• Przejęcie Autor: ~Atonht [46.113.74.*]
    Atonht to mała spółka z unikatową technologią i zastrzeżonym patentem. Cała awantura toczy się o ustawę śmieciową i lobby spalarniane. Pawlak nie sprostał sprawie wydając odpowiednie zarządzenie. UE narzuca nam swój tok postępowania z odpadami w tym niebezpiecznymi , produkty ropopochodne , azbest itd.

Urządzenia mikrofalowe Atona testowane są wielotorowo. To mała firma która z tak rewelacyjną technologią nie będzie w stanie wyprodukować na masową skalę tych urządzeń. Trwa walka o władzę w spółce jak i moim zdaniem jej przejęcie przez inny duży podmiot - wydaje się to możliwe. to są jedynie moje domysły i spekulacje lecz poparte faktami i obserwacją poczynań w spółce jak i na arkuszu zleceń.

Usiadła tu niezła ,,mafia" akcjonariat Atona do niedawna trzymał się równo nie dając wypchnąć się za burtę. Poczekajcie jeszczę trochę, nie znam się na tym czy jutro akcje będą po 50gr czy 70 gr są warte kilka złotych a sama technologia i jej wykorzystanie bezcenne choćby w utylizacji odpadów medycznych.

Tu kroi się przejęcie lub duży up faktem jest że rynek wycenia spólki niestety nie NC.
    Podobnie działo się na tej spółce 2008/2009 spadła z 6,50 na 1,30 powolny ruch na 9,60 ponowny spadek na poziomy śmieciowe a zainteresowanie urządzeniami wzrasta.

Kiedy Szejkowie odbierają pierwsze modele ?
    Bitwa o przejęcie firmy być może wtargnęła na arkusz zleceń co widać ktoś odbiera przyłaczają się drobni dla 10gr dalej odbiera zobaczymy co z tego dalej wyjdzie na sprzedaży pustki te akcje na fix zostały zdjęte stały w wuju na poziomie 56 groszy zlecenie zostało zdjęte i papier wywalony za zawrotną sumę.

Jeśli ktoś ma inne zdanie zapraszam do merytorycznej dyskusji kto komu robi plecy i kto chce przejąć spółkę w sposób który opisałem.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.98.181.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Przejęcie Autor: ~Atonht [46.113.74.*]
    Zaniżają kurs ?
    Przejęcie możliwe pytanie czemu Barczyk i Parosa wcześniej nie sprzedali swoich akcji Lockupy do 31,12.2013 i 30,06,2013.

Według mnie już niewielu któży znają się na rzeczy ogląda notowania spadające noże chwyta niewielu ale wielu niedoświadczonych oddaje akcje w takim dniu jak dziś.
    W 2009 roku kurs jednego dnia spadł z 5 zł na 4,xx wtedy łapałem te noże ale to były inne czasy.

Moim zdaniem coś tu ktoś kręci na sprzedaży akcji najzwyczejniej nie ma do 0,61 13k wielu się złapało na ten numer zastanawia mnie czy bedą transakcje pozarynkowe?

Jest pan agresywny i nerwowy raczej SKO a nie GPW z takim potencjałem.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~maciekk [78.31.167.*]
    Przywołując mnie z nazwiska nie przewidziałeś, drogi 'olohu', że to prawda w oczy kole i nerwy powoduje, nie zaś rzucane na lewo i prawo bezpodstawne oskarżenia - obracając kota ogonem wiele nie ugrasz i uwagi od swojego tyłka nie odciągniesz

Co zaś do wątku przejęcia, to hipoteza ciekawa, faktycznie niejedno potwierdzenie w pewnych obserwacjach by znalazła, aczkolwiek musiałby to być ktoś o żelaznych nerwach, żeby zamiast brać na talerzu podane 20% spółki za 5mln zł szarpać się na poziomie 50-60 groszy.
  • Re: Przejęcie Autor: ~oloh [80.98.181.*]
    spadajacy noz to tu dopiero bedzie , teraz jest hossa , zobaczymy co bedzie jak ktorys z bankow zglosi do sadu wniosek o upadlosc bo kredyty trza splacac , wtedy nawet greg nie pomoze ze swoimi kontraktami a i tak na niego spolka szcza
    Zaczekamy zobaczymy jaki możę być odbiór przy 50 gr o ile do tego dojdzie mali przeważnie kupują na górkach a rok temu było 4 zł .

