• koniec lock-up Autor: ~obs [80.51.135.*]
    24.02.2013 kończą się lock-up dla ponad 2 mln akcji. 25.02 zobaczymy skale podaży akcji po 10 groszy.

To tak dla przypomnienia.
  • Re: koniec lock-up Autor: ~hm [89.228.20.*]
    Mowisz, że wybrani juz maja akcje po 10 groszy?
    Ja myslałem że to dopiero projekt na najbliższe walne i że te akcje dopiero bedą drukowane za jakiś czas.
  • Re: koniec lock-up Autor: ~majacymarzenia [178.36.242.*]
    dzieki za wiadomosc,nie wiedziałem tego :) ja trzymam,do 24 mowisz,a 5 marca jest walne,zobaczymy jakie wiadomosci beda do tych dat,raz 100tys akcji było kupowane i sprzedawane z ukrytego po 1,20,to po tym spadły do 75gr :) mozesz jeszcze powiedziec kto ma te 2mil akcji,ktory,ktorzy inwestorzy?dzieki
  • Re: koniec lock-up Autor: ~mirek [78.30.109.*]
    "4.21.3 Umowy czasowego ograniczenia zbywalności akcji typu lock-up
    Znaczący akcjonariusze Spółki (Dr Marek Cegielski sp. z o.o., Janisław Muszyński, Marek Bochnia,
    Wojciech Dziewiszek, BCD-M sp. z o.o., Infrakom sp. z o.o., Marek Cegielski i Ireneusz Całkosiński) zawarli
    z Domem Maklerskim WDM S.A. umowy o czasowym wyłączeniu zbywalności wszystkich posiadanych
    przez nich akcji serii A i B Emitenta (łącznie na dzień sporządzenia Dokumentu są to wszystkie akcje
    serii A oraz 2.150.000 akcji serii B Spółki, stanowiące łącznie ok. 62,50% udziału w KZ i ok. 70,61%
    udziału w głosach na WZ Emitenta).
    Na mocy wyżej opisanych umów lock-up akcjonariusze Spółki zobowiązali się, iż w okresie od dnia
    podpisania niniejszych umów do upływu 18 miesięcy od dnia rozpoczęcia notowań papierów
    wartościowych Spółki na rynku NewConnect nie obciążą, nie zastawią, nie zbędą, ani w inny sposób nie
    przeniosą własności, jak również nie zobowiążą się do dokonania takich czynności, co do całości lub części
    posiadanych przez nich akcji Spółki, w żaden sposób, na rzecz jakiejkolwiek osoby, chyba że zgodę w
    formie pisemnej pod rygorem nieważności na taką czynność wyrazi zarząd Domu Maklerskiego WDM S.A.
    Umowy lock-up wygasają przed wyżej wymienionym terminem, jeżeli Zarząd GPW podejmie uchwałę w
    sprawie dopuszczenia akcji Spółki do obrotu na rynku regulowanym"

to tylko upływa czas w którym oni mogą się akcje zbyć. Nie sądzę aby oni mieli teraz ochotę pozbywać się akcji, kiedy jest wzrost. W dodatku w jednym z wywiadów pisali, że chcą aby nowe akcje wypościć przy kursie min. 3 zł (zainteresowanie akcjonariuszy), więc kurs będzie szedł w górę teraz powoli
    Wypuszczenie takiej ilości akcji udupiło by kurs, a im raczej na tym nie zależy.
  • Re: koniec lock-up Autor: ~hahaha [89.228.20.*]
    Człowieku. To jest NC.
    Jeśli nadrukowali sobie akcji po 10 groszy to dlaczego maja nie sprzedawać po 3 zł???
    Beda spredawać nawet po 18 groszy bo to bedzie dla nich zarobiek 80 %
    To oszusci jakich wielu na NC,
    Jesli maja taki super produkt, bedzie sie tak super sprzedawał na całym swiecie to akcje beda po 100zł. To czemu nie objeli emisji po powiedzmy 5 zł, tylko po 10groszy??
    Nie było frajera co by dał wiecej??Czy chcieli sobie nadrukować pieniedzy?? Bo preparaty nie działają!! Gdyby działąły to wystaczyło pokazać inwestorom jak działaja i ludzie objeliby emisje po 5 zł byłaby kasa na rozwój spółki.
    Dlaczego cene nominalną ustalono na poziomie 10 groszy?? Dlatego że nie można bedzie zrobić emisji poniżej ceny nominalnej.
  • Re: koniec lock-up Autor: ~wbc [62.89.83.*]
    Mylisz się. Udupić kurs to tu można tysiącem akcyjek. Masz dowód dzisiaj jak ładnie poszły stopy po takiej akcji...

