pierwsza- Wielu z Was niemoze sie juz doczekac kiedy sprzedadza akcje BGE i nie jest to kwestia czy za 2,5zl czy za 5zl... po prostu jest duza chec realizacji zyskow
i druga- mysle ze dla wielu z Nas ktorzy wierza w spolke wazniejsza !!!!!!!! jest popyt i zainteresowanie!!!!!!! sa ludzie ktorzy nie placza przy byle porazce ktorzy postanowili naprawde byc ze spolka dluzej niz 2-3miesiace i ktorzy wierza w 15-40zl
Dzisiaj nie pisalem caly dzien nie dlatego ze wyjechalem ale chcialem zobaczyc jak to sie dzisiaj zakonczy -sam stracilem dzisiaj ponad 100tys zl
To możemy się licytowac na stratę - ja 50 tys. Ale nie o to tutaj chodzi. Zarząd stracił wiarygodność. A zaufanie jest bezcenne i buduje sie go długo a stracic można przez jedną głupią decyzję.
Jako akcjonariusz mogę mieć pretensje i według mnie są one słuszne.
I nie lamentuje co mam z tego powodu isc sie powiesic
Natomiast jestem zaskoczony tym wszystkim co zarzad robi przyszla kasa wiec zamiast ja wydawac madrze i realizowac plany inwestycyjne to co robia w glowach im sie poprzewracalo
Ale nie zmienilem nastawienia Potrzymam rok i jak nic sie niezmieni to sprzedam to w pizdzie.... Po dzisiejszym dokupie srednia 0.79zl
Dlaczego w tym roku wiele sie moze zdazyc spolka bankrutem nie jest zarabia
A myślełem już, że tylko ja jestem zaskoczony tym co zarząd wymyśla. Rozdaja sobie akcje za darmo a jak mam się cieszyć. Co oni dotychczas takiego zrobili, że im się należy. Nawet jednej biogazowni nie udało im się wybudować przez dwa lata a juz takie zadowolenie z siebie, że bonusy sobie rozdają.
Ano tyle, że druk był kwestią czasu. Zgodnie z uchwałą, 500.000 do 09/2015. Na dziś mamy 400.000, czyli na druk kolejnych 100.000 aż 2 lata (prawie). Dlatego mamy właśnie ostatni gorący podmuch.
Zgadzam się z Wami z tym rozdawnictwem. Nurtuje mnie też nerwowe podebranie niklowskich akcji przez GMK po emisji 3 mln szt do nieujawnionego po dzień dzisiejszy podmiotu. Jak kilka razy pisałem, wygląda na walkę o ster. Plus dzisiejsza emisja, o której było wiadomo już na początku grudnia (https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=2896572&strona=1).
Ja już wymiękam, nie wiem co o tym myśleć, sprawa jest gruubo ponad naszymi domysłami.
Ja sie pytam gdzie infa o obrotach za poszczególne miesiące?? Czy umowy są realizowane?? I kto kupował po 2.5 te 3 mln bo to było bardzo drogo okazuje się. A może akcje zostały objęte za wkład niepieniężny - rozliczenie za przejęte spółki. Wtedy mamy następny przekręt. Co o ty myślicie??
1. robi się nerwowo i to bardzo,
2. nie sposób było tego nie przewidzieć z perspektywy Zarządu,
3. który jest chętny na akcje (skoro sam siebie nimi karmi).
Może ma być nerwowo? Może mamy się skrócić? Może wyniki uzasadniają nie tylko motywacyjkę, ale też wróżą ultrawystrzał?
może i tak, ale sam jurek przyznaje, że stracił a nie zarobił. Ja zaś, żebym mógł stracić z tego co mi zostało, cena musiałaby zejść do 16 gr. Pewno jeszcze coś zleci ale już myślę o ponownych zakupach.
Jestem z Tobą. Kiszę się w Intakusie, na krótko w Herbalu i czekam na mały wpływ pod koniec miesiąca. Jeśli ten poziom zostanie, w końcówce stycznia też dobieram.
mam w objęciu 97200 akcji, więc Jurku nawet tyle dzisiaj obrotu nie było, więc martwić tezsię nie mogę, bo po 2,50 bym tej ilości nie sprzedał, zresztą nie kupiłem tego po to by po 2,5 opychać. Akcje menadzerskie też ne zostana sprzedane na rynku, tylko pozarynkowo jeśli już bedą chceli je upłynnić, dla mnie to jest super zagrywka, po co wypłacac sobie zysk, gdzie trza podatek zapłacić, lepeij dokptowac troche akcji i mieć zywy kapitał.......sprzedają wystarszeni, a zbierają ci co wiedzą że to promocyjna cena. Jeśli będa chcieli wyjśc to napewno na wyższych poziomach, teraz wywalaja niektrzy ze stratą, albo ci co kupowali wtedy kiedy ja ale mniejszymi pakietami......nie ma co się złościć, akcje i tak będą swoje kosztować, a jak tak spadło to można dokupić, ja za dużo mam w KGHMie, mógłbym sprzedac arcusa co kupłem po 2,80, ale to tez inwestycja na dłużej.
Madre slowa zaden konkretny inwestor posiadajacy min 50kilo nie ma szans na wyjscie z tego papiera chyba ze by wyrzucal caly dzien pakietami po 5k-prowizja moim zdaniem
niema szans a co dopiero ludzie posiadajacy wieksza ilosc i nie przy tych obrotach bo sa za male
W tej chwili wychodza wystraszeni
Zobaczymy co bedzie do konca tygodnia i czy sie cos poprawi