W mojej ocenie nie wiesz co to hossa a jak sapdnie będą setki tysięcy akcji kupionych w promocyjnej cenie, problem w tym że waśnie w zarządzie odziaływują na arkusz zleceń.

Jak myślisz ile akcji skupiono dzisiaj z rynku na giełdzie jestem 15 lat wtedy gdy zechcą sprzedać to co skupują papier powróci na soje miejsce.

• Re: Przejęcie Autor: ~Gerg [31.60.109.*]
    Spokojnie, oni sie z tego nie wywiną. Postawilem wszystko va bank. Zyskam wszystko albo stracę wszystko, ale oni znacznie wiecej. Wiecej nie moge napisać. Im sie wydaje, ze fakty gieldowe i zachowanie rynku sa ich alibi. Za slabi sa na na nasza grupe. Owszem sa lepsi w ruchach kursem i manipulowaniu informacja, ale za glupi, i zbyt pewni siebie, aby wygrac w ostatecznej rozgrywce.
    jak ktorys z wierzycieli pojdzie a z wnioskiem a to nastapi wczesniej czy pozniej to cena promocyjna bedzie jak przy budowlance czyli ok 7 gr , wiec dzis jest hossa
    wszystkiemu jest winna ta glupia baba blazejowska i barczyk , ale oni chyba maja w tym swoj interes
    Winni zawsze muszą się znaleźć.

Wracając do meritum jak zaczną spływać pieniążki za zamówione urządzenia wtedy sytuacja się odmieni na razie jest tak sobie pięknie dzisiaj spadło i to nie bez przyczyny :))).
  • Re: Przejęcie Autor: ~xyz [178.36.187.*]
    Po pierwsze nie nastawiam się na to że zamówienia od szekjów wpłyną gdyż przez ostatnie 3 lata przerabialiśmy całą masę tego typu hisotrii:
    1) Szwajcaria - azbest
    2) Zatoka meksykańska piasek
    3) Taff techonolgies po 3 tygodniowych testach w Stradomii co najmnie BWM
    4) Chorwacja BWM
    5) Total któy nie wrócił po kolejne Mosy choć podobno mu się bardzo podobają
    6) Spółka z Florydy która miała kupić maszyny do utylizacji plastików samochodowych, i miało być joint venture
    7) Masyny do biomasy dla rolników o wydajności 0,3 MW
    8) Maszyny do utylizacji zanieczyszczeń ropopochodnych
    9) Białoruś Hommel
    10) Hiszpania i maszyny dla rockwoola
    i masę masę innych których pominąłem
    Jak widzisz nie da się merytorycznie dyskutowac gdyż Zarząd kompletnie nie ma wiarygodności tak więc między bajeczki należy włożyć sprzedaże dla szejków
    Są i upadki zgadzam się ale :
    Co było pierwsze licencja i za ile ?

Po drugie Niemcy bardzo interesują się technologią a ro za sprawą pewnych wymogów/przepisów.

Nie ma spólki idealnej proszę popatrzeć co zrobiła Jakunas ABCDATA na CDRED z 8 zł na 5,30 powrót na 9,6 spadek na 3,xx
    Powrót na 7 zł
    z ilu spadło z do groszówek 0,60 i w górę

Giełda jest nieprzewidywalna proszę zauważyć żę największy dzisiejszy obrót na poziomie 56 gorszy.

