• idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~spoko [83.22.212.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/IGROUP-Uzupelnienie-brakow-formalnych-pozwu-o-stwierdzenie-niewaznosci-uchwal-Nadzwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-Spolki-z-dnia-11-grudnia-2012-roku-2753553.html
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~swojak [80.50.228.*]
    niestety
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~spoko [83.22.212.*]
    ale czemu mówisz niestety a może stety
    jedyna szansa dla naszej perełki to p.Wisniewski,ci gołodupcy z IDM mieli czas żeby coś zrobić,i co robili puścili papier w ulice a teraz wielcy poszkodowani.
    Nie "daj boże" p.Wisniewski wycofa się z IG to w ciągu paru dni jesteśmy na poziomie 5 gr.
    moim skromnym zdaniem to nie do końca bym się z tym zgodził jeśli sąd cofnie emisje to wiśniewski będzie musiał się dogadać z idm co do ceny emisyjnej , ale to jest moje zdanie
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~procka [83.4.185.*]
    Uważam podobnie jak Spoko, tzn. że to wcale nie jest zła wiadomośc.
    Proces może się trochę ciągnąc, ale istotne czy Sąd uzna wniosek o zabezpieczenie roszczenia i wstrzyma emisję. Gdyby tak się stało Pan W. nie będzie mógł ani wdrożyc emisji 400 mln, ani dokonac kolejnej.
    Oznacza to albo weryfikację warunków emisji - a to dobrze, albo w ogóle weryfikację wszystkiego.

Swojak, wiem, że jestes wściekły na IDM i pewnie nie chcesz im darowac, ale moim zdaniem ta wojenka na poziomie IDM - WI może w efekcie wyjśc na korzyśc zwykłym akcjonariuszom jak my.
    Koncepcja PI nie zakładała w żadnym punkcie olania ulicy, więc powrót do jakiejś wersji tego Porozumienia byłby całkiem OK.
    Nawet jeśli przyjąc skrajnie, że WI się wycofa, to od razu w to miejsce wskakuje nie samo IDM, ale pewnie i MS wraz z ekipą - tak mi sie wydaje.

Gdyby Sąd wstrzymał emisję, to mamy ciekawy klimat - IGR posiada 84% w WI, ale za nie nie zapłaciło, Pan W. trochę miałby zagmatwaną sytuację żeby się wycofywac, a przede wszystkim - czy On w ogóle chce się wycofac ? Zostanie Mu się dogadac lub przynajmniej w jakimś sensie pójśc na ustępstwa na naszą korzyśc.

