Najlepszy jest ten 1 głos (1 akcja) i zawsze głosujący na "NIE". Macie jakieś przypuszczenia , kto to mógł być? :D Widać, że i Walne Zgromadzenia mają swoich troli :D
I pamiętajcie, ze cokolwiek o tych uchwałach myślicie:
- brak kworum - nikt się bomi nie interesuje, spółka nie "kupiła" sobie czasu
- jest kworum, ale brak emisji - akcjonariat nie chce obejmować warrnatów, nikt nie wierzy, że na akcjach po 0,25 da się zarobić
- jest kworum i emisja - rynek zaleje olbrzymia ilość akcji
cokolwiek myślicie, to każda opcja jest tragiczna dla BOMI według naszych forumowych ekspertów :D
A teraz.. skoro już zdanie zenka i rankora znamy, to proponuję, by wypowiadali się tu inne osoby :D
I przeczytaj, Kaziu< ze zrozumieniem:
http://serwisy.gazetaprawna.pl/finanse-osobiste/artykuly/643326,gielda_spolki_ratuja_sie_drukujac_akcje_zamiast_inwestowac.html
NWZ Bomi upoważniło w poniedziałek zarząd firmy do podwyższenia kapitału zakładowego poprzez emisję do 40 mln akcji - podała spółka w komunikacie. Upoważnienie wygaśnie z końcem grudnia 2015 r.
Walne upoważniło też zarząd do emisji warrantów subskrypcyjnych.
"Kapitał docelowy umożliwi zarządowi dokonanie w ciągu najbliższych miesięcy emisji nowych akcji i pozyskanie środków od inwestorów zewnętrznych na cele związane z poprawą płynności finansowej spółki oraz jej restrukturyzacją, zwłaszcza w ramach prowadzonego postępowania upadłościowego" - napisano w komunikacie. (PAP)
morb/
No jak to brzmi wymownie:
NWZA spółki Bomi zgodziło się na emisję akcji. Dzięki temu rośnie szansa na uchronienie jej przed likwidacją. Ponadto, trwają rozmowy z inwestorem, który mógłby objąć akcje Bomi - informuje Rzeczpospolita.
I jak obiecujace plany snuje znowu prezes ;-D
Witold Jesionowski, prezes Bomi
- Jesteśmy bardzo zadowoleni z decyzji akcjonariuszy. Dzięki emisji spółka ma szansę otworzyć postępowanie układowe - mówi Witold Jesionowski, prezes Bomi.
A w telewizorni mówili przed chwilą, iż Jesion mówi o ewentualnym,nowym inwestorze strategicznym...
A wtedy dowiemy się kto kupuje ponoć ubierane akcje i kto dla kogo pracuje.
rankor przeczytaj ze zrozumieniem ten tekst..........
potem proponuje ci dowiedzieć się szybko kto był na Walnym...........
kto ma te ponad 7 mln akcji które były na Walnym zarejestrowane...............
"Spółka zdecydowała się skierować powyższą
emisję do akcjonariuszy zarejestrowanych i obecnych na Nadzwyczajnym Walnym
Zgromadzeniu w dniu 21 stycznia 2013 r., gdyż zdaniem Zarządu są to akcjonariusze
zainteresowani restrukturyzacją Spółki, w tym dofinansowaniem Spółki poprzez
objęcie emitowanych akcji."
jakbys mial pojecie o procedurach postepowania ukladowego i o obecnej sytuacji bomi to wiedzial bys o czym mowi prezes a tak potrafisz tylko wyc :)
tak jest szansa i to bardzo duza dlaczego tak mysle? to juz pozostanie moja tajemnica .
a ty pisz dalej o likwidacji i zobaczymy kto bedzie mial racje
To ja mam uciechę z ciebie...
Bo ty masz bomi... - tak mi przykro...;-D
I bedziesz mial więcej, bo dodrukuja 40 milionów bez pp...;-D
Cieszysz się? na pewno...;-D
W koncu rośnie szansa na uratowanie bo9mi8 przed likwidacją...;-D
Śmiesznie się zrobiło na forum bo Rankor się totalnie pogubił :-)
A najśmieszniejsze są te jego "Ja nie mam bomi, a ty masz... - tak mi przykro ;-D "
Od tej "przykrości" normalny człowiek to już by zszedł...a ten trzyma poziom :-)
Jeśli rzeczywiście wejdzie jakiś inwestor do Bomi to dopiero tu będzie śmiecholandia z Rankora!!
Na każdym wątku powinien być taki błazen! Czytałoby się z przyjemnością. Bo przecież na Bankier.pl nikt nie oczekuje merytorycznych wypowiedzi.
Zauważyliście, że jak nikt mu nie odpowiada to zaczyna pisać sam do siebie? Dla niego najgorsza udręka to brak kontynuacji wątku. Spróbujcie nie pisać przez 2 godziny...zobaczycie co się będzie działo. SPRÓBUJCIE.
I renkor nie patrzy na CNCBIZNES, bo dziś rano, dowiedziałby się o wypowiedzi prezesa dla rynku spożywczego, ze wokół BOMI " kręci się" inwestor, mający chrapkę na ten biznes..
Dobrze piszesz : "jak wejdzie...".
Na razie nie wszedl, choć wielu od dawna mialo wejść... ;-D
I rabat mial dfać zyski, i mial być na NC i takie tam inne bomibajki...;-D
Na razie to ja mam uciechę ztrarfno9ści moich przewidywan...;-D
Ale popieram twoje "spróbujcie"... ;-D
Wszystko wskazuje, że na walorze rozegra się niezadługo fajna rozgrywka. Akcje pójdą w górę, bo są potrzebne. Dalej uważam, że krótki termin daje szansę na pokaźny zysk.