Arkusz sprzedaży pusty
    optymizm durny albo glupota , zycze powodzenia , ja spadam
  • Re: Przejęcie Autor: ~nis [62.21.4.*]
    Zamykam dyskusje i stawiam na te akcje krwistego kloca.
  • Re: Przejęcie Autor: ~nn [89.229.178.*]
    Sama technologia unikatowa i kupę kasy warta.
    Nie ma możliwości żeby to upadło, no chyba, że będzie przekręt.

Chętnych na proekologiczną technologię na świecie jest wielu więc i w przejęciu jest sens.
    Opatentowana technologia a tak mała spółka nie jest w stanie uruchomić większej produkcji niestety .

Ktoś ich musi kupić a jak kupić to.....
    tanio...

Pozdrawiam

Jutro małe uspokojenie ne Premetiv wyskubaliśmy sypacza robimy 1,50 i powrót na Atonka.
  • Re: Przejęcie Autor: ~xyz [178.36.187.*]
    Premetiv no proszę proszę :)
    A wracając do meritum
    Odpowiedz na tak postawione pytanie, które mi kiedyś zadał inny akcjonariusz Atona.
    "Ja rozumiem w firmie jest zawsze ileś tematów, z których nie wszystkie wychodzą. Nigdy nie jest tak że wyjdą wszystkie ale też nie może być tak że nie wychodzi nic to jest wbrew rachunkowi prawdopodobieństwa" ?
    A no i do listy z poprzedniego posta mogę jeszcze dorzucić:
    Licencja na BWM do stanów tak naprawdę nie skonsumowana
    Szpitale z flordy bardzo zainteresowane
    firmę Antan z Niemiec
    koncern Bauer
    Firmę z Valenci (takie lokalne MPO)
    Gminy Karkonoskie
    Współracę z Miastoprojektem
    no i na koniec KGHM, który podobno już ma podpisać jakąs umowę co jest obecnie tajemnicą poliszynela
    Dodam że już wg Atona to jest od połowy listopada
    A co do przejęcia to nie wykluczam zwłaszcza że co najmniej dwa podmioty się interesowały w tym roku poprzednim
    Niemniej podstawowa jest odpowiedź na pytanie skąd spółka ma wziąć kasę na bieżącą działalność bo zbierać akcje można miesiąc dwa trzy albo dłużej z tym że niestety ryzyko iż znaczne że pacjent nie dożyje ale co tam trzymam kciuki za każdy scenariusz, który pozwoli przeżyć
  • Re: Przejęcie Autor: ~Gerg [87.96.29.*]
    Skoro mnie usunieto wraz z nickiem to jeszcze raz obstawiam zbieranie na kilka slupow do wysokości 4,99 % i przed Walnym umowy cywilne Jarkow, Darkow i innych wydymarkow, w obrocie pozagieldowym. moj wpis usunieto bo posiadacze akcji F mogliby przestac sypac w podstawione koszyki. Dlatego pozostają wpisy negatywne, aby zachecac do sypania, tak jak kiedys wycinano negatywne by upchac akcje w rynek. To nie jest normalna spolka, to jest szulernia w ktorej Bankier, Facebook a nawet strona spolki jest elementem ksztaltowania nastrojow. A byc moze to jedna wiellka konfabulacja i zwalenie kursu bylo potzrebne tylko do wyceny transakcji w rynku pozagieldowym. Taki niby punkt odniesienia.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.153.144.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Przejęcie Autor: ~atn [83.4.139.*]
    Ale w odniesieniu do twego wpisu czyż nie ma możlwości
    dobrać się przekrętasom do tyłka ,
    nie wierzę że wśród tylu inwestujących nie ma ani jednej
    osoby znającej tą firmę i jej sposoby funkcjonowania
    po ciemnej stronie mocy ,czytając wasze wypowiedzi
    mogę mieć nadzieję że znajdzie się biegła osoba w tych klockach która
    wytknie te rażące błędy zarządzającym tą firmą .
    Panowie prośba czekamy.
    Pozdrawiam .
  • Re: Przejęcie Autor: ~lew [95.41.182.*]
    jakby miało być przejecie to kurs szedł by na północ a nie na południe, po co to krecić
  • Re: Przejęcie Autor: j23_znowu_nadaje [109.243.39.*]
    Według mnie kurs szybko powróci powyżej ceny nominalnej jednak ktoś bezczelnie zbiera akcje może to być spowodowane chęcią przejęcia spółki siędzi tu wielu twardo jajecznych i stąd problem. Najprawdopodobniej ktoś wczoraj chciał wykorzystać sytuację związaną z wprowadzeniem akcji do obrotu i sypał licząc na mega panikę niestety naciął się trzymanie kursu na poziomie 55 groszy najzwyczajniej się nie powiodło karnet sprzedaży niewielki i raczej to była samobójcza próba zakończona fiaskiem (obroty w przedziel 55-57 groszy.
    W perspektywie dość krótkiego czasu- realizacja pierwszych zamówień powinno się tu diametralnie zmienić , ale tak bezczelnego ,,skupu" i próby przejęcia gdyz inaczej nie mozna tego nazwać od dawna nie widziałem.
    Kto ma czas będzie bawił się na groszówkach można zarabiać jednak w dość szybkim czasie powrócimy na złotówki i szerokie wody.