Pod kątem notowań - na pewno nie mamy opcji wrzucania milionów ulicy - zostaje sama ulica i byc może przepychanki o przejęcie jakiegoś znacznego pakietu, co może byc bardzo ciekawe, bo wówczas nikt nie może liczyc na to że sobie dodrukuje akcje, tylko ten ma władzę kto sobie zbierze z rynku...:)
    procka dzięki za komentarz ,obyś miała rację,bo już mnie to wszystko zaczyna wkurw,,,ać, teraz będą sądy odwołania i tak w kółko.....
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~buy [83.24.95.*]
    na tarczę podatkową zapewne jeszcze jacyś chętni są na liście rezerwowej ;)
    więc myślę że WI się nie wycofa...
    a może dlatego sawała został odsunięty od tego projektu ponieważ nie przewidział tego ruchu idm ,a zrobi sie naprawdę ciekawie jak sąd sie przychyli do wniosku idm to wiśniewski będzie w nielada kłopocie,może go ta pewność zgubić .no zobaczymy jak będzie a tak nawiasem mówiąc czemu wiśniewskiemu sie tak bardzo spieszy z tymi akcjiami
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~kawelin [164.126.163.*]
    czyżby od jutra marsz w górę ! :)
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~bogaty [81.190.142.*]
    Tumany z IDM zeszmaciły kurs wypuszczając w rynek swoje akcje, a teraz wojują w sądzie... Paradoksalnie, może to wyjdzie nam na dobre- oby !
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: lechm2 [86.111.97.*]
    Rzeczywiście IDM zeszmacił kurs IGR z okolic 50gr na 20+gr, a Wiśniewski zeszmacił kurs poniżej 20gr i robi mega emisję, mimo wszystko IDM był dłużej w IGR i tak nie postępował, więc póki co lepiej było za czasów IDM.
    Jak nie będzie emisji dla Wiśniewskiego to może kurs wystrzelić w górę, bo żeby to odkręcić będą musieli zrobić walne zgromadzenie, a jak wiadomo nikt z nich nie ma akcji:D
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~agent_orange [194.63.135.*]
    a moim zdaniem jest to element nacisku i IDM zupełnie nie jest zainteresowany spółką zgodnie z tym co mówili... moim zdaniem to element nacisku, chcą coś jeszcze urwać może kwestia PI cholera wie... na pewno nie liczyłbym na to, że coś wstrzymają altruistycznie i się na tym zarobi. Dziwi mnie tylko dziwna dialektyka osób tu piszących (stalych obrońców Częstochowy) raz emisja jest dobra, bo są wprowadzane aktywa i wg wyliczeń matematyczno-ekonomicznych na kalkulatorkach wychodzi, że będzie pompa,... teraz te same osoby piszą, że podana informacja jest pozytywna, bo wstrzyma MEGA emisję miliardową, która o dziwo w oczach pisaczy nie jest już pozytywna. :-) niech mi ktoś napisze, że to nie jest klasyczna racjonalizacja w desperacji.
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~procka [83.4.185.*]
    To, że sprawa sądowa trochę potrwa, to wiadomo, ale sama decyzja o ewentualnym wstrzymaniu emisji powinna zapaśc w miarę szybko, bo to ma byc przecież zabezpieczenie roszczenia na czas trwania procesu czyli musi byc już na jego początku.
    Tak mi się przynajmniej wydaje...
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~hahaa [31.210.100.*]
    dobre na maxa
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~INKA [192.109.140.*]
    IDENTYCZNA SYTUACJA JEST WŁAŚNIE NA IDM. TYLKO ŻE TAM MEGA EMISJE , NOMEN OMEN TEŻ PO 0,10 GR. ZABLOKOWAŁA W SADZIE ULICA .JAKOS NIE WIDAC BY KURS SZEDŁ W GÓRE A RACZEJ POWOLNE OPADANIE .DLA MNIE WI OBIECA IDM JAKIEŚ 50 MLN. PO 0.10 I WYCOFAJĄ POZEW Z SADU. ZANIM IGR ZDABĘDZIE JAKIEŚ ZAUFANIE , MINIE SZMAT CZASU.POWIEDZMY 0.50GR W 2014R. WERSJA OPTYMISTYCZNA.
    Jeżeli Sąd zablokuje emisje to żeby Wiśniewski mógł zarządzać dalej spółką bez przeszkód lepiej by było żeby miał akcje, bo przy aktualnej sytuacji 800 000 zł i ktoś może mieć akcji w okolicach 10% (tyle na spokojnie można zebrać w jeden dzień), dlatego jeżeli sąd zablokuje emisje to Wiśniewski będzie się musiał ruszyć.
    Wtedy dowiemy się co naprawdę zrobi ze spółką, jeżeli zbierze akcje to po emisji nie będzie wywalał w rynek, jeżeli jednak wycofa WI z IGR to jednoznaczne będzie z tym, że po emisji wywalił by nam jakąś sporą cześć akcji tym samym zabijając kurs i niszcząc resztki zaufania.
    Tylko zablokowanie emisji może przynieść jednoznaczne rozstrzygnięcie.
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~miś [89.191.162.*]
    wydaje się to słuszne co prawisz
    Trzymajmy się zasady:
    "Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta"
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~agent_orange [194.63.135.*]
    pytanie kto jest tym trzecim, bo ja widzę dużo mord do wykarmienia i każda ciągnie w swoją stronę...
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~zakur....spokjny [37.225.214.*]
    ale tu kobitki sa zorientowane w temacie mysla co robia, z taka to fajnie cos po robic z bliskiej odleglosci tez......dziwny ten igr.takie info a tu zero reakcji .na abmsolid jakby takie przyszlo info 100% w gore bylby.a ten igr. kiszka, chyba jeden nieuleczalny powod to te ilosci papierka nie do przetrawienia.
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~procka [83.4.227.*]
    Napisałam wyżej, iż wydaje mi się, że decyzja w sprawie zabezpieczenia roszczenia poprzez wstrzymanie emisji itd. powinna zapaśc w miarę szybko, a dzisiaj znalazłam coś takiego:

"Wniosek o udzielenie zabezpieczenia podlega rozpoznaniu bezzwłocznie, nie później jednak niż w terminie tygodnia od dnia jego wpływu do sądu, chyba że przepis szczególny stanowi inaczej. Jeżeli ustawa przewiduje rozpoznanie wniosku na rozprawie, należy ją wyznaczyć tak, aby rozprawa mogła odbyć się w terminie miesięcznym od dnia wpływu wniosku."

W najgorszym razie powinno więc byc coś wiadomo do końca lutego, a optymistycznie - do końca tygodnia.

Inna sprawa jak szybko IGR sie tym "pochwali" - jak będzie nie po ich myśli, to spieszyc się z tym nie będą...
  • Re: idm wpłacił kasę do sądu Autor: ~miś [89.191.162.*]
    Dnia 2013-02-05 o godz. 14:35 ~procka napisał(a):
    > Napisałam wyżej, iż wydaje mi się, że decyzja w sprawie
    > zabezpieczenia roszczenia poprzez wstrzymanie emisji itd.
    > powinna zapaśc w miarę szybko, a dzisiaj znalazłam coś
    > takiego:

"Wniosek o udzielenie zabezpieczenia
    > podlega rozpoznaniu bezzwłocznie, nie później jednak niż w
    > terminie tygodnia od dnia jego wpływu do sądu, chyba że
    > przepis szczególny stanowi inaczej. Jeżeli ustawa
    > przewiduje rozpoznanie wniosku na rozprawie, należy ją
    > wyznaczyć tak, aby rozprawa mogła odbyć się w terminie
    > miesięcznym od dnia wpływu wniosku."

W najgorszym
    > razie powinno więc byc coś wiadomo do końca lutego, a
    > optymistycznie - do końca tygodnia.

Inna sprawa jak szybko
    > IGR sie tym "pochwali" - jak będzie nie
    > po ich myśli, to spieszyc się z tym nie będą...

może w IDM wtedy ujawni, można ich będzie zapytać
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.