nikt nikogo kolego nie będzie przekonywał ,przed komisją sam się winny wytłumaczy
a płóki co licz dalej na .............co sam nie wiem pozdrawiam dobranoc
Zakupiłem trochę tego po informacji w tvncnbc o podpisaniu kontraktu.
Fundamentalnie wygląda to dość do dobrze /podpisane kontrakty/, technicznie też nie najgorszej, ale obrót znikomy.
Poczytaj trochę o giełdzie zanim kupisz akcje jakiejkolwiek spółki.
Akcje są tyle warte ile ktoś jest gotów za nie zapłacić. Ty uważasz, że poziom 1,4 jest atrakcyjny? To kupuj ale pamiętaj, że poziom 1,5 może nie być atrakcyjny dla żadnego inwestora oprócz Ciebie. Więc komu potem sprzedasz żeby mieć zysk?
Nie znam spółki więc nie będę się wypowiadał na temat fundamentów. Ale mam wrażenie, że akcjonariusze którzy weszli są spanikowani bo nikt tego nie kupuje. Ostatnio na forach desperaci są tak nachalni, że biorą mnie mdłości jak czytam naganiaczy na ten papier. Dlaczego nie rośnie? Nie dlatego, że ktoś blokuje kurs ale dlatego, że nie ma popytu. Jeśli spółka jest dobra to może kiedyś zostanie zauważona przez kapitał.
Ja teraz na pewno nie wejdę bo jak wyjść w razie czego mając 100k papiera? Doprowadziłbym pewnie do gigantycznego spadku wartości.
Poza tym jest wiele spółek i prowzrostowych i płynnych.
PS
Kończysz z podciąganiem? To poza Tobą ktoś jeszcze tu kupuje? No bo nie chcesz powiedzieć, że Ty ostro walczysz a obroty to zaledwie 10k :))
Jak masz mało pieniędzy to albo kup i czekaj miesiącami na wzrosty albo jak chcesz grać na krótko to idź na płynniejsze spółki
Masz dużo racji w w/w poście.
Tak jak pisałem wcześniej zakupiłem trochę papieru po inf.wTVN CNBC.
i nie sprzedaje, mam jakieś przeświadczenie, że w najbliższym czasie coś tu się będzie działo.
Może będzie dupa i się utopi trochę kasy, ale bez ryzyka nie ma zarobku.
Ciekawy krótki komentarz ze Stooq
Kontrakt PBO Anioła kontrakt za 4,6 mln zł.
Tomasz Gessner - Dom Maklerski BDM
12 Lutego 2013 12:03
PBO Aniosła zbuduje dla Lidla budynek handlowo - usługowy za 4,6 mln zł. Biorąc pod uwagę arkusz i płynność to w zasadzie bez znaczenia z transakcyjnego punktu widzenia.
Nie spotkałem się z natarczywymi naganiami na tą spółkę w przeciwieństwie np na tą
https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=ALEJA
a ja nie naganiam tylko kupuję, codziennie po trochu. ten ostatni komunikat - umowa z verona Italy to genialna sprawa. znam tą działkę, Verona się wysypała i sprzedaje to za bezcen bo za 14 mln to tam jest robót budoalnych wykonane. samo centrum miasta, super miejsce pod handel i mieszkania !
niech im to wyjdzie i będzie 4 zł na koniec 2013 jak nic.
witam ja dzis kupowalem 1.5 ranomi wrzucili potem 1.49 a na koniec 1.48 tez troche wiec po ile kupowales chyba ze ze sprzedazy 4 razy po 100 wzioles
ja powiekszam udzialw tej spolce jak wysypia sie ci co brali po 1.1 1.2 to wskoczy na 2 zl
tak, muszą się trochę wysypac. zakładam horyzont nawet do konca 2014 roku. zakładam jeszcze 1-2 kwartały takich sobie wyników, ale Anioła pewnie jak każda firmateż dostosowuje koszty do tego co robi więc liczę że się ogarną i zaczną za jakis czas zarabiać.
tu wystarczy zarobic 2-3 mln i juz c/z wynosi 5-3.
Ta złodziejska spółka choćby miała kontrakty na mldy to i tak pozostanie śmieciem, dojonym przez kilku osobników w białych rękawiczkach. Taki był zamysł od samego początku i tak zostanie. Z PBO wypompowano kasę w majestacie prawa i przy przyglądających się bezsilnie drobnych inwestorach, którzy zawierzając prospektowi emisyjnemu rodem z s-f oraz zapewnieniom głównego udziałowca zainwestowali 11,5 tracąc bezpowrotnie realną gotówkę, gdzie po 2-latach stracili 90% zainwestowanych środków. Tutaj nie było, nie jest i nigdy nie będzie dobrze.
witam brak komentazy juz wszyscy sprzedali papier w twardych rekach na sprzedazy jak zdejmiemy z kolega to do 2 zl 7 tys akcji
papier po mega korekcie podnosi sie z tygodnia na tydzien
w zgierzu kolo lodzi tez buduja lidla a infa nie bylo jakby podawali wszystkie swoje kontrakty na budowle to co tydzien 10procent wyzej by bylo ale i tak rosnie
polecan bo tu warto tylko male obroty ale jak wroca tu inwestorzy to bedzie 3 zl
masz jeszcze swoj pakiet
droga do 2 otwarta nie ma sypania jak to wczrsniej jak zbijano kurs na malych obrotach w zgierzu kolo lodzi buduja dla lidla wielki market a infa nie bylo kontraktow w calej polsce mnostwo tylko czy na wyniki to sie przelozy kiedys tez z krakchemia tak bylo cena emisyjna 7 i od 1 notowania do 1.7 spadla po cym 3 lata potem znow 7 jest wiec calkiem mozliwe ze tu tak tez bedzie choc inna branza
duzo do zarobienia male ryzyko pozdrawiam ja mam pakiet i napewno teraz go nie rzuce
mam kolego i to całkiem całkiem
aż mnie korci momentami żeby pójść va bank i całość kapitału tutaj teraz ulokować
ale ale.... może lepiej małą łyżeczką, choć tutaj jest dużo miejsca do odrabiania.
aż szkoda że jak było po 1zeta nie brałem ile się dało tylko tak skubałem.
Nie wiem jak ty kowal ale ja się wyspałem bo nie mam nic do ukrycia nikomu nic nie ukradłem A WIESZ ZE W NOCY SPAC NIE MOZE ZLODZIEJ
ZLAP GO I ZAMKNIJ Z MECENASEM CHBA SIE NIE BOISZ ODPOWIEDZIALNOSCI ZA ZLAPANIE A NIE CIAGLE GADANIE GLUPOT TU