Cena nominalna jest niepodważalna ktoś wpłacił za ten papier po złotówce aby giełda dopuściła go do obrotu ale kto bawi się poniżej ceny nominalne i co chce ugrać myslę że dowiemy się niebawem. Powraca buum na tanie technologie utylizacji odpadów problem zapomniany wraca i ktoś doskonale o tym wie być może pisze scenariusze , ustawę także napisał starzy wyjadacze to tylko pamiętają jak była batalia o umieszczenie tej technologii w ustawie.

No i mamy jeszcze niespodziankę w postaci rozporządzeń UE chce się od nich pieniążki trzeba spełniać wymogi.

reszta do poczytania nadstawiać kosze i czekać na desperatów na sprzedaży pusto , ktoś to wszystko zgarnia

4,99%
    J23
  • Re: Przejęcie Autor: ~jo [95.41.182.*]
    j 23 przygotowujesz sobie grunt żeby wywalić. dzisiaj obstawiam cene 45 groszy. Nie wiem kto Ci powiedział, że ktoś zapłacił za akcje 1 zł, spółka sama sypie. Ja nie zauważyłem komunikatu, żeby ktoś objął po 1 zł.
  • Re: Przejęcie Autor: j23_znowu_nadaje [109.243.39.*]
    Spółka pokrywa cenę nominalną czym pokryła przyczepą jabłek?

Poczytaj o wprowadzaniu akcji na rynek cenie nominalnej i emisyjnej, dzieją się tu cuda na kiju a jak piszesz żę zarząd wywala hm,,,, ciekaw bez podbitki wywalanie ?

Skąd ty się urwałeś na gpw?

Zjadłem na tej spółce zęby jak na wielu innych - skupuje
  • Re: Przejęcie Autor: ~jo [95.41.182.*]
    teoretycznie to tak powinno wyglądać, tyle że jak to sprawdzisz. Także moga pokryc kapitał przyczepa jablek. poczytaj sobie jak się otwiera i prowadzi społke. papier wszystko przyjmie.
  • Re: Przejęcie Autor: ~krvlik [89.71.145.*]
    "Ciekawy" wątek :)
    Oczywiście koledzy Atonht i J23 zamiast zachować "cenne" przemyślenia dla siebie, żeby zarobić, trąbią na forum o tym co jest grane, hehehe, zamiast siedzieć cicho i ładować do wora.

Powstanie jeszcze niejeden wątek, aby powiało nutą optymizmu. Ja też wolałbym większą ilość opchnąć w rozsądnym przedziale niż za 10gr.

