1) Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami na stronie internetowej oszukaninanovian.pl lada moment ukaże się treść pisma do Prokuratury. W związku z tym, że się nie znamy, spora część osób oszukanych chce chronić swoje dane osobowe lub też nie do końca jest pewna naszych intencji - żadnych danych na chwilę obecną nie trzeba nam ujawniać. Wystarczy pobrać wniosek o przeprowadzenie czynności w którym podacie swoje dane i wyślecie na adres prokuratury. Wasze dane będą wyłącznie w postępowaniu prowadzonym pod nadzorem prokuratury.
2) Pani Prokurator, która nadzoruje postępowanie została o wszystkim poinformowana i powiedziała, że czynności z kolejnymi akcjonariuszami będą przeprowadzone przez Policję ponieważ główny wątek postępowania został przez mnie naświetlony. Osoby, które nie będą chciały przyjeżdżać do Wrocławia, a będą chciały nam pomóc mogę również ten wniosek przesłać, ale z dopiskiem że proszą o przesłuchanie w miejscu zamieszkania.
3) Namawiam wszystkich niezdecydowanych do dołączenia do nas. Nie pozwólmy się wydoić do końca. W grupie jest nasza siła. Nie ważne czy kupiliście akcje za 1gr czy w prywatnej emisji - jesteście akcjonariuszami a wg moich wyliczeń ze spółki wyprowadzono poprzez różne sztuczki kruczki minimum 120-130mln zł. Głównie poprzez nabywanie aktywów o wątpliwej wartości. Jeżeli dołączycie do nas - osobiście, poprzez udzielenie nam pełnomocnictwa czy poprzez wsparcie w prokuraturze mamy dużo większe szanse.
4) Nasz plan to - PWMS - PROKURATURA, WALNE, MEDIA, SĄDY. Mamy już ponad 10% akcjonariuszy i każdego dnia zgłaszają się nowe osoby. Statut Novian SA jest tak napisany że SPQR jest bardzo uprzywilejowany. Ci którzy nas oszukali dokładnie wiedzieli co robią. Starannie wszystko poukładali ale w tych czasach do wszystkiego można dojść.
5) Mamy już dużą stacje medialną zainteresowaną naszą sytuacją. Pojawiła się taka możliwość w związku z ilością akcjonariuszy, którzy zaczynają się buntować. Przygotują materiał o nowych możliwościach oszukiwania ludzi jakie pojawiają się na podstawie Noviana.
NIE MAM NAJMNIEJSZEJ WĄTPLIWOŚCI ŻE TUTAJ BYŁ MEGA PRZEKRĘT. KAŻDY DZIEŃ ZWLEKANIA ODDALA NAS OD ODZYSKANIA UTRACONYCH PIENIĘDZY.
Popieram, aczkolwiek mysle ze Piotr Chmielewski i jego szlachta smieja sie z nas - wiedzac ze z prokuratura nic nie ugramy. Tutaj tylko walne moze pomoc i media!
Piotr doi ta firme co pieniac na kilkaset tysiecy, pali cygara i znas sie smieje.
Pisałeś wcześniej, że wrocławska prokuratura prowadzi to postępowanie m.in. również na Twój wniosek. Czy istnieje możliwość zapoznania się z treścią tego wniosku (doniesienia) przed planowanym spotkaniem we Wrocławiu, czy też jedynie na miejscu w prokuraturze?
