• A jednak emisja Autor: ~Kazik [89.77.157.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/23,1303136-Bomi--NWZA-zgodzilo-sie-na-emisje-akcji.html

http://www.parkiet.com/artykul/7,1303149-BOMI-SA---Informacja-o-odbytym-Nadzwyczajnym-Walnym-Zgromadzeniu-w-dniu-21-stycznia-2013-roku.html

Najlepszy jest ten 1 głos (1 akcja) i zawsze głosujący na "NIE". Macie jakieś przypuszczenia , kto to mógł być? :D Widać, że i Walne Zgromadzenia mają swoich troli :D

I pamiętajcie, ze cokolwiek o tych uchwałach myślicie:
    - brak kworum - nikt się bomi nie interesuje, spółka nie "kupiła" sobie czasu
    - jest kworum, ale brak emisji - akcjonariat nie chce obejmować warrnatów, nikt nie wierzy, że na akcjach po 0,25 da się zarobić
    - jest kworum i emisja - rynek zaleje olbrzymia ilość akcji

cokolwiek myślicie, to każda opcja jest tragiczna dla BOMI według naszych forumowych ekspertów :D
    A teraz.. skoro już zdanie zenka i rankora znamy, to proponuję, by wypowiadali się tu inne osoby :D

• Re: A jednak emisja Autor: ~ja [31.61.2.*]
    powiem ci wiecej ta 1 akcja zrobila najwiecej zamieszania na walnym ,bo gosc mial najwiecej do powiedzenia :) jaki mial cel ? nie wiem
  • Re: A jednak emisja Autor: ~dd [195.137.246.*]
    Łączna liczba ważnych głosów: 20.672.925

biorąc pod uwagę, że :

porozumienie akcjonariuszy: 4 067 731

Marteria Ltd. : 4 169 845

Helioblue Investments Limited: 5 161 103

to razem jest: 13 398 679 akcji

to kto ma resztę akcji ???

w czyich rękach jest ponad 7 274 246 akcji ?????

czy dowiemy się tego ?? a jak tak to kiedy ???

czy może ktoś zwiększył swój udział i jeszcze nie poinformował ??

czy może ktoś kupował na słupy bo wiedział na jakich zasadach będą obejmowane warranty ??

ciekawa sprawa..........

bo coś nie chce mi się wierzyć, że aż tylu drobnych akcjonariuszy było na Walnym........

po za tym nie było tam aż takiego dużego tłoku............

• Re: A jednak emisja Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    A skoro nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o dojenie drobnych z kasy...;-D
    Fajnie, kaziu, pocieszasz siebie i innych... ;-D
    Faijnie, ale naiwnie... ;-D
    I przeczytaj, Kaziu< ze zrozumieniem:
    http://serwisy.gazetaprawna.pl/finanse-osobiste/artykuly/643326,gielda_spolki_ratuja_sie_drukujac_akcje_zamiast_inwestowac.html
    I czemu unikasz tematu, ze rynek zaleje kolejne 40 milionów akcji?... ;-D
  • Re: A jednak emisja Autor: ~ja [31.61.2.*]
    jedyne co zaleje to ciebie krew zenie masz pojecia o co chodzi :)
    NWZ Bomi upoważniło w poniedziałek zarząd firmy do podwyższenia kapitału zakładowego poprzez emisję do 40 mln akcji - podała spółka w komunikacie. Upoważnienie wygaśnie z końcem grudnia 2015 r.

Walne upoważniło też zarząd do emisji warrantów subskrypcyjnych.

"Kapitał docelowy umożliwi zarządowi dokonanie w ciągu najbliższych miesięcy emisji nowych akcji i pozyskanie środków od inwestorów zewnętrznych na cele związane z poprawą płynności finansowej spółki oraz jej restrukturyzacją, zwłaszcza w ramach prowadzonego postępowania upadłościowego" - napisano w komunikacie. (PAP)

morb/

No jak to brzmi wymownie:

NWZA spółki Bomi zgodziło się na emisję akcji. Dzięki temu rośnie szansa na uchronienie jej przed likwidacją. Ponadto, trwają rozmowy z inwestorem, który mógłby objąć akcje Bomi - informuje Rzeczpospolita.

I jak obiecujace plany snuje znowu prezes ;-D

Witold Jesionowski, prezes Bomi
    - Jesteśmy bardzo zadowoleni z decyzji akcjonariuszy. Dzięki emisji spółka ma szansę otworzyć postępowanie układowe - mówi Witold Jesionowski, prezes Bomi.

więcej tutaj:

http://www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/prezes-bomi-nie-wykluczone-ze-w-spolce-pojawi-sie-inwestor,81231.html
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Akcjonariusze-Bomi-upowaznili-zarzad-do-podwyzszenia-kapitalu-2742732.html

• Re: A jednak emisja Autor: ~j23 [195.137.246.*]
    rankor widzę, że się dwoisz, troisz oj nerwowy się zrobiłeś...........

to jest bezcenne............. widząc twoją reakcję........

i tak jak pisałem ci wczoraj dzisiaj się jeszcze bardziej z ciebie śmieję..........