Spekulanci bardzo lubili i lubią Atonka, bo kierują tą firmą dzieci, którym się wydaje :)
    a najlepiej cudzą kasę :)

Zgodzę się, że technologia jest bardzo interesująca. Obserwuję, czasem jeszcze coś skrobnę.

P.S.
    Odleszczają nas już od 5 PLN i końca nie widać :)))
  • Do j 23 Autor: ~pap [194.146.130.*]
    I czego mieszacie ludziom w głowach niech opuszczą pokład ci co opuszczą po cholere to mają trzymac słabe rączki? jak tacy tubędą siedziec to z powrotem na 1 zl długa droga
  • Re: Do j 23 Autor: ~piotrek [94.42.154.*]
    Ale na PCA nie przeszkadza ci pisać,że wywalają, mimo, że nie ma podbitki.

Oj ty krętaczu, no ale tutaj widzę, że na jednym wózku jedziemy.
  • Re: Do j 23 Autor: ~jo [95.41.182.*]
    kto w dzisiejszych czasach przejmie drukarnie.
  • Re: Przejęcie Autor: ~dejw [83.15.80.*]
    Pozwolę sobie uzupełnić listę, bo aż nie chce się wierzyć że zapomnieliście o Dzierżyńsku :)))
  • Re: Przejęcie Autor: j23_znowu_nadaje [109.243.162.*]
    Witam panów po jednodniowej przerwie.
    Na wstępie przypomnę że brak odpowiednich przepisów legislacyjnych i lobby spalarniane to jeden z powodów spadków i spekulacji. Dla wiedzy wielu lub niewielu rok 2013 w ustawie śmieciowej jest przełomowy i upieram się przy teorii innych forumowiczów aby ta firma mogła produkować na duzo skalę potrzebny jest ktoś większy nie wiem czy konkurencja ale myk z przejęciem jest bardzo prawdopodobny i nie bez powodu od czsu do czasu ktoś robi tu borutę i zbiera papier poniżej ceny emisyjnej co do drukarni zapraszam na Petrol tu wojna w zarządzie przeniosła się na papier lecz idea produktu dalej doskonała i po wytrzepaniu skoczków cena powróci na właściwe poziomy dla waloru tj, 2 zł minimum.

J23

PS

PSW Capital oby za 30 groszy zechciał ktoś to kupić za 2-3 miechy na giełdzie nie ma sentymentów a panowie K........ to fajna ekipa :))

Jest takie powiedzenie:
    Cierpliwością nawet kamień zagrzejesz.
  • Re: Przejęcie Autor: j23_znowu_nadaje [164.127.63.*]
    No no Barczyk powróci na przewodniczącego RN ?

Coś z tym przejęciem może być za bardzo akcje trzymane są na minimach , niewygodni musieli odejść hm....... czyżby koniec wojny ? kto wie ?
    Wiadomość bardzo dobra gdyż za bardzo się tam wałkowało między nimi w końcu Parosa i Barczyk powrócą na odpowiednie miejsce i spółka także.

Pozdrawiam Akcjonariuszy

http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=43225&ncc_index=ATO&id_tr=1

http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=43224&ncc_index=ATO&id_tr=1

http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=43223&ncc_index=ATO&id_tr=1

Twórca pomysłu i założyciel spółki został odstawiony na boczny tor to oczyszczenie wszystkim przyniesie ulgę ale:

