetrzymać....wóz...albo przewóz......dzisiaj wszystko było na czerwono,jutro zobaczymy czy ktoś zaczyna skupować po okazyjnej cenie
Nie sprzedawajcie akcji tak nisko ludzie...
Co najwyżej uśrednijcie, tu nie było żadnego wychodzenia, podbitek, nic.
Gant ma masę akcji nie pozwolą sobie na taką stratę a skoro nie uciekają to wiedzą,że nie trzeba.
Nie dajcie się zastraszać.Nie na takich poziomach, przy tak niskiej kapitalizacji.
c/wk jest wręcz śmieszne.
Spokojnie, przyjdzie dzień jak dziś na Monnari
kolego...ja tez tak myslalem, myslalem tak po spadku z 0.90 na 0.70 z 0.70 na 0.50, z 0,50, na 0, 30, a ile teraz mamy...0,17 tak?
No wlasnie, zatem...ja nie wiem czy myślenie typu Nie sprzedawajcie jest dobre, bo kto ma ten ma akcje, gruby nie straci bo zwali tak nisko jak chce a pozniej kupi 2 x tyle co mial, ale leszcz czy na tym wyjdzie...no wlasnie
Zyczylbym sobie by wzroslo, ale jak gdzies tam juz wpisalem do 1zl to 600% by musialo urosnać:)
Ja pisze o teraźniejszości.
Przy tej cenie ryzyko, że spadnie maleje, bo zwyczajnie wycena zbliża się do spółek w upadłości.
Szansa , że zacznie iść w gorę zwiększa się z tego samego powodu.
Każdy spadek ma swoją granicę.
Chyba, że ktoś uważa, że będzie upadłość i np. dodruk po 10 gr. Lub likwidacja.
Być może komuś zależy na takim wizerunku.
Akurat Gant i Budopol są drastycznie zdołowanymi spółkami.
To jest moje zdanie jedynie, nie mam szklanej kuli , napisałem co myślę.
Bo mało było spółek na tej giełdzie gdzie obniżano cenę nominalną akcji i przeprowadzano emisje.
Jakby to była nowość.
Trzeba rozważać każdy ze scenariuszy.
Zasłanianie się aktualnym nominałem zgubiło wielu.
Dnia 2013-02-26 o godz. 22:03 ~Rada napisał(a):
> Bo mało było spółek na tej giełdzie gdzie obniżano cenę
> nominalną akcji i przeprowadzano emisje.
Jakby to była
> nowość.
Trzeba rozważać każdy ze scenariuszy.
Zasłanianie
> się aktualnym nominałem zgubiło wielu.
no to podaj przykład obnizenia kapitału i emisji akcji, w przypadku kiedy kurs jest grubo poniżej nominału. Petrol sławetny emitował owszem akcje przy kursie ok. 2 zeta, ale po cenie nominału 10 zeta - taki przypadek znam.Ponadto co to da i komu w przypadku gdy kurs akcji wynosi 16 gr. Po ile bedzie ta emisja i dla kogo, nie mówiąc kto sięna to zgodzi? Zaskarza taką uchwałę ci wszyscy co nie dostaną akcji w promocyjnej cenie. Ponadto kto im pozwoli na takie szopki?
tu nie będzie resplitu , a kurs wróci na swoje miejsce. To tylko kwestia czasu. Do wyników już niedużo go zostało. Ci co wiedza co nieco pewnie wory upychają, ci co spanikowali oddają.