A jak akcyjek przybędzie to będą bez znieczulenia sypać do 50 groni jak tylko pojawią się chętni. Niejaka spółdzielnia ryzykantów pt. Astoria się w to bawi więc jest kogo karmić :-D

Jak pisał kolega wyżej to jest powszechna praktyka na New Connect:
    1) najpierw blablabla
    2) potem mega dodruk
    3) karmienie naiwnych
    4) jak wystarczająco zadołuje to jest resplit, a jak odbije to kolejny dodruk
    5) i kolejne karmienie naiwnych.

Możesz na tym skorzystać ale musisz mieć cholerne wyczucie i... ograniczoną chciwość, bo jak nie trafisz w ICH tempo to zostajesz z kupą śmieciowych akcji i bez grosza. A na giełdzie są też inne spółki, które akurat wtedy pójdą w górę i żal 4 litery ściska.

Pozdr.

p.s.
    Wg mnie będą sypać.
  • Re: koniec lock-up Autor: ~obs [80.51.135.*]
    Kto by nie sprzedał akcji nawet po 1 zł obejmowanych za 0,1 zł, mając możliwośc objąc ponownie po 0,1 z nowej emisji? Za jedną akcję sprzedaną powiedzmy za 2 zł prezes SCS będzie miał kasę na 20 akcji nowej emisji, które sobie sam przydzieli. też bym tak chciał
    ale aby mogli sprzedac ponad 2mil akcji po 2zł na rynku to musieli by podac wiadomosci super pozytywne o zamowieniach dziesiatek tysiecy preparatow,a na tak płytkim rynku nie sa w stanie nawet 100tys sprzedac aby nie zwalic kursu do 1zł !!! mnie ciekawi czy wy macie jakies akcje społki :)
  • Re: koniec lock-up Autor: ~nota [89.228.20.*]
    Jak spadnie z 3 zł na 50 groszy to zawsze znajdzie sie jakis frajer omamiony rewelacjami o superformule wejsciu na amerykańska giełde któremu bedzie mozna sprzedać 2 mln akcji po 50 groszy drukowanych po 10 groszy. W końcu frajer bedzie myślał że skoro spadło z 3 zł to po 50 groszy to juz super promocja.
    Jak narazie to ciezko cokolwiek dowiedzieć sie ze społki jak dzialaja ich preparaty czy dzialają. Czy w moim przypadku zadziałają.
    Pani nie wie. Kieruje pytanie do działu produkcyno-badawczego i sie nie odzywa. Pewnie ma nadzieje że klient sie odczepi. A moze dził produkcyjno-badawczy tez nie wie??
    Klientów trzeba traktować na tym etapie priorytetowo i odpowiadać błyskawicznie w końcu to też akcjionariusze. (chocaiż rozważam czy jest sens dalej to trzymać)
    No nic poczekam jeszcze moze pani Dorota sobie przypomni.
    czy dzialaja ich preparaty mozesz przeczytac na fb na stronie revitacell,na ktorej to blogerki (ktore dostały produkt do testowania) jak i klijentki wypowiadaja sie pozytywnie (a sledze od samego poczatku i nie znalazłem ani 1 złej opini ) wiec jak ktos cche moze sie dowiedziec z pierwszej reki o dzialaniu :) po drugie co trzeba podkreslic społka nie wydaje jakis ogromnych pieniedzy na reklamowanie produktu w tv,gazetach itd bo produkt sam sie reklamuje działaniem i same zainteresowane panie go reklamuja na blogach i wsrod kolezanek ( a to na pewno duzy plus ) co do akcji za 10 gr to normalne ze ktos kto zakłada społke nie bedzie sobie drukował akcji po 5 zł !!! on liczy ze sprzeda te akcje po 5 zł wydrukowane po 10 gr !!! tez za bardzo nie rozumiem komu i dlaczego maja wydrukowac nowe akcje po 10gr,ale zakładam,ze dostanie je inwestor ktory pomoze społce na amerykanskim rynku zdobyc rynek i ktory majac kontakty pozwoli akcja zdrozec do kilku,kilkunastu zł!! ja tak to widze,bo nie cche mi sie wierzyc,ze produkt jest slaby i zalezy im na oszukaniu ludzi i wcisnieciu akcji leszcza :) pozdrawiam
  • Re: koniec lock-up Autor: ~nota [89.228.20.*]
    Spokojnie.
    To czy działaja to nie wiemy. To raz.
    Przeczytałem cały net prawie wszystkie te opinie a nie ma ich wiele. Bo myśle zanim wydam 170 zł na coś czego jest mało i moze nie działać.
    Produkty wysłane zostały zawodowym blogerkom ktore zajmują się testowaniem takich produktów przynajmniej raz w mieciacu dostają nowe produkty od nowych firmy wiec ich opinia jest dla mnie guzik warta.
    Dwa w umowie miały opinie o produkcie napisać na blogu już po dwóch tygodniach od chwli otrzymania produktu. To jest jakaś kpina!!!! Co można po dwóch tygodniach powiedzieć??? Głownie w tych opiach czytamy:
    - piektne stylowe opakowanie
    - przyjemny zapach
    - dozowanie produktu takie a takie.
    - po dwoch tygodniach wydaje mi sie. Co znaczy wydaje mie sie?!! I po co mi piekne opakowanie?
    Gdzie sa badania na grupie docelowych pacjetów ?? Testy kliniczne?? Gdzie można o tym poczytać??
    Mam czytać opinie 16 letnich blogerek które pisza mi jak im zmarszczki znikają, albo czy nie są już łyse??? Śmiech.
    Sa jakieś testy?? Zgłaszam sie. Jesli produkt dziła i ktoś mnie o tym przekona jestem gotow objać nową emisję i na rozwój spółki włoże znacznie wieksze pieniadze niż 10 groszy na akcje.
    Na zadane pytanie do spółki czekam juz drugi tydzień i nic.
  • Re: koniec lock-up Autor: ~JK [193.200.47.*]
    Dnia 2013-02-03 o godz. 11:59 ~obs napisał(a):
    > 24.02.2013 kończą się lock-up dla ponad 2 mln akcji. 25.02
    > zobaczymy skale podaży akcji po 10 groszy.

