Daj sobie spokój,spółka nie ma prawa być rentowna na dzień dzisiejszy,wymaga głębokiej restrukturyzacji,w biurach siedzi 2 razy więcej pracowników niż na produkcji.Co drugi to kierownik od rzeczy niepotrzebnych,Inne firmy robią sprzęgła za 20% ceny jaką ma MOJ,na razie nie radzę kupować,Może coś się w końcu zmieni,zobaczymy
MOJ STAJE SIE WLASCICIELEM DZIALKI 2.6 HA W KATOWICACH WARTEJ W KSIEGACH OK.6.5 MLN ZL NA KTOREJ POWSTANIE OSIEDLE MIESZKANIOWE.A NATOWANIACH SPOLKI PARODII CIAG DALSZY
Dziwne to skupowanie działek.Przeliczyłem, płacą po 250 zl/m2 ,to chyba drogo ,zresztą trzeba porównać z ceną w Niemczech ? Poprzednio kupili, to po ile za m2 ?Jeżeli pobudują ładne domki wolno stojące i zagospodarują teren zielenią,to Niemcy powinni kupować i ....
kupili po normalnej cenie rynkowej a to dość kiepski pomysł biorąc pod uwagę znaczny wzrost ziemi w ostatnich latach. Pomijając powyższe, gdyby nie to, że udziały w tej spółce miał również zdzichu bik to mógłbym uwierzyć w intencje opisane w komunikacie
a szef fasingu i prezes rn moj sa-zdzisiu bik tyle razy obiecywal ze zatroszczy sie o rozowa przyszlosc dla moja-wlasnie widac.zobacz przy okazjii re na naszego starego znajomego-katowicki bipromet-sasiad zza plta moja i fasinga
to ile już tych hektarów MOJ nakupił?
poza tym w komunikacie jest napisane:
Działka ta przylega do wcześniej zakupionych przez Emitenta nieruchomości na których prowadzi on inwestycję - budowę osiedla mieszkaniowego domów jednorodzinnych.
Czy to znaczy że już się tam coś buduje? Rosną jakieś mury, czy na razie tylko plany i skup ziemi? może ktoś z okolicy by sprawdził? O ile wiadomo jaka jest dokładna lokalizacja
Mieszkam prawie po sąsiedzku- pierwszy dom- lecą już z piętrem, drugi "wyrasta" z poziomu zero. Nie powiem, żeby dziennie zwalały się tam tłumy robotników, ale pracują. Teren budowy ogrodzony i strzeżony. Nie wiem, co im ostatecznie z tego wyjdzie, ale na pewno nie są to plany tylko na papierze. Pozdrawiam wszystkich (nie)szczęśliwych akcjonariuszy.
mowisz ze po rynkowej kupili .. i to zle .. to ja zadam pytanie ...a ty bys oddal taniej gdybys byl wlascicielem tego gruntu >>>??? ile by bys wzial 100 zl ...120 zl ..
jesli to prawda ze moj ruszyl z budowa osiedla na swoim gruncie w katowicach to przynajmniej w jednym nie oszukuje.o akcjach spolki szkoda gadac.zero ruchu na minimach historycznych a inne gieldy przebily sufit
a co sie dziwisz ...kurs odniesienia 1,75 .. a jakis plastikowy rycerz upiera sie ze on sprzeda po 1,7 .. a to jest sygnal ze moze ktos odda taniej .. gdyby sie ustawil nad belka 1,8 ..bylby to sygnal ze ponizej tego poziomu trudno bedzie cos kupic ..