Treści wniosku nie posiadam, bo wniosek został złożony w Prokuraturze w połowie zeszłego roku a kopii nie robiłem. Nawet gdybym ją miał to nie widzę sensu jego udostępniania, bo wskazywałem tam na pewne fakty, dowody, domysły do obrony przed którymi mogliby się przygotować Panowie o smutnych minach. Prześwietliłem spółkę Novian na wskroś i to że jest to jeden wielki szwindel nie mam wątpliwości ani ja ani też organy ścigania. Natomiast udowodnić to przed sądem nie będzie łatwo. Ci którzy działają z Nami wiedzą, że były próby nacisku poprzez straszenie wierceniem w kolanach czy nawet próby podkupienia żeby uciszyć najbardziej krzykliwych. Pewni ludzie próbują wydoić Noviana z resztek które pozostały w spółce i sprawdzają cierpliwość. Wszystko to robią zrzucając winę na brak koniunktury - a satysfakcję mają z naiwności akcjonariuszy i ich podejścia -" A co my im możemy zrobić? Mają adwokatów, pieniądze. Lepiej się pogodzić ze stratą i tyle". Błąd - ja w Novianie utopiłem oszczędności połowy życia a teraz drugą połowę wydam na to żeby nie uszło im to płazem.
W tej sytuacji każdy akcjonariusz sam musi rozsądzić dlaczego uważa, że to jest wydmuszka. Wnioske ze strony oszukaninanovian.pl to tylko drogowskaz i klucz do siły w grupie. Ja na spotkaniu we Wrocławiu bardzo chętnie opowiem o moich spostrzeżeniach ale to nie znaczy, że to jedyne i słuszne uwagi. Każdy w Novianie znajdzie coś dla siebie :)
Coś mi się wydaje, że wiele z tych przemyśleń i spostrzeżeń będzie zbieżnych :) przeanalizowałam całą strukturę i wszystkie podane w komunikatach spółki posunięcia - obraz jaki z tego powstał pozbawił mnie jakichkolwiek złudzeń (szkoda, że dopiero jakiś czas temu, ale lepiej późno niż wcale).
Warto poinformować niezdecydowanych o tym, że 27.02.2013 odbyło się spotkanie we Wrocławiu z osobami, które chcą się do nas przyłączyć , na którym to spotkaniu mogliśmy wymienić się informacjami jak również rozważyć połączenie sił. Zapraszamy wszystkich do naszego grona. Sami możecie nie wiele osiągnąć, ale takie spotkania napawają nadzieją że rozdupcymy tych oszustów. Kolejne spotkanie w marcu dla tych wszystkich, którzy będą chcieli się przyłączyć kontakt na oszukaninanovian.pl. Wiem, że nie do końca wierzycie że coś się uda wywalczyć, bo wielu dzwoni i o tym mówi. Chcemy dotrzeć do wszystkich akcjonariuszy tych co wydawali po 50tyś złotych ale i tych z milionowym kapitałem. Każdy może się przyłączyć w dogodny dla siebie sposób, jeżeli nie chce rozgłosu - wystarczy pełnomocnictwo, a my zrobimy użytek z Twoich akcji. VENO przy nas to będzie kurtuazja :)
Fajnie by było, gdybyście na przyszłość informowali o takich spotkaniach zanim się wydarzą, a nie dopiero po fakcie - trudno uczestniczyć w czymś o czym się nie wie, że się odbywa ;)
Spotkanie wypadło niespodziewanie dlatego wszystkich o tym nie informowaliśmy, bo z dnia na dzień raczej nikt poza najbardziej zdeterminowanymi. by nie przyjechał do Wrocławia. To spotkanie było wstępem do kolejnych. Pozatym nie było pewności że ktoś nas nie wystawi - ja byłem gotowy na ryzyko że się przejade na darmo :)
No chyba, że tak - faktycznie na taki spontaniczny wyjazd mało kto może sobie pozwolić. Swoją drogą planujecie jakieś spotkanie w Warszawie czy dopiero na walnym zbierzemy spotkamy się w pełnym składzie?
Planujemy spotkanie we Wrocławiu (już bez spontanu) za to z konkretami plus prokuratura. Mamy też już wstępnie dogadane media - i to na grubo. Ogólnie to perspektywy są niezłe na chwilę obecną a odpowiedni ludzie zamierzają nam pomóc nagłośnić całą sprawę - musimy się spiknąć na prv :) Dlatego piszcie na oszukaninanovian.pl