Portfel DM AmerBrokers
Wypowiedzenie dostało aż sześć spółek
pożegnano się z akcjami 4Fun Media, Amiki, Amrestu, Apatora, Cormay’a oraz Fasingu. Argumentem wobec pierwszej spółki było wyczerpanie się krótkoterminowego potencjału wzrostowego, dodatkowo pogorszyła się płynność waloru. Amikę usunięto z powodu słabszego wzrostu ceny w porównaniu do indeksów. Na spółce Amrest zdecydowano się zrealizować zyski, a Cormay’a pozbyto się ze względu na słabsze zachowanie kursu na tle rynku, mimo neutralnych wyników za III kwartał. Natomiast Fasing stracił miejsce w związku z publikacją gorszych wyników od oczekiwań biura
żródło Stockwatch
Trigon zakłada pogorszenie wyników w 2013 i kolejnych (gorsze od 2011), chyba dlatego bgk spierdolił, co niektórzy wieścili, że papier poszedł w godne/silne ręce, ale poszedł w ulicę, po walnym okazuje się, że nie ma nowego udziałowca z 5%, choć przed wyobraźnia niektórych była mocno rozbudzona, spółkę broni dyskonto wskaźników i potencjalna dywidenda, ale czy to wystarczy, by unieść kurs wysoko? kto co lubi.
a i nie rozumiem, czemu niektórzy się srają aż tak niby wejściem spółki wchodzącej w skład grupy na giełdę chińską, po pierwsze nie nastąpi to w tym roku, po drugie nijak się to ma do kursu samej fasing, po trzecie jest to spółka przynosząca straty.
nie naganiam, nie sądzę by wymiana poglądów na forum miała wpływ na kurs, chyba musiałbym pisać na wszystkich forach fasing, zresztą jak pisałem zdecydowałem się wyjść z fasing i dobrać inną spółkę do portfela. fasing jednak będę obserwował, bo jest sexy, jednak uważam, że nie da mi oczekiwanego zysku. posiadaczom życzę jednak założonych zysków, ba nawet 100 zł, oby wcześniej, niż za kolejne 5 lat i radzę mocno podciągnąć kurs, bo spółka coraz bardziej osuwa się z trendu wzrostowego.
No i dobrze Zosia to zrobiła, tu jest kilka potworów , dawno zasiedlonych, dla których spadek 1, czy 5 zł to nic nie znaczy, bo dalej jak mówią 50% do przodu maja... popatrzymy dalej na śmiecia..., którego nikt nie brać..wielkiego jubilata hahah
o właśnie o takim dobieraniu myślałem (5k) szkoda, że nie w okolice 26,50, ale i tak kurs jest powyżej wsparcia rocznego, jednak poniżej oporu spadkowego, chwilowo połatane, ale może nie starczyć, przydałby się kolejny strzał 5k.