dalmnie sprawa jest oczywista
1.chetni na waranty po 25 gr musza zniechcecic drobnice do objecia warantow, do wziecia jest 40 mln.warantow im mniej ludzi na walnym tym wiecej wrantow dla grubasow.Waranty nic nie kosztuja i nic nie zmusi grubasow do ich wykupienia jezeli uklad nie wypali a jezeli wypali to 25 gr bedzie tylko wspomnieniem
2.drobna spekula probuje ugrac pare procent kozystajac z zamieszania stad podbitki groszami .
3.czy bedzie qworum ? trudno powiedziec bo to zalezy od tego czy "ekipa" ma czas na przeciaganie sprawy , jezeli bedzie malo akcjonariuszy na walnym , jestem pewien ze qworum bedzie ! szulernia zgarnie waranty i bedzie czekac na efekt negocjacji o ile juz nie znaja wynikow?!
4.Rankor zaraz napisze ze przeciez mozna teraz lapac papier po 19 gr , otuz nie ! zebranie 2-3mln. papieru z rynku wywinduje cene na 30 gr , wiec bardziej sie oplaca zgarnac waranty.
40 mln. do wziecia po 25 gr!
osobiscie jade na walne i wyrwe swoje waranty nie tylko z akcji ale i z PP , zainwestowalem 60 zl w 2 zaswiadczenia i chocbym mial jeszcze 3 x pojechac to pojade :)
Wnioskujesz niby logicznie, ale wnioski wyprowadzasz z błędnych zalożeń.
ad. 1
"/.../chetni na waranty po 25 gr musza zniechcecic drobnice do objecia warantow, do wziecia jest 40 mln.warantow im mniej ludzi na walnym tym wiecej wrantow dla grubasow./.../
Sądzisz, ze jest tak wielu chętnych wsrod drobnicy na warranty?
Przecież wielu nawet nie wie, co to jest.
ad.2 - tu zgadzam się z tobą, ale wolę bys pisal poprawnie slowo "korzystać" ;-D
ad.3 Nie wiem, czy bedzie quorum (albo wersja spolszczona: kworum), ale tworzenie spiskowych teorii o jakiejś "ekipie" i szulerni jest tylko bomifantazją. Tak jak przypuszczanie, ze ci z "ekipy" juz znaja wyniki negocjacji.
bo niby czemu nie skupują wtedy nadal po taniosći?
ad.4. -za rownie falszywa przesółankę uważam tezę, iż "zebranie 2-3mln. papieru z rynku wywinduje cene na 30 gr "... Bo niby dlaczego nie mieliby spekulacyjnie zagrać tu i tu?.
Kolejna uwaga - słowo "otóż" piszemy przez "ó"... ;-D
Dobrze, ze walne jedziesz i wreszcie naocznie przekonasz się o różnych sprawach.
I zobaczymy, czy po powrocie bedziesz pisał z rowna determinacją o "ekipie" i "szulerni"... ;-D
zanim te pajace sie zleca odpowiedz mi.
Jezeli mam zakupione akcje przed 28 grudnia to moge objac warranty nie bedac na walnym ?
Czy moge sie jeszcze zarejestrowac na walne pomimo ze termin uplynal bodajze 07/01 ?
dzieki ja
"osobiscie jade na walne i wyrwe swoje waranty nie tylko z akcji ale i z PP , zainwestowalem 60 zl w 2 zaswiadczenia i chocbym mial jeszcze 3 x pojechac to pojade :)"
Bardzo mądra decyzja.
Szkopuł w tym, że możesz obejść się smakiem. Warranty zostaną przydzielone tylko 99 najbardziej zaangażowanym bomifanom. Spróbować zawsze warto.
Jak stawi się tłum drobnych i zorientujecie się, że nie maja szans ich objęcia, to zawsze możecie tę uchwałę zablokować, bo wtedy warranty będą działać na Waszą szkodę.
nie wiesz ile mam akcji wiec nie zakladaj ze sie obejde smakiem :P
wiemy ze ok 22mln jest w rekach ok 20 podmiotow,(tak na podstawie poprzednich walnych) pozostaje ok 40 ml dla ok 80 podmiotow , dodatkowo kupe osob ma tylko PP sam znam takich, wiec rowniez odpadaja.Nie mam zadnych watpliwosci ze zalapie sie na waranty ,malo tego jestem pewien ze wiele osob ktore maja znacznie mniej papieru niz ja rowniez sie zalapia.
Uchwała będzie Zarząd upoważniała, a nie obligowała do emisji warrantów i akcji.
Ale tu akurat jestem spokojny. Będą i warranty, i akcje.
Generalnie się z Tobą zgadzam. 500 tyś akcji gwarantuje dostęp do warrantów. Ja nawet myślę, że może mniej wystarczyć. Przecież z forum można się dowiedzieć, że część osób się zagapiła i się nie zarejestrowała.
"dodatkowo kupę osób ma tylko PP sam znam takich"
Jesteś pewny, że są to PP niezrealizowane?
Z tego co ja wiem, to są zrealizowane. Słynna seria R - choć nie notowana na giełdzie, to prawo do głosowania ma. Tych osób to ja bym nie bagatelizował.
Dnia 2013-01-15 o godz. 21:10 ~rankor2 napisał(a):
> Jak odpowiadać, by nie odpowiedzieć...
Nie tylko bomi jest
> nietransparentne...
> https://www.bankier.pl/wiadomosc/EFH-Informacja-udzielona-ak
> cjonariuszom-w-trybie-art-428-par-6-ksh-2738111.html
rankokłamco i rankopłaczku nie siej zamętu co to ma wspólnego z BOMI ??? nic tak jak większość twoich super informacji które wklejasz bez sensu tylko po to żeby zasiać zamęt i wystraszyć wszystkich
Czy moderator tego wątku nie widzi zaśmiecania i zabagniania watku BOMi , przez chorych z nienawiści renkora i Zenka?
Podkreślają , iż akcji BOMI nie mają i nie chcą mieć, a śmieją się z każdego woisu o BOMI, uwypuklając skrzywione swe spojrzenie o spółce..
Kto im płaci za tę krecią robotę...
Ktolkolwiek nowy, chcący kupić akcje BOMi. to przeczytawszy ich wpisy, szybko ucieka na inne spółki...
Renkor i Zenek w swej kreciej działalności posługuja się kłamstwem i ubliżaniem innym uczestnikom..
Czy przez takich ludzików ze zwichrowaną osobowością ma zanikać wątek o BOMI...
Tu już nikt, oprócz tego renkokłamcy i Zenka nikt nie pisze, poza walczącymi z tymi chwastami..
Czy tak powinien wyglądac wątek, na którym wymienia się poglądy?...
Przeczytaj swój post a zobaczysz, kto chory z nienawisci i bomifrustracji... ;-D
"/.../Ktolkolwiek nowy, chcący kupić akcje BOMi. to przeczytawszy ich wpisy, szybko ucieka na inne spółki.../.../" - tu cię boli... ;-D
Bo nie naganiamy, jak ty, na kupowanie bankruta, lecz zachęcamy DO MYŚLENIA przed kupnem... ;-D
No i przecież ty tu piszesz...
A nawet na próbujesz swe bomifantazje upowszechniać na forum podłogi jako andrea, gdzie skarżyłeś się na rankora... ;-D
Dzięki za reklamę!.. ;-D
A napiszesz w koncu coś o bomi?... ;-D
Nie potrafisz już?... Rozumiem...;-D
Masz bomi... - tak mi przykro ;-D
Nic mnie boli.
Tylko bawi.
Bawia twoje posty... ;-D
Info o układzie moze i blisko, ale nie jest powiedziane, ze bedzie takie, na jakie liczysz...;-D
Niemożliwe? Zobaczymy... ;-D
I naucz się, ortografiszny niedouku, pisać słowo "niemożliwe".
Bo myslalem, ze to tylko literówka u ciebie, ale ty notorycznie tak piszesz, więc znasz pisaowni tego slowa...;-D
I popłacz znowu, że rankor wyzywa cię od ortograficznych nieuków... ;-D