To tak dla
    > przypomnienia.
    ja bym juz na waszym miejscu sprzedawał
    ale to moja opinia,prześledzcie sobie wszystkie spółki w ktorych był lock up i jak się kończył i co było potem..
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.51.135.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~majacymarzenia [178.36.242.*]
    dla niedowiarkow-ja trzymam długo te akcje :) dokładnie, biorąc pod uwagę nowatorską formułę, działanie i efekty, nie ma co dyskutować, tym bardziej, że najczęściej kupujemy przecież kremy za ok. 50-60zł a ich działanie to tylko z reguły utrzymanie skóry w dobrej kondycji, tu mamy jeszcze efekt cofania się zmarszczek / odmładzania :)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~hahaha [89.228.20.*]
    Aż kogos tak zabolało iż usunał moj wpis.
    Nikogo nie obrażał, jedynie komus przeszkadzał.
    Kremy powiadasz całykiem zwyczajne jakich wiele na rynku. Zapytałem o badania testy kliniczne na gropie pacjetow. Takich nie ma?? post usunieto.
    Wiele w necie jest oszustów firm ktore sprzedaja cudowne leki na raka, porost wlosów itd.
    Na ludzkiej krzywdzie najlepiej sie zarabia, ale zeby drukować akcje po 10 groszy tylko dla siebie gdy cena na rynku wynosi 3 zł i wciskac że ta kase firma chce poswiecić na wejscie na amreykańską giełde to juz kpina. Dwa mln akcji po 10 groszy da to spółce 200 tys zł No nie ma co Ameryke można taka kwota zawojować. :) Powtórze jeszcze raz : Spółka drukuje 2 mln akcji po 10 groszy kwota jaka wpłynie do spółki to 200 tys zł. Jesli akcjionariusz sprzeda akcjie objete po 10 groszy drożej na rynku to jest to zysk akcjonariusza podlegajacy opodatkowani!! Nie jest to zyks spółki i w zaden sposób nie przyczyni sie do jej rozowju.
  • Re: koniec lock-up Autor: ~mark [78.30.109.*]
    najlepszym sposobem na sprawdzenie skuteczności specyfików jest ich przetestowanie na sobie samych lub najbliższych (siostra, brat, matka itd.)

Czytałem recenzje dziewczyn (jest ich sporo). Nie ma tam piania z zachwytu na specyfikiem. Jednej lepiej pomogło innej tak średnio. Każda zwracała uwagę, że specyfiki dość drogie, ale polecają, jeżeli dla kogoś ta suma nie jest zaporowa, gdyż dla nich jest.

Zresztą za tydzień w czwartek (raptem 5 dni roboczych) będzie raport jak im idzie biznes.
  • Re: koniec lock-up Autor: ~mark [78.30.109.*]
    i jeszcze jedno ... jeżeli firma nie zejdzie ceną przez pół (o 50%) to na polskim rynku nie osiągnie sukcesu. Nadzieja w zagranicy.
    i jeszcze jedno.
    Dużo wcześniej pisałem jak testowałem środek akurat na włosy, gdyż akurat ostatnio zacząłem łysieć.
    Efekt - nie zauważyłem aby łysina sie zmniejszyła, ale ogólnie kondycja włosów się poprawiła. Myślę że w tym roku jeszcze raz powtórzę kurację. Oczywiście o efektach napiszę

Przepraszam .... mark = mirek. :)
[x]
STEMCELLS -9,05% 0,36 2025-10-28 10:54:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.