• WESTA 2013 Autor: ~alek [89.73.154.*]
    Westa WESTA WESTA Americana.

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2013 Dla posiadaczy WESTY.

Myślę że 2013 będzie szczególny dla WESTY.
  • Re: WESTA 2013 Autor: ~póki co [79.133.199.*]
    Tez się przyłączam do życzeń :-)
    Pękatych portfeli, zdrówka i trafnych inwestycji, a szczególnie do J23 z którym jeśli to On kiedyś dawno temu byłem na ZEG-u. Później drogi się rozeszły, a teraz spotykamy się na Westa hehe.
  • Re: WESTA 2013 Autor: ~Asdf [95.40.19.*]
    jJa rôwniż życzę wszystkiego najlepszego. Jeśli chodzi o WESTĘ to można być spokojnym. Tutaj widzę raczej dużo zieleni dla inwestorôw. Ja nie mam akcji tej spółki ale rozważam jakieś zakupy. Zobaczę jak zachowa się kurs na pierwszych dwóch sesjach nowego roku.
  • Re: WESTA 2013 Autor: ~Asdf [95.40.19.*]
    jJa rôwniż życzę wszystkiego najlepszego. Jeśli chodzi o WESTĘ to można być spokojnym. Tutaj widzę raczej dużo zieleni dla inwestorôw. Ja nie mam akcji tej spółki ale rozważam jakieś zakupy. Zobaczę jak zachowa się kurs na pierwszych dwóch sesjach nowego roku.
  • Re: WESTA 2013 Autor: j23_znowu_nadaje [46.113.243.*]
    Najlepsze życzenia Noworoczne dla wszystkich użytkowników i czytelników forum Bankier i Stoock. Aby rok 2013 był dla was wszystkich okresem w którym dotychczasowe osiągnięcia i nabyte wcześniej doświadczenia poprowadziły państwa do sukcesu w pracy i życiu osobistym a także wyczucie i szczęśliwy traf w wytypowaniu spółek które pozwolą państwu na satysfakcję z inwestycji i ewentualne pokrycie wcześniejszych strat.

Inwestując ryzykujemy zawsze przypomina mi się Adam Mickiewicz.

- Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.

Julian Tuwim

-Błogosławiony ten co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
    zawsze przypominają mi się ci na forum którzy nie mają akcji jednak ostrzegają.

Na koniec zacytuję słowa nad którymi warto się zastanowić będąc na gpw.

"Życie nie daje nam tego co chcemy, tylko to co dla nas ma."
    - jakbym słyszał pana Moon-dial

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2013
    życzy

J23

• Re: WESTA 2013 Autor: ~PBG [188.47.20.*]
    Zamknięcie luki do 0,98 kwestią kilku sesji obroty 500k powrót do poprzedniego szczytu świadczą o intensyfikacji skupu.
    3 zł w 1 kwartale nie realne , ustanowienie 1,80 pewne.
    W Stanach klif obroniony gpw odkup akcji sprzedanych przed 21grudnia 2012.
    Nie spostrzeżecie się a ucieknie złotówka jak poprzednim razem.
    Ciekawy papier na ten rok arkusz sprzedaży pusty no no tu jednak będzie grubo.
    pozdrawiam i od dzisiaj na tym papierze zaczynaja się zakupy.
  • Re: WESTA 2013 Autor: ~zysk [80.54.105.*]
    wskażniki aż sie "gotują" ciekawe czy jakieś info bedzie
  • Re: WESTA 2013 Autor: ~PBG [79.162.226.*]
    Do zamknięcia luki jest dużo czasu na zbieranie przez większych graczy. ci co wywalili 28.grudnia liczyli na korektę klif zażegnany, niestety korekta powyżej 0,84 , przetestowali 0,79 brak podaży , sukcesywne zwiększanie obrotów z prawostronnym nawisem. Zbierają to większe rybki sytuacja w USA nie była jednoznaczna już jest. Jakiś gostek pisał na forum o kolesiach którzy wybrali się na Ukrainę tak tak szpiegostwo przemysłowe 15 lat ciężkich robót , ludzie mają fantazję.
    W przyszłym tygodniu zamknięcie 0,85 na stałe po wadze luki 0,98 zobaczycie tu jazdę .
    A teraz sygnały AF.
  • Re: WESTA 2013 Autor: j23_znowu_nadaje [46.112.46.*]
    Zamknięcie ostatniej luki bessy na 0,98 tak prawidłowo powinna brzmieć pańska wypowiedź.
    Jazda ? konna ?
    Drogi panie PBG 0,80 właśnie się zamyka , wszystkie dolne luki zostały pozamykane ,,dużo czasu" najwyżej przyszły tydzień.
    Lubię konkretne wypowiedzi i analizy jeżeli nie jest pan polakiem zrozumiem narzędzie translator.
  • Re: WESTA 2013 Autor: lew429 [77.255.12.*]
    Też myślę, że przyszły tydzień nam coś ciekawego pokaże.
    Fundusze mogą inwestować w akcje już 47% a nie jak było 35%
    Czyli można liczyć na większe zainteresowanie.
    Niech sobie zbierają cieszy mnie nie chybiona analiza Trakcji i CDRED największe nadzieję pokładam w Westa i CDRED na rok 2013.
    I kwartał dla KOV
    pozdrawiam
    CDRED spółka dała już ładnie zarobić, wchodziłem jeszcze w Optimusa a teraz zbliża się do 7 zł, ciekaw jestem czy przebije.
    KOV wg mnie może dojść do 1,5 zł ale bardzo ryzykowna spółka, więc nie dotykam.
    Zostaje większościowo w Westa, tutaj liczę na kokosy :)
    Pozdrawiam.
    Nie wiem jak mam rozumieć kokosy
    10 zł w 2014
    czy 4 -5 na koniec br.
    Czytam różnych magów gdzie oni mają rozum i racjonalne myslenie?
    Moje skromne zdanie to pokonanie oporu 1,5zł w bardzo krótkim czasie 1Q następnie przy dobrych wynikach i podpisaniu kontraktów np. z Boschem walka na opór 4,5 zł możliwe nawet w 2013.
    Wszystko to zależy w bardzo dużym stopniu od tego co firma pokaże.
    Jestem dobrej myśli.
    Według mnie aby zaistnieć na rynku potrzebowali Vrla , fakt doskonałej technologi i jakości tych baterii nie ulega dyskusji. Pozbycie się konkurencji w konsekwencji skutkuje większościowymi udziałami w konkurencyjnej spółce. Dla kogoś będą robić te baterie? pytanie z jakim logiem nie bez powodu ich produkty są wyróżniane na targach fakt są tanie i niczym nie odbiegają jako,ścią od Boscha czy Delphi.
    Kupiłem te akcje z dyskontem 400-600% na początek i czekam ci którzy uważają że akcje rosną codziennie są naiwni i nieprofesjonalni pisząc najprościej nie powinni grać na giełdzie. Obserwujemy powolny i skrupulatny odkup akcji przez tych co sprzedawali grubo powyżej złotówki każdy nowy rok przynosi nadzieję i zmiany tak jak pokonanie poziomu 0,80 0,90 itd to formalność widząc pierwszy szczyt powyżej 1,05 mozna bedzie zakreslić przybliżoną wartość w I kw. 2013.

Czy to będzie 1,5 , 1,20 może 1,80 nie wiem nie wybiegam tak daleko mnie interesuje końcówka roku i dyskont podobnie jak w optimusie jak juz raz nauczysz się cierpliwości i zyskasz możesz grać na giełdzie.
    Oczywiście w pełni podzielam zdanie kolegi.
    Uważam za najtrudniejsze wytrzymać napięcie i nie sprzedać akcji przy większym zysku tak jak ja to uczyniłem na dawnym Optimusie, zakupiłem w okolicach 2,6 do 2,9 a przy 5 już wyskoczyłem i do dzisiaj żałuje.
    Takie życie.
  • Re: WESTA 2013 Autor: ~12345 [89.228.157.*]
    Na razie kolesie Gessnera z BDM żonglują akcjami.... zmniejszyli zaangażowanie
    ale i tak przyzwoity zarobek ja kupowałem od 1,18 do prawie 2 zł przeceny na 1,50 z 1,80 pompka na 3 zł zejście na 2 itd. ustawiłem dyskont 500% udało się odkupiłem 5,20 po raz drugi dyskont 80%-120% na ten rok nie więcej.
    Liczę na Westę i obserwuję PCA Capital z NC lecz raczej ich zawieszą i wywalą z giełdy niż coś z tego bądzie ale przekręty nie z tej ziemi.
    SUPER
    Teraz zostało nam poczekać na rozwój wydarzeń.
    Papier przy odrobinie optymizmu który powróci przebije 0,80 na stałe i podrepcze w stronę zamknięcia 0,98. Drępcząc na 0,9x można narysować coś więcej a dokładnie przy 1.05 .
    Każde dobre info to 100% na tym papierze to trzeba pamietać.

• Re: WESTA 2013 Autor: ~bondzior [83.144.91.*]
    tiaa

po 3 kwartale 10 baniek starty netto...
    moze byc baaardzo szczególny... tylko nieszczególnie fajny...

http://www.analizyontime.pl/?sub=5
    Najistotniejszy 4Q i 1Q 2013, niestety przy takich inwestycjach mnie to nie dziwi chcesz byc tam gdzie zysk KGHM proponuję.
    Każdy sam wybiera Optimus jakie miał zadłużenie ? i co 1500% pod Wieśka"
    I z ilu spadł ?
    Opinie zawsze mile widziane pozytywne jak i te negatywne zapomniał pan o jednym szczególe ale to szczegół :))
  • Re: WESTA 2013 Autor: blokowy [95.144.185.*]
    Dokładnie, spółka wciąż jest w fazie rozwoju, który pochłania nakłady kapitałowe.
    A cena akcji jest nadal promocyjna:)
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.