Jakie będą nowe nazwiska ??? kto

Kto się ujawni pow 5% i kiedy czekamy ktoś nieźle pogrywa
  • Re: Przejęcie Autor: ~macko [87.207.152.*]
    czy to dobre wiesci?
    Bardzo dobre - gdzie kucharek sześć.................... resztę proszę dopisać.
    Ktoś 6 lutego zamierzał tu nieźle namieszać , nie wyszło walka o spółkę trwa , nowe pięniądze z UE, lobby spalarniane traci POparcie, zagranica zaczyna dostrzegać to tanie rozwiązanie. Fakt spółka za mała aby mogła sama wypłynąć nie chcą się dzielić , ktoś ich chce przejąć hm... :) walka poniżej ceny nominalnej to ciekawostka kto i kiedy się ujawni
    słupy? nie sądzę.
  • Re: Przejęcie Autor: ~atn [83.5.47.*]
    J - zostaw politykę na boku .
    Nigdy nie mieszam POlityki i Pismactwa z giełdą :))
    Kto to wszystko skupuje i czy w ktoś się ujawni w jakim terminie ta spółka inaczej jej myśl techniczna była solą w oku wielu.
  • Re: Przejęcie Autor: ~atn [83.5.47.*]
    Zaprzeczasz sam sobie .
    Polityka mnie gówno obchodzi szczególnie tych co widzą non stop zamach Smoleński.
    Paranoja.
  • Re: Przejęcie Autor: ~Atonht [31.174.224.*]
    Barczyk prezesem bardzo możliwe , ktoś to wszystko zbiera na tych nizinnych poziomach , tyle spraw spieprzonych i nagle co oświecenie średniowiecza.
    Jeszcze potrzymają do złotówki z 2 miechy jak zaczną spływać pieniązki za zamówienia wypuszczą ptaszka z klatki i pofrunie. Drobni ustawili 40k na 0,62 arkusz pusty latają tylko straszaki. W RN balast wyrzucony za burtę - inaczej zrezygnował .

• Re: Przejęcie Autor: ~Arek [87.96.59.*]
    Załoga za burtą
    Dobrze
    Robert wracaj ....
  • Re: Przejęcie Autor: ~Mondi [188.47.38.*]
    Jak powróci Parosa i Barczyk wtedy kurs także odnotuje 2,xx na dole nie ma chętnych do kupna znajdą się powyżej 2 zł porządek juz dawno powinni zrobić z cwaniakami z RN.

Pieniążki z UE dla Atonaht na tego typu technologie , tu będzie się działo a teraz zaczną grać pod kasę za zrealizowane kontrakty do 1,50 to nadal jest tanio no cóż może ktos się niebawem ujawni z pow.5%
    Luka 0d 0,75 dość szybko się wypełni i cena waloru powróci powyżej nominału i to dużo
    Wielu tu zostało z pakietami powyżej 2 zł myslę że po maju 2013 może podwoja kasę zobaczymy mamy 2 miechy na wyjście powyżej 1,64 i wszystko na to wskazuje.

Rok Atona zaczął się na minimach jekie będą maxima obserwujmy mam średnią 1,66 czas na uśrednianie gdyz to ci co uśredniają wypromują kurs pow 1 zł.

Miłego dnia
  • Re: Przejęcie Autor: ~Mondi [188.47.38.*]
    Obawiam się jeszcze że jeśli ktoś chce przejąć firmę i technologię to na tym dole wybiją drobnych do cna .

Ujawni się duży zrobi wezwanie i pozamiatane nie mniej niż cena nomina;ln a
    oj lub ie patrzeć jak jedni drugim wydzierają firmę co z tego będzie ?
  • Re: Przejęcie Autor: ~Mondi [31.63.72.*]
    Sesja wzorowa obrót zmiana właścicieli papiera dokuje na 0,65 w tym tygodniu - trochę potrwa zanim opuści złotówkę wtedy dzida kto może ten zbiera nawet Dependa ludzie wywalali aby dokupić Atona.
  • Re: Przejęcie Autor: ~Strzał w_ 10 [46.113.121.*]
    Barczyk prezesem i przew RN Atonht ponownie około 1,65-2zł wyprzątają wszystko w granicy 60gr jak zabraknię skupią do 1 zł.

W maju tu będzie się działo póki co powoli do ceny nominalnej 1zł tak zanizyli taką dobra spółkę.
[x]
ATONHT 0,00% 0,18 2022-05-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.