Smiać, to ja śmieje się z ciebie, bo to tobie wlączyli drukarkę bez pp...;-D
    Ale ty nie znasz sensu slowa rozwodnienie...;-D
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [212.51.207.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: A jednak emisja Autor: ~Aaaa [83.30.8.*]
    A w telewizorni mówili przed chwilą, iż Jesion mówi o ewentualnym,nowym inwestorze strategicznym...
    A wtedy dowiemy się kto kupuje ponoć ubierane akcje i kto dla kogo pracuje.
    no wiesz ktoś kto był na Walnym to wie nawet to kto posiada te ponad 7mln akcji czyli różnicę pomiędzy tymi co mają a tymi co byli na Walnym

Napisz jeszcze, bomiklopsiku, ze dzis dokupileś... ;-D
    Kaziu, przeczytaj to zdanie ze zrozumieniem. Bardzo powoli...

"NWZA spółki Bomi zgodziło się na emisję akcji. Dzięki temu rośnie szansa na uchronienie jej przed likwidacją. "

Rośnie szansa... ;-D
    Dobre!
    rankor przeczytaj ze zrozumieniem ten tekst..........

potem proponuje ci dowiedzieć się szybko kto był na Walnym...........

kto ma te ponad 7 mln akcji które były na Walnym zarejestrowane...............

"Spółka zdecydowała się skierować powyższą
    emisję do akcjonariuszy zarejestrowanych i obecnych na Nadzwyczajnym Walnym
    Zgromadzeniu w dniu 21 stycznia 2013 r., gdyż zdaniem Zarządu są to akcjonariusze
    zainteresowani restrukturyzacją Spółki, w tym dofinansowaniem Spółki poprzez
    objęcie emitowanych akcji."

• Re: A jednak emisja Autor: ~ja [46.134.147.*]
    jakbys mial pojecie o procedurach postepowania ukladowego i o obecnej sytuacji bomi to wiedzial bys o czym mowi prezes a tak potrafisz tylko wyc :)
    tak jest szansa i to bardzo duza dlaczego tak mysle? to juz pozostanie moja tajemnica .
    a ty pisz dalej o likwidacji i zobaczymy kto bedzie mial racje
  • Re: A jednak emisja Autor: ~Kazik [217.149.254.*]
    twoje dwojenie i trojenie się na forum i wypisywanie tych samych frazesów to mód na me serce. Obserwuje i uciechę mam niezłą. Pisz dalej! :D
    To ja mam uciechę z ciebie...
    Bo ty masz bomi... - tak mi przykro...;-D
    I bedziesz mial więcej, bo dodrukuja 40 milionów bez pp...;-D
    Cieszysz się? na pewno...;-D
    W koncu rośnie szansa na uratowanie bo9mi8 przed likwidacją...;-D
  • Re: A jednak emisja Autor: ~bb [78.30.66.*]
    Śmiesznie się zrobiło na forum bo Rankor się totalnie pogubił :-)
    A najśmieszniejsze są te jego "Ja nie mam bomi, a ty masz... - tak mi przykro ;-D "
    Od tej "przykrości" normalny człowiek to już by zszedł...a ten trzyma poziom :-)
    Jeśli rzeczywiście wejdzie jakiś inwestor do Bomi to dopiero tu będzie śmiecholandia z Rankora!!
    Na każdym wątku powinien być taki błazen! Czytałoby się z przyjemnością. Bo przecież na Bankier.pl nikt nie oczekuje merytorycznych wypowiedzi.
    Zauważyliście, że jak nikt mu nie odpowiada to zaczyna pisać sam do siebie? Dla niego najgorsza udręka to brak kontynuacji wątku. Spróbujcie nie pisać przez 2 godziny...zobaczycie co się będzie działo. SPRÓBUJCIE.
  • Re: A jednak emisja Autor: ~Iii.. [83.30.8.*]
    I renkor nie patrzy na CNCBIZNES, bo dziś rano, dowiedziałby się o wypowiedzi prezesa dla rynku spożywczego, ze wokół BOMI " kręci się" inwestor, mający chrapkę na ten biznes..
  • Re: A jednak emisja Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Tak, kręci się.

Wydawnictwo "Poczytaj mi mamo"
    Dobrze piszesz : "jak wejdzie...".
    Na razie nie wszedl, choć wielu od dawna mialo wejść... ;-D
    I rabat mial dfać zyski, i mial być na NC i takie tam inne bomibajki...;-D

Na razie to ja mam uciechę ztrarfno9ści moich przewidywan...;-D
    Ale popieram twoje "spróbujcie"... ;-D
  • Re: A jednak emisja Autor: ~bomik [82.177.118.*]
    A jak myślisz R2 kim był inwestor z 1 akcją na wza
  • Re: A jednak emisja Autor: ~klasyka [83.30.14.*]
    Wszystko wskazuje, że na walorze rozegra się niezadługo fajna rozgrywka. Akcje pójdą w górę, bo są potrzebne. Dalej uważam, że krótki termin daje szansę na pokaźny zysk.
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.