• II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~VVU132 [82.160.131.*]
    zwłaszcza zmotywowanych emisją po 0,10 menedżerów:). Nawiązając do ujawnienia naszego dłużnika na 300 mln zł, Wratislavii-Bio sp. z o.o. kilka pytań:).

CZY WIECIE, ŻE:

1. DO 23 KWIETNIA 2013 WRATISLAVIA ZOBOWIĄZANA JEST ZWRÓCIĆ ATLANTISOWI 28 MLN ZŁ. POŻYCZKI.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Atlantis-udzielil-spolce-Wratislawia-BIO-28-mln-zl-pozyczki-Wratislawia-i-Akwawit-wejda-na-gieldy-w-Europie-opis-2528408.html
    OCZYWIŚCIE NIKOGO NIE ZASKOCZĘ PRZYPOMNIENIEM, ŻE ATLANTIS ZARZĄDZANY JEST PRZEZ PATROWICZA:)

2. DŁUG WRATISLAVII-BIO WOBEC BGŻ WYNOSIŁ 55 mln zł. Spółka przestała go spłacać w styczniu 2010 r. Taka sytuacja trwała do listopada 2011 r. W styczniu 2012 roku Wratislavii udało się wynegocjować aneks do umowy kredytowej z BGŻ.
    Info z października 2012: http://nafta.wnp.pl/biopaliwowe-spolki-gudzowatego-nabieraja-rozpedu,180425_1_0_0.html

3. DŁUG FINANSOWY FIRMY TO PONAD 65 mln zł, a MIESIĘCZNE KOSZTY to 1,4 mln zł.
    Info z lipca 2012: http://nafta.wnp.pl/wratislavia-bio-chce-pozyskac-na-gieldzie-80-100-mln-zl,175096_1_0_0.html

W ZWIĄZKU Z W/W, JAK SĄDZICIE: KIEDY SPÓŁKA ODZYSKA PŁYNNOŚĆ:)???

P.S. Wszystkim, którzy przeoczyli, klasycznie polecam lekturę na dobranoc:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_pytanie-do-wszystkich-akcjonariuszy,12448966.html
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~jurek [197.195.172.*]
    wytlumacz mi w takim razie jak policzyles wartosc akcji ile wedlug Ciebie ta wydmucha jest warta????

a co do Wratislavi o ktorej tyle poczytales -dlaczego nie napisales ze spolka za 2012 rok miala ponad 500mln przychodow i kilkanascie milionow zysku a w tym roku ma kontrakty z Lotosem i Orlenem na prawie 0,5mld i finansowanie z bankow?????fakt ze ma opoznienia w platnosciach co jest spowodowane szybkim rozwojem splata kredytu w BGZ i finansowaniem Akwawitu

To co -doradzasz ???? sprzedac te akcje????

pozdrawiam!!!!!!!

• Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~VVU132 [82.160.131.*]
    >dlaczego nie napisales ze spolka za 2012 rok miala ponad 500mln przychodow i kilkanascie milionow zysku
    ŹRÓDŁO?
    TYLKO BŁAGAM, NIE OŚMIESZAJ SIĘ PROGNOZAMI

>To co -doradzasz ???? sprzedac te akcje????
    JA NIE DORADZAM, TYLKO OTWIERAM OCZY - NIE MIERZ WSZYSTKICH SWOJĄ MIARĄ

• Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~Bartimpex [83.142.222.*]
    Jerzy, mnie się wydaje, że VVU132 nic nie będzie nikomu tłumaczył. Spóźnił się z zakupem poniżej 1zł (może nie miał kasy na czas :D) i teraz próbuje wywołać "lawinę". Jego polemika to operowanie pseudofaktami. Najważniejszym kontrfaktem jest to że Tomasz G nie wycofuje się z Wratislavii, i mało tego - podkreśla że ten zakład jest dla niego b.ważny. Kto jak kto ale TG (przyp.: syn śp. AG) może przykryć Piotrowicza czapką. Jeśli VVU chce kupić coś poniżej progu, to na pewno nie będą to moje papiery.
    Denerwuje mnie taka bezczelna bezinteresowna pomoc dla wszystkich akcjonariuszy.
    I co ciekawe pisze w nocy, żeby rano wszyscy przeczytali i rzucili papierem. Pewnie ktoś tak zrobi. Moim zdaniem to nieczysta i fałszywa gra.

Pozdrawiam i miłej nocy
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~radek [83.11.154.*]
    Tak więc nich sprzedają niecierpliwi, chętnie dokupię bo poniżej 1 zł to według mnie promocja. Mam sporo akcji BGE i będę zwiększał zaangażowanie bo wierzę w tą spółkę a naganianie vvu123 na spadki mi osobiście zadanie zakupu tanich akcji tylko ułatwi. Jak chcesz sprzedać vvu123 to wystaw jutro rano wszystko co masz po 1 zł. Chętnie dokupię a Ty nie będziesz miał juz problemu.

Pozdrawiam!!!
    Po emisji i utracie płynności najważniejszego kontraktu to nie są tanie akcje. Wręcz przeciwnie, ekwiwalentnie na poziomie wyższym od jakiegokolwiek dotychczasowego.
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    Tobie bardzo dużo się "wydaje", natomiast ja w odróżnieniu OPERUJĘ FAKTAMI OPARTYMI NA ŹRÓDŁACH. Dodanie przedsrostka pseudo- nie zmieni prawdziwości załączonych przeze mnie linków i ich treści.

Bez konkretów zamilcz, inaczej sam lokujesz się w grupce zwanej spekułą.

I nie celuj sam w siebie własnymi, ponownie wyssanymi z palca argumentami. Konkludując, altruista piszący nocą pozdrawia altruistę piszącego nocą.
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~jurek [197.195.172.*]
    i dalej nie odpowiedziales na moje dwa pytania ?????

Konkretnie PROSZE

Pozdrawiam!!!!!
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~VVU 132 [82.160.131.*]
    Postaram się, a w międzyczasie quiz.

ZGADNIJ JURKU, O KIM TO CYTAT:

"XXX to parodia prezesa. Kłamie wszystkich, od akcjonariuszy po zwykłych pracownikow. Zawsze ma problem z przelamiem pieniędzy( tak premii jak i zapłaty za usługi) zmysłach ze przelewy zrobił a potem się śmieje ze jest geniuszem. Kto z nim przebywał dłużej niż dzień zdaje sobie sprawę ze ten człowiek jest po prostu oblakany. ŻAL MI LUDZI KTÓRZY UWIERZYLI W JEGO NIEOMYLNOŚĆ I PRZEKAZALI MU DO DYSPOZYCJI PIENIĄDZE."

TAK TAK, PREZES WRATISLAVII-BIO, GRZEGORZ ŚLAK. W RAMACH ANALIZY WYPŁACALNOŚCI NASZEGO KONTRAKTU NA 300 MLN. POLECAM:
    http://forum.wnp.pl/topic/19571-grzegorz-slak-pokieruje-niemieckim-producentem-biopaliw/
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~Bartimpex [95.48.68.*]
    Panie VVU, to Pan jesteś obłąkany.
    Cytujesz "newsy" z przeszłości - tylko po co?
    Informacja o G. Ślaku jest z 2009 roku. Równie interesujące jest co jadł 27.08.2012 na obiad.
    Ciekawi mnie tylko ile Panu VVU zostało akcji? bo chyba nic, bo nie byłoby tak ostrej gry na zniżkę.
    A co do p. Prezesa BGE - poznałem i nie jest obłąkany. I nie zachowuje się jak ranny wilk.
    Wielu co go poznało potwierdzi moje zdanie.

> TAK, PREZES WRATISLAVII-BIO, GRZEGORZ ŚLAK. W RAMACH
    > ANALIZY WYPŁACALNOŚCI NASZEGO KONTRAKTU NA 300 MLN.
    > POLECAM:
    > http://forum.wnp.pl/topic/19571-grzegorz-slak-pokieruje-nie
    > mieckim-producentem-biopaliw/
    Nawyki, w tym biznesowe tkwią w ludziach latami.

Powtarzam, nie używaj arg obusiecznych - ile Tobie zostało papieru do upchnięcia?
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~Niki [95.49.208.*]
    A'propos pytań: odpowiedz proszę następujące pytania:
    1) na jakiej podstawie wyceniasz spółkę na 10-15 złotych?
    2) dlaczego twierdzisz, że kontrakt na 300 mln nie będzie już dla BGE miał znaczenia?

Tylko KONKRETNIE PROSZĘ a nie "dalej wierzę w spółkę".
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~asad [193.200.215.*]
    Możesz pisac co chcesz, ale mam info z pierwsej ręki że kontrakt pomimo problemów będzie relizowany z wydłuzonym terminem płatności. Więc twoje spekulacje są niesłuszne, choć prawda jest taka że vratilsvia ma problemy przepływó gotówki, ale ma kontrakty z lotosem i orlenem i stara się o kolejne..........jest też rozwiazanie pośrednie, gdyby zagrożona była dalsza działalność tej społki kontrkaty przejmie BGE, ale do tego nie dojdzie bo umowa jest ramowa i nie ma podstaw by była renegocjonowana, więc pisz na spadki ja chętnie jak radek dokupie poniżej 1 zł, njachętniej uwal do 80 groszy
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~Niki [95.49.208.*]
    Masz po 80 groszy ale jakoś nie widać cię z lewej.
    mam zasade że na otwarciu nie kupuje, ale jak sie otworzy to zbiorę ile będzie po 80 gr i na to czekam -)
    CZYTAŁEŚ OPINIE O PREZESIE ŚLAKU?

JESTEM SKŁONNY UWIERZYĆ ŻE PREZES PAWŁOWSKI FAKTYCZNIE WIERZY W KONTYNUACJĘ KONTRAKTU.

PROBLEM W TYM, CZY JEGO POGLĄDY W GŁĘBI PORTFELA PODZIELA ŚLAK, ZWŁASZCZA WOBEC SPADKU POPYTU NA BIOMASĘ:).

• Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~radek [83.12.58.*]
    Vvu123 sprzedaj wszystko co masz 0,91 i nie będziesz miał problemy. Masz na kupnie moje 20000, jak będzie trzeba dołożę więcej. Tylko daj już sobie spokój z BGE.
    czekam na 80 gr, dawać tylko grubo nie 700 akcyjek, bo skzoda zachodu
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~jurek [41.153.201.*]
    Niki odpowiem Tobie na te dwa pytania w piatek-ok??

pozdrawiam!!!!!
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~mms [89.69.44.*]
    a czemu dopiero w piątek? :)

wszystko ładnie pięknie tylko to tak sypie i kto tyle wystawia po prawej jak już tyle akcji się przemieliło...

no i co z nowymi akcjonariuszami? bo prezes nie chce odpowiedzieć a praktycznie nic o nich nie wiemy...a infa z ich strony brak...
  • Mariusz Patrowicz Autor: ~Patrowicz [31.60.96.*]
    Mariusz Patrowicz znany inwestor giełdowy z list 100 najbogatszych Polaków bogaty inwestor, BCC,ATLANTIS,FON,ELKOP,RESBUD,URLOPY.PL,STARK,TUSK
  • Re: Mariusz Patrowicz Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    Dodaj że to wierzyciel Wratislavii, czyli dłużnik BGE:).
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~Gyyg [178.56.77.*]
    Dnia 2013-02-24 o godz. 22:21 ~VVU132 napisał(a):
    > zwłaszcza zmotywowanych emisją po 0,10 menedżerów:).
    > Nawiązając do ujawnienia naszego dłużnika na 300 mln zł,
    > Wratislavii-Bio sp. z o.o. kilka pytań:).

CZY WIECIE, ŻE:
    > 1. DO 23 KWIETNIA 2013 WRATISLAVIA ZOBOWIĄZANA JEST ZWRÓCIĆ
    > ATLANTISOWI 28 MLN ZŁ. POŻYCZKI.
    > https://www.bankier.pl/wiadomosc/Atlantis-udzielil-spolce-Wr
    > atislawia-BIO-28-mln-zl-pozyczki-Wratislawia-i-Akwawit-wejd
    > a-na-gieldy-w-Europie-opis-2528408.html
    OCZYWIŚCIE NIKOGO
    > NIE ZASKOCZĘ PRZYPOMNIENIEM, ŻE ATLANTIS ZARZĄDZANY JEST
    > PRZEZ PATROWICZA:)

2. DŁUG WRATISLAVII-BIO WOBEC BGŻ
    > WYNOSIŁ 55 mln zł. Spółka przestała go spłacać w styczniu
    > 2010 r. Taka sytuacja trwała do listopada 2011 r. W
    > styczniu 2012 roku Wratislavii udało się wynegocjować aneks
    > do umowy kredytowej z BGŻ.
    Info z października 2012:
    > http://nafta.wnp.pl/biopaliwowe-spolki-gudzowatego-nabieraj
    > a-rozpedu,180425_1_0_0.html

3. DŁUG FINANSOWY FIRMY TO
    > PONAD 65 mln zł, a MIESIĘCZNE KOSZTY to 1,4 mln zł.
    Info z
    > lipca 2012:
    > http://nafta.wnp.pl/wratislavia-bio-chce-pozyskac-na-gieldz
    > ie-80-100-mln-zl,175096_1_0_0.html

W ZWIĄZKU Z W/W, JAK
    > SĄDZICIE: KIEDY SPÓŁKA ODZYSKA PŁYNNOŚĆ:)???

P.S.
    > Wszystkim, którzy przeoczyli, klasycznie polecam lekturę na
    > dobranoc:
    > https://www.bankier.pl/forum/temat_pytanie-do-wszystkich-akc
    > jonariuszy,12448966.html
    Jurku,

jak myślisz - czy to wciąż Rubicon się skraca:)?
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~mms [83.11.162.*]
    syf straszny nam się zrobił...a wszystko przez nierzetelne informacje...
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~jurek [197.134.71.*]
    NIE NIE to ja sprzedalem bo juz nie moge CIEBIE czytac

pozdrawiam!!!!!
    już jurku nerwy powoli puszczają?
    to jaki teraz tasz target na marzec? ;)
    Wreszcie pojąłeś:).

Przyznasz że coś jest na rzeczy, nieprawdaż:)?
  • dżurek, gdzie ty to teraz wysypiesz? Autor: ~awe [83.12.104.*]
    ale się pięknie ubrałeś :)
    Nie nie MMS to nie nerwy -ja z tego sie smieje a nie denerwuje

ja od poczatku deklarowalem ze w tej spolce jestem dlugoterminowo i to czy teraz jest kurs 0.90 czy 0.10 naprawde dla mnie nie ma znaczenia-tylko pozwala mi troche taniej dokupowac-wiem co mam i tyle

VVU132 fajnie ze tak walczysz zeby spadlo na 0.50 czy nizej ale chcialbym tylko zebys robil to merytorycznie a nie straganowo!!!!

pozdrawiam!!!!!!
    jurku z Twojej strony też przydałoby się troszkę merytoryki a nie tylko myślenie życzeniowe;)

no ale nic czekamy na jakieś informacje...wybierasz sie na walne?
    oczywiscie ze tak

merytorycznie - 2.5zl do konca marca

pozdrawiam!!!!!
    widzę, że już znacznie obniżyłeś swoje targety;)
    więc merytorycznie - co za tym przemawia? ;)
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~Piotrek [185.4.215.*]
    Hej Jurek

Dziś mnie nie było i znów ładnie oberwaliśmy

Te docinki na forum...masakra, to jakaś piaskownica tu przyszła.
    Oberwaliśmy po tyłkach, a ci się cieszą. Żenada. Sami nic nie ugrają, a cieszą się z porażek innych. Podobno, to typowo polskie, ale ja na szczęście w realu takich kreatur nie spotykam.

Kiedy Jurku dasz wreszcie jakieś obiecane odpowiedzi...co zamiast 300 000 000 ???

No i dlaczego 2.5 widzisz do końca marca - miało być merytorycznie, a tu znów życzenia

Dlaczego pisałeś do mms coś o lipcu...terminy co raz dłuższe

Ja osobiście to już licho widzę

Pozdrawiam
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~mms [89.69.44.*]
    dokładnie Piotrek...może obliczył, że do lipca sam będzie wychodził? :P

słabo to wygląda...prezes na pytania już nie odpowiada...brak oficjalnych komunikatów...
    Trudno. Trzeba przyznać się już chyba do porażki

Ja zastanawiam się tylko skąd tyle szumowin cieszących się z czyjegoś nieszczęścia???

I to do nich mam żal a nie do Jurka.

Jurka (przynajmniej tak to wygląda) ładnie ktoś wkręcił
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~radek [83.11.118.*]
    Piotrek rzeczywiście myślisz, że Jurek kupił 400 tys. akcji nie mając żadnej wiedzy na temat spółki?? No i jeszcze nowa emisja za 7,5 mln, kto wyłozył tyle kasy nie sprawdzając spółki?? Z jednym sie zgadzam, polityka informacyjna spółki jest fatalna i to od dłuższego czasu.
    Ja już nie wiem co mam myśleć
    Emisja za 2.5 to fakt. Ale do końca nie wiemy dla kogo. Ten ktoś nawet się nie pochwalił przekroczeniem progu. Do tego to nie była raczej gotówka. A przejęte firmy?
    Też cisza

Przejęcia firmy stalowej w ogóle nie rozumiem. A w sumie, gdy doliczyć też udziały które posiada TLM POLSKA SP. Z O.O, to firma stalowa kosztowała aż 5 000 000

Zarząd nic nie robi aby powstrzymać spadki. A tu wystarczyłby komunikat o nieuzasadnieniu spadku. Przez sam fakt, że Prezes jednak żyje i firma działa sypanie byłoby mniejsze

A tak, gdy nikt nic nie wie, to wszyscy uciekają
    Prezes wyraźnie powiedział, że emisja była za kasę. Jeżeli to sie nie potwierdzi wtedy oznacza, że kłamał. Myślisz, że jest to możliwe aby świadomie wprowadzał inwestorów w błąd?? Masz rację, że prezes powinien sie ustosunkowac do obecnej sytuacji. Tak zachowuje się każdy rozsądny prezes widząc nie uzasadnione spadki. Mam nadzieję, że na przeestrzeni dwóch tygodni sytuacja sie wyjaśni. MMs ma rację, że spółka nie odpowiada na pytania. Tego też nie rozumiem.
    Sam jakiś czas temu wklejałem tu cytat Prezesa odnośnie formy emisji. Już wtedy były wątpliwości. Zwłaszcza, że emisja za 7 500 000 a wycena przejętych firm taka sama

Teraz jednak myślę, że on powiedział to co chcieliśmy usłyszeć. Może nie skłamał ale nie chciał żebyśmy znali prawdę

Mogę coś przekręcić, ale jego słowa mniej więcej były takie:

....Emisja wpłynie pozytywnie na kapitał obrotowy....

Logicznie czytając (i tak to odebrałem wtedy) to muszą być pieniądze

Dziś to odczytuję inaczej. Prezes po prostu uznał, że jeżeli nie wyda pieniędzy z kasy za przejęte firmy, to będzie miał więcej wolnej gotówki w kasie...Czyli teoretycznie miał rację. Wypuścił akcje za przejęte firmy a kasa została w firmie...wpływ pozytywny emisji na kapitały firmy...Rozumowanie dość pokrętne, ale nikt nie kłamie. Po prostu nieczytelnie informuje
    Może masz rację Piotrze, chociaż ja nadal uważam, że emisja była objęta za gotówkę. Mam nadzieję, że wyjaśni sie to na walnym, które już w marcu. Mimo wszystko zdania nie zmieniam i nadal uważam, że BGE to dobra spółka i da jeszcze dużo zarobić.
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~awe [83.4.66.*]
    BGE już się skończyło
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~inz Mamoń [83.26.52.*]
    Koledzy! To MY tu spekulujemy a nie BGE!
    CO Spółka ma Wam zakomunikować, skoro widać zgodnie z regulaminem GPW nic akurat nie komunikuje?:)))
    Może wystosujemy do Zarządu list otwarty że my drobni akcjonariusze DOMAGAMY SIĘ co rano komunikatu w sprawie tego, co Zarząd planuje na lunch!
    Jurek chyba to kiedyś napisał że albo się inwestuje w Spółkę i wtedy trzeba czytać informacje makroekonomiczne o branży OZE, albo się spekuluje i wtedy trudno oczekiwać współpracy ze strony Spółki:)))))
  • załóżmy hipotetycznie, że walor wraca na 2,50 Autor: ~awe [83.10.246.*]
    oczywiście, nic z tego nie będzie ale...
    gdyby tak się stało, szpanowalbyś jaki to mądry jesteś a ja byłbym typowym giełdowym matolem i trolem . Ja natomiast gdy piszę zgodnie z prawdą, że spadnie na 50 gr, to jestem szumowiną i typowym Polakiem. Tak źle i tak niedobrze
  • Re: załóżmy hipotetycznie, że walor wraca na 2,50 Autor: ~Piotrek [185.4.215.*]
    Pamiętaj, że tu mogą dziać się ludzkie tragedie

Więc czekaj w ciszy na te swoje 0.5...
    Jak kupisz, to ciesz się wtedy. Teraz z czego się cieszysz???
    Że jesteś lepszym inwestorem???
    Gratulacje
    Tak jesteś lepszy, ale co z tego?

Ja Ci życzę dobrze, mimo że spadki bardzo mnie bolą
  • Re: załóżmy hipotetycznie, że walor wraca na 2,50 Autor: ~awe [83.10.246.*]
    trzeba było mnie słuchać a nie jakiegoś jurka, którym nota bene nadal jesteś zafascynowany. Ja zawsze byłem ten cham, który wszystkich obrażał. A jak miałem zwrócić waszą uwagę na to co się dzieje? Dlatego nie bierz mnie teraz na litość, bo sami jesteście sobie winni.
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~inz Mamoń [83.26.52.*]
    Koledzy:)))
    Rozpiszcie się proszę: co słabo widzicie, a co widzieliście wcześniej wspaniale?
    I o co chodzi Wam w tych zarzutach do polityki informacyjnej Spółki?
    Czy ktoś wie o czymś, o czym Spółka powinna nas poinformować a nie poinformowała?

Ktoś kiedyś użył bardzo elokwentnego, choć chamskiego pytania na tym forum: "Gdybyś się nie odezwał, nikt nie wiedziałby, że jesteś idiotą. A tak wszystko się wydało. I po co?".

Cytuje tak wiernie, jak pamiętam.
    Ale czy każdy z nas MUSI tutaj pisać wszystko, co mu ślina na język przyniesie?
    Jaką to ma wartość merytoryczną i jaki sens?
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~awe [83.10.246.*]
    ja znam inne: miałeś chamie złoty róg, ostał ci się jeno sznur. Napewno z Wesela. :-)
  • Re: II PYTANIE DO WSZYSTKICH AKCJONARIUSZY Autor: ~A8 [37.108.86.*]
    Słyszeliście już o projekcie "Prawdziwa giełda inwestorów indywidualnych" realizowanym na ibne.pl ? Powstaje tam baza inwestorów indywidualnych do której można dołączyć niezależnie od wielkości portfela i otrzymywać wcześniej informacje o ciekawych projektach inwestycyjnych i spółkach zmierzających na giełdę.

Twórcy projektu mają nadzieję, że projekt będzie w stanie przyczynić się do zmiany opinii na temat rynku NewConnect poprzez inny sposób prowadzenia procesu inwestycyjnego już od etapu oferty prywatnej lub pre-IPO. Twórcy wskazują na ideę giełdy, która najlepiej realizuje się przy dużym udziale inwestorów indywidualnych już w momencie debiutu. Rozdrobnienie akcjonariatu na etapie pierwszej oferty pozwala uniknąć późniejszych nadużyć. W związku z tym projekt jest kierowany do wszystkich inwestorów indywidualnych niezależnie od wartości portfela.

Zachęcam wszystkich, aby przyłączyć się do projektu i przekazać informacje swoim znajomym. Im będzie nas więcej tym większa szansa, że już wkrótce na giełdzie zobaczymy spółki wolne od patologii i przekrętów - gdzie inwestorzy indywidualni są równoprawnym właścicielem od samego początku.

PROŚBA: zamieśćcie ten wpis przy wątkach spółek, na których jesteście aktywni lub gdzie w przeszłości dochodziło do przekrętów.
[x]
BGE 0,00